Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Kαλησπέρα σας. Προσπαθώ να στήσω ένα δικτυο και να διαμοιράσω ιντερνετ χρησιμοποιώντας το linksys wrt54g με dd-wrt firmware (Firmware: DD-WRT v24-sp2 (08/12/10) mini).Το δίκτυο που θέλω να στήσω είναι από το σπίτι μου, θέλω να δώσω ίντερνετ σε ενα αλλο σημειο 1 στενό πιο πέρα.

Το πρόβλημα μου είναι το εξής.. ενώ συνδέομαι (ετσι καταλαβαινω τουλαχιστον εγώ) στο δίκτυο του σπιτιου μου, όταν έχω κλείδωμα στο wifi μου, δεν μπορώ να πάρω wan ip. Όταν βγάζω τελειως το κλείδωμα, παιρνει κανονικότατα wan ip. Τι μπορεί να κάνω λάθος; Ίδιες ρυθμίσεις και στις 2 φορές, το μόνο που αλλάζει είναι οτι την μια χρησιμοποιώ κλειδωμα κ την άλλη όχι.

η 00-05-59-38-17-81 είναι η mac του router μου στο οποιο προσπαθώ να συνδεθω.

edit. Mιας και δεν μπορώ να κάνω διαμόρφωση και στον τιτλο, το γράφω απλά εδώ. Η λύση βρέθηκε και ακολούθησα τις οδηγίες που βρήκα εδώ.

http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Repeater_Bridge#Security

post-45056-0-64627700-1398775191_thumb.jpg

post-45056-0-56552600-1398775204_thumb.jpg

post-45056-0-12082400-1398775215_thumb.jpg

post-45056-0-43256600-1398776090_thumb.jpg

post-45056-0-15551300-1398776102_thumb.jpg

Επεξ/σία από kallair
Δημοσ.

Όταν το έχεις να δουλευει ως repeater μονο wep ασφάλεια μπορείς να έχεις  εκτός κ αν η άλλη συσκευη είναι ακριβως ίδια(αν δε κάνω λάθος). 

Δημοσ.

Όταν το έχεις να δουλευει ως repeater μονο wep ασφάλεια μπορείς να έχεις  εκτός κ αν η άλλη συσκευη είναι ακριβως ίδια(αν δε κάνω λάθος). 

ουτε σαν client μου παιρνει ip oυτε σε καμια αλλη επιλογη.

Δημοσ.

Ή σου λείπει κάποιο πακέτο (hostapd,wlan drivers) ή το firewall σε κόβει ή κάποιο misconfiguration στα network interfaces σχετικα με το wan τότε(πρέπει να ρυθμίσεις το pppoe κατάλληλα).

Το τελευταίο είναι κ το πιο πιθανό

Δημοσ.

Ή σου λείπει κάποιο πακέτο (hostapd,wlan drivers) ή το firewall σε κόβει ή κάποιο misconfiguration στα network interfaces σχετικα με το wan τότε(πρέπει να ρυθμίσεις το pppoe κατάλληλα).

Το τελευταίο είναι κ το πιο πιθανό

Μα δεν έχω πειράξει κάτι. Να παίρνει αυτόματα ip το έχω ρυθμίσει. Και όταν δεν έχω κλείδωμα, παιρνει αμέσως ip ενώ με κλειδωμα, δεν παιρνει.

Δημοσ.

Σαν ap δίνει ασύρματα ιντερνετ; Πριν μου είπες οτι με καμια επιλογή δεν έχεις ασύρματο ιντερνετ. Το lan interface έχει internet;

Δημοσ.

Απο το iad (το router μου ) παιρνω κανονικοτατα ιντερνετ όταν έχω βγάλει το κλειδωμα. και απο ασυρματα και ενσυρματα. όταν βάζω κωδικοποιηση είναι το πρόβλημα. εκει ειναι που δεν παίρνει ip.

Δημοσ.

Το iad (στο σπίτι σου) είναι το modem σου, το linksys (στο σπίτι σου) είναι το ρουτερ σου. Το linksys θα είναι ap και το άλλο ρουτερ(στο άλλο σπίτι) θα είναι repeater. 

Δημοσ.

Το iad (στο σπίτι σου) είναι το modem σου, το linksys (στο σπίτι σου) είναι το ρουτερ σου. Το linksys θα είναι ap και το άλλο ρουτερ(στο άλλο σπίτι) θα είναι repeater. 

Μα στο IAD θελω να συνδεθω μεσω του linksys.. γιατι να κανω το αναποδο;

Δημοσ.

Δεν εξηγείς σωστα. Το linksys σε ποιο σπίτι είναι; Στο άλλο; Αν ναι τότε το iad θα είναι όπως είναι κ το linksys θα είναι repeater. Επειδή έχουν διαφορετικους drivers και του iad είναι κλειστός γιαυτο δε παίζει το encryption. Όπως σου είπα στο πρωτο μήνυμα. Εγω νόμιζα οτι το linksys είναι στο ίδιο σπίτι με το iad και κάνει το routing καθως κ μοιράζει ασύρματο αυτό και προσπαθούσες με άλλο ρουτερ απο το άλλο σπίτι κ δε μπορούσες.

Δημοσ.

Oχι οχι.. μονο αυτά τα 2 χρησιμοποιώ αλλα και πάλι κουλο μου φαινεται.. Το ίδιο πρόβλημα μου παρουσιάζει και με ένα belkin που δοκίμασα χθες. Με εκεινο κατάφερε να πάρει ip για λιγο και να έχω ίντερνετ αλλά πειραξα κάτι στο virtual wlan και έπρεπε να κανω reset μετά και δεν ξαναπήρε wan ip.. και σε ένα zte ξεκλειδωτο της γειτονιας, μια χαρά συνδέεται. οποτε κουλο μου φαινεται να είναι θέμα drivers..

Δημοσ.

Αν βάζεις σωστα τις ίδιες ρυθμίσεις δηλ. wpa2(ή wep) με το ίδιο passphrase και στα δυο τότε δε ξέρω τι άλλο να πω. Απο μακρια είναι κ λίγο δύσκολο να μαντέψεις τι έχει κάνει ο άλλος.

Δημοσ.

Για ρίξε μια ματιά στις σημειώσεις των χρηστών.

Επίσης καλύτερα μην χρησιμοποιείς WPA/WPA2 (μικτό) αλλά σκέτο WPA2.

Aκολούθησα τις οδηγιες αυτές και το έφτιαξα το δίκτυο! Ευχαριστώ πολύ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...