gdriver Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 καλημέρα. μία βοήθεια. έχω βρει πολλες οδηγίες στο διαδίκτυο προκειμένου να φτιάξω 100% ποιότητα ήχου με αυτό το πρόγραμμα όμως δε μπορω βρω καμία οδηγία για το πως θα διατηρήσω τα αρχεία σε μορφή wav και όχι flac. η λειτουργία του προγράμματος εν ολίγοις είναι , κάνω rip σε lossless flac και μετά κάνω uncompress σε wav για να τα γράψω. αυτή τη διαδικασία θέλω να παρακάμψω και τα αρχεία να παραμείνουν wav uncompressed και να γραφτούν χωρίς τη διαδικασία που περιέγραψα παραπάνω. επίσης έχω μερικά cd τα οποία ένα track από το προηγούμενο δεν ξεχωρίζει ,είναι δηλαδή το ίδιο κομματί στην ουσία, απλώς η αρίθμηση στο αυθεντικό cd αλλάζει. δεν ξερω εάν γίνομαι αντιληπτός έτσι όπως το εκφέρω. ένα τραγούδι φανταστείτε στα πρώτα 2 λεπτά του είναι το track 1 στο δίσκο και τα υπόλοιπα λεπτά του εμφανίζονται ως track 2 αλλά εάν δε βλέπεις το player δεν καταλαβαίνεις πως είναι διαφορετικό κομματι αφού είναι η φυσική του συνέχεια. π.χ savior machine I και II. θα παραμείνουν έτσι τα τραγούδια ή θα έχει κενό ανάμεσα στα κομμάτια και θα ακούγεται ψιλογελοίο το τραγούδι; ευχαριστώ για τις οδηγίες σας.
accipio Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Εγώ ψιλοπαιδεύτηκα για να κάνω το αντίθετο, δηλ. να το ρυθμίσω να αποθηκεύει σε flac... Έχω πολύν καιρό να ασχοληθώ με το EAC, αλλά παλιότερα το χρησιμοποιούσα εντατικά για audio extraction. Για το πρόβλημά σου, πήγαινε EAC > Compression Options > External Compression και αποεπίλεξε (αν είναι επιλεγμένο) το Use external program for protection > OK. Δες αν έτσι αποθηκεύει σε wav. Για το δεύτερο ερώτημα, αν θέλεις να έχεις ακριβές αντίγραφο του πρωτότυπου cd, θα το αποθηκεύσεις σε image και όχι σε χωριστά tracks, και μαζί με το image θα έχεις και αρχείο cue που θα "περιγρἀφει" την ακριβή δομή του image, ώστε να το αναπαράγεις χωρίς προβλήματα στο Foobar2000 ή άλλη εφαρμογή που υποστηρίζει cue αρχεία.
gdriver Δημοσ. 30 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2014 ευχαριστώ για τις οδηγίες σου. αυτό που περιγράφεις για το 2ο ερώτημα μπορω να το κάνω με το eac και να κάνω burn cd-r μέσα από το ίδιο το πρόγραμμα ή θα χρειαστώ άλλο; ευχαριστώ και πάλι. τί προγράμματα χρησιμοποιείς τώρα; έχεις να μου προτείνεις κάποιο που να κάνει την ίδια δουλειά και να είναι σχετικώς έυχρηστο ;
accipio Δημοσ. 30 Απριλίου 2014 Δημοσ. 30 Απριλίου 2014 Μπορείς και με το ίδιο το EAC να γράψεις σε cd, αλλά μπορείς βέβαια να χρησιμοποιήσεις όποιο πρόγραμμα υποστηρίζει cue αρχεία, όπως το παλιό καλό Burrrn. Το καλύτερο πρόγραμμα για audio extraction, απ' όσο ξέρω, παραμένει το EAC παρά την παλαιότητά του. Κατά καιρούς έχω χρησιμοποιήσει τα dBpowerAMP (όχι δωρεάν - έχει πολύ καλή μηχανή για audio rip) και EZ CD Audio Converter (όχι δωρεάν) καθώς και άλλα δωρεάν όπως το fre:ac, αλλά για ακριβές και αξιόπιστο ripping προτιμώ το EAC (να αναφέρω επίσης ότι κρατάω, μαζί με τα υπόλοιπα, και το αρχείο log που αναφέρει αν υπήρξαν σφάλματα κατά το ripping). Γενικά έχω εγκαταλείψει την ενασχόληση με το "άθλημα" εδώ και αρκετό καιρό, αλλά το EAC υπάρχει στον υπολογιστή μου για όποτε χρειαστεί.
gdriver Δημοσ. 30 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2014 so, i see. εγώ πάλι γύρισα από την αποθήκευση στον υπολογιστή στην εγγραφή σε δίσκους. τον υπολογιστή τον έχω για ώρα ανάγκης σε περίπτωση μη χαλάσει κάποιο cd λόγω παλαιότητας. και μιας που ανέφερα τον υπολογιστή. με το eac μπορω΄να αποθηκεύσω το cd στον υπολογιστή χωρίς να έχω το πρόβλημα του κενού όπως προανέφερα παραπάνω; και πάλι σε υπερευχαριστώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα