random Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2003 Εχω μια html σελιδα που επιτρεπει upload files sto server. me FORM, METHOD=POST, INPUT=FILE κτλ.. θέλω να περιορισω το μεγεθος του αρχειου που μπορει να ανεβασει ο χρηστης. px στο 1 ΜΒ. ΑΛΛΑ, το μεγαλο αλλα... Να γινει ο ελεγχος ΠΡΙΝ αρχισει το upload. Γιατι αν μου στείλει κανα αρχειο 200 Mb, θα σκασει το συμπαν (time out, apache, database, ή οτι αλλο) μεχρι τωρα εχω βρει τις εξης μεθοδους 1) input type=hidden name="MAX_FILE_SIZE" value="1000000" αλλα δεν παιζει με τον ΙΕ - κανει απτόητος το upload. ενω με mozzila βγαζει καποιο μυνημα "the page has no content" αλλα δεν γινεται να βάλω mozzila στους clients. 2) με java applet. Δεν μου αρέσει, εχουμε θεματα signed applet, certificates, κλπ, κλπ. 3) με Ms ActiveX, ? πρέπει να γίνεται (πάλι πρεπει να ειναι signed code, κλπ), απλα δεν εχω βρει καποιο sample code. An exete kati??? 4) με το Apache directive "LimitRequestBody". πολυ ugly αντιμετώπιση του χρήστη.. ************ οι υπόλοιποι τρόποι βλέπουν το μέγεθος του αρχείου ΜΕΤΑ το upload, kai πλέον είναι αργά, οπότε οτιδήποτε σε ASP, ASP.NET, PHP, PERL, cgi .. αποκλείεται. Εχετε να προτίνετε κάτι? το θέμα της ασφάλειας, δεν χρειάζετε να ειναι πολυ αυστηρό, γιατι παίζουμε σε τοπικο δίκτυο, και dial-up. Δεν ειναι στο Internet η εφαρμογή. Αλλα υπάρχει πρόβλημα bandwidth οταν διακινουνται μεγαλα αρχεια.
dominant Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2003 Eixa dokimasei kai ego na perioriso to upload (nomiza pos me javascript 8a ginotan) alla logo 8ema asfaleias de ginete.
brightblade Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2003 katarxas eisai se lathos dromo. h INPUT=FILE ths html den stelnei to arxeio alla thn diadromh tou arxeiou ston skliro sou disko.Gia na ginei auto me sketo programmatismo se asp asto kalitera...an theleis tha sou po se epomenh apanthsh ..an kai den sto sinisto..auto pou tha sou proteino einai na kaneis egkatastasi enos component opos to Chili!Upload pou aytomatopiei teteies douleies.koita sto http://docs.sun.com/source/817-2514-10/Ch13_SpicePack71.html veveia prepei na xereis kai ligo asp gia na to xrisimopoeiseis alla olo to manual einai sthn dieythinsi pou sou esteila.. elpizo na se voithisa..
random Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2003 δεν νομιζω πως καταλαβες. το chilliasp ειναι server scripting, οπως ειναι τα kai jsp, php, asp, perl οταν το server script λάβει το αρχειο, ειναι πολυ αργά. σε ρωτάω , τι θα γίνει αν ο χρηστης δώσει για upload ενα αρχειο 300 MB. ? my guess: δεν θα φτασει ποτε, και το οποιο server thing, δεν θα τρεξει ποτε. ψάχνω κατι να τρεξει σε client. Να τσεκάρει filesize και οτι άλλο μπορεί, πριν στειλει το request στον apache. όπως το java applet. Alla, σε applet ξερω πως γίνεται, ψάχνω εναλλακτική τεχνολογία.
Γηρυόνης Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2003 Εξαρτάται από το ποιον πλοηγό χρησιμοποιείς το παρακάτω *μπορεί* να δουλέψει > var myFile = new File("c:\myfile.txt"); myFile.open("r"); alert('myFile length: ' + myFile.getLength()); Σημείωση: Από όσο ξέρω δεν μπορείς να βρεις το μέγεθος του αρχείου αν δεν το φορτώσεις πρώτα σε JavaScript. Αν χρησιμοποιείς κάποιον πλοηγό που μπορεί και καταλαβαίνει java κλάσεις *ίσως* να μπορείς να το κάνεις με ένα απλό file.length(). Για περισσότερες πληροφορέις εδώ http://www.javaworld.com/javaworld/jw-10-1996/jw-10-javascript.html Διαφορετικώς μπορείς με μία applet όπως είπες ή με το να δημιουργήσεις ένα buffer που να προσπαθεί να διαβάζει κάτι παραπάνω από το επιτρεπόμενο όριο. Αν επιτύχει τότε σταματάς το upload. Νομίζω ότι τα περισσότερα API για upload έχουνε τέτοιο χαρακτηριστικό. Θα σου πρότεινα να ρίξεις μία ματιά στις κλάσεις του O Reilly (αν δεν το έχεις κάνει ήδη): http://www.servlets.com/cos/index.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.