themis_81 Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Αντιμετωπιζω το εξης προβλημα χωρις να βγαζω ακρη απο το "εξουσιοδοτημενο σερβις" δουλευω σε ενα iMac Mid 2011 i7 3,4Ghz 16GB Ram DDR3 AMD Radeon HD 6970M 2048MB στο οποιο εχω απελπιστικα αργο write στον SSD Samsung 840 pro 512 GB που βαλαμε για να αντικαταστησουμε τον πιθανα υπαιτιο κατα την γνωμη μου ( τοτε που αντικατασταθηκε ) OCZ Agility 250GB Συγκεκριμενα το BlackMagic μου δινει 60ΜΒ/sec Write και 300/MB Read περιπου Στο σερβις το εχω παει 3-4 φορες και η απαντηση τις περισοτερες φορες ηταν οτι το μηχανημα ειναι μια χαρα !!! Απλα την τελευταια τους ζητησα να το δουν πιο επισταμενα γιατι δεν γινεται αυτη η κατασταση ολη την ωρα και αν κρινουν απαραιτητο να γινει εκ νεου επανεγκατασταση του λειτουργικου , οπως και εκαναν ! Το μονο που μου ειπαν οτι ευθυνεται ειναι το garbage collection του δισκου και οτι απλα το εφτιαξαν ! Δυστυχως μετα απο 2 μηνες γινεται ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο ! Πολυ αργη αποκριση του μηχανηματος ειδικα οταν εχει να γραψει κατι ή να αποθηκευσει ! Η χρηση που του γινεται ειναι κατα πλειοψηφια photoshop - lightroom Any ideas ?? ?
atheatos Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Πως το βλεπω αυτο ? trim.....no. Bρες ένα trim enabler...
themis_81 Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Το trim enabler δεν αλλάζει κάτι στο read/write , το είχα δοκιμάσει Sent from my iPhone using Insomnia
atheatos Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Τότε ο επόμενος σου ssd φρόντισε να μην το χρειάζεται.... ΥΓ. καλό προγράμμα είναι και το drive dx...
haHa Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Ποσο γεματος ειναι ο δισκος οταν πεφτουν οι επιδοσεις;;
themis_81 Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Στον δισκο απο τα 512gb χρησιμοποιω λιγο παραπανω απο τα μισα ...
leonidas_fs Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Εγκαεστησε ενα trim enabler, κάντο activate και κανε restart. Απο κει και πέρα στείλε ενα mail στην samsung, αν και ειναι αρκετά παράξενο το πρόβλημα σου!
themis_81 Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Προτείνετε μου κάποιο αξιόπιστο enabler , εγω είχα βάλει ένα με ένα βατράχι αν θυμάμαι καλα Sent from my iPhone using Insomnia
Dr.Fuzzy Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Δες εδώ http://www.mactrast.com/2013/11/enable-trim-ssds-os-x-mavericks/ είτεαπό το terminal με εντολή ή με application αν προτιμάς (το TRIM enabler είναι free).
themis_81 Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Αυτο ειχα δοκιμασει , το Chameleon ! θα το κανω μεσω Terminal και βλεπουμε ...
mastropanagis Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Να υποθέσω ότι δεν σου είναι εύκολο να βγάλεις τον δίσκο και να τον δοκιμάσεις σε κάποιο άλλο μηχάνημα, ή ακόμη και σε κάποιο firewire κουτί. Ακόμη και εξωτερικός θα πρέπει να σου δώσει καλύτερα νούμερα στο write. Τον ίδιο δίσκο βάλαμε σε μηχάνημα φίλου Macbook Pro 13 late 2012, και παρόλο που δεν κάναμε clean εγκατάσταση, αλλά restore από τον εσωτερικό, χωρίς να κανένα πρόσθετο - trim enabler e.t.c. - στο Black Magic, έπαιζε από 450~500 και read και write.
atheatos Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Να υποθέσω ότι δεν σου είναι εύκολο να βγάλεις τον δίσκο και να τον δοκιμάσεις σε κάποιο άλλο μηχάνημα, ή ακόμη και σε κάποιο firewire κουτί. Ακόμη και εξωτερικός θα πρέπει να σου δώσει καλύτερα νούμερα στο write. Τον ίδιο δίσκο βάλαμε σε μηχάνημα φίλου Macbook Pro 13 late 2012, και παρόλο που δεν κάναμε clean εγκατάσταση, αλλά restore από τον εσωτερικό, χωρίς να κανένα πρόσθετο - trim enabler e.t.c. - στο Black Magic, έπαιζε από 450~500 και read και write. Αν κάνει target disk mode και βρει άλλον υπολογιστή με thunderbolt καλώδιο μπορεί και χωρίς να τον βγάλει.
georgeadams Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 [...] χωρίς να κανένα πρόσθετο - trim enabler e.t.c. - στο Black Magic, έπαιζε από 450~500 και read και write. Τα ωφέλη του trim δεν τα βλέπεις αμέσως. Άφησε το disabled για 2-3 μήνες και θα δεις πόσο θα κατέβουν οι επιδόσεις...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα