samoilaros Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα . Μου ζήτησε η κοπέλα μου να φτιάξω ένα υπολογιστή στα 450-500 ευρώ γιατί ο δικός της τα έφτυσε. Το μόνο που έχει είναι το κουτί (Mid νομίζω) , καινούριο σκληρό δίσκο και το dvd-rw. Θα παραθέσω τα κομμάτια και περιμένω προτάσεις για βελτίωση ή για καλύτερο Value for money. Η μόνη αμφιβολία που έχω για τα παρακάτω είναι το τροποδοτικό 1) Mobo : Site: ASUS MOTHERBOARD A85XM-A 63 ευρώ 2) APU : Site: AMD A10-6800K Box 128 ευρώ 3) PSU : Site: Corsair Builder Series CX430 80Plus Bronze 43 ευρώ 4) RAM : Site: G.Skill DIMM 4 GB DDR3-1333 33 ευρώ 5) GPU : Site: Sapphire Radeon R7 260X 2GB 116 ευρώ 6) SSD : Site: Kingston SSDNow V300 120GB 2.5" Sata III 63 ευρώ (Για να βάλω πάνω τα windows 8.1 να τρέχει σφαίρα) Σε intel υπάρχει κάτι που να είναι ισάξιο; Γενικά πιστεύω ότι έχω φτιάξει ένα αρκετά αξιόλογο σύστημα, που ακόμα και μερικοί gamers μπορεί να ζήλευαν. Τι λέτε να αλλάξω; Καλά πήγα σε AMD επεξεργαστή, ε; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.! Επεξ/σία 29 Απριλίου 2014 από samoilaros
Millennium Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Μητρική καλύτερα http://www.skroutz.gr/s/3945484/Asrock-FM2A88M-Extreme4.html ή http://www.skroutz.gr/s/4046484/Asus-A88XM-Plus.html RAM http://www.e-shop.gr/product?id=PER.549504&sid=1 Αν δε παίζει αρκετά βαριά παιχνίδια μπορεί να πάει και σε Α10-7700Κ μόνο του.
TheELF Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Γενικά πιστεύω ότι έχω φτιάξει ένα αρκετά αξιόλογο σύστημα, που ακόμα και μερικοί gamers μπορεί να ζήλευαν. Τι λέτε να αλλάξω; Καλά πήγα σε AMD επεξεργαστή, ε; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.! Για τι εργασία τον θέλει τον Η/Υ;;; Αν ΔΕΝ θέλει παιχνίδια (ή μόνο τα βασικά) μείνε με τον apu αλλά μην βάζεις ξεχωριστή vga ,βάλε όμως ποιο γρήγορες μνήμες για να παίξει καλύτερα η ενσωματωμένη vga. Αν ΘΕΛΕΙ παιχνίδια πάνε καλύτερα σε καθαρό επεξεργαστή και ξεχωριστή vga. Για Intel πας σε Intel Core i3-4330 αν θες μηχάνημα ικανό και για βαριά παιχνίδια μαζί με μια καλή vga,η ενσωματωμένη έχει αρκετά χαμηλή απόδοση για σύγχρονα παιχνίδια. Αν δεν ενδιαφέρεται τόσο πολύ για παιχνίδια και με έναν pentium θα πηγαίνει σφαίρα το σύστημα.
samoilaros Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Για τι εργασία τον θέλει τον Η/Υ;;; Αν ΔΕΝ θέλει παιχνίδια (ή μόνο τα βασικά) μείνε με τον apu αλλά μην βάζεις ξεχωριστή vga ,βάλε όμως ποιο γρήγορες μνήμες για να παίξει καλύτερα η ενσωματωμένη vga. Αν ΘΕΛΕΙ παιχνίδια πάνε καλύτερα σε καθαρό επεξεργαστή και ξεχωριστή vga. Για Intel πας σε Intel Core i3-4330 αν θες μηχάνημα ικανό και για βαριά παιχνίδια μαζί με μια καλή vga,η ενσωματωμένη έχει αρκετά χαμηλή απόδοση για σύγχρονα παιχνίδια. Αν δεν ενδιαφέρεται τόσο πολύ για παιχνίδια και με έναν pentium θα πηγαίνει σφαίρα το σύστημα. Ο υπολογιστής θα είναι καθαρά για προβολές ταινιών και σειρών, παιχνίδια στο Facebook. Μα βγάλω την vga και να τον αφήσω μόνο με τον apu. Τόσο καλή κάρτα γραφικών ενσωματωμένη είχε ο επεξεργαστής; Δηλαδή καλύτερα 7700k, όχι VGA και να αναβαθμίσω μητρική, μνήμες και επεξεργαστή ; Μητρική καλύτερα http://www.skroutz.gr/s/3945484/Asrock-FM2A88M-Extreme4.html ή http://www.skroutz.gr/s/4046484/Asus-A88XM-Plus.html RAM http://www.e-shop.gr/product?id=PER.549504&sid=1 Αν δε παίζει αρκετά βαριά παιχνίδια μπορεί να πάει και σε Α10-7700Κ μόνο του. Τι καλύτερο έχει η μητρική που πρότεινα μα αυτήν την δικιά σου; Εγώ πήγα σε ASUS γιατί ξέρω ότι είναι πολύ καλές και ποιοτικές. Τις Asrock δεν τις πολύ ξέρω. Είναι αξιόλογες; Χαζή ερώτηση αλλά πρέπει να την κάνω. Η FM2+ socket υποστηρίζουν και FM2 επεξερεγαστές;
Millennium Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Και Asus σου πρότεινα,και οι asrock μια χαρά είναι.Καλύτερα να πας σε fm2+ (έχουν και κάποια features επιπλέον),ναι υποστηρίζονται οι fm2..Μπορείς να φτιάξεις γενικά και κάτι πιο απλό αλλά αν έχεις να δώσεις τόσα πήγαινε σε A10 μόνο του με καλύτερο SSD και parts.Τι οθόνη έχει;
samoilaros Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Και Asus σου πρότεινα,και οι asrock μια χαρά είναι.Καλύτερα να πας σε fm2+ (έχουν και κάποια features επιπλέον),ναι υποστηρίζονται οι fm2..Μπορείς να φτιάξεις γενικά και κάτι πιο απλό αλλά αν έχεις να δώσεις τόσα πήγαινε σε A10 μόνο του με καλύτερο SSD και parts.Τι οθόνη έχει; Καλύτερο SSD; Σε θέμα ταχυτήτων μιλάς; Οθόνη μία απλή παλιά. Αλλά δεν μου έχει πει κάτι ως τώρα για οθόνη.
TheELF Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Ο υπολογιστής θα είναι καθαρά για προβολές ταινιών και σειρών, παιχνίδια στο Facebook. Μα βγάλω την vga και να τον αφήσω μόνο με τον apu. Τόσο καλή κάρτα γραφικών ενσωματωμένη είχε ο επεξεργαστής; Δηλαδή καλύτερα 7700k, όχι VGA και να αναβαθμίσω μητρική, μνήμες και επεξεργαστή ; Φτάνει να πάρεις έναν celleron των 37€ ακόμα και αυτός έχει αρκετά δυνατή κάρτα γραφικών για ταινίες (hd μέχρι και 4k) και flash παιχνίδια του facebook ,αν και αυτά στηρίζονται ποιο πολύ στον cpu. Οι apu που αναφέρεις είναι τρελή υπερβολή για τέτοια χρήση,αν ήταν και για κάνα παιχνίδι τότε θα άξιζε λόγου vga,έτσι δεν αξίζει(οικονομικά πάντα) .
samoilaros Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Φτάνει να πάρεις έναν celleron των 37€ ακόμα και αυτός έχει αρκετά δυνατή κάρτα γραφικών για ταινίες (hd μέχρι και 4k) και flash παιχνίδια του facebook ,αν και αυτά στηρίζονται ποιο πολύ στον cpu. Οι apu που αναφέρεις είναι τρελή υπερβολή για τέτοια χρήση,αν ήταν και για κάνα παιχνίδι τότε θα άξιζε λόγου vga,έτσι δεν αξίζει(οικονομικά πάντα) . Συμωνώ ότι είναι υπερβολή, αλλά θα τον έχει για χρόνια τον υπολογιστή. Δεν είναι σαν εμένα π.χ, που ανά εξάμηνο κάτι θα αλλάξω. Άρα είπα να προσπαθήσω να φτιάξω όσο πιο ολοκληρωμένο σύστημα μπορώ και να ξεζουμίσω και το τελευταίο ευρώ.
Millennium Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Καλύτερο SSD; Σε θέμα ταχυτήτων μιλάς; Οθόνη μία απλή παλιά. Αλλά δεν μου έχει πει κάτι ως τώρα για οθόνη. Σε θέμα ταχυτήτων και μοντέλου.Με τα χρήματα που θα εξοικονομήσει μπορεί να πάρει καλύτερη οθόνη αν δεν έχει καμμιά καλή. Στα 500 βγάζεις σύστημα με οθόνη με Α10,Α8 και ssd.Αν θέλει να τα αξιοποιήσει δηλαδή όλα.Και σε κάτι πιο απλό να κοιτούσε υπάρχουν λύσεις έτσι και αλλιώς. 1
MavroManitari Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Συμωνώ ότι είναι υπερβολή, αλλά θα τον έχει για χρόνια τον υπολογιστή. Δεν είναι σαν εμένα π.χ, που ανά εξάμηνο κάτι θα αλλάξω. Άρα είπα να προσπαθήσω να φτιάξω όσο πιο ολοκληρωμένο σύστημα μπορώ και να ξεζουμίσω και το τελευταίο ευρώ. Δεν υπάρχει λόγος όπως σου λένε οι υπόλοιποι. Ο celeronτων 37 ευρώ το ίδιο γρήγορα θα βλέπει 1080p ταινίες και σήμερα και σε 10 χρόνια. Πάρτης έναν τέτοιον και πολύς της είναι. Επειδή σου δίνει ένα καλό ταβάνι δεν χρειάζεται να την ξεζουμίξεις οικονομικά τουλάχιστον. Κοπέλα είναι, σίγουρα θα μπορεί να τα χαλάσει σε καλύτερα γιαυτήν πράγματα.
samoilaros Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Δεν υπάρχει λόγος όπως σου λένε οι υπόλοιποι. Ο celeronτων 37 ευρώ το ίδιο γρήγορα θα βλέπει 1080p ταινίες και σήμερα και σε 10 χρόνια. Πάρτης έναν τέτοιον και πολύς της είναι. Επειδή σου δίνει ένα καλό ταβάνι δεν χρειάζεται να την ξεζουμίξεις οικονομικά τουλάχιστον. Κοπέλα είναι, σίγουρα θα μπορεί να τα χαλάσει σε καλύτερα γιαυτήν πράγματα. Αυτός είναι Apu ή απλώς; Γιατί αναγκαστικά αμα δεν είναι θα πάω και για vga
Federacion Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Όλα καλά Απλά μην τυχόν πάρεις αυτόν τον ssd. Έγινε ολόκληρο θέμα με την απαράδεκτη συμπεριφορά της εταιρείας. Δώσε δέκα ευρώ παραπάνω κ πάρε Samsung evο. Αποστολή από το GT-I9100 με τη χρήση Insomnia App
Millennium Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Αυτός είναι Apu ή απλώς; Γιατί αναγκαστικά αμα δεν είναι θα πάω και για vga Ναι apu είναι.
samoilaros Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Όλα καλά Απλά μην τυχόν πάρεις αυτόν τον ssd. Έγινε ολόκληρο θέμα με την απαράδεκτη συμπεριφορά της εταιρείας. Δώσε δέκα ευρώ παραπάνω κ πάρε Samsung evο. Αποστολή από το GT-I9100 με τη χρήση Insomnia App Τι θέμα προέκυψε ακριβώς;
Federacion Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Η εταιρεία έδωσε καλύτερη πρώτη παρτίδα για να γράψει πιο γρήγορα νούμερα στα benchmarks. Αργότερα στην αγορά έδωσε πολύ χειρότερο προϊόν 5 φορές πιο αργό. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν το καταλάβε ο κόσμος είχαμε βροχή από ακυρώσεις σε παραγγελίες. Αποστολή από το GT-I9100 με τη χρήση Insomnia App
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα