Bill Vr Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Καλησπερα σε όλους. Διάφορα post με το συγκεκριμμένο θέμα και ζητώ συγνώμη που ανοιξα καινούριο αλλά χρειάζομαι τη βοήθεια σας. Συνοπτικά για να μη γινομαι κουραστικός: Μέσα Ιανουαρίου αγορά καινούριου υπολογιστή. Σε 2 περίπου μήνες καίει τροφοδοτικό. Εσβησε ξαφνικά και δεν ξεκινούσε. Κλείνω διακόπτη του τροφοδοτικού να δω τι γινεται και όταν τον άνοιξα έγινε το μπαμ. Αλλαγή με το ίδιο μοντέλο τροφοδοτικού λόγω εγγύησης. Στο μήνα (την προηγούμενη Τρίτη) σβήνει πάλι και δεν ανοιγει. Αλλαγή πάλι τροφοδοτικού και εγκατάσταση προγράμματος για έλεγχος θερμοκρασίας. Σήμερα το πρωί (6 ΜΕΡΕΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ) με 1 ώρα λειτουργίας σβηνει πάλι. Κλείνω διακόπτη στο τροφοδοτικό και οταν έδωσα ρευμα έκανε πάλι το μπαμ και παρεδωσε πνευμα. Δε μπορεί να είναι ολα ελλατωματικά!!! Θερμοκρασία το προγραμμα έδινε στους επεξεργαστες με browser και παιχίδι (WOT με φουλ γραφικα στη καρτα) ανοικτό, 61 το ανωτερο. Συστημα: ΜΟΒΟ:ASUS SABERTOOTH 990 FX R2 CPU: FX 8320 (ψύξη εργοστασίου ακόμα) VGA: ASUS GTX 760 2GD5 RAM: PATRIOT DDR 3 2X4GB DISC: 1 SSD SAMSUNG 840EVO + 1 παλιότερο 1 TB από τον προηγούμενο Η/Υ ΚΟΥΤΙ: COUGAR ARCHON MIDI ATX KAI φυσικά τροφοδοτικό TECHNOWARE 550W. ΥΓ. Υπαρχει σταθεροποιητής. Στην ίδια θέση υπήρξαν αλλοι 3 Η/Υ πριν χωρίς κανένα προβλημα με ρευμα, βλαβες κτλ. Ο Η/Υ δουλευει συνήθως με ανοικτό browser και παιχνίδι να τρέχει. Τι μπορεί να συμβαίνει; Επιμένουν ότι δε χρειάζεται μεγαλύτερο τροφοδοτικό. Ευχαριστω εκ των προτέρων για την υπομονή σας.
apostolisR Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Δεν το ξέρω το συγκεκριμένο τροφοδοτικό η αλήθεια είναι. Μην ξανα βάλεις το ίδιο πάντως. Πάρε ένα πιο ποιοτικό. Ενδεικτικά κοίτα κάτι σε corsair και thermaltake απο 500W και πάνω εννοείται. (αν μπορείς και για 600W ακόμα καλύτερα)
arc Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 ΥΓ. Υπαρχει σταθεροποιητής. Δώσε στοιχεία για το παραπάνω. Σταθεροποιητής τάσης; Ποιος;
Bill Vr Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Δεν το ξέρω το συγκεκριμένο τροφοδοτικό η αλήθεια είναι. Μην ξανα βάλεις το ίδιο πάντως. Πάρε ένα πιο ποιοτικό. Ενδεικτικά κοίτα κάτι σε corsair και thermaltake απο 500W και πάνω εννοείται. (αν μπορείς και για 600W ακόμα καλύτερα) Χρησιμοποιησαν το συγκεκριμμένο σε πανω απο 20 Η/Υ μου ειπαν και δεν ειχε κανενας προβλημα. Αρα δε θεωρώ οτι ολα τα προβληματικά επεσαν σ εμενα. Επιμενω να μου βαλουν κάποιο πιο μεγάλο γιατι στην ουσία εγω δε χανω αφόσον τ αλλαζω στην εγγυηση αλλά αυτοί με καθε αλλαγη. Δώσε στοιχεία για το παραπάνω. Σταθεροποιητής τάσης; Ποιος; Είναι πολύμπριζο το οποίο πλεον δεν έχει στοιχεία πάνω. το έχω χρόνια γιατί ειχα παλιά θεμα με την ταση η οποία πλεον δεν υπαρχει. Πιστευω αν ηταν αυτο το προβλημα θα είχα θέμα και με τους προηγούμενους 3 υπολογιστές. Συνδεδεμενα μονο οθόνη και υπολογιστης να επισημανω.
michaelrgol Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 αυτη η μαπα ειναι το τροφοδοτικο σου? http://www.skroutz.gr/s/310926/Tecnoware-Free-Silent-550.html και απο ποιο μαγαζι το πηρες
Bill Vr Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 αυτη η μαπα ειναι το τροφοδοτικο σου? http://www.skroutz.gr/s/310926/Tecnoware-Free-Silent-550.html και απο ποιο μαγαζι το πηρες αυτη η εταιρία, αλλά η σειρα core. ενα κόκκινο το οποίο στη σελίδα της εταιρίας δε το έχει πλέον απ ότι είδα σημερα.......550w. ειμαι επαρχία
dobro Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 καποια γειωση στην μπριζα-πολυπριζο εχει χαλασει και στο καει και θα στο καει.....δες την μπριζα σου,αλλαξε πολυμπριζο...για να ηρεμησεις. 1
paylidis Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 καποια γειωση στην μπριζα-πολυπριζο εχει χαλασει και στο καει και θα στο καει.....δες την μπριζα σου,αλλαξε πολυμπριζο...για να ηρεμησεις. Σωστός ο dobro, δες αν εισαι ενταξει με τη γείωση, άλλαξε σταθεροποιητή και ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ αλλαξε τροφοδοτικό... Αυτά δεν κάνουν ούτε για κατεβαστήρια...
Bill Vr Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 καποια γειωση στην μπριζα-πολυπριζο εχει χαλασει και στο καει και θα στο καει.....δες την μπριζα σου,αλλαξε πολυμπριζο...για να ηρεμησεις. το σκεφτηκα και για αλλαγη με ups για να αποσβεσω και το θεμα διακοπής ρευματος...θα δείξει το τεστ που θα κανει εφόσον το αφησα να το κοιτάξει και να το τεσταρει. το τροφοδοτικό στο manual δινει max output 384w... μηπως ειμαι στα όρια;
NikosKallithea Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Παρε ενα σοβαρο τροφοδοτικό 600w+ και δεν θα εχεις προβλημα http://www.bequiet.com/en/powersupply
Roger Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Οσο και μαπα τροφοδοτικα να ειναι ,δεν ειναι δυνατον τρια τροφοδοτικα να καουν σε ενα μηνα. Και εγω πονταρω και συμφωνω οτι το προβλημα σου βρισκεται καπου σε πριζα,πολυπριζο,σταθεροποιητη. Αν σου ξαναδωσουν καινουργιο,βεβαιωσου με καποιο τροπο (ηλεκτρολογος ειναι το ορθο)οτι η πριζα ειναι ενταξει,και μετα συνδεσε κατευθειαν το pc πανω στην πριζα,εστω για ενα μηνα που λεει ο λογος να δεις πως παει. 2
arc Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 το τροφοδοτικό στο manual δινει max output 384w... μηπως ειμαι στα όρια; Όταν το τροφοδοτικό δεν επαρκεί σε ισχύ τότε κλείνει, δεν καίγεται. Χρησιμοποιησαν το συγκεκριμμένο σε πανω απο 20 Η/Υ μου ειπαν και δεν ειχε κανενας προβλημα. Αρα δε θεωρώ οτι ολα τα προβληματικά επεσαν σ εμενα. Επιμενω να μου βαλουν κάποιο πιο μεγάλο γιατι στην ουσία εγω δε χανω αφόσον τ αλλαζω στην εγγυηση αλλά αυτοί με καθε αλλαγη. Προσπάθησε να βάλεις ένα μεγαλύτερο και κάποιο πιο επώνυμο για να αποφύγεις μελλοντικά προβλήματα από άλλες αλλαγές (π.χ. να προσθέσεις κι άλλους σκληρούς). Είναι πολύμπριζο το οποίο πλεον δεν έχει στοιχεία πάνω. το έχω χρόνια γιατί ειχα παλιά θεμα με την ταση η οποία πλεον δεν υπαρχει. Πιστευω αν ηταν αυτο το προβλημα θα είχα θέμα και με τους προηγούμενους 3 υπολογιστές. Συνδεδεμενα μονο οθόνη και υπολογιστης να επισημανω. Πολύμπριζο noname, πολυκαιρισμένο και καπνισμένο, δεν είναι για να το εμπιστεύεσαι. Χωρίς να μπω σε τεχνικές λεπτομέρειες, μπορεί να εχει χάσει και τη δυνατότητα να σε προστατεύει (όσο λίγο κάνουν τα πολύπριζα ασφαλείας) και σε τραβηγμένο σενάριο μπορεί να ειναι και επιβλαβές. Η ιστορία (προηγούμενα pc) στη συγκεκριμένη περιπτωση εχει δευτερεύουσα σημασία. Βρες ένα πολύμετρο και μέτρα την πρίζα (σκέτη). Αν είναι φυσιολογικές τιμές και χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις, μέτρα όλες τις πρίζες του πολύμπριζου (και θα σου πρότεινα υπο φορτίο). Αν και έχεις είναι φυσιολογικές τιμές, βγάλε το ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ και βάλε το στην άκρη και για ενα μήνα δούλεψε το pc σου απευθείας στην πρίζα (με απλό πολύμπριζο) Αν εχεις προβλήματα ρεύματος (γενικά, οχι μόνο στη συγκεκριμένη πρίζα) καλύτερα να επενδύσεις σε ενα μετριο προς καλό Ups που θα σου παρέχει πολύ καλύτερα επιπεδα προστασίας. Σημείωση: Τα πολύπριζα ασφαλείας δεν είναι σταθεροποιητές τάσεις. Απλώς κάνουν ελαφριά εξομάλυνση και ο όρος «ασφαλείας» έγκειται στην ύπαρξη ασφάλειας που θα «κόψει» αν πάει να περάσει πάρα πολύ ρεύμα (π.χ. κεραυνός). Τα ηλεκτρονικά δεν καίγονται μόνο από τις τεράστιες τάσεις αλλά και από τις αποτομες βυθίσεις//αυξήσεις τάσης.
HALF EVIL Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Μιλώντας για τροφοδοτικά μου κάνει εντύπωση γενικότερα η τσιγκουνιά που επικρατεί για ένα εξάρτημα που είναι το Α και το Ω σ 'ένα σύστημα. Φτιάχνει κάποιος πισί των 1000 ευρώ και πετάει ένα τροφοδοτικό των 40 ευρώ. 3
TheDevilMayCare Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 το τροφοδοτικό στο manual δινει max output 384w Αυτο παντως, ωραιοτατα, μπορει να ειναι... απλως ενας ισχυρισμος (sic) και μονο
Bill Vr Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Μιλώντας για τροφοδοτικά μου κάνει εντύπωση γενικότερα η τσιγκουνιά που επικρατεί για ένα εξάρτημα που είναι το Α και το Ω σ 'ένα σύστημα. Φτιάχνει κάποιος πισί των 1000 ευρώ και πετάει ένα τροφοδοτικό των 40 ευρώ. Συμφωνώ μαζι σου και επιμενω για κατι καλύτερο..Δε χανω εγω αλλά το κατάστημα που κανει την αντικατάσταση λόγω εγγύησης.. Εγω μόνο ταλαιπωρία να το πηγαινω..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα