Raikkonen86 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Καλησπέρα σας.<br> Επειδη σήμερα έριξα μια πρώτη μια μάτια στο Ubuntu και συγκεκριμένα στην εκδοση 14.04 και μου άρεσε αποφάσισα να το βάλω στο pc μου. Εχω δύο σκληρούς δισκους, έναν 750 για τα win7 και έναν 500 που είναι άδειος και απλά κάθετε οπότε θα το βάλω σε αυτόν. Το πρόβλημα μου είναι πως θα το εγκαταστήσω σε άλλο σκληρό? Από ότι είδα μέσα στο φάκελο έχει ένα wubi.exe το οποίο είδα στο youtube ότι οταν το κανείς εγκατάσταση σου βγάζει ποιον δίσκο θες να επιλέξεις... Μετά όμως τι κάνω? Πρέπει να μπω bios? Επίσης πως θα μπορώ μα επιλέγω λειτουργικό κατά την εκκίνηση του pc?? <br> Συγνωμη για το κατεβατό αλλά δεν θέλω να κάνω κάποιο λάθος και χαλάσω τίποτα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Μετα κλεινεις το wubi, γραφεις το iso σε δισκακι, εκκινεις με αυτο και κανεις εγκατασταση κανονικη, OXI μεσα απο τα windows. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Raikkonen86 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Δηλαδή μπαίνω στο bios, ρυθμίζω να κάνω κάνει boot από το δισκάκι? Οταν θα το κάνω έγκαταστάση θα πρέπει να επιλέξω ξανά σκληρό δίσκο η θα έχει επιλεχθεί ήδη??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Ναι του λες να εκκινησει απο το δισκακι, αν δεν το κανει εξαρχης. Οταν ερθει η ωρα για εγκατασταση θα σε ρωτησει που να το βαλει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Raikkonen86 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Ωραία και μετά πως το ρυθμίζω για να μπορώ να επιλέξω τι λειτουργικό θα ανοίξω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Θα σου εχει μενου στην αρχη να επιλεξεις. ΜΗΝ βγαλεις καποιον απο τους δισκους και μην τους αλλαξεις σειρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 νομιζω οτι η εγκατασταση του ubuntu..αν "δει" δισκο με windows..σου βγαζει μια επιλογη "εγκατασταση παραλληλα με τα windows" ή καπως ετσι..οποτε σεταρει και την αρχικη οθονη με τις επιλογες..ωστε να υπαρχουν ολα τα λειτουργικα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Raikkonen86 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 (επεξεργασμένο) Δεν έχω σκοπό να αλλάξω θέση τους σκληρούς. Απλά θα προσθέσω αυτόν που είναι εκτός του κουτιού... Το θέμα μου απλά είναι να έχω επιλογή να διαλέξω λειτουργικό γι'αυτό ρωτάω άμα χρειαστεί να το ρυθμίσω εγώ η το κάνει μόνο του. Τεσπα αφού το κάνει μόνο του... Θα αγοράσω και ένα σκληρό να κάνω κάνα backup για κάθε ενδεχόμενο και θα το κάνω έγκαταστάση... EDIT: Μπορω να κανω αντιγραφη του iso σε ενα usa flashaki? Επεξ/σία 28 Απριλίου 2014 από Raikkonen86 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Raikkonen86 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Λοιπόν παιδιά έτρεξα μόνο το wubi.exe, οταν τελείωσα όμως με την έγκαταστάση και έκανα επανεκκίνηση και μπήκα στο ubuntu μου έβγαζε κάτι για σημαντικά σφάλματα και να πατηαω Ι για αγνόηση και κάτι άλλα. Τι έκανα λάθος? Μήπως πρέπει να το κάνω από το cd έγκαταστάση? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Αν και όλοι σε απέτρεψαν να κάνεις εγκατάσταση μέσω wubi εσύ πήγες και την έκανες. Γιατί δεν έκανες την εγκατάσταση κανονικά όπως σου το πρότειναν τα παιδιά από πάνω. Δεν μπορώ να καταλάβω τι φοβάστε και διστάζετε σε μια κανονική εγκατάσταση. Για να δημιουργήσεις εκκινήσιμο usb αν δεν σου αρέσει το cd μπορείς να το κάνεις με το universal installer http://www.pendrivelinux.com/universal-usb-installer-easy-as-1-2-3/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Raikkonen86 Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Προτίμησα τον ευκολότερο τρόπο για να μην κάνω καμία χαζομάρα... Αλλά τώρα θα το κάνω κανονικά... Το μόνο που με μπερδεύει είναι αυτό με τα mbr και to grub για το dual boot... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα