Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μη συγκρίνετε τα καυσαέρια των αυτοκινήτων με το μπάρμπεκιου. Αυτός που επέλεξε να μείνει σε πόλη, ξέρει ότι η πόλη πάει πακέτο με το καυσαέριο. Οπότε ή μένει ή πάει χωριό

Όμως το μπάρμπεκιου στο μπαλκόνι δεν ανήκει σε αυτή τη κατηγορία. Δε μπορείς να πεις σε κάποιον που (δικαίως) ενοχλείται από αυτό να κάνει αυτός πίσω ως ο "περίεργος" της υπόθεσης...

  • Απαντ. 151
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε

Δεν διαθέτω ψησταριά στο σπίτι, οπότε δυστυχώς κοντοσούβλια και κοκορέτσια μόνο στα Καλύβια ή στα Δερβενοχώρια ή αν τύχει να ψήσει κάνας φίλος...

Από εκεί και πέρα, δυστυχώς ζω σε διαμέρισμα, και έχω μάθει να υπομένω και τα ντουμάνια του από κάτω, και τις φωνές των από πάνω, και τα τσίτα σκυλάδικα των απέναντι, και τον κάγκουρα που περνάει 3 το πρωί με τη κομμένη Sebring στο παπί, και χίλια δυο άλλα

Αν έκανα αυτοσκοπό της ζωής μου να διαμαρτύρομαι για τα στραβά των γύρω μου, προφανώς θα έπρεπε full time να ασχολούμαι με το να κράζω όλο τον κόσμο...

Τι λε ρε φίλε, όλα αυτά μαζί;

Είσαι μεγάλη ψυχή, άγιος είσαι, τί να λέμε τώρα...

...τόσο οι μούσκαροι όσο και οι άγιοι ανάμεσά μας ζουν τελικά....

...δυστυχώς οι δεύτεροι, λόγω της αγιοσύνης, της ταπεινότητος και της καρτερικής μαρτυρίας των, διάγουν βίο διακριτικό έως απαρατήρητο...ό,τι κι αν συμβαίνει παράπονο ή παρέμβαση δική τους δεν θα δεις ούτε θα ακούσεις...εκτός από καμιά απολογητική της γαϊδουριάς των πρώτων...

...όσοι δεν έχουν βιώσει την καθαρκτική και λυτρωτική δύναμη και αρετή της συγχώρεσης, αδυνατούν να κατανοήσουν...κι εκείνοι όμως θα λάβουσι τη συγχώρεση των εν ζωή κι εν άστει αγίων...

Πάτερ, ἄφες αὐτοῖς˙ οὐ γὰρ οἴδασι τί ποιοῦσι

  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, vgiozo είπε

...τόσο οι μούσκαροι όσο και οι άγιοι ανάμεσά μας ζουν τελικά....

Την τρίτη κατηγορία ξέχασες, την βασικότερη 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, AristidisZ είπε

Την τρίτη κατηγορία ξέχασες, την βασικότερη 

τσουζει, τσούζει; τσιβιδίζει; έλα πέ'το...

...μερίμνησα όμως στη τυπολογία μου...παίζουν μπαλαντέρ σε όποια από τις δύο άνωθεν κατηγορίες θέλουν ή εναλλάξ...

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο ένα κοτόπουλο

off topic αλλά τυλίγουμε με λαδόκολλα γιατί το αλουμινόχαρτο στις υψηλές θερμοκρασίες γίνεται καρκινογόνο

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Stamer είπε

off topic αλλά τυλίγουμε με λαδόκολλα γιατί το αλουμινόχαρτο στις υψηλές θερμοκρασίες γίνεται καρκινογόνο

Πόσο υψηλές?

Ο θερμοστάτης της ψησταριάς δείχνει 180 βαθμούς όταν βάζουμε το ψητό και μετά από 2 ώρες έχει κατέβει στους 150.

Αλλά πέρα από αυτό τα περισσότερα ταψιά, ταψάκια, και πολλά σκεύη μαγειρικής είναι αλουμινένια!

Η λαδόκολλα καλή μεν και με αυτήν τυλίγουμε ό,τι ψήνουμε, αλλά αν δεν μπει μετά αλουμινόχαρτο θα καεί και θα μυρίζει καμμένο χαρτί το ψητό!

Δημοσ.

Προσωπικά μένω σε μονοκατοικία και τέτοια θέματα δεν υπάρχουν αλλά όταν άρχισαν όλοι να καίνε τζάκια και ξυλόσομπες υπήρχε θέμα με τα ρούχα που μετά μύριζαν καμένο! Τεράστια επένδυση αποδείχτηκε το στεγνωτήριο το οποίο ναι μεν καίει πολύ ρεύμα αλλά τα ρούχα βγαίνουν υπέροχα και αποστειρωμένα! 

Πάντως πως τα τρώνε κάποιοι τα τηγανητά ψάρια και μάλιστα κάθε μέρα ήθελα να το ήξερα! Εμένα μου έρχεται αναγούλα! 

  • Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Πόσο υψηλές?

Ο θερμοστάτης της ψησταριάς δείχνει 180 βαθμούς όταν βάζουμε το ψητό και μετά από 2 ώρες έχει κατέβει στους 150.

Αλλά πέρα από αυτό τα περισσότερα ταψιά, ταψάκια, και πολλά σκεύη μαγειρικής είναι αλουμινένια!

Η λαδόκολλα καλή μεν και με αυτήν τυλίγουμε ό,τι ψήνουμε, αλλά αν δεν μπει μετά αλουμινόχαρτο θα καεί και θα μυρίζει καμμένο χαρτί το ψητό!

Δεν ξέρω πόσο υψηλές, μπορείς να το ψάξεις αν θέλεις. Εγώ βάζω πρώτα λαδόκολλα και απο πάνω αλουμινόχαρτο κάποιες φορές (αν χρειάζεται να κρατήσω στην θέση τους τα κρέατα). Για τα αλουμινένια ταψιά που λες... ναι υπάρχουν αλλά δεν νομίζω οτι είναι τα περισσότερα. Εγώ προσωπικά δεν έχω ούτε ένα αλουμινίου (έτυχε δηλαδή, όχι οτι τα πήραμε έτσι επίτηδες). Αλουμινίου συναντάμε κυρίως σε επαγγελματικό εξοπλισμό θα έλεγα.

Άμα σου καίγεται η λαδόκολλα, σημαίνει απλά οτι ακουμπάει στην φωτιά! Δεν μου έχει καεί ποτέ (μόνο αμα ακουμπήσει φωτιά)

Δημοσ.

Υπάρχει και αλουμινόχαρτο που από τη μια πλευρά  έχει αντικολλητικό χαρτί βρε κλεφτόπουλα... :rolleyes:

 

4 ώρες πριν, G.bar είπε

Και σε εμας στην πολυκατοικία μας ενας ένοικος στον πρώτο μας δημιουργεί συχνα σοβαρά προβλήματα με τα ψησιματά του κάθε τόσο. 
Εκεί που έχω ετοιμάσει φοβερή μακαρονάδα, ανοίγω λίγο μπαλκονόπορτα, σκαει το ντουμάνι απο την προβατίνα  3 οροφους πιο κάτω, μπαίνω μέσα κοιταω την μακαρονάδα, τη βαζω στο ψυγείο, ανάβω φωτιά  και ψήνω και εγω γιατι πως να αντέξω να φαω το μακαρόνι μετά απο αυτό που μύρισα!

  ...εν τω μεταξύ όταν ψήνω εγω τον εκδικούμαι, του χτυπάω το κουδούνι και του πάω 3 παϊδάκια ίσα ισα για να του ανοίξω την όρεξη γιατι είμαι απο πάνω και δεν μπορεί να μυρίσει όταν ψηνω εγω.  

Έτσι άρχοντα... B)

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, Stamer είπε

Δεν ξέρω πόσο υψηλές, μπορείς να το ψάξεις αν θέλεις. Εγώ βάζω πρώτα λαδόκολλα και απο πάνω αλουμινόχαρτο κάποιες φορές (αν χρειάζεται να κρατήσω στην θέση τους τα κρέατα). Για τα αλουμινένια ταψιά που λες... ναι υπάρχουν αλλά δεν νομίζω οτι είναι τα περισσότερα. Εγώ προσωπικά δεν έχω ούτε ένα αλουμινίου (έτυχε δηλαδή, όχι οτι τα πήραμε έτσι επίτηδες). Αλουμινίου συναντάμε κυρίως σε επαγγελματικό εξοπλισμό θα έλεγα.

Άμα σου καίγεται η λαδόκολλα, σημαίνει απλά οτι ακουμπάει στην φωτιά! Δεν μου έχει καεί ποτέ (μόνο αμα ακουμπήσει φωτιά)

Μα κι εγώ βάζω πρώτα λαδόκολλα και μετά το αλουμινόχαρτο, για να μην καεί η λαδόκολλα αλλά και για καλύτερο "σφράγισμα"!

Ειδικά στην ψησταριά κάρβουνου τυλίγω και το ταψάκι για να μην μαυρίσει από τα κάρβουνα.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Μα κι εγώ βάζω πρώτα λαδόκολλα και μετά το αλουμινόχαρτο, για να μην καεί η λαδόκολλα αλλά και για καλύτερο "σφράγισμα"!

Ειδικά στην ψησταριά κάρβουνου τυλίγω και το ταψάκι για να μην μαυρίσει από τα κάρβουνα.

Πολλά τυλίγματα και φασκιώματα κάνεις! Άστα εκεί να πάρουν την ωραία καπνίλα! :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Stamer είπε

Πολλά τυλίγματα και φασκιώματα κάνεις! Άστα εκεί να πάρουν την ωραία καπνίλα! :P

Την πρώτη φορά που βάλαμε το ταψάκι με το κοτόπουλο στην ψησταριά με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο μόνο από πάνω, το ταψάκι είχε μαυρίσει τόσο πολύ που πετάχτηκε!

Γι' αυτό το τυλίγουμε όλο με αλουμινόχαρτο.

Και σφραγίζει σαν γάστρα και το ταψί δεν λερώνεται!

Επεξ/σία από SB_1957
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εγω το ιδιο προβλημα με γειτονα,σε μονιμη βαση.Επα να παω δικαστικως...Ευτυχως δεν το επραξα,διοτι εμαθα οτι υπηρχε δεδικασμενο σε ιδια υποθεση και ο εναγων την εχασε.Το δικαστηριο αποφασησε οτι ο εναγομενος δεν μπορει να ρυθμισει τη φορα του αερα.Πληρωσε και τα εξοδα της δικης.Ωραια που ειναι στην Ελλαδα της λογικης...

Επεξ/σία από ilias.ilias
  • Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ilias.ilias είπε

Και εγω το ιδιο προβλημα με γειτονα,σε μονιμη βαση.Επα να παω δικαστικως...Ευτυχως δεν το επραξα,διοτι εμαθα οτι υπηρχε δεδικασμενο σε ιδια υποθεση και ο εναγων την εχασε.Το δικαστηριο αποφασησε οτι ο εναγομενος δεν μπορει να ρυθμισει τη φορα του αερα.Πληρωσε και τα εξοδα της δικης.Ωραια που ειναι στην Ελλαδα της λογικης...

Θα μπορούσες να μας δώσεις λίγο περισσότερες λεπτομέρειες για να βλέπουμε τι γίνεται? Μιλάς για κάρβουνο ή για ηλεκτρικό/γκάζι?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Stamer είπε

Θα μπορούσες να μας δώσεις λίγο περισσότερες λεπτομέρειες για να βλέπουμε τι γίνεται? Μιλάς για κάρβουνο ή για ηλεκτρικό/γκάζι?

Καρβουνο...στη χαμενη υποθεση εψηνε στο μπαλκονι και η τσικνα πηγαινε στο διπλανο διαμερισμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...