Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 151
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

θεωρείται ρύπανση .το 100 έρχεται αν το καλέσει κάποιος κακός γείτονας και είναι υποχρεωμένο να κάνει μήνυση και να σε στείλει δικαστήριο.μετα ότι πει ο δικαστής.Φυσικα μπορει να μείνει στις συστάσεις και να μην κάνει τίποτα αλλά ρισκάρει μια στις 100 να τον κυνηγήσει ο καταγγελων και να παει για παράβαση καθήκοντος.Αυτά τα ξέρω από προσωπική μου υπόθεση φίλος εσύ Κάνε τη δουλειά σου απλά μπορεί να στραβώσει το πράγμα.Για να σίγουρευτεις ότι δε σου λέει κανένας εδώ μέσα μαλακιες ούτε Γω το πιο εύκολο είναι να πάρεις ένα τηλ στο 100 και κανείς μια Ερώτηση.θα σου πουν τα παραπάνω...

• Like 1
Δημοσ.

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Αν διαβάσεις ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ το άρθρο 1003 άλλα λέει.

Τονίζω το κρίσιμο σημείο: «Ο κύριος ακινήτου έχει υποχρέωση να ανέχεται την εκπομπή καπνού, αιθάλης, αναθυμιάσεων, θερμότητας, θορύβου, δονήσεων ή άλλες παρόμοιες επενέργειες που προέρχονται από άλλο ακίνητο, εφόσον αυτές δεν παραβλάπτουν σημαντικά τη χρήση του ακινήτου του ή προέρχονται από χρήση συνήθη για ακίνητα της περιοχής του κτήματος από το οποίο προκαλείται η βλάβη

Με άλλα λόγια: είναι προφανές ότι στη βιομηχανική ζώνη της Χ περιοχής δεν μπορείς να διαμαρτύρεσαι για θόρυβο ή για εκπομπές καπνού και υποχρεούσαι να τις ανέχεσαι καθώς είναι δεδομένο ότι τα ακίνητα της περιοχής (εργοστάσια ή βιοτεχνίες/βιομηχανίες) θα εκπέμπουν θόρυβο ή καπνούς ή και οσμές.

Τον ίδιο θόρυβο ή την ίδια εκπομπή καπνού ΔΕΝ υποχρεούσαι να ανέχεσαι σε περιοχή αμιγούς κατοικίας (γιατί δεν είναι συνήθης χρήση για τα ακίνητα της περιοχής).

Αντίστοιχα, όταν ζεις στο κέντρο μίας πόλης όπου έχεις γύρω σου σουβλατζίδικα, ψητοπωλεία, ταβέρνες κλπ, υποχρεούσαι να ανέχεσαι ένα αυξημένο ποσοστό οσμών, καπνών κλπ. Το ίδιο αυξημένο ποσοστό δεν υποχρεούσαι να ανέχεσαι σε μία οικιστική περιοχή όπου έχεις μόνο σπίτια. 

Υπάρχει τέλος το κριτήριο της σημαντικής βλάβης της χρήσης του ακινήτου μου. Δηλαδή εάν, λόγω εκπομπών θορύβου-οσμών-κλπ, παραβλάπτεται σημαντικά η χρήση του ακινήτου μου (κοινώς δεν μπορώ να ζήσω) τότε πάλι προστατεύομαι και δεν υποχρεούμαι να τα ανέχομαι όλα αυτά. 

;)

Τι εννοούμε με τον όρο «οικιστική περιοχή»;

• Super Moderators
Δημοσ.

Τι εννοούμε με τον όρο «οικιστική περιοχή»;

Περιοχή όπου έχουν κατά κύριο λόγο κατοικίες και επιτρέπονται μόνο ήπιες επαγγελματικές εγκαταστάσεις (πχ γραφεία). 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ξερω για σας αλλα εγω εψηνα πριν κανα 3ωρο κοτοπουλα κ λουκανικα στο μπαρμπεκιου.. γαμησαν λεμε. Νοστιμοτατα..οι γειτονες δεν ακουστηκαν παντως.

• Like 1
Δημοσ.

Περιοχή όπου έχουν κατά κύριο λόγο κατοικίες και επιτρέπονται μόνο ήπιες επαγγελματικές εγκαταστάσεις (πχ γραφεία). 

Πως φαίνεται ο δικηγόρος ρε παιδάκι μου...άλλον αέρα λέμε.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Συγγνώμη που ανασταίνω το θέμα, αλλά έψαχνα για πληροφορίες σχετικά γιατί ο νέος γείτονας μας έχει ντουμανιάσει....

Τα διαμερίσματα είναι κολλητά, χωρισμένη μονοκατοικία γαρ, έχουν πολύ μεγάλο μπαλκόνι (άνω των 100τ.μ.) που χωρίζεται μ' ένα κοντό τοιχάκι.

...αν και η πολύ μεγάλη επιφάνεια των μπαλκονιών (από κάτω είναι καταστήματα) θα έπρεπε να βοηθάει, εντούτοις δεν κάνει καμία διαφορά.

...αυτός λοιπόν βάζει την ψησταριά τέρμα μπροστά στο μπαλκόνι του, ώστε να αποφεύγει τη κάπνα, αλλά ο αέρας φέρνει όλη τη κάπνα μέσα στο σαλόνι και στα υπνοδωμάτια στο δικό μας διαμέρισμα, ντουμανιάζει ο τόπος.

..και το θέμα είναι ότι και τα δύο διαμερίσματα έχουν τζάκι με καμινάδα, που μπορεί κανείς να ψήσει χωρίς να ενοχλεί τους άλλους....υπάρχει και μεγάλος χώρος πίσω (ανοιχτός χώρος ιδιωτικού παρκινγκ) όπου θα μπορούσε να στήσει τη ψησταριά χωρίς να ενοχλεί κανέναν.

Τη πρώτη φορά που του ζήτησε η μητέρα μου ευγενικά να μετακινήσει τη ψησταριά "γιατί δεν μπορούμε εδώ, τί να κάνουμε, να κλείσουμε;" αυτός απάντησε "να κλείσετε"

Δεύτερη φορά σήμερα, μετά τη παρατήρηση αυτός άρχισε τον ψιλοτσαμπουκά (μη μου σπας τα νεύρα κτλ) κι η κλώσα η γυναίκα του βγήκε κι έλεγε "εμείς είμαστε μερακλήδες, να το συνηθίσετε, γιατί θα ψήνουμε συχνά"...

Επειδή η τσίκνα από το σπίτι καθάρισε 6 ώρες μετά,

επειδή βρώμισαν τα απλωμένα ρούχα,

επειδή η μητέρα μου έχει πρόβλημα υγείας και παρόλο που δεν έχει σχέση με το αναπνευστικό δεν γουστάρω καθόλου να υποφέρει,

την επόμενη φορά λέω ή θα φωνάξω αστυνομία ή θα πάρω το λάστιχο να τους "ποτίσω" τη ψησταριά κι αν κουνηθεί να του κατεβάσω και τη μουρη του μισερού μαλάκα.

...σκοπεύω να γίνω λοιπόν ο "κακός" γείτονας - κατά τα λεγόμενα άλλων μερακλήδων εδώ - γιατί ο "καλός" γείτονας του διπλανού διαμερίσματος, φροντίζει μεν να αποφεύγει στο μέγιστο τη κάπνα στο δικό του διαμέρισμα επιλέγοντας μια θέση για τη ψησταρια που όμως φέρνει όλη τη κάπνα και τη τσίκνα σε μας.

Όπως είπα πρόκειται ουσιαστικά για χωρισμένη μονοκατοικία (έμεναν αδέλφια-ιδιοκτήτες εκεί πριν) και διαχειριστής είναι ένας από τους μαγαζάτορες στη προέκταση της οικοδομής (που για μας γίνεται μπαλκόνι).

Η νομοθεσία δεν είναι ξεκάθαρη, τουλάχιστον χρήζει ερμηνείας και κρίσης επιτόπιας για το μέγεθος της όχλησης που δημιουργείται..,,

http://www.fa3.gr/nomothesia_2/nomoth_gen/19-Dikaio-embragmato.htm

Άρθρο 1003

Περιορισμοί κυριότητας, εκπομπές

Ο κύριος ακινήτου έχει υποχρέωση να ανέχεται την εκπομπή καπνού, αιθάλης, αναθυμιάσεων, θερμότητας, θορύβου, δονήσεων ή άλλες παρόμοιες επενέργειες που προέρχονται από άλλο ακίνητο, εφόσον αυτές δεν παραβλάπτουν σημαντικά τη χρήση του ακινήτου του ή προέρχονται από χρήση συνήθη για ακίνητα της περιοχής του κτήματος από το οποίο προκαλείται η βλάβη.

Οπότε ως μόνη λύση βλέπω την κλήση για παρουσία αστυνομίας, κατά την ώρα που ψήνει ο γείτονας, για να γίνει μάρτυρας της ενόχλησης.

Δημοσ.

Είναι από αυτούς τους μαλάκες που λες όσο πιο μισεροί και κακομοίρηδες είναι, τόσο περισσότερο φωνάζουν και νευριάζουν, λες και θα τρομάξουν κανένα, ουτε σφαλιάρα δεν αξίζει να χαραμίσει κανείς, κι αυτή πολλή θα του πέσει.

Το να σε ντουμανιάζει όμως επανειλημμένα, να μην παίρνει από λόγια και λογική και να πουλάει τσαμπουκά σε 65χρονη γυναίκα, όμως, δεν περνάει και στο ντούκου.

η νομοθεσία δεν είναι απολύτως ξεκάθαρη, δεν ξέρω καν αν υπάρχει "κανονισμός πολυκατοικίας", αφού πρόκειται για χωρισμένη μονοκατοικία που πλέον νοικιάζεται, οπότε μόνη επιλογή πλέον η αστυνομία.

Δημοσ.

Η καλή γειτνίαση είναι θέμα κατανόησης (απ' όλες τις πλευρές) και όχι νομοθεσίας. Έχουμε το κακό στην Ελλάδα από την μία όποιο νόμο δεν μας αρέσει απλά να τον παραβιάζουμε (κάπνισμα σε κλειστούς χώρους, όριο ταχύτητας-προσπεράσεις) και από την άλλη όποιον νόμο μας βολεύει να τον εκμεταλλευόμαστε μέχρι αηδίας ( δεν είναι ώρες κοινής ησυχίας άρα ας γαμήσω το σύμπαν στη φασαρία, "επιτρέπεται" το ψήσιμο στο μπαλκόνι-θα ψήνω κάθε μέρα και θα ντουμανιάζω τον γείτονά μου- περίπου έτσι σκέφτονται πολύ ακόμα και εδώ στο φόρουμ έχω πολλές φορές δει τέτοιου είδους απόψεις πέρι φασαρίας , κατοικιδίων κλπ....--- είμαι νόμιμος άρα κάνω ότι γουστάρω και ας πάει να μπιπ όλη η γειτονιά--κανένα απολύτως ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο)

Και το καλός ή κακός γείτονα είναι σχετικό....

Αν ο γείτονάς σου μια στο πολύ τόσο ψήσει ή έχει μουσική επειδή έχει κάποια χαρά κλπ τότε αν του τη σπάσεις,(με παρατηρήσεις και αστυνομίες) επειδή κάνει φασαρία ή μυρίζει τσίκνα κακός γείτονας είσαι εσύ.... αν όμως αυτό γίνεται συνέχεια τότε κακός γείτονας είναι αυτός... έτσι πάει και όχι βάσει νομοθεσίας....

Δείχνω κατανόηση του Αη Γιαννιού που θα γιορτάζεις και θα γλεντάς , και εσύ θα δείξεις κατανόηση του Αη Γιωργιού που θα γλεντάω εγώ... έτσι πάει... όσο σπαστικό είναι κάποιος που κάνει συνέχεια φασαρία και αναστατώνει την γειτονιά άλλο τόσο σπαστικό είναι και αυτός ο πρίξας ο γείτονας που και μια φορά τον χρόνο να θες να ψήσεις-χτίσεις-μεθύσεις κλπ θα σου κάνει νούμερα και θα στο βγάλει ξινό....

• Like 4
Δημοσ.

Μλκ μου σε παρακαλώ πιασε λάστιχο και τραβα βίντεο να γελασουμε λιγοοοοοο;)

Καλά κάθε μέρα ψήσιμο δεν βαριουνται ρε πωωω..Μόλις πεταχτεί η κατινα κ πει μερακλήδες ριξεεεεε χαχαχχαχα

Δημοσ.

Πάρε έναν μεγάλο ανεμιστήρα, βάλτον στο μπαλκόνι να τους γυρνάει την κάπνα πίσω και όταν παραπονεθούν πες "εμείς έχουμε εξάψεις και να το συνηθίσετε γιατί θα τον ανάβουμε συχνά".

• Like 6

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...