Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οκ, το είπαμε περί ηθικής κλπ. Το έγραψα στην αρχή: είμαι τελευταίος όροφος, δεν ενοχλώ κανέναν, ο διπλανός μου είναι κουλ και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Μόνο που μυρίζει η γειτονιά τσίκνα, όπως αν τηγάνιζα κεφτεδάκια στην κουζίνα μου με ανοιχτές τις πόρτες. Αν περάσει ένας σούπερ δυσκοίλιος, στραβοξυπνημένος και αμάμητος ξερωγώ, μπορεί να μου στείλει την αστυνομία; Είμαι παράνομος γιατί άναψα φωτιά; Αν έχω υγραερίου ή ηλεκτρική, συνεχίζω να είμαι παράνομος; Είναι παράνομο το ψήσιμο το ίδιο για κάποιον λόγο; Οπότε, ότι ψησταριά και να έχω, με χώνουν; Υπάρχει κάποιος νόμος περί όλων αυτών, κάποια διάταξη πως-τα-λένε-αυτά, αυτό προσπαθώ να μάθω.

• Like 1
  • Απαντ. 151
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ψήσε ρε lefter και άμα σε΄ρθει κανένας , χώστου μια πανσέτα στο στόμα και στείλτον ...

Σιγά μη τους χαλάσεις τη μυρουδιά καυσαερίου ...

• Like 6
Δημοσ.

Απ´ ότι έπιασα απ´ τα συμφραζόμενα μέχρι τώρα, η μόνη περίπτωση να στη πέσουν είναι οι νηστικοί.

Πως στα χ"να βγάζουμε τη γωνίτσα του Χριστούλη;(του σπιτιού,του χριστούλη,του αφέντη κλπ).

Ε,βγάλε κι εσύ τη μερίδα του θεονήστικου και μπούκωστον "τη κακιά την ώρα".

Γιατί ρε αυγούστη να μην είσαι χαμουτζής;Κάθε βράδυ θα σου γινόμουν τσάμικος ταμπάκος,αλλά με ένα τελάρο μπύρες παραμάσκαλα τη φορά.

Δημοσ.

Tότε θα ήταν παράνομο το χτίσιμο ψησταριών στα μπαλκόνια..και όμως ειδικά σε πολυκατοικίες χτισμένες μετά το 2000 σχεδόν όλες έχουν ψησταριά χτιστή στο μπαλκόνι.

Να δω ποιος μαλάκας θα πάρει τηλέφωνο στην αστυνομία να καταγγείλει κάτι τέτοιο και ο μπάτσος να ψάχνει τον νόμο που το απαγορεύει...(ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!!!)χαχαχαχαχα

μη νομίζεις. Αν έχεις κακό γειτονα κλανια ριχνεις σε ωρα κοινης υσυχιας και πας αυτοφορο.

οσον αφορα το θεμα της τσικνας...Προσωπικα αν δεν εχει αερα και εχει απνοια ουτε εγω ψηνω στο μπαλκονι. Νοιωθω ασχημα και εγω ο ιδιος γιατι φλομωνει η γειτονια. Αν εχει λιγο αερακι ψηνω. Και να σας πω την αληθεια? Προτιμω να ψηνει ο γειτονας μου πανσετα στα καρβουνα απο το να ψηνει γεμιστα η απο πανω ή να τηγανιζει γοπες. Κυριολεκτικα

Δημοσ.

χοχο, το μισό φόρουμ με διαβεβαιώνει ότι θα μου κλάσεις μια μάντρα!

Σόρρυ που άργησα να απαντήσω παίδες, έψηνα κάτι λουκάνικα στο μπαλκόνι.

• Like 5
Δημοσ.

Αν δεν με καλέσεις στο ψηστήρι, έχεις μια κλήση στους μπάτσους από εμένα. Ξέρω που μένεις.

χοχο, το μισό φόρουμ με διαβεβαιώνει ότι θα μου κλάσεις μια μάντρα!

Σόρρυ που άργησα να απαντήσω παίδες, έψηνα κάτι λουκάνικα στο μπαλκόνι.

g_alkis για πήγαινε δείξ' του για που είναι τα λουκάνικα...

Δημοσ.

Το ντουμάνι μπορεί να αποτελέσει λόγο να καλέσει το 100 κάποιος γείτονας, διότι κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να το υποφέρει - και χωρίς πλάκα αποτελεί πρόβλημα μερικές φορές. Μου έχει τύχει να ψήνει γείτονας και να αναγκάζομαι να έχω κλειστές τις πόρτες διότι λόγω αέρα γινόταν το σπίτι κόλος και μ' έπιανε η αναπνοή μου.

Αντιγράφω από τον Αστικό Κώδικα

Αρθρο: 1003

Ημ/νία: 23.02.1946

Ημ/νία Ισχύος: 23.02.1946

Περιγραφή όρου θησαυρού: ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Τίτλος Αρθρου

Περιορισμοί κυριότητας, εκπομπές.

Λήμματα

ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟ ΔΙΚΑΙΟ, ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ, ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Κείμενο Αρθρου

Ο κύριος ακινήτου έχει υποχρέωση να ανέχεται την εκπομπή καπνού, αιθάλης, αναθυμιάσεων, θερμότητας, θορύβου, δονήσεων ή άλλες παρόμοιες επενέργειες που προέρχονται από άλλο ακίνητο, εφόσον αυτές δεν παραβλάπτουν σημαντικά τη χρήση του ακινήτου του ή προέρχονται από χρήση συνήθη για ακίνητα της περιοχής του κτήματος από το οποίο προκαλείται η βλάβη.

Πηγή

Επομένως, φίλε μου, είσαι υποχρεωμένος να ανεχθείς την τσίκνα και η αστυνομία δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

• Like 2
Δημοσ.

Καλά πόσοι νόμοι υπάρχουν?!

Νόμοι υπάρχουν πολλοί και καλώς υπάρχουν. Το θέμα είναι ότι εφαρμόζονται κατά το δοκούν.

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

Αντιγράφω από τον Αστικό Κώδικα

Πηγή

Επομένως, φίλε μου, είσαι υποχρεωμένος να ανεχθείς την τσίκνα και η αστυνομία δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Αν διαβάσεις ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ το άρθρο 1003 άλλα λέει.

Τονίζω το κρίσιμο σημείο: «Ο κύριος ακινήτου έχει υποχρέωση να ανέχεται την εκπομπή καπνού, αιθάλης, αναθυμιάσεων, θερμότητας, θορύβου, δονήσεων ή άλλες παρόμοιες επενέργειες που προέρχονται από άλλο ακίνητο, εφόσον αυτές δεν παραβλάπτουν σημαντικά τη χρήση του ακινήτου του ή προέρχονται από χρήση συνήθη για ακίνητα της περιοχής του κτήματος από το οποίο προκαλείται η βλάβη

Με άλλα λόγια: είναι προφανές ότι στη βιομηχανική ζώνη της Χ περιοχής δεν μπορείς να διαμαρτύρεσαι για θόρυβο ή για εκπομπές καπνού και υποχρεούσαι να τις ανέχεσαι καθώς είναι δεδομένο ότι τα ακίνητα της περιοχής (εργοστάσια ή βιοτεχνίες/βιομηχανίες) θα εκπέμπουν θόρυβο ή καπνούς ή και οσμές.

Τον ίδιο θόρυβο ή την ίδια εκπομπή καπνού ΔΕΝ υποχρεούσαι να ανέχεσαι σε περιοχή αμιγούς κατοικίας (γιατί δεν είναι συνήθης χρήση για τα ακίνητα της περιοχής).

Αντίστοιχα, όταν ζεις στο κέντρο μίας πόλης όπου έχεις γύρω σου σουβλατζίδικα, ψητοπωλεία, ταβέρνες κλπ, υποχρεούσαι να ανέχεσαι ένα αυξημένο ποσοστό οσμών, καπνών κλπ. Το ίδιο αυξημένο ποσοστό δεν υποχρεούσαι να ανέχεσαι σε μία οικιστική περιοχή όπου έχεις μόνο σπίτια. 

Υπάρχει τέλος το κριτήριο της σημαντικής βλάβης της χρήσης του ακινήτου μου. Δηλαδή εάν, λόγω εκπομπών θορύβου-οσμών-κλπ, παραβλάπτεται σημαντικά η χρήση του ακινήτου μου (κοινώς δεν μπορώ να ζήσω) τότε πάλι προστατεύομαι και δεν υποχρεούμαι να τα ανέχομαι όλα αυτά. 

;)

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...