Ukforthemoment Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 37 λεπτά πριν, lary7 είπε Πιάσε τους και πες τους να ανάβουν με οινόπνευμα, υπάρχουν βίντεο πως γίνεται και είναι μια χαρά. Και εγώ με πετρέλαιο άναβα με τα κατακάθια της δεξαμενής, μέχρι που άνοιξε δίπλα Μικελ και έφυγε ένα ντουμάνι προς αυτούς που κάθονταν και το έκοψα, μόνο οινόπνευμα πλέων. Αναβες με το μαζούτ και μετά έψηνες κρέας για να φας;
paylidis Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Αναβες με το μαζούτ και μετά έψηνες κρέας για να φας; Αν δεν εχετε αναψει φωτιά με βενζινόλαδο απο βουτα συνεργειου δε ξερετε να ψηνετε 😂😂😂 Hint: και για να αναψουν τα καρβουνα φυσημα με αερα απο το κοφλερ
Ukforthemoment Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 26 λεπτά πριν, paylidis είπε Αν δεν εχετε αναψει φωτιά με βενζινόλαδο απο βουτα συνεργειου δε ξερετε να ψηνετε 😂😂😂 Hint: και για να αναψουν τα καρβουνα φυσημα με αερα απο το κοφλερ Τι τα θες τα κάρβουνα;Με τα στουπιά αρκεί. Το ότι να ανάβεις κάρβουνα με οινόπνευμα θεωρείται κάτι δύσκολο που πρέπει να δεις tutorial στο ytube ποτέ δεν περίμενα να το διαβάσω.
paylidis Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 44 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Τι τα θες τα κάρβουνα;Με τα στουπιά αρκεί. Το ότι να ανάβεις κάρβουνα με οινόπνευμα θεωρείται κάτι δύσκολο που πρέπει να δεις tutorial στο ytube ποτέ δεν περίμενα να το διαβάσω. Δεν ανάβω κάρβουνα με οινόπνευμα εγώ αλλά άλλος. Εγώ δεν ανάβω κάρβουνα γενικά 😂 είμαι του γκαζιού…
phanispal Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Δεν είναι απαραίτητα θέμα δυσκολίας, όσο αποτελεσματικότητας συναρτήσει του χρόνου. Οι Αφοί Μαλλιώρα ας πούμε σχεδόν σε όλα τα videos τους δείχνουν το δικό τους τρόπο για εύκολο και γρήγορο άναμμα χωρίς καπνό. Τώρα αν νομίζεις ότι όλοι ξέρουν να ανάβουν κάρβουνα, ε η πλειοψηφία δεν ξέρει και ντουμανιάζει όλο τον κόσμο. 4 λεπτά πριν, paylidis είπε Δεν ανάβω κάρβουνα με οινόπνευμα εγώ αλλά άλλος. Εγώ δεν ανάβω κάρβουνα γενικά 😂 είμαι του γκαζιού… Πάντως επειδή σας διαβάζω στο διπλανό νήμα, πολλή ταλαιπώρια και το γκάζι, με τις μπουκάλες, με τους καυστήρες, με τις αναφλέξεις, με το καθάρισμα, με το ένα, με το άλλο. ΟΚ, σου δίνει τη δυνατότητα για το κάτι παραπάνω από ένα απλό ψήσιμο αλλά εγώ με ηλεκτρική ψησταριά των 60€ (την είχα πάρει σε προσφορά) πατάω ένα κουμπί και ψήνω σε ελάχιστο χρόνο και πεντανόστιμα χωρίς να έχω στο μυαλό μου ούτε μπουκάλες, ούτε καυστήρες, ούτε ανομοιομορφία ψησίματος, ούτε σε 3 χρόνια θα έχει σαπίσει η ψησταριά των 500€ και οι καυστήρες της, ούτε αναφλέξεις, ούτε είναι μπελάς το καθάρισμα μπλα μπλα μπλα. Το λέω επειδή ψήνεται ένας φίλος για υγραερίου, και όσο διαβάζω τι συνεπάγεται μια τέτοια αγορά (συν το κόστος), τόσο βλέπω ότι δεν αξίζει, τουλάχιστον για απλή χρήση. 2
csontheline Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Επειδή το άναμμα είναι το πιο βαρετό από όλη την διαδικασία, έχω φίλο που το πήγε ένα βήμα παραπέρα. Μποτίλια γκαζιού, φλόγιστρο και βαλβίδες υψηλής(χαμηλής ή κάτι τέτοιο). Σε 1 λεπτό έχουν ανάψει τα κάρβουνα, σε 15' τρώμε. On topic, αν κάνεις πατέντα με απορροφητήρα και φίλτρα;;;
paylidis Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 33 λεπτά πριν, phanispal είπε Πάντως επειδή σας διαβάζω στο διπλανό νήμα, πολλή ταλαιπώρια και το γκάζι, με τις μπουκάλες, με τους καυστήρες, με τις αναφλέξεις, με το καθάρισμα, με το ένα, με το άλλο. Ναι μεν αλλά… παντως το σίγουρο είναι ότι κάρβουνο>γκάζι>>ηλεκτρικό εχω δοκιμάσει τα πάντα κατά καιρούς - χρυσή τομή ήταν το γκάζι, σε 3 λεπτά ψήνεις χωρίς κανόνες κ βρωμιές με αποτέλεσμα πολύ κοντά στο κάρβουνο. οταν είναι να ξηγηθω κάρβουνο για καμία μεγάλη σούβλα (οι μικρες γίνονται κ σε υγραερίου) πρώτα καίω ξυλα από πεύκο με προσάναμμα πευκοβελόνες και μολις ανάψουν καλά ρίχνω κάρβουνο… αρκετά εύκολο αλλά χρονοβόρο…
nickmanak Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Καποια σουπερ πουλανε προσαναμμα απο βαμβακι εμποτισμενο με κερί. Το εχω δοκιμασει, ειναι αοσμο και καθαρο.
Speculoos Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Πάντως με το δοχείο εκκίνησης που είναι σαν κουβάς με χερούλι μια χαρά κάνεις τη δουλειά σου. Χαρτί, ξερά κλαδάκια και από πάνω τα κάρβουνα, ανάβεις το προσάναμμα και το ξεχνάς για 20 λεπτά. Έχεις κατακόκκινα κάρβουνα έτοιμα να τα ρίξεις στην ψησταριά και να ξεκινήσεις το ψήσιμο. 1
Amaretos Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, phanispal είπε Δεν είναι απαραίτητα θέμα δυσκολίας, όσο αποτελεσματικότητας συναρτήσει του χρόνου. Οι Αφοί Μαλλιώρα ας πούμε σχεδόν σε όλα τα videos τους δείχνουν το δικό τους τρόπο για εύκολο και γρήγορο άναμμα χωρίς καπνό. Τώρα αν νομίζεις ότι όλοι ξέρουν να ανάβουν κάρβουνα, ε η πλειοψηφία δεν ξέρει και ντουμανιάζει όλο τον κόσμο. Πάντως επειδή σας διαβάζω στο διπλανό νήμα, πολλή ταλαιπώρια και το γκάζι, με τις μπουκάλες, με τους καυστήρες, με τις αναφλέξεις, με το καθάρισμα, με το ένα, με το άλλο. ΟΚ, σου δίνει τη δυνατότητα για το κάτι παραπάνω από ένα απλό ψήσιμο αλλά εγώ με ηλεκτρική ψησταριά των 60€ (την είχα πάρει σε προσφορά) πατάω ένα κουμπί και ψήνω σε ελάχιστο χρόνο και πεντανόστιμα χωρίς να έχω στο μυαλό μου ούτε μπουκάλες, ούτε καυστήρες, ούτε ανομοιομορφία ψησίματος, ούτε σε 3 χρόνια θα έχει σαπίσει η ψησταριά των 500€ και οι καυστήρες της, ούτε αναφλέξεις, ούτε είναι μπελάς το καθάρισμα μπλα μπλα μπλα. Το λέω επειδή ψήνεται ένας φίλος για υγραερίου, και όσο διαβάζω τι συνεπάγεται μια τέτοια αγορά (συν το κόστος), τόσο βλέπω ότι δεν αξίζει, τουλάχιστον για απλή χρήση. Εντάξει μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Και εγώ με ένα Lada πάω στο χωριό και ο άλλος με την Mercedes πάει στο χωριό επίσης. Ψήνω με κάρβουνα 20+ χρονια , φέτος πήρα και γκάζι για το μπαλκόνι. Η ευκολία που σου δίνει και η συχνότητα που μπορείς να έχεις σε σχεση με το κάρβουνο δεν συγκρίνεται. Τώρα ψήνεις κάθε απόγευμα που λέει ο λόγος κάρβουνα άναβα 1 φορά το σκ. Όσο για καθάρισμα κλπ αν ασχολείσαι 5 λεπτά Μαξ μετα το ψήσιμο δεν είναι τίποτα. Σε σχέση με το 30+ λεπτά τουλάχιστον που θες να περιμένεις να ανάβεις με κάρβουνα Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2021 από Amaretos
phanispal Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Μα αυτό λέω, φαντάσου για μένα με την ηλεκτρική του Κλαπάκη πόσο πιο εύκολο απ' το υγραέριο είναι. ΟΚ, δεν έχω τη δυνατότητα για διάφορες τεχνικές, αλλά η γεύση τα σπάει, και δεν το λέω μόνο εγώ αλλά και ΟΛΟΙ όσοι έχουν φάει από μένα, συμπεριλαμβανομένου και του φίλου που λέω πιο πάνω που θέλει υγραερίου και όταν του είπα ότι πήρα τη συγκεκριμένη ηλεκτρική με κορόιδευε μέχρι που έφαγε και το βούλωσε.
Amaretos Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, phanispal είπε Μα αυτό λέω, φαντάσου για μένα με την ηλεκτρική του Κλαπάκη πόσο πιο εύκολο απ' το υγραέριο είναι. ΟΚ, δεν έχω τη δυνατότητα για διάφορες τεχνικές, αλλά η γεύση τα σπάει, και δεν το λέω μόνο εγώ αλλά και ΟΛΟΙ όσοι έχουν φάει από μένα, συμπεριλαμβανομένου και του φίλου που λέω πιο πάνω που θέλει υγραερίου και όταν του είπα ότι πήρα τη συγκεκριμένη ηλεκτρική με κορόιδευε μέχρι που έφαγε και το βούλωσε. Οκ αν εσύ βολεύεσαι εμένα δεν μου πέφτει λόγος, έχω και εγώ ηλεκτρική μια Philips των 80 ευρώ ,οκ για flat πράματα μια χαρά είναι, μια ίσια μπριζόλα ένα μπιφτέκι ένα στήθος κοτόπουλο οτιδήποτε "πατάει" ισια , γαρίδες κλπ. Αν όμως πας έστω σε ανομία κομμένες μπριζόλες παιδάκια κοτόπουλο κομμάτια κλπ είναι σε δύσκολα τα πραματα. Όπως και να έχει καλά να είμαστε και να περνάμε καλά με ότι μας βολεύει 1
phanispal Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Η ψησταριά του Κλαπάκη σαν κατασκευή είναι απαράδεκτη, αλλά αυτά τα απλά που ψήνει τα ψήνει γρήγορα και γαμάτα, ειλικρινά δεν ξέρω πώς το καταφέρνει. Δηλαδή οι μπριζόλες και τα σουβλάκια που ψήνω είναι πιο νόστιμα απ' όλες τις κλασικές ταβέρνες/ψητοπωλεία που παίρνουμε όλοι. Τώρα για reverse searing, Tbone, Tomahawk κ.λπ. προφανώς και δεν κάνει, αφού η θερμοκρασία είναι πάντα ίδια και σταθερή. 1
vaggooss Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Μου φαίνεται ότι είστε τρελοί πραγματικά. Δλδ αν ανάψεις με κλαδιά δεν ντουμάνια ζει ο από πάνω η ο δίπλα?? Αν μένεις σε πολυκατοικία και θέλεις να ψήνεις στην βεράντα πρέπει να κλείσεις ραντεβού σε ψυχίατρο. Η συγκατοίκηση σε πολυκατοικία και σε αστικό ιστό έχει πολλές υποχρεώσεις και αν δεν μπορείς να συμβιώσεις με αυτές βρίσκεις μονοκατοικία. 3 λεπτά πριν, vaggooss είπε Μου φαίνεται ότι είστε τρελοί πραγματικά. Δλδ αν ανάψεις με κλαδιά δεν ντουμάνια ζει ο από πάνω η ο δίπλα?? Αν μένεις σε πολυκατοικία και θέλεις να ψήνεις στην βεράντα πρέπει να κλείσεις ραντεβού σε ψυχίατρο. Η συγκατοίκηση σε πολυκατοικία και σε αστικό ιστό έχει πολλές υποχρεώσεις και αν δεν μπορείς να συμβιώσεις με αυτές βρίσκεις μονοκατοικία. Και για να μην μιλάμε αυθαίρετα αλλά βάση νόμων εγώ όταν αντιμετώπισα αυτό το πρόβλημα με τον από κάτω μου πήγα στην αρμόδια υπηρεσία τις περιφέρειας και μου είπε ότι δεν επιτρέπεται το ψήσιμο στην βεράντα ούτε με υγραέριο ούτε με φυσικό αέριο και ακόμη και η μυρωδιά του φαγητού στην βεράντα αν σε ενοχλεί θα του επιβληθεί πρόστιμο. Εάν δεν σταματήσει το συνεχίζεις και νομικά και κάνεις ασφαλιστικά μέτρα και αυτά που λέω μου τα είπε ο δικηγόρος δεν τα έβγαλα από το μυαλό μου,τα οποία ασφαλιστικά μέτρα εκδικάζονται εντός 30 περίπου ημερών και εφόσον κατηγορηθεί κάθε φορά που θα ψήνει θα του επιβάλεται ποινή κράτησης και χρηματικό πρόστιμο. Σε εμένα ευτυχώς σταμάτησε εκεί και γλύτωσα την περαιτέρω δικαστική διαμάχη την οποία θα έκανα γιατί τα δικαιώματα μου δεν τα διαπραγματεύομαι. Μπορείς να ψησεις μόνο εάν έχεις μπάρμπεκιου νόμιμα κατασκευασμένο με άδεια από την πολεοδομία και η καμινάδα να βγαίνει 50 εκατοστά πάνω από την σκέπη τις πολυκατοικίας. Αν έχεις δίπλα πολυκατοικία ποιο ψηλή από σένα η καμινάδα πρέπει να βγει πάνω από την σκέπη αυτής. Είχαμε αυτό το πρόβλημα με ταβέρνα δίπλα στην πολυκατοικία μου και αναγκάστηκε να ανεβάσει το φουγάρο περίπου 20 μέτρα. Αυτά ισχύουν εάν κάποιος σε κυνηγήσει δικαστικό και αυτά που λέτε εγώ ανάβω με οινόπνευμα η νερό είναι κουβέντες στα καφενεία. 3 1
Amaretos Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 18 λεπτά πριν, vaggooss είπε Μου φαίνεται ότι είστε τρελοί πραγματικά. Δλδ αν ανάψεις με κλαδιά δεν ντουμάνια ζει ο από πάνω η ο δίπλα?? Αν μένεις σε πολυκατοικία και θέλεις να ψήνεις στην βεράντα πρέπει να κλείσεις ραντεβού σε ψυχίατρο. Η συγκατοίκηση σε πολυκατοικία και σε αστικό ιστό έχει πολλές υποχρεώσεις και αν δεν μπορείς να συμβιώσεις με αυτές βρίσκεις μονοκατοικία. Και για να μην μιλάμε αυθαίρετα αλλά βάση νόμων εγώ όταν αντιμετώπισα αυτό το πρόβλημα με τον από κάτω μου πήγα στην αρμόδια υπηρεσία τις περιφέρειας και μου είπε ότι δεν επιτρέπεται το ψήσιμο στην βεράντα ούτε με υγραέριο ούτε με φυσικό αέριο και ακόμη και η μυρωδιά του φαγητού στην βεράντα αν σε ενοχλεί θα του επιβληθεί πρόστιμο. Εάν δεν σταματήσει το συνεχίζεις και νομικά και κάνεις ασφαλιστικά μέτρα και αυτά που λέω μου τα είπε ο δικηγόρος δεν τα έβγαλα από το μυαλό μου,τα οποία ασφαλιστικά μέτρα εκδικάζονται εντός 30 περίπου ημερών και εφόσον κατηγορηθεί κάθε φορά που θα ψήνει θα του επιβάλεται ποινή κράτησης και χρηματικό πρόστιμο. Σε εμένα ευτυχώς σταμάτησε εκεί και γλύτωσα την περαιτέρω δικαστική διαμάχη την οποία θα έκανα γιατί τα δικαιώματα μου δεν τα διαπραγματεύομαι. Μπορείς να ψησεις μόνο εάν έχεις μπάρμπεκιου νόμιμα κατασκευασμένο με άδεια από την πολεοδομία και η καμινάδα να βγαίνει 50 εκατοστά πάνω από την σκέπη τις πολυκατοικίας. Αν έχεις δίπλα πολυκατοικία ποιο ψηλή από σένα η καμινάδα πρέπει να βγει πάνω από την σκέπη αυτής. Είχαμε αυτό το πρόβλημα με ταβέρνα δίπλα στην πολυκατοικία μου και αναγκάστηκε να ανεβάσει το φουγάρο περίπου 20 μέτρα. Αυτά ισχύουν εάν κάποιος σε κυνηγήσει δικαστικό και αυτά που λέτε εγώ ανάβω με οινόπνευμα η νερό είναι κουβέντες στα καφενεία. Έχεις το νόμο που επικαλέστηκε η περιφέρεια να μας τον πεις? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα