maggle Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 χαιρετε.τον τελευταιο μηνα ειμαι ιδιοκτητης ενος ημιαιμου λαμπραντορ/λυκοσκυλου.οι περισσοτεροι που παιρνουμε ενα σκυλι απο πολυ νεαρη ηλικια(κουταβι)νομιζουμε πως η ζωη μαζι του θα ειναι μονο μελι.και μετα ξυπνησαμε.τουλαχιστον απο τους περισσοτερους εχω ακουσει πως τα κουταβια δαγκωνουν(γιατι ετσι γνωριζουν τα πραγματα γυρω τους)και ουρουν/αφοδευουν παντου.τουλαχιστον μεχρι να τα μαθουμε.ετσι λοιπον εχει συμβει και στο σπιτι μας.βεβαια καταλαβαινω πως μας αγαπαει και το αγαπαμε και μεις αλλα τουλαχιστον το δαγκωμα και οι καταστροφες στον κηπο(γιατι μεσα στο σπιτι δεν το βαζω,παρα μονο ελαχιστα),δεν παλευονται ρε παιδια.και γω και η γυναικα μου εχουμε γεμισει πληγες.το εχει αντιμετωπισει κανεις αποτελεσματικα?περναει απο μονο του με την παροδο του χρονου?ευχαριστω. 1
paylidis Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Βαλε χλωρίνη εκει που δε θες να τα κανει και ταμπασκο στο χέρι σου για να μη σε δαγκωνει.. 1
Zaknafein Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Πάρτε του και 1-2 παιχνιδάκια για να παίζει/δαγκώνει. Είτε από pet shop είτε από Σ/Μ, λογικά θα σας γλυτώσουν από αρκετές ζημιές. 1
Backpacker Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Mέχρι τους 6-8 μήνες περίπου θέλει δουλειά το σκυλί...εκεί πρέπει να μπούνε σωστά οι βάσεις...επίσης τα δαγκώματα και τα μαρκαρίσματα με ούρα όπου να ναι μέσα στο σπίτι/κήπο θα σταματήσουν όταν γίνει 6-8 μηνών...μετά θα τα κάνει μόνο στις βόλτες και στον κήπο σε ένα συγκεκριμένο σημείο που θα βρει... Εγώ έχω ένα Beagle και γίνεται ενός έτους σε 15 μέρες και είναι πλέον υπόδειγμα...στην αρχή μου είχε βγάλει στο λάδι βέβαια αλλά μετά αξίζει...επίσης η αλλαγή του έγινε πραγματικά σχεδόν από την μια στιγμή στην άλλη...ενώ τα χριστούγεννα πχ ήταν λες και δεν καταλαβαίνε τίποτα από αυτά που προσπαθούσα να του μάθω πόσους μήνες...μέσα σε 3-4 μέρες μετά ήταν λες και μου φέρανε άλλο σκυλί στο σπίτι...χέσιμο μόνο στην βόλτα..κατούρημα επίσης με εξαίρεση κάνα 2 φορές την ημέρα που στέκονταν μπροστά στην μπαλκονόπορτα και μου γάβγιζε να πάω να του ανοιξω να τα κατουρήσει σε μια γωνια στο μπαλκονι διπλα στο σωληνα που φευγουν τα νερα..εριχνα ενα μπουκαλι νερο μετα και φευγανε κατευθειαν.. Το δάγκωμα παίρνει του παιχνίδια και ειδικά κόκκλα να δαγκώνει γιατί αλλιώς υποφέρει το σκυλί και δαγκώνει τα πάντα...βγάζει δόντια και πονάει...οταν παει να σε δαγκωνει γύρνα πλάτη και φεύγα...αγνόησε τον...γενικά όταν κάνει κάτι καλό τρέλανε τον στην επιβράβευση..χαιδέματα λιχουδιές..όταν κάνει μαλακία μην τον μαλώνεις..φώναξε του απλά και μετά τον αγνοείς....και εννοείτε ποτέ χτύπημα γιατί μετά θα σε φοβάται και θα γίνεται επιθετικός και θα βλέπει τα χέρια σου σαν χτυπήματα και όχι σαν χάδια και γι'αυτό θα σε δαγκώνει και σένα και όποιον άλλον πάει να τον χαιδέψει γιατί θα έχει συνδυάσει τα χέρια με το ξύλο. Τώρα υπομονή και καλή εκπαίδευση λοιπόν...αφιέρωσε χρόνο μαζί του και μετά θα έχεις έναν σκύλο για χρόνια όπως τον θες...(σαν τα παιδιά ένα πράγμα ) 4
margaritagr Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Αν ο σκυλος μενει μονιμα στον κηπο και δεν ασχολεισαι μαζι τπυ θα βαριεται και οι καταστροφες θα συνεχιστουν οπως επισης μπορει να αναπτυξει κ αλλες ανεπιθυμητες συμπεριφορες πχ γαβγισμα. Στο χερι σου ειναι να του αφιερωνεις πολυ και ποιοτικο χρονο. 3
Super Moderators billdanos Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Επιπλέον κάθε φορά που σας δαγκώνει παραπάνω από το κανονικό, φροντίστε να του το δείχνετε είτε φωνάζοντας λίγο για να καταλάβει πως πονάει, είτε σταματώντας το παιχνίδι μαζί του. Έτσι θα αρχίσει να μαθαίνει πως αυτό που κάνει δεν σας ευχαριστεί. 4
Pintsie Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Με τον δικό μου σκύλο, όταν δάγκωνε χέρια, του τα έκρυβα, έβγαζα φωνή όπως κλαίνε τα σκυλιά και μετά του έδινα ένα κόκκαλο δικό του για τα δόντια του. Είναι πολύ σημαντικό να μάθει ότι τα χέρια σας δεν είναι παιχνίδια. Βέβαια πώς θα το μάθει αυτό από τον κήπο, δεν ξέρω. Επίσης, να σκέφτεστε ότι είναι ένα μωρό που πονάει γιατί βγάζει δόντια. Γεμίστε με παγάκια την κατάψυξη και δώστε του κάθε τρεις και λίγο για να μουδιάζει λίγο το στοματάκι του. Ο δικός μου έτσι σταμάτησε να τρώει και έπιπλα κτλ. Τώρα για την ούρηση/αφόδευση... δεν μπορώ να βοηθήσω. Θυμάμαι ότι τον πρώτο καιρό με το που έκανε κυκλική κίνηση το σώμα του, του έβαζα λουρί να κατέβουμε κάτω για βόλτα. Και έμαθε ότι δεν πρέπει μέσα στο σπίτι. Μετά την αρρώστια του όμως χάλασαν όλες οι ωραίες συμπεριφορές και έχει γίνει κτητικός με αποτέλεσμα όταν λείπω να μου αφήνει δώρα μέσα στο σπίτι...
kfyros Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Ωραίος είναι μωρέ !!!! Μάθετε τον όμως. Μωράκι είναι. Ότι δεν σας αρέσει του το δείχνετε. υπάρχουν διάφοροι τρόποι . Αρκετοί μου έχουν πει ότι χτύπαγαν εφημερίδα (πάνω τους ή πάνω σε κάποιο έπιπλο για να κάνει θόρυβο, ΠΟΤΕ πάνω στο ζωντανό).. Και του μάθαιναν με πάνα που να τα κάνει .. 1
maggle Δημοσ. 1 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2014 σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις.καλο μηνα.
Pintsie Δημοσ. 1 Μαΐου 2014 Δημοσ. 1 Μαΐου 2014 Ωραίος είναι μωρέ !!!! Μάθετε τον όμως. Μωράκι είναι. Ότι δεν σας αρέσει του το δείχνετε. υπάρχουν διάφοροι τρόποι . Αρκετοί μου έχουν πει ότι χτύπαγαν εφημερίδα (πάνω τους ή πάνω σε κάποιο έπιπλο για να κάνει θόρυβο, ΠΟΤΕ πάνω στο ζωντανό).. Και του μάθαιναν με πάνα που να τα κάνει .. αρκεί να μην καταλάβει ότι η πάνα "ξεκολλάει" από το πάτωμα. Ακόμα θυμάμαι το σπίτι κομμένες πάνες γιατί ο κανακάρης το βρήκε για παιχνίδι... Πάντως εμένα δεν έμαθε ποτέ να κάνει κάτι πάνω στην πάνα. Έκανε γύρω γύρω Άτιμο σκυλί! 1
Thalia! Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Καλημερα σας και καλη ανασταση σας ευχομαι!υστερα απο το θανατο της μικρης μου υοθετησαμε ενα ημιαιμο απο μια κοπελα που διλοξενουσε απο καταφυγιο! Εκεινη μας ειπε πως η μαμα ειναι ημιαιμο τσακ ρασελ κ αγνωστου πατρος!η αληθεια ειναι οτι σε εμας μοιαζει αποστευτα με πινσερ.το προβλημα ειναι το εξης!ειναι 3.5 μηνων αλλα δεν ηρεμει λεπτο.μας δαγκωνει διαρκως δεν μπορουμε να κανουμε τπτ γιατι ξαφνικα ειναι γατζωμενη να κρεμεται απο τβ φορμα σ.σπινταρει απο το πουθενα .τι μπορω να κανω εχουμε τρελαθει
Valerie_ Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Δώσε μας περισσότερες λεπτομέρειες για την καθημερινότητά. Το πάτε βόλτα; πόσες φορές κι από πόση ώρα. Τα Τζακ Ράσελ έτσι σιφουνες είναι,δεν ψάχνατε για τη ράτσα πριν το πάρετε ;
markoshatzi Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Στις 1/5/2014 στις 1:10 ΜΜ, Pintsie είπε αρκεί να μην καταλάβει ότι η πάνα "ξεκολλάει" από το πάτωμα. Ακόμα θυμάμαι το σπίτι κομμένες πάνες γιατί ο κανακάρης το βρήκε για παιχνίδι... Πάντως εμένα δεν έμαθε ποτέ να κάνει κάτι πάνω στην πάνα. Έκανε γύρω γύρω Άτιμο σκυλί! Καλησπερα σας. Θέσατε το 2014 ένα θέμα που "πονάει" πολύ!! Πήραμε με την αρραβωνιαστικιά μου ένα σκυλάκι απο το δρόμο. Δεν γνωρίζω ακόμα τι είδους Ράτσες έχει στο αίμα. Είναι η μικρή μας τώρα 4 σχεδόν μηνών. Πριν από 1-1μιση εβδομάδα ξεκίνησε να κομματιάζει τις πάνες της είτε είναι λερωμένες είτε όχι. Αυτό το κάνει πάντα όταν δεν Είμαστε εμείς στο σπίτι. Υπόψιν, το σκυλί μένει μέσα στο σπίτι, και όταν φεύγουμε μένει στο πάρκο που της έχω φτιάξει και είναι αρκετά ευρύχωρο για το,μέχρι στιγμής, μέγεθός της.Μεσα εκεί της αφήνω την πανα της,το νερό της,ενα μαξιλάρι στο οποίο κοιμάται και τα βράδια και τα παιχνίδια της. Τις υπόλοιπες ώρες που Είμαστε στο σπίτι η μικρή κυκλοφορεί ελεύθερη, δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα συμπεριφοράς οπως δαγκώματα και τέτοια, είναι άκρως υπάκουη και την ανάγκη της την κάνει στην αυλή αφού πάει στην πόρτα και ζητήσει να βγει. Υπάρχει κάτι που θα μπορούσαμε να κάνουμε για το θέμα της πάνας;;
Ukforthemoment Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Εχει ανάγκη πάνας ;Φαντάζομαι το κάνει ως παιχνίδι.
vasilis1 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Το σκυλάκι έχει στρες από την απουσία σας.ξεσπαει στην πάνα.πρωτα από όλα αφήνεις κάτι σε ραδιόφωνο ανοιχτό όσο λείπετε;παιχνιδάκια για την απασχόληση του έχει;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα