dp297 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Εχω πάροχο Vivodi (μένει Αχαρνών, Κ Πατήσια) κ μέχρι στιγμής έχω μέγιστη δυνατή ταχύτητα download 500Kbps κ line attenuation 80db k noise margin 9db. Εχω το modem TP-Link TD-W8970. Κάποια ιδέα ίσως του τι να κοιταξω προκειμένου να ανεβάσω την ταχύτητά μου?? Ευχαριστώ Δημήτρης
poulinos Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Εχω πάροχο Vivodi (μένει Αχαρνών, Κ Πατήσια) κ μέχρι στιγμής έχω μέγιστη δυνατή ταχύτητα download 500Kbps κ line attenuation 80db k noise margin 9db. Εχω το modem TP-Link TD-W8970. Κάποια ιδέα ίσως του τι να κοιταξω προκειμένου να ανεβάσω την ταχύτητά μου?? Ευχαριστώ Δημήτρης δεν γινεται να εχεις 80 attenuation εκτος αν εχεις βαλει φιλτρο πριν το ρουτερ.
dp297 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 δεν γινεται να εχεις 80 attenuation εκτος αν εχεις βαλει φιλτρο πριν το ρουτερ. Εχω ένα splitter πριν το ρουτερ ωστε να μοιραστω με τηλέφωνο κ τίποτε άλλο. Tο speedtouch τι το εκανες Δεν νομιζω να είχα speedtouch ποτε...είχα αγοράσει το DSLCube πριν απο 2000χρόνια....να σου πω την αλήθεια δεν θυμάμαι....ειχα ένα Linksys και το άλλαξα επειδή ήταν Annex A δεν γινεται να εχεις 80 attenuation εκτος αν εχεις βαλει φιλτρο πριν το ρουτερ. Υπάρχει περίπτωση να υπάρχει εγκατάσταση φίλτρου πριν απο το splitter..δηλ ήδη εγκατεστημένο στο δίκτυο του σπιτιού? Υπάρχει ένα κουτακι απο εκει που βγαίνει το RJ11?
poulinos Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Εχω ένα splitter πριν το ρουτερ ωστε να μοιραστω με τηλέφωνο κ τίποτε άλλο. Δεν νομιζω να είχα speedtouch ποτε...είχα αγοράσει το DSLCube πριν απο 2000χρόνια....να σου πω την αλήθεια δεν θυμάμαι....ειχα ένα Linksys και το άλλαξα επειδή ήταν Annex A Υπάρχει περίπτωση να υπάρχει εγκατάσταση φίλτρου πριν απο το splitter..δηλ ήδη εγκατεστημένο στο δίκτυο του σπιτιού? Υπάρχει ένα κουτακι απο εκει που βγαίνει το RJ11? μηπως ειναι λαθος splitter η ειναι για adsl over isdn αντι για adsl over pots?η μηπως το εχεις συνδεσει λαθος?δες μηπως ειναι ξεχασμενο κανα splitter καπου η κανα φιλτρο ή κατι αλλο.δοκιμασε να βαλεις το ρουτερ στην κεντρικη πριζα και βγαλε ολα τα αλλα.και γραψε τα χαρακτηριστικα της γραμμης
dp297 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 μηπως ειναι λαθος splitter η ειναι για adsl over isdn αντι για adsl over pots?η μηπως το εχεις συνδεσει λαθος?δες μηπως ειναι ξεχασμενο κανα splitter καπου η κανα φιλτρο ή κατι αλλο.δοκιμασε να βαλεις το ρουτερ στην κεντρικη πριζα και βγαλε ολα τα αλλα.και γραψε τα χαρακτηριστικα της γραμμης Θα συνδέσω κατευθείαν το ρουτερ στο Rj11 jack που έχει κ ίσως δοκιμασω κ το Linksys router που εχω κ θα καταγραψω τα χαρακτηριστικα.
poulinos Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Θα συνδέσω κατευθείαν το ρουτερ στο Rj11 jack που έχει κ ίσως δοκιμασω κ το Linksys router που εχω κ θα καταγραψω τα χαρακτηριστικα. και αν μπορεις μονο το ρουτερ στην κεντρικη πριζα δηλαδη την πρωτη πριζα που μπαινεις στο σπιτι.λογικα θα ειναι η πριζα στο σαλονι.και δες τα χαρακτηριστικα και με τα 2 ρουτερ και γραψτα.εκτος αν το 80 το αναφερει λαθος το ρουτερ οποτε καλο ειναι να δουμε και τα δυο ρουτερ.
dp297 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 (επεξεργασμένο) και αν μπορεις μονο το ρουτερ στην κεντρικη πριζα δηλαδη την πρωτη πριζα που μπαινεις στο σπιτι.λογικα θα ειναι η πριζα στο σαλονι.και δες τα χαρακτηριστικα και με τα 2 ρουτερ και γραψτα.εκτος αν το 80 το αναφερει λαθος το ρουτερ οποτε καλο ειναι να δουμε και τα δυο ρουτερ. Εβγαλα μια βλακεία (RJ11 to RJ11) που είχε το κουτακι κ συνέδεσα το παλιό splitter κ πήρα αυτο που φαινεται παρακατω...αλλα όταν τεσταρω με το Ookla μου βγαζει την ίδια ταχύτητα 0.32Μbps....παράξενο Επεξ/σία 28 Απριλίου 2014 από dp297
dp297 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Εκανα reboot κ μου βγαζει 1.4Μbps...παρόλο που έχει downstream rate 8900 (LA 31db, SNR 9). Ειναι το καλυτερο μέχρι στιγμής....είναι φυσιολογικη αυτη η διαφορά??
man of steel Δημοσ. 30 Απριλίου 2014 Δημοσ. 30 Απριλίου 2014 (επεξεργασμένο) δεν γινεται να εχεις 80 attenuation εκτος αν εχεις βαλει φιλτρο πριν το ρουτερ. Μία χαρά γίνεται στην επαρχία τουλάχιστον σε χωριό της Λάρισας που μένω εγώ.Ορίστε και τα χαρακτηριστικά της γραμμής ούτε φίλτρα μπροστά ούτε τίποτα. ADSL Firmware Ver : FwVer:3.16.28.0_A_TC3086 HwVer:T14.F7_7.0 Line State : up Modulation : ITU G.992.5(ADSL2PLUS) Annex Mode : ANNEX_A Downstream Upstream SNR Margin : 10.3 dB 21.0 dB Line Attenuation : 72.9 dB 37.0 dB : Ειδικά όταν βρέχει το line atteunation χτυπάει μέχρι και 95.Το μικρό Α.Κ βρίσκεται σε διπλανό χωριό που απέχει από το σπίτι μου ακριβώς 5.400 μέτρα.Μέχρι προχτές έκανε ως και 10 αποσυνδέσεις την μέρα και στο speed test το κοντεράκι ανεβοκατέβαινε σαν τρελό.Μετά έκοψαν τα τηλέφωνα γι δύο μέρες είπαν για αναβάθμιση των γραμμών και δύο μέρες τώρα χτυπάει καρφί στην ίδια ταχύτητα με πριν .1.75 mbps αλλά σταθερότατα χωρίς αυξομοιώσεις κι δεν έχω καθόλου αποσυνδέσεις τουλάχιστον. Τεσπά όσον αφορά την παράθεση μου ως προς το μέγεθος του line attenuation το έχω δει μέχρι και 95 db και μάλιστα για ώρες, ειδικά υπό βροχή. Επεξ/σία 30 Απριλίου 2014 από man of steel
poulinos Δημοσ. 1 Μαΐου 2014 Δημοσ. 1 Μαΐου 2014 Εβγαλα μια βλακεία (RJ11 to RJ11) που είχε το κουτακι κ συνέδεσα το παλιό splitter κ πήρα αυτο που φαινεται παρακατω...αλλα όταν τεσταρω με το Ookla μου βγαζει την ίδια ταχύτητα 0.32Μbps....παράξενο τωρα μαλιστα τα χαρακτηριστικα ειναι πιο ανθρωπινα.μην τεσταρεις με ookla και δεν ξερω τι.τεσταρε με καλωδιο ethernet απο καποιο γρηγορο server www.nvidia.com www.ati.com www.apple.com η απο καποιον ftp. Εκανα reboot κ μου βγαζει 1.4Μbps...παρόλο που έχει downstream rate 8900 (LA 31db, SNR 9). Ειναι το καλυτερο μέχρι στιγμής....είναι φυσιολογικη αυτη η διαφορά?? κανονικα σε download θα πρεπει να εχεις περιπου κοντα στο 1 Mbyte.δεν μιλαω για peaks που θα κανει και θα δειξει 1,2 η παραπανω.μιλαω για σταθερα.κανα 1 megabyte οχι 1 mbit. αν το 1,4 ειναι megabyte per second τοτε ναι ειναι λιγο πολυ.για 30 attenuation εισαι ενα κλικ πιο χαμηλα απο αυτο που πρεπει αλλα δοκιμασε και το linksys να δεις ποσο θα συγχρονισει.επισης οποιο και να κρατησεις περναε το τελευταιο firmware.επισης αν πιανουν τα χερια σου δοκιμασε σε κατανεμητη ή σε χωνευτη να δεις το max εκει για να ξερεις αν χανεις λογω δικιας σου καλωδιωσης η οχι. Μία χαρά γίνεται στην επαρχία τουλάχιστον σε χωριό της Λάρισας που μένω εγώ.Ορίστε και τα χαρακτηριστικά της γραμμής ούτε φίλτρα μπροστά ούτε τίποτα. : Downstream Upstream SNR Margin : 10.3 dB 21.0 dB Line Attenuation 72.9 dB 37.0 dB Ειδικά όταν βρέχει το line atteunation χτυπάει μέχρι και 95.Το μικρό Α.Κ βρίσκεται σε διπλανό χωριό που απέχει από το σπίτι μου ακριβώς 5.400 μέτρα.Μέχρι προχτές έκανε ως και 10 αποσυνδέσεις την μέρα και στο speed test το κοντεράκι ανεβοκατέβαινε σαν τρελό.Μετά έκοψαν τα τηλέφωνα γι δύο μέρες είπαν για αναβάθμιση των γραμμών και δύο μέρες τώρα χτυπάει καρφί στην ίδια ταχύτητα με πριν .1.75 mbps αλλά σταθερότατα χωρίς αυξομοιώσεις κι δεν έχω καθόλου αποσυνδέσεις τουλάχιστον. Τεσπά όσον αφορά την παράθεση μου ως προς το μέγεθος του line attenuation το έχω δει μέχρι και 95 db και μάλιστα για ώρες, ειδικά υπό βροχή. χωρις παρεξηγηση αλλα μονος σου ακυρωνεις αυτο που λες.το attenuation δεν θα πρεπε σε καμια περιπτωση να κανει τετοιες αυξομειωσεις αρα δεν αναφερετε σωστα αρα υπαρχει serious προβλημα στην γραμμη που κανει το attenuation να φαινεται τοσο.20 db παραπανω attenuation ειναι 1,5 Km βρογχος απο το πουθενα που θα μπορουσε να γινει μονο σε περιπτωση να ακουμπαει και αλλο ζευγαρι πανω στο δικο σου.ειναι οπως στις περιπτωσεις που βαζουν φιλτρο πισω απο το adsl παιζουν με 70 attenuation και στο 1 Mbit και λενε εχω 1 mbit και 70 attenuation.ειναι λαθος στην καλωδιωση.το 95 attenuation θα ηταν 7 Km που δεν εισαι αρα αναφερετε λαθος;D επισης ειναι και πολλα ρουτερακια που αναφερουν οτι νανε στο attenuation. μιλαμε παντα για περιπτωσεις που στεκουν λογικα οχι για περιπτωσεις που υπαρχουν προβληματα οπως οξειδωσεις ,bridge taps,βραχυκυκλωματα,φιλτρα χαλασμενα κτλ. οπως στην περιπτωση του τοπικ σταρτερ που το 80 αναφεροταν λογω προβληματος και τωρα ειναι στο 30. 1
man of steel Δημοσ. 1 Μαΐου 2014 Δημοσ. 1 Μαΐου 2014 τωρα μαλιστα τα χαρακτηριστικα ειναι πιο ανθρωπινα.μην τεσταρεις με ookla και δεν ξερω τι.τεσταρε με καλωδιο ethernet απο καποιο γρηγορο server www.nvidia.com www.ati.com www.apple.com η απο καποιον ftp. κανονικα σε download θα πρεπει να εχεις περιπου κοντα στο 1 Mbyte.δεν μιλαω για peaks που θα κανει και θα δειξει 1,2 η παραπανω.μιλαω για σταθερα.κανα 1 megabyte οχι 1 mbit. αν το 1,4 ειναι megabyte per second τοτε ναι ειναι λιγο πολυ.για 30 attenuation εισαι ενα κλικ πιο χαμηλα απο αυτο που πρεπει αλλα δοκιμασε και το linksys να δεις ποσο θα συγχρονισει.επισης οποιο και να κρατησεις περναε το τελευταιο firmware.επισης αν πιανουν τα χερια σου δοκιμασε σε κατανεμητη ή σε χωνευτη να δεις το max εκει για να ξερεις αν χανεις λογω δικιας σου καλωδιωσης η οχι. χωρις παρεξηγηση αλλα μονος σου ακυρωνεις αυτο που λες.το attenuation δεν θα πρεπε σε καμια περιπτωση να κανει τετοιες αυξομειωσεις αρα δεν αναφερετε σωστα αρα υπαρχει serious προβλημα στην γραμμη που κανει το attenuation να φαινεται τοσο.20 db παραπανω attenuation ειναι 1,5 Km βρογχος απο το πουθενα που θα μπορουσε να γινει μονο σε περιπτωση να ακουμπαει και αλλο ζευγαρι πανω στο δικο σου.ειναι οπως στις περιπτωσεις που βαζουν φιλτρο πισω απο το adsl παιζουν με 70 attenuation και στο 1 Mbit και λενε εχω 1 mbit και 70 attenuation.ειναι λαθος στην καλωδιωση.το 95 attenuation θα ηταν 7 Km που δεν εισαι αρα αναφερετε λαθος;D επισης ειναι και πολλα ρουτερακια που αναφερουν οτι νανε στο attenuation. μιλαμε παντα για περιπτωσεις που στεκουν λογικα οχι για περιπτωσεις που υπαρχουν προβληματα οπως οξειδωσεις ,bridge taps,βραχυκυκλωματα,φιλτρα χαλασμενα κτλ. οπως στην περιπτωση του τοπικ σταρτερ που το 80 αναφεροταν λογω προβληματος και τωρα ειναι στο 30. Σαφώς και είσαι άριστος γνώστης στον τεχνικό τομέα αλλά εδώ το δίκτυο είναι λίγο αρχαίο.Τα καλώδια του Ο.Τ.Ε είναι ακόμα εναέρια.Τώρα για την γραμμή μου πίστευα και εγώ πως θα είναι χάλια καθώς το σπίτι ήταν κλειστό για 7 χρόνια καθότι έμενα Λάρισα.όταν ήρθε ο τεχνικός του Ο.Τ.Ε για την εγκατάσταση μου είπε πως η γραμμή είναι καμπάνα πράγμα σπάνιο όπως είπε για την περιοχή.Να φανταστείς με είχαν κλειδωμένο στα 2mbps και χτες μίλησα με τους τεχνικούς του Ο.Τ.Ε και μου κατέβασαν το snr margin από 6.2 στο 2.2 και πλέον πιάνω 3.8 mbps.Όχι κάτι σπουδαίο αλλά πλέον δεν κολλάνε τα video στο youtube ούτε στα 1080p.και παίζω τις σειρές στο xbmc σε ποιότητα hd.Ο λόγος που μου είπαν και αυτοί ότι μπόρεσαν να αυξήσουν την ταχύτητα με τόσο ρίξιμο του snr margin ήταν επειδή είχαν άριστες ενδείξεις από την γραμμή μου.Κατά τα άλλα και εκτός του θέματος της απάντησης ζω ένα δράμα. Στην Λάρισα το dslam ήταν στην κάτω στο πεζοδρόμιο της πολυκατoικίας και έπιανα ταχύτητες ως και 21 mbps.Πάντως και σήμερα στο 3.8 είναι σταθερότατα τα speed test χωρίς αυξομοιώσεις.Τεσπα δεν ξέρω γιατί υπό βροχή κάνει τέτοια κόλπα αλλά όλοι από παντού και ο τεχνικός στον επιτόπιο έλεγχο αλλά και από το τεχνικό τμήμα του Ο.Τ.Ε στο 13888 με διαβεβαιώνουν ότι η γραμμή είναι άριστη ADSL Firmware Ver : FwVer:3.16.28.0_A_TC3086 HwVer:T14.F7_7.0 Line State : up Modulation : ITU G.992.3(ADSL2) Annex Mode : ANNEX_A Downstream Upstream SNR Margin : 2.4 dB 7.4 dB Line Attenuation : 75.0 dB 37.4 dB
poulinos Δημοσ. 1 Μαΐου 2014 Δημοσ. 1 Μαΐου 2014 2.2 margIn παντως ειναι παρα πολυ χαμηλο και αμα πεσει πιο κατω υπαρχει περιπτωση ειτε να γινει αποσυνδεση ειτε να σου σηκωσει παρα πολλα λαθη η γραμμη και να σουρνεσαι.για καλυτερο Ping υπαρχει και το fast path αντι για μικροτερο Margin αλλα θελει δοκιμες για να δεις αν θα παιζει καλυτερα.ειναι λιγο επιφοβο το fast path σε χαλια γραμμες.παντως αν γινεται οταν βρεχει τοτε η γραμμη ασχετα με το τι λεει ο οτε δεν ειναι χαρτι.το attenuation δεν ανεβαινει χωρις λογο.η βραχυκυκλωνει με καποια αλλη γραμμη οποτε μπαινει παραπανω βρογχος αρα παραπανω attenuation ή κατι αλλο που δεν μπορω να φανταστω την πειραζει.αλλα συνηθως οταν βλεπεις παραξενα attenuation η attenuation να αλλαζει στα καλα καθουμενα χωρις να εχεις αλλαξει εξοπλισμο συνηθως σημαινει serious problem.σε εναν πχ που ειχα παει συνδυαστικο με τον οτε οταν μετρησα την γραμμη ο ενας πολος στον βρογχο εβγαινε πχ 1 χιλιομετρο και ο αλλος επειδη βραχυκυκλωνε εβγαινε σαν να ηταν 2 χιλιομετρα.παραξενο attenuation/παρα πολλα fec errors. και επισης το παραξενο σε σενα ειναι η μεγαλη διαφορα του Down attenuation με το up attenuation.ισως βεβαια και το ρουτερ να βγαζει οτι να νε και με αλλο ρουτερ να σου βγαλει αλλο αποτελεσμα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα