zanskou Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 H Asus παρουσίασε πρόσφατα τον πρώτο της SSD, HyperXpress, o οποίος όπως ίσως προδίδει και το όνομά του έχει αναπτυχθεί από κοινού με τη HyperX (το γνωστό τμήμα της Kingston).O νέος αυτός SSD, είναι κατασκευασμένος με βάση το form factor των 2.5 ιντσών,έχει πάχος 9.5 χιλιοστά, και είναι εφοδιασμένος με SATA Express interface, ενώ η κυκλοφορία του αναμένεται να ξεκινήσει τον Μάιο μαζί με το λανσάρισμα του Z97 Express Chipset και των νέων επεξεργαστών Core "Haswell Refresh". Στο εσωτερικό αυτού του νέου αποθηκευτικού μέσου (που εξωτερικά φαίνεται ενιαίο) η εταιρεία έχει τοποθετήσει δύο mSATA 6 Gb/s SSDs σε διάταξη RAID 0 δίνοντας έτσι στον νέο HyperXpress τη δυνατότητα επίτευξης ταχυτήτων έως και 778 MB/s. Προς το παρόν λόγω του ότι το μοντέλο που θα δείτε και στην παρακάτω φωτογραφία ειναι σε φάση πρωτοτύπου, δεν έχουν γίνει γνωστές πληροφορίες σχετικά με την τιμή του, ωστόσο μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να μάθουμε περισσότερα στοιχεία. Site: TechPowerUp
GiorgosT Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Asus και Kingston ε; Ενδιαφέρων συνδυασμός...
MrSp0ck Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Ελπίζω το casing να είναι αλουμίνιο για ψύκτρα και όχι τσόφλια αυγών... 1
michael92 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Τι να την κάνεις την ψύκτρα σε SSD; Με τις καταναλώσεις που έχουν ούτε passive cooling δεν χρειάζονται. 2
gdriver Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 το extrernal enclosure που αναγράφει στη δεύτερη φωτογραφία πάνω στο κέλυφος ; εσωτερικός δεν είναι ο δίσκος;
giorgoslouk Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 το extrernal enclosure στη δεύτερη φωτογραφία ; εσωτερικός δεν είναι ο δίσκος; Στο εσωτερικό αυτού του νέου αποθηκευτικού μέσου (που εξωτερικά φαίνεται ενιαίο) η εταιρεία έχει τοποθετήσει δύο mSATA 6 Gb/s SSDs σε διάταξη RAID 0 δίνοντας έτσι στον νέο HyperXpress τη δυνατότητα επίτευξης ταχυτήτων έως και 778 MB/s.
ninos30 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Εσωτερικός είναι. Προφανώς σε μπέρδευε η περίεργη καλωδιοταινία. Είπαμε είναι Sata Express. Η άλλη του άκρη που κουμπώνει στην ΜΒ:
jimex Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Εσωτερικός είναι. Προφανώς σε μπέρδευε η περίεργη καλωδιοταινία. Είπαμε είναι Sata Express. Η άλλη του άκρη που κουμπώνει στην ΜΒ: Απλά φάνηκε πόσο πίσω βρέθηκαν όλοι στην ανάπτυξη κάποιου καινούργιου interface ή στη βελτίωση του sata, που ακόμα και όταν παρουσιάστηκε στα 6Gb/s, ήδη από την άλλη μέρα είχαμε συσκευές που πλησίαζαν το όριο. Γιατί το να παίρνεις 2χSATA 6Gb/s και PCIe lanes και να τα ενώνεις βγάζοντας αυτή τη γκουμούτσα δεν είναι έξυπνη λύση, αλλά απελπισίας... 1
aliakas Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 γιατί εγώ κουλός είμαι και δεν μπορώ να βάλω 2 samsung evo σε raid 0 με 1Gb/s bandwitch για πιο λόγο να πάρω την μουφα της asus ? 1
gdriver Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 γιατί εγώ κουλός είμαι και δεν μπορώ να βάλω 2 samsung evo σε raid 0 με 1Gb/s bandwitch για πιο λόγο να πάρω την μουφα της asus ? υποθέτω για να μην έχεις δύο δίσκους με 4 καλώδια ενώ μπορείς να έχεις τα μισά με παραπλήσιες επιδόσεις.εάν η τιμή είναι στα επίπεδα του evo τότε θα μπορείς να κάνεις συστοιχία με 2 τέτοιους και να φτάσεις το 1,5 gb.είναι όμως ακόμα νωρίς πιστεύω. όταν γίνει mainstream το sata-express θα δούμε κοντά στο 1gb επιδόσεις σχεδόν από όλους τους δίσκους και όχι με κόλπα τύπου raid -0 μέσα σε ένα ενιαίο κέλυφος.
MavroManitari Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Απλά φάνηκε πόσο πίσω βρέθηκαν όλοι στην ανάπτυξη κάποιου καινούργιου interface ή στη βελτίωση του sata, που ακόμα και όταν παρουσιάστηκε στα 6Gb/s, ήδη από την άλλη μέρα είχαμε συσκευές που πλησίαζαν το όριο. Γιατί το να παίρνεις 2χSATA 6Gb/s και PCIe lanes και να τα ενώνεις βγάζοντας αυτή τη γκουμούτσα δεν είναι έξυπνη λύση, αλλά απελπισίας... Πάμε πάλι...μιλάμε για 2 m-SATA δίσκους σε RAID0...δεν παίρνουν δεύτερο SATA port γιατί δεν τους φτάνουν τα 6Gb/s (που είναι 768MB/s, δηλαδή μόνο 10MB/s λιγότερα), αλλά επειδή μιλάμε για ΔΥΟ δίσκους σε μια συσκευασία. Στην ουσία η πλάκα σου γλιτώνει ένα καλώδιο παραπάνω (SATA power cable). In the other news εγώ θα ήθελα πολύ να δω τέτοια casings και όχι "δίσκους". Δηλαδή κράτα την πλάκα καλώδιο και το enclosure και κούμπωνε συρτά όποιους m-sata θέλεις εσύ, επιτρέποντας το δικαίωμα οικονομικότερων επιλογών όπως και δυνατότητα αναβάθμισης.
kissMA Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Δεν είναι SSD. Ενα κουτί είναι που παίρνει δίσκους άλλων κατασκευαστών και τους δίνει SataE interface. Και μια και μιλάμε για αυτό. Τι καλώδιο είναι αυτό που έβαλαν τελικά. Πιο μεγάλο δε μπορούσαν να το κάνουν; Μου θυμίζει τα ATAPI καλώδια.
21century Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Το θετικό είναι ότι συνδέεται εύκολα και είναι βολικός..
Panckman Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Άντε πάλι ο 21century. Ας το κοιτάξει κάποιος Moderator ρε παιδιά , θα φάω τα γένια μου.Full άκυρο θέμα . Τώρα επί του θέματος θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος που ξέρει καλύτερα γνωρίζει αν αυτό το σύστημα θα παραμένει RAID 0 ή αν θα υπάρχει η δυνατότητα να μπορούμε να κάνουμε και Nested RAID?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα