Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για να σχηματίσουν όλοι μια εικόνα...

1. Τα πολύπριζα προστασίας από υπερτάσεις σκεφτείτε τα σαν προστασία για το hardware για τις περισσότερες περιπτώσεις ανωμαλίας του δικτύου της ΔΕΗ. Προστατεύουν τον υλικό εξοπλισμό που συνδέετε επάνω τους -σε αρκετά μεγάλο βαθμό- όχι όμως το software ή τα αρχεία σας. Ιδανικά θεωρούνται αυτά με 1ns απόκριση.

2. Τα σωστά ups με AVR προστατεύουν και τον εξοπλισμό που συνδέετε επάνω τους και το software / αρχεία σας, σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Αυτά σας επιτρέπουν να μείνει ανοιχτός ο υπολογιστής σας -κατά τη διάρκεια διακοπής- όσο αντέξουν οι μπαταρίες του.

Αν δεν μπορείτε οικονομικά ή δεν θέλετε να πάτε για το 2. επιλέξτε το 1.  

Θα σας γλιτώσει από αρκετά παρατράγουδα στο μέλλον.  

Για περισσότερα, στο τελευταίο post του arc.

/sc

• Like 3
  • Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

επισης τα πολυπριζα λογω οτι δεν εχουν avr δεν μπορουν να boostaroyn το ρευμα για να φτασει 220 οταν εχει πεσει σε πιο χαμηλα επιπεδα.οποτε το Hardware θα αναγκαστει να παιξει με λιγοτερη ταση με οτι προβλημα μπορει να κανει αυτο.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν είναι μόνο αυτές οι διαφορές.

Διαφορές υπάρχουν στην διαμόρφωση του ρεύματος εξόδου (από απλό τετραγωνικό παλμό μέχρι κανονικό ημιτονοειδές ρεύμα), οι ανοχές της τάσης εισόδου, η ύπαρξη προστασία σε ανωμαλίες της συχνότητας, και πολλές άλλες.

Γι' αυτό υπάρχουν φθηνά και ακριβά UPS.

Δημοσ.

Δεν είναι μόνο αυτές οι διαφορές.

Διαφορές υπάρχουν στην διαμόρφωση του ρεύματος εξόδου (από απλό τετραγωνικό παλμό μέχρι κανονικό ημιτονοειδές ρεύμα), οι ανοχές της τάσης εισόδου, η ύπαρξη προστασία σε ανωμαλίες της συχνότητας, και πολλές άλλες.

Γι' αυτό υπάρχουν φθηνά και ακριβά UPS.

απλα μετα ο τοπικ σταρτερ θα ξεφυγει πολυ σε λεφτα.τα apc που βγαζουν sinewave ειναι τα smart που το πιο φτηνο εχει 250 ευρω σχεδον.τα smart sc ειναι πιο φτηνα αλλα δεν βγαζουν sinewave.για apc Παντα.σε αλλες μαρκες δεν το εχω ψαξει για τιμες.επισης τα smart συνηθως βγαζουν και surge only υποδοχες.

• Like 1
Δημοσ.

απλα μετα ο τοπικ σταρτερ θα ξεφυγει πολυ σε λεφτα.τα apc που βγαζουν sinewave ειναι τα smart που το πιο φτηνο εχει 250 ευρω σχεδον.τα smart sc ειναι πιο φτηνα αλλα δεν βγαζουν sinewave.για apc Παντα.σε αλλες μαρκες δεν το εχω ψαξει για τιμες.επισης τα smart συνηθως βγαζουν και surge only υποδοχες.

Σωστά αυτά που λες, αλλά καλό είναι να καταλάβει τις διαφορές αυτές και ο topic starter για να ξέρει τι θα αγοράσει.

Και εγώ θα ήθελα να οδηγώ μια Audi RX8, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να την αγοράσω.

Αλλά ξέρω ότι υπάρχει.

Γι' αυτό τον συμβούλεψα, να κάνει μια έρευνα στο google με 'UPS basics' για να πάρει μια ιδέα.

Δημοσ.

Σωστά αυτά που λες, αλλά καλό είναι να καταλάβει τις διαφορές αυτές και ο topic starter για να ξέρει τι θα αγοράσει.

Αλλά ξέρω ότι υπάρχει.

Γι' αυτό τον συμβούλεψα, να κάνει μια έρευνα στο google με 'UPS basics' για να πάρει μια ιδέα.

σωστος.ειναι η στιγμη που διαβαζεις και σε πιανει η απογοητευση οτι αυτο που θες να παρεις ειναι προς το τελος της καταταξης.ναι καλο ειναι να ξερει ο κοσμος τις βασικες κατηγοριες και τι ειναι αυτο που πληρωνει στο καθε Ups και ποιες οι διαφορες.

• Like 1
Δημοσ.

Μεταξύ μας, αφού θα μετασχηματίσει το ρεύμα που θα πάρει από το UPS στο τροφοδοτικό του υπολογιστή του, δεν χρειάζεται και κάτι εξεζητημένο.

Το πολύ να ζεστάνει το τροφοδοτικό του λιγάκι παραπάνω.

Αλλά αν ήθελε να το χρησιμοποιήσει για ένα Hi-end Hi-Fi, θα έπρεπε να διαλέξει το καλύτερο.

Δημοσ.

το καλο Ups και το καλο τροφοδοτικο ομως θα φανουν οταν γινουν αρκετες στραβες καταστασεις και οχι απλα ενα power failure;)

Δημοσ.

Αλλά ξέρω ότι υπάρχει.

Όχι δεν υπάρχει, όσα λεφτά και να διαθέτεις δε γίνεται να αγοράσεις κάτι που δεν υπάρχει
  • Like 2
Δημοσ.

Όχι δεν υπάρχει, όσα λεφτά και να διαθέτεις δε γίνεται να αγοράσεις κάτι που δεν υπάρχει

το R8 εννοει :P

• Like 2
Δημοσ.

σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις μετά από την προσεχτική μελέτη κατέληξα να ψάχνω ένα υπς τύπου Line Interactive UPS γιατί θεωρώ ότι θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες μου.

θα ήθελα να παραθέσω μια απορία, ο συγκεκριμένος τύπος έχει την δυνατότητα να με ειδοποιήσει αν η παροχή ρεύματος παρουσιάσει ανωμαλία; δηλαδή σε μια πτώση τάσης θα με ειδοποιήσει;
γιατί αν δεν κάνω λάθος και τότε η μπαταρία ξεφορτείζετε.

τέλος τα υπς που κοιτάω είναι 

http://www.skroutz.gr/s/374107/CyberPower-Adaptive-Sinewave-CP1300EPFCLCD.htmlπου με συμβούλεψε ο φίλος μαλμστεεν το έψαξα και μου φαίνεται ότι καλύπτει πλήρως τις ανάγκες μου.
http://www.skroutz.gr/s/3648119/Eaton-5S-1500I-1500VA-Line-Interactive.html
http://www.skroutz.gr/s/437328/Tecnoware-EXA-1-5.html

http://www.skroutz.gr/s/429660/CyberPower-Intelligent-LCD-CP1050EAVRLCD.html

να ξεκαθαρίσω εδώ ότι το υπς θα το συνδέσω με το υπολογιστή και με την οθόνη
http://www.skroutz.gr/s/2746872/Corsair-CX-Series-Modular-CX750M-750Watt-80-PLUS-Bronze.htmlτο τροφοδοτικό μου 
δεν μπορώ να βρω όμως τα βαττ της οθόνης παρα μόνο τα βολτ που είναι 19 και τα αμπέρ που ειναι 2.0
πρέπει αναγκαστικά να παίξω σε 1300+ να;;;

Δημοσ.

Φιλε μου ψαχνεις  αποκλειστικα για line interactive, που και σε καλυπτει σε μεταβολες της τασεως και σου κραταει και το pc  αν πεσει η ταση...

ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ PC  και οτι εχει  switching power supply(printers monitors)  ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ  SINEWAVE output   που την εχουν ακριβα μηχανηματα... 

Σε ισχυ εξαρταται υπολογιζεις την καταναλωση του συστηματος σου  και βλεπεις τις προδιαγραφες του UPS Ολα πλέον λενε δυο νουμερα πχ 1300VA/700w και βεβαια σε ενδιαφερει η δευτερη..... και στις προδιαφραφες θα βρεις και το  runtime  αναλογα με το φορτιο ...για καθε περιπτωση....

Στο γραφειο εχω 3-4 APC/ Powerware eaton ONLINE Sinewave  και δεν εχω χάσει ουτε δισκο........

Στο σπιτι που δεν ειχα με τις συχνες διακοπες  έφυγαν ενας δισκος, ενα router  ενα Subwoofer  απο ενα συστημα ήχου και.... το φωτιστικο ενος μικρου ενυδειου.....

Τωρα πλεον και στο σπιτι APC 2000W SURT.....ΑΙ ΗΣΥΧΑΣΑ...

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...