Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα σας,

μετά από την σημερινό περιστατικό με την δεη με το πολύωρο μπλακ ουτ και την υποτροφοδοσία λόγο της καταιγίδας, μπήκα σε σκέψη για την αγορά ενός ups.
γίνετε να βρω ένα αξιόπιστο μηχάνημα μέχρι 150 ευρώ και αν ναι θα μου είναι χρήσιμο;;;

θέλω να πω θα μου προστατεύσει τον υπολογιστή σε τέτοιες καταστάσεις;

το τροφοδοτικό μου είναι 750αρι.

υγ. είδα ότι υπάρχουν και άλλα ποστ με θέμα τα ups αλλά το μόνο που κατάφερα ήταν να μπερδευτώ ακόμα περισσότερο... :mellow:

• Like 1
  • Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

To καλό ups δεν θα σε προστατευσει από πολύωρα blackout αλλά από αυξομειώσεις και στιγμαίες διακοπές της τάσης που μόνο ζημιά (ή έστω κόπωση) μπορούν να προκαλέσουν. Αν λοιπόν έχεις ακριβό εξοπλισμό ναι είναι απαράιτητο. 

• Like 3
Δημοσ.

ή κάνεις δουλειά στον υπολογιστή που θα ήθελες να προστατέψεις και να μην την χάσεις πχ. γράφεις μεγάλα κείμενα σε word, σβήνει το pc, ξαναγράφεις απ'την αρχή. με το UPS κάνεις save, κλείνεις το pc, συνεχίζεις όταν έχεις πάλι ρεύμα.

• Like 1
Δημοσ.

To καλό ups δεν θα σε προστατευσει από πολύωρα blackout αλλά από αυξομειώσεις και στιγμαίες διακοπές της τάσης που μόνο ζημιά (ή έστω κόπωση) μπορούν να προκαλέσουν. Αν λοιπόν έχεις ακριβό εξοπλισμό ναι είναι απαράιτητο. 

σε καπια φαση στην περιοχη μου ειχαμε πολλες αυξομειώσεις και στιγμαίες διακοπές της τάσης και με αποτελεσμα να καουν μερικα εξαρτηματα στο πσ συνηθως τα ups μπορουν να κρατησουν 15-20 λεπτα το πσ σε μπλακ αουτ

αν εχεις λεφτα παρε κακο δεν θα σου κανει

Δημοσ.

θέλω να πω θα μου προστατεύσει τον υπολογιστή σε τέτοιες καταστάσεις;

Μπορείς να διευκρινήσεις από τι καταστάσεις θέλεις να προστατεύσεις το PC σου?

Aν περιμένεις από ένα UPS να σου παρέχει ενέργεια για πολύωρη χρήση του υπολογιστή σου σε διακοπές ρεύματος, η απάντηση είναι ΟΧΙ.

Ένα UPS θα προστατεύσει τον υπολογιστή σου από ανωμαλίες της παροχής της ΔΕΗ (σε τάση, ένταση και τα ακριβά μοντέλα και σε συχνότητα) και θα σου δώσει τον απαιτούμενο χρόνο για να σώσεις τις δουλειές που έχεις ανοικτές και να το κλείσεις σωστά.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ.

Εγώ χρησιμοποιώ UPS όχι μόνο για να προστατεύσω το PC μου, αλλά και όποια άλλη ακριβή ηλεκτρονική συσκευή έχω (τηλεόραση, στερεοφωνικό, κ.λ.π.).

• Like 2
Δημοσ.

Αν πάντως θέλεις απλα προστασία για τάση και υπέρταση μπορεις να πας και σε πολύμπριζο ασφαλεία που θα κοστίσει και φθηνότερα , ειναι ανάλογα τι το θέλεις

Δημοσ.

Αν πάντως θέλεις απαλ προστασία για τάση και υπέρταση μπορεις να πας και σε πολύμπριζο ασφαλεία που θα κοστίσει και φθηνότερα , ειναι ανάλογα τι το θέλεις

Τα πολύμπριζα ασφαλείας κάνουν ελάχιστη εξομάλυνση και επισης κάνουν διακοπή της τροφοδοσίας για πολύ υψηλή τάση (π.χ. κεραυνός). Δεν τα τον προστατεύσουν από μεγάλες αυξήσεις/βυθισεις της τάσης και ουτε θα τον προστατεύσουν από στιγμιαίες διακοπές ρεύματος. Άρα κάνουν «απαλή» προστασία αλλά οχι «απλά προστασία». Τα πολύμπριζα ειναι καλά για τηλεοράσεις, εκτυπωτές, κλπ συσκευές που δεν μας νοιάζει αν κλείσουν, αλλά αν δεν θέλουμε τα χάσουμε αυτό που φτιάχνουμε στον υπολογιστή (π.χ. ένα έγγραφο) από μια στιγμιαία διακοπή του 1 δευτερολέπτου, δεν είναι ικανοποιητική προστασία. 

Προς θεου από το τίποτα καλύτερα ενα πολύπριζο ασφαλείας αλλά ας μην υπάρχει η ψευδαίσθηση οτι ειμαστε καλυμμένοι για ο,τι τύχει. 

• Like 2
Δημοσ.

ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

θέλω να εξασφαλίσω το σύστημά μου και μιλάω καθαρά για τον καινούργιο πύργο από κάθε τι βλαβερό και κακό μπορεί να του συμβεί από την τροφοδοσία και σε περίπτωση διακοπής να έχω το περιθώριο τον 2-3 λεπτών για σώσιμο και ασφαλή απενεργοποίηση.

την παροχή του ups την καθορίζει το τροφοτικό μου;;;;;

Δημοσ.

ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

θέλω να εξασφαλίσω το σύστημά μου και μιλάω καθαρά για τον καινούργιο πύργο από κάθε τι βλαβερό και κακό μπορεί να του συμβεί από την τροφοδοσία και σε περίπτωση διακοπής να έχω το περιθώριο τον 2-3 λεπτών για σώσιμο και ασφαλή απενεργοποίηση.

την παροχή του ups την καθορίζει το τροφοτικό μου;;;;;

η μπαταρία του, φορτίζεται κάθε φορά που έχεις ρεύμα. Το πόσο θα κρατήσει μετά τη διακοπή εξαρτάται από το load που έχει το pc σου. πχ. αν είναι 100% CPU 100% GPU θα τραβάς ας πούμε 500Watt, Θα κρατήσει 2 λεπτά. Αν είσαι σε Idle θα κρατήσει 15 λεπτά, κάπως έτσι.

• Like 1
Δημοσ.

επειδή δε γνωρίζω πολλά για μοντέλα, καλύτερα να απαντήσουν τα παιδιά. αν δεν έχεις ανταπόκριση εδώ, άνοιξε νεο θέμα με καλύτερο τίτλο όπως πχ UPS στα 100-200-400-χ-ψ λεφτά, προτάσεις.

• Like 1
Δημοσ.

επειδή δε γνωρίζω πολλά για μοντέλα, καλύτερα να απαντήσουν τα παιδιά. αν δεν έχεις ανταπόκριση εδώ, άνοιξε νεο θέμα με καλύτερο τίτλο όπως πχ UPS στα 100-200-400-χ-ψ λεφτά, προτάσεις.

οκ θα περιμένω μέχρι αύριο και για άλλες απαντήσεις  :-)

Δημοσ.

εχει και avr οποτε αν δεν θες να δωσεις αλλα λεφτα αυτο σε καλυπτει.660watt βγαζει καθαρα.αν εχεις λεφτα μετα εχει και καλυτερα μοντελα που δινουν και το προγραμμα ι το Power chute που μπορεις να βαλεις να κλεινει το Pc αυτοματα κτλ.το συνδεεις Usb συνηθως.αυτο το 1100 που εβαλες δεν εχει διασυνδεση με pc.

• Like 1
Δημοσ.

οκ θα περιμένω μέχρι αύριο και για άλλες απαντήσεις  :-)

Περιμένοντας απάντηση, καλό θα ήταν να ψάξεις στο google για UPS basics και να μελετήσεις προκειμένου να καταλάβεις τις τεχνολογίες που υπάρχουν και τις διαφορές μεταξύ ακριβών και φθηνών UPS, ώστε να διαλέξεις αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σου και στον προϋπολογισμό σου.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...