Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλησπέρα σε όλους, θέλω να φτιάξω ένα σύστιμα (που θα χρησιμοποιηθεί για ορισμένα προγράμματα και κυρίος gaming) και σκεφτόμουν να πάω σε AMD FX 6300, όμως είδα benchs που λένε οτι ένας i3 3-4ης γενιάς είναι καλύτερος από τον AMD 6-series.Μετά είπα να ανεβω λίγο και να πάω σε έναν 83xx και εκει τα είδια χάλια ούτε τον i5 2500k δέν έφτανε.

Και θέλω να μάθω, ισχύει κάτι τέτοιο? Δεν με απασχολεί το value for money, και που είναι πιό φθηνός τι να τον κάνω αμα έχει ίδιες αποδόσεις με έναν CORE 2 QUAD 1000 φορές INTEL αν είναι έτσι.

(Συγνώμη για τυχόν ορθοορθογραφικά λάθη)

Eυχαριστώ εκ των προτέρων.

• Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Χμμ βασικα ο ι3 δεν πολυαξιζει κατα την γνωμη μου, για desktop γιατι εχει μονο 2 πυρηνες ενω ο 6300 εχει 6. Γενικα ο 6300 σκιζει τον ι3, εκτως απο παιχνιδια που ο ι3 ειναι καλυτερος γιατι εχει δυνατους πυρηνες και τα περισσοτερα παιχνιδια αυτην τη στιγμη δεν χρησιμοποιουν πανω απο 2 πυρηνες (κατι που αλλαζει σιγα σιγα).

Ενω ι5 με 8350 ισχυουν αυτα που ειπα για τους απο πανω με μονη διαφορα οτι ο ι5 ειναι παρα μα παρα πολυ καλος ΚΑΙ για γενικη χρηση (4 πυρηνες).

Στα λεφτα ο 8350 ειναι ο καλυτερος για εμενα, αντι του ι5 εγω θα επαιρνα ι7 προσωπικα.

Δημοσ.

Χωρίς να είμαι fanboy κανενός.
Σύμφωνα με benches έχει αποδειχθεί ότι οι Intel έχουν καλύτερη απόδοση ανά πυρήνα. Τα περισσότερα παιxνίδια δε χρησιμοποιούν πολλούς πυρήνες, γι'αυτό και προτείνεται για gaming ένας τετραπύρηνος INTEL αντί έναν εξα/οχταπύρηνο AMD.

Τώρα αν αρχίσουν να βγαίνουν παιχνίδια που χρησιμοποιούν 8 πυρήνες, εκεί είναι άλλο τροπάριο....

Δημοσ.

Τότε πάω INTEL, τελικά όντος αυτά που είχα δει ήταν σωστά, αρα η AMD είναι άχρηστη στον τομέα video editing/gaming.

Στον τομέα video editing, πολλά προγράμματα χρησιμοποιούν 8 πυρήνες, και εκεί είναι καλή η AMD λόγω budget 8πυρινων. (πχ. 8320 στα 130 ευρώ).

Δημοσ.

εγώ θα σου πρότεινα amd 8350 μπορεί να μην υπάρχουν πολλά με παιχνίδια με 8 πυρήνες τώρα αλλά σε 1-2-3 χρόνια θα υπάρχουν

px battlefield 4

για i7 ούτε το συζητάω γιατί τον θεωρώ πολύ ακριβό και ας είναι καλύτερος από fx

και κάτι άλλο εγώ προτιμώ να χρησιμοποιώ 4 πυρήνες για ένα game και οι υπόλοιποι να δουλεύουν τα υπόλοιπα προγράμματα στο backround παρά 4 πυρήνες για όλα 

• Like 1
Δημοσ.

Kαλησπέρα σε όλους, θέλω να φτιάξω ένα σύστιμα (που θα χρησιμοποιηθεί για ορισμένα προγράμματα και κυρίος gaming) και σκεφτόμουν να πάω σε AMD FX 6300, όμως είδα benchs που λένε οτι ένας i3 3-4ης γενιάς είναι καλύτερος από τον AMD 6-series.Μετά είπα να ανεβω λίγο και να πάω σε έναν 83xx και εκει τα είδια χάλια ούτε τον i5 2500k δέν έφτανε.

Και θέλω να μάθω, ισχύει κάτι τέτοιο? Δεν με απασχολεί το value for money, και που είναι πιό φθηνός τι να τον κάνω αμα έχει ίδιες αποδόσεις με έναν CORE 2 QUAD 1000 φορές INTEL αν είναι έτσι.

(Συγνώμη για τυχόν ορθοορθογραφικά λάθη)

Eυχαριστώ εκ των προτέρων.

A wild Troll appeared!

Troll used Intel-Propaganda!

It's super-effective!

NT1G used Mirror Move!

Ε ναι κανει λιγο μπαμ :P

• Like 1
Δημοσ.

Τότε πάω INTEL, τελικά όντος αυτά που είχα δει ήταν σωστά, αρα η AMD είναι άχρηστη στον τομέα video editing/gaming.

Όπως είπαν και άλλοι, η Intel έχει πολύ πιο δυνατούς πυρήνες απο την AMD και με σημαντικά μικρότερη κατανάλωση.Όταν χρησιμοποιούνται όλοι οι πυρήνες, η AMD περνάει μπροστά.Τα περισσότερα παιχνίδια όμως χρησιμοποιούν μέχρι 4 πυρήνες άρα εκεί η Intel αποδίδει καλύτερα.

Τη διαφορά των επιδόσεων είναι πολύ πιθανό να μη τη δεις ποτέ.Στις περισσότερες περιπτώσεις οι πυρήνες και των 2 εταιριών είναι αρκετά δυνατοί για να τρέξουν οτι θες.Υπάρχουν όμως και κάποια προγράμματα/παιχνίδια που απαιτούν πολύ δυνατούς πυρήνες και εκεί η Intel είναι μονόδρομος.Δε γνωρίζω προγράμματα που απαιτούν πάνω απο 4 πυρήνες για να τρέξουν άψογα.

Εν ολίγης νομίζω η Intel είναι μια λίγο πιο σίγουρη λύση, αλλά σε καμία περίπτωση δε μπορείς να χαρακτηρίσεις την πρόταση της AMD "άχρηστη" (ειδικά στο τομέα του video editing ο 8320 πρέπει να είναι πιο γρήγορος απο τον i5).

• Like 1
Δημοσ.

Μακρυα απο FX καλυτερα παρε celeron ειναι μακραν καλυτερη επιλογη. Με τον fx ουτε 2 tabs δεν θα μπορεις να ανοιξεις στον chrome για ποιο video editing μιλας.

• Like 4
Δημοσ.

Μακρυα απο FX καλυτερα παρε celeron ειναι μακραν καλυτερη επιλογη. Με τον fx ουτε 2 tabs δεν θα μπορεις να ανοιξεις στον chrome για ποιο video editing μιλας.

Αν καταφέρεις να εγκαταστήσεις επιτυχώς τον chrome χωρίς BSOD. :devil:

Δημοσ.

AMD ακόλουθος: CPU+GPU σε τέλεια τιμή (APU)
Intel ακόλουθος:  Είδατε ότι δε πάτε πουθενά στα CPU και γυρνάτε αλλού

Intel ακόλουθος:  Χαμηλότερη κατανάλωση!
AMD ακόλουθος: Ναι γλιτώνεις 5 ευρώ το χρόνο σε ρεύμα και πληρώνεις 200αρια για 4πύρηνο

Νοήμων άνθρωπος: Εξέλιξη σε προϊόντα σε μεγάλο εύρος budget στον απλό, μέσο, extreme καταναλωτή.

Τα θέλει ο κώλος μας, να μείνει μια εταιρία και να τα πληρώνουμε χρυσά. Είτε είναι τα τικ τοκ της, είτε είναι οι μπουλντόζες της.

Δημοσ.

εγω θα παρακαλουσα τους MODS να απαγορευτουν θεματα με τετοιους τιτλους..!!  

AMD vs INTEL

AMD vs NVIDIA

Microsoft vs Linux vs Apple vs ξερω γω τι...? 

Δεν εχει ΚΑΜΙΑ ουσια.  αν θελει να φτιαξει συστημα, να συμπληρωσει τη φορμα και να παρει τις καταλληλες απαντησεις. 

αυτα τα θεματα πλεον, ειναι μονο για TROLs....!!!

• Like 5
Δημοσ.

Βασικά οι FX ίδια απόδοση με pentium 4 έχουν, τι core 2 quad και αηδίες.

όπως βλέπετε παραπάνω το θέμα γίνετε fanboy debate οπότε προτείνω close 

εγώ έχω τον fx8350 και δν έχω δει κάτι τέτοιο έχω γύρω στα 20 tabs όταν ψάχνω κάτι με ιντερνετικη τηλεόρασή ανοιχτή και ανοιχτό smite(unreal engine 3 based moba)+κλήση skype και όταν παίζω πολλές φορές τα αφήνω όλα ανοιχτά ποτέ δεν τον είδα να κωλώνει σε κάτι  

για τον ι7 πέρα ότι τον θεωρώ ακριβό δεν μπορώ να πω κάτι άλλο αρνητικό

trolls e trolls 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...