Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

http://www.asus.com/Motherboards/M5A97/specifications/

4 x DIMM, Max. 32GB, DDR3 2133(O.C.)/1866/1600/1333/1066 MHz ECC, Non-ECC, Un-buffered Memory

Dual Channel Memory Architecture

απλά το site που έχεις είναι gtp :-D

να ξέρεις ότι με αυτήν την mobo δεν θα μπορείς να κάνεις cf/sli

ωραια αλλα αν δεν μπορω τοτε τι εννοει με το Supports AMD Quad-GPU CrossFireX™ Technology 

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

δεν το είχα δει αυτό 

Supports AMD Quad-GPU CrossFireX™ Technology  εννοεί ότι υποστηρίζει μέχρι 4 κάρτες γραφικών ati

Δημοσ.

δεν το είχα δει αυτό 

Supports AMD Quad-GPU CrossFireX™ Technology  εννοεί ότι υποστηρίζει μέχρι 4 κάρτες γραφικών ati

οκ τοτε θα την παραγκειλω αυτην και μπορεις να μου προτεινεις καμια καλη ψυκτρα για τον επεξεργαστη θα εχω ως ψυξη αερα διοτι το κουτι μου μπορει να παρει 9 φαν +1cpu cooler +2 vga fans (κατεληξα στον 8350)

και επειδη ειμαι λιγο της υπερβολης σκεφτομαι να προσθεσω στο μελλον hdd fan cooler και ram fan cooler  :P

Δημοσ.

από αέρα δεν ξέρω κάτι να σου προτείνω όπως σου είπα πριν εγώ θα βάλω νερό (corsair h80i)

αυτό που θα σου έλεγα είναι το εξής δες πρώτα θερμοκρασίες και μετά βλέπεις τι χρειάζεσαι

στο δικό μου  pc hhd kai ram δεν ανεβάζουν θερμοκρασίες για κανένα λόγo oποτε είναι overkill

να ξέρεις πάντως ότι ο 8350 ξεκινάει το throttlining στους 70c

Δημοσ.

<p>από αέρα δεν ξέρω κάτι να σου προτείνω όπως σου είπα πριν εγώ θα βάλω νερό (corsair h80i)</p>

<p>αυτό που θα σου έλεγα είναι το εξής δες πρώτα θερμοκρασίες και μετά βλέπεις τι χρειάζεσαι</p>

<p>στο δικό μου  pc hhd kai ram δεν ανεβάζουν θερμοκρασίες για κανένα λόγo oποτε είναι overkill</p>

<p>να ξέρεις πάντως ότι ο 8350 ξεκινάει το throttlining στους 70c</p>

οκ τοτε θα περιμενω οι ram ειναι οκ ετσι? σε θεμα συμβατοτητας εννοω

Δημοσ.

οκ τοτε θα περιμενω οι ram ειναι οκ ετσι? σε θεμα συμβατοτητας εννοω

σε τι RAM + mobo κατέληξες; για συμβατότητα κοίτα A) στο site του κατασκευαστή στο support/memory list QVL και δες αν είναι οι ram μέσα Β) μερικές εταιρίες RAM ανεβάζουν δικό τους QVL με υποστηριζόμενες Mobo. Αν ισχύουν ή το Α ή το Β τότε είσαι κομπλέ 100%. Αν ούτε το Α/Β τότε 0.05%(?) να πέσεις σε θέμα ασυμβατότητας.

Επίσης τι κουτάκι έχεις ή σε τι έχεις καταλήξει; το πόσα φαν παίρνει ένα κουτί δεν σε πολυενδιαφέρει - αν θες να πας νερό πας νερό, αλλιώς πας αέρα - αρκεί να χωράει το ψυγείο.
Αν κατάλαβα καλά και σκοπεύεις όντως να πάρεις 9 φαν είτε θα κάνει σαν ηλεκτρική σκούπα το μηχάνημα, είτε θα σκάσεις τόσα λεφτά για premium fans που εν τέλει δε θα συμφέρει.

Καλές αερόψυκτρες είναι οι εξής: Hyper 212 EVO (φθηνή, κρατάει καλές θερμοκρασίες), Silver Arrow/Silver Arrow Extreme (ακριβή, τεράστια, καλές θερμοκρασίες και σε OC), Noctua NH-D14/15 (ακριβές, τεράστιες, καλές θερμοκρασίες και σε OC, έρχονται απ'την μάνα τους με καλούς ανεμιστήρες). Υπάρχουν πολλές άλλες απλά σου γράφω αυτές που γνωρίζω.
Αερόψυξη χωρίς να ξέρω πολλές, καλά λόγια ακούω φυσικά για H100i,H80i , τις Seidon και τη Swiftech H220.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει κανένας κατασκευαστής που να χει στις λίστες του όλες τις ram ή το αντίστροφο,ενδεικτικά είναι περισσότερο αυτά.Για τη ψύξη που ρωτάς εξαρτάται αν λες για αέρα ή νερό και για τι χρήματα μιλάς.

Δημοσ.

σε τι RAM + mobo κατέληξες; για συμβατότητα κοίτα A) στο site του κατασκευαστή στο support/memory list QVL και δες αν είναι οι ram μέσα Β) μερικές εταιρίες RAM ανεβάζουν δικό τους QVL με υποστηριζόμενες Mobo. Αν ισχύουν ή το Α ή το Β τότε είσαι κομπλέ 100%. Αν ούτε το Α/Β τότε 0.05%(?) να πέσεις σε θέμα ασυμβατότητας.

εμένα πάντως σύμφωνα με το site της asus οι ram μου δεν είναι VQL(qualified vendor list)  :-D

ποτέ δεν είχα πρόβλημα,εγώ πιστεύω ότι αυτό δεν ισχύει πλέον με την ddr3 και εάν τελικά ισχύει τότε θα είναι για nonename μάρκες ram

Δημοσ.

Επίσης τι κουτάκι έχεις ή σε τι έχεις καταλήξει; το πόσα φαν παίρνει ένα κουτί δεν σε πολυενδιαφέρει - αν θες να πας νερό πας νερό, αλλιώς πας αέρα - αρκεί να χωράει το ψυγείο.

Αν κατάλαβα καλά και σκοπεύεις όντως να πάρεις 9 φαν είτε θα κάνει σαν ηλεκτρική σκούπα το μηχάνημα, είτε θα σκάσεις τόσα λεφτά για premium fans που εν τέλει δε θα συμφέρει.

Καλές αερόψυκτρες είναι οι εξής: Hyper 212 EVO (φθηνή, κρατάει καλές θερμοκρασίες), Silver Arrow/Silver Arrow Extreme (ακριβή, τεράστια, καλές θερμοκρασίες και σε OC), Noctua NH-D14/15 (ακριβές, τεράστιες, καλές θερμοκρασίες και σε OC, έρχονται απ'την μάνα τους με καλούς ανεμιστήρες). Υπάρχουν πολλές άλλες απλά σου γράφω αυτές που γνωρίζω.

Αερόψυξη χωρίς να ξέρω πολλές, καλά λόγια ακούω φυσικά για H100i,H80i , τις Seidon και τη Swiftech H220.

λοιπον το λινκ με την παραγγελια ειναι εδω το tower το εχω απο παλιοτερα και ειναι αυτο τωρα οσο για την ψυξη ειπα να παω σε αερα διοτι το σηκωνει το κουτι και για την ψυξη του επεξεργαστη λεω να μεινω για λιγο με το stock για να δω αν θα παω σε OC αργοτερα και να δω πως θα "πολεμησω" την θερμοκρασια αλλιως θα παιχτει μονταρισμα στο κουτι για να μπει καποια υδροψυξη 

μετα εχω και την περιπτωση να πουλησω το παρον κουτι και να παω σε αυτο

Δημοσ.

λοιπον το λινκ με την παραγγελια ειναι εδω το tower το εχω απο παλιοτερα και ειναι αυτο τωρα οσο για την ψυξη ειπα να παω σε αερα διοτι το σηκωνει το κουτι και για την ψυξη του επεξεργαστη λεω να μεινω για λιγο με το stock για να δω αν θα παω σε OC αργοτερα και να δω πως θα "πολεμησω" την θερμοκρασια αλλιως θα παιχτει μονταρισμα στο κουτι για να μπει καποια υδροψυξη 

Την πάστα τι τη θες αν θα μείνεις σε stock; Αν και δε νομίζω να αντέξεις πολύ με τη stock, φασαρία πολύ και δε κρατάει καλές θερμοκρασίες.

Δε ξέρω αν είναι ικανή η μητρική αυτή για OC αν κοιτάς για ψηλά, μήπως να έκοβες τα 30 ευρώ από τα γραφικά να τα έβαζες εκεί;

4GB VRAM σε R9 270X δε νομίζω να χρειάζεται.. τι θα κάνεις 6 μόνιτορ ή τρελές αναλύσεις.. πάρε την ίδια σε 2GB.

Τώρα αν η μητρική είναι ικανοποιητική για OC (δε γνωρίζω, να απαντήσει κανένα άλλο παιδί) βάλε τα 30 ευρώ κάπου αλλού, σε καμιά ψύκτρα να αναπνέει ωραία ο 8350.

Έχεις σκοπό να χρησιμοποιείς το Disk Drive; πεταμένα λεφτά είναι κατ'εμέ. Καλύτερα να τα έβαζες αυτά και αλλά 10 να πας σε R9 280.

Δεν υπάρχει κανένας κατασκευαστής που να χει στις λίστες του όλες τις ram ή το αντίστροφο,ενδεικτικά είναι περισσότερο αυτά.Για τη ψύξη που ρωτάς εξαρτάται αν λες για αέρα ή νερό και για τι χρήματα μιλάς.

Όχι ότι έχει σημασία το QVL, πιο πολύ πλέον μπαίνουμε για "πεποίθηση" σ'αυτή τη λίστα. Αλλά η G.Skill μπορώ να πω ότι αν δεν έχει όλες τις μητρικές... έχει το 90% (δε ξέρω κατά πόσο τις δοκιμάζουν στα αλήθεια βέβαια).

Δημοσ.

Την πάστα τι τη θες αν θα μείνεις σε stock; Αν και δε νομίζω να αντέξεις πολύ με τη stock, φασαρία πολύ και δε κρατάει καλές θερμοκρασίες.

Δε ξέρω αν είναι ικανή η μητρική αυτή για OC αν κοιτάς για ψηλά, μήπως να έκοβες τα 30 ευρώ από τα γραφικά να τα έβαζες εκεί;

4GB VRAM σε R9 270X δε νομίζω να χρειάζεται.. τι θα κάνεις 6 μόνιτορ ή τρελές αναλύσεις.. πάρε την ίδια σε 2GB.

Τώρα αν η μητρική είναι ικανοποιητική για OC (δε γνωρίζω, να απαντήσει κανένα άλλο παιδί) βάλε τα 30 ευρώ κάπου αλλού, σε καμιά ψύκτρα να αναπνέει ωραία ο 8350.

Έχεις σκοπό να χρησιμοποιείς το Disk Drive; πεταμένα λεφτά είναι κατ'εμέ. Καλύτερα να τα έβαζες αυτά και αλλά 10 να πας σε R9 280.

Όχι ότι έχει σημασία το QVL, πιο πολύ πλέον μπαίνουμε για "πεποίθηση" σ'αυτή τη λίστα. Αλλά η G.Skill μπορώ να πω ότι αν δεν έχει όλες τις μητρικές... έχει το 90% (δε ξέρω κατά πόσο τις δοκιμάζουν στα αλήθεια βέβαια).

το oc δεν ειναι στα κοντινα σχεδια στην τελικη μπορω οταν αποφασησω κατι τετοιο να αλλαξω μητρικη οσο για την παστα αν ειναι την βγαζω δεν γνωριζα οτι εχει επισης για την καρτα γραφικων θα ελεγες καλυτερα δηλαδη να παω σε αυτη και κοιταξα και για ψυξη στον επεξεργαστη αυτην

Δημοσ.

το oc δεν ειναι στα κοντινα σχεδια στην τελικη μπορω οταν αποφασησω κατι τετοιο να αλλαξω μητρικη οσο για την παστα αν ειναι την βγαζω δεν γνωριζα οτι εχει επισης για την καρτα γραφικων θα ελεγες καλυτερα δηλαδη να παω σε αυτη

Η R9 280 είναι rebranded HD7950. Εγώ που έχω την 7950, την προτείνω. Δεν έχω συναντήσει παιχνίδι που να τη γονατίζει σε φάση unplayable (εκτός αν είσαι FPS freak και θες πάντα Locked  60 FPS, πάντα πάνω από 30FPS ήταν σε εμένα). Αλλά πριν απ'όλα, κάνε μια λίστα με παιχνίδια που παίζεις να σου πω μια πιο τεκμηριωμένη πρόταση.

Πάστα έχει πάνω η stock έτοιμη. Καλά ναι για OC βλέπεις. αλλά αν δεν κάνει ας πούμε η μητρική (ΑΝ λέω, δε γνωρίζω για τη συγκεκριμένη), θα αλλάζεις μητρικές και ιστορίες; Αν δεν έχεις θέμα, πάω πάσο!

Δημοσ.

Η R9 280 είναι rebranded HD7950. Εγώ που έχω την 7950, την προτείνω. Δεν έχω συναντήσει παιχνίδι που να τη γονατίζει σε φάση unplayable (εκτός αν είσαι FPS freak και θες πάντα Locked  60 FPS, πάντα πάνω από 30FPS ήταν σε εμένα). Αλλά πριν απ'όλα, κάνε μια λίστα με παιχνίδια που παίζεις να σου πω μια πιο τεκμηριωμένη πρόταση.

Πάστα έχει πάνω η stock έτοιμη. Καλά ναι για OC βλέπεις. αλλά αν δεν κάνει ας πούμε η μητρική (ΑΝ λέω, δε γνωρίζω για τη συγκεκριμένη), θα αλλάζεις μητρικές και ιστορίες; Αν δεν έχεις θέμα, πάω πάσο!

σου εστειλα και ενα λινκ για ψυξη επεξεργαστη επισης για τα παιχνιδια τι να σου πω το pc γονατιζε καιρο τωρα δεν ειχα την πολυτελεια αλλα οκ στο μυαλο μου ερχονται πρωτα AC, titanfall,gta μεχρι dota 2 και κυνηγαω να τα τρεξω σε ultra graphics

Δημοσ.

Σε 1080p:
AC (4), Dota2, GTA που έχω παίξει τα σήκωνε όλα ultra αλλά στο AC είχα 30fps σε κάποιες φάσεις (άνετα ανέβαινε πολύ με χαμηλότερα φίλτρα), στο GTA 55+ αν θυμάμαι καλά, στο Dota2 60fps (90+ vsync off). Όλα αυτά τα παιχνίδια πιστεύω θα είσαι κομπλέ και με τις 2 κάρτες, ίσως στο AC με μεγάλο AF να έχεις θέμα με τη 270x γιατί εγώ ήμουν οριακά 30+ με μεγαλύτερο memory bus (384bit). Το titanfall θα παίζει κι αυτό κομπλέ και στις δυο κάρτες με ένα γρήγορο search.
Θα πήγαινα στην R9 270X στη θέση σου, τη 2GB version.

Η ψύξη καλή είναι, αλλά δε ξέρω αν θα κάνει δουλειά λόγω υψηλού TDP του 8350. Πάντως καλύτερη από stock.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...