Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα έκανε πολύ ώρα αν είχα πιο παλιά έκδοση και πήγαινα σε Kitkat;

Λογικά ναι. Το μικρό update αφορά διορθώσεις διάφορων bug της Samsung. Για να δεις την έκδοση λειτουργικού πηγαίνεις ρυθμίσεις-->γενικά---> πληροφορίες συσκευής (βρίσκεται κάτω κάτω)

Εκεί θα δεις και την έκδοση του kernel που δείχνει το πότε κατασκευάστηκε ουσιαστικά. Εμένα γράφει 4 Μαρτίου 2014.

Δημοσ.

παιδια ειναι ενα θεμα αυτο ποιο ειναι καλυτερο και ποιο οχι.. αλλα τι πιστευετε ειναι καλυτερο να αλλαζεις κινητο καθε χρονο οπως το εκανα μεχρι τωρα (εκτος του iphone) η να το κρατας...? γιατι με το σ2 την πατησα ειναι καθως λαγκαρει με το παραμικρο.. 

Επισης κανω χρηση ολων των δυνατοτητων μεϊλ, ακομα και word εχω γραψει

Μια χαρα ειναι το s2. Σκεψου αντι για το s2 να ειχες παρει το iphone 4 που ειναι πιο αργο και λαγκαρει αισθητα, ενω θα ειχες και μικρη,δυσχρηστη οθονη.

Το s2 ομως ουτε τοσο αργο ειναι ουτε εχεις την αναγκη να αλλαξεις κινητο τοσο πολυ οσο με ενα iphone 4, μιας και εχει και πιο ανετη και "παραγωγικη" οθονη.

πλεον και εγω τα λυπαμαι γι αυτο θελω να καταληξω σ ενα να το εχω καμποσα χρονια.. Επισης δν εχω τη δυνατοτητα πλεον

Γενικοτερα, αυτη η λογικη ειναι η χειροτερη.

Δες πχ σαν παραδειγμα τους υπολογιστες:

ειναι καλυτερο να δωσεις 2000€ και να παρεις ενα υπολογιστη που θα τον κρατησεις 4 χρονια ή να παρεις εναν με 1000€ και  σε 2 χρονια να παρεις εναν αλλον με 1000€;

Φυσικα στην δευτερη περιπτωση θα εχεις μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο και πιο συγχρονο υπολογιστη.

Το ιδιο ισχυει και για τα κινητα.

---------------------------------------------------------------------

Κοιτα για το nexus5 που ειναι στην μιση τιμη απο το iphone 5s με αισθητα καλυτερη και μεγαλυτερη οθονη που σε βοηθαει να εισαι πιο παραγωγικος.

Επισης δεν εχει τα προβληματακια που ακουγονται οτι μπορει να εχουν μερικα samsung.

Δημοσ.

Λογικά ναι. Το μικρό update αφορά διορθώσεις διάφορων bug της Samsung. Για να δεις την έκδοση λειτουργικού πηγαίνεις ρυθμίσεις-->γενικά---> πληροφορίες συσκευής (βρίσκεται κάτω κάτω)

Εκεί θα δεις και την έκδοση του kernel που δείχνει το πότε κατασκευάστηκε ουσιαστικά. Εμένα γράφει 4 Μαρτίου 2014.

Άρα το αγόρασα με Kitkat. Εκείνη την ώρα μέσα στο χαμό του UI και στην βιασύνη μου να το ψάξω δεν θυμάμαι τι έλεγε. Αλλά για να έκανε τόσο γρήγορα Update θα ήταν μικρό update και όχι όλο το Kitkat.

Ξέρω που είναι τα Updates, κλπ. :) Δεν είμαι τόσο άσχετος. 

Δημοσ.

Άρα το αγόρασα με Kitkat. Εκείνη την ώρα μέσα στο χαμό του UI και στην βιασύνη μου να το ψάξω δεν θυμάμαι τι έλεγε. Αλλά για να έκανε τόσο γρήγορα Update θα ήταν μικρό update και όχι όλο το Kitkat.

Ξέρω που είναι τα Updates, κλπ. :) Δεν είμαι τόσο άσχετος. 

Όπως και να χει να το χαρείς. Τέτοιες συσκευές δεν βγαίνουν κάθε μέρα. :-D

Δημοσ.

Μέχρι στιγμής είμαι εξαιρετικά ευχαριστημένος.
Αν εξαιρέσεις το κουβάλημα που θέλει λίγο προσοχή παραπάνω, χωρίς να αποτελεί ωστόσο πρόβλημα. Απίστευτο κινητό και για 400€ απλά δεν υπάρχει. Βασικά και 1000€ να έκανε έτσι όπως είναι η τιμολόγηση στα κινητά με τις επίσημες τιμές λιανικής λογικό θα μου φαινόταν μέσα στη παράνοια.

Το αρνητικό της υπόθεσης είναι ότι δεν γυρίζεις πίσω... Πιάνω το iPhone 5/5S στα χέρια μου, που τόσο μου αρέσει, αλλά δεν θα γυρνούσα ούτε αν μου το έδιναν δωρεάν δίνοντας το Note πίσω. Το ίδιο όταν βλέπω άλλα Smartphones. Το Galaxy S5 μου φαίνεται ένα κανονικό ελάχιστο μέγεθος. Καλές είναι οι αλλαγές. Ίσως κάποια στιγμή το βαρεθώ και αυτό.

Ιδανικό θα ήταν να έχει κάποιος όλες τις πλατφόρμες ανάλογα τα κέφια του. :)

• Like 1
Δημοσ.

Για ποιο λόγο δεν γυρνάς; λόγω μεγέθους οθόνης ή και για άλλους λόγους; όταν βγει 4.7 ίντσες iPhone θα το σκεφτείς να γυρίσεις;

Δημοσ.

Το Smartphone καλώς ή κακώς για όσους το έχουν μάθει αποτελεί μέρος της καθημερινότητας. Είναι μία συσκευή που από το πρωί μέχρι το βράδυ αντικαθιστά το PC που βρίσκεται στο σπίτι. Πιο πιθανό είναι για μένα να βγω έξω χωρίς το πορτοφόλι μου, παρά χωρίς το κινητό.

Κάπου λοιπόν το βαριέσαι. Είμαι χρήστης iPhone από το πρώτο που δεν κυκλοφόρησε Ελλάδα. Μετά είχα το 4 και αργότερα το 5. Είναι πολλά τα χρόνια με το iOS.

Αγοράζοντας στη κοπέλα μου το Huawei G510, όταν της το σέταρα μου άρεσε αυτή η ελευθερία. Κοινός ζήλεψα λίγο, αλλά δεν το κατάλαβα αμέσως. Άρχισα να ψάχνομαι για θήκες στο iPhone. Πιστεύω ότι αυτό είναι σημάδι βαρεμάρας. Προσπαθείς να κάνεις μία αλλαγή ξεγελώντας τον εαυτό σου. :)

Έχοντας δώσει το iPad το οποίο σταμάτησε να με εξυπηρετεί, δηλαδή δεν έκανε για τη δουλειά που το ήθελα, το iPhone δεν με βόλευε όταν ξαπλώνω να χαζεύω στο internet με Youtube και facebook Messenger ταυτόχρονα ανοιχτά. Μαζί με τη βαρεμάρα λοιπόν ήταν και αυτό. Με στεναχώρησε επίσης πολύ όταν είδα πως το iPad δεν παίζει mkv 1080p. Σκεφτόμουν ότι εκεί η Apple μας κορόιδεψε. Διαφήμιζαν τη φοβερή πανίσχυρη κάρτα γραφικών που στο μέλλον θα την εκμεταλλεύονταν τα προγράμματα, κάτι που ποτέ δεν είδα.

Δεν θα γυρνούσα πίσω μάλλον λόγω οθόνης πρώτα. Μετά λόγω λειτουργικού. Πάντα στο iOS με ενοχλούσε για παράδειγμα πως όταν κατεβάζεις κάτι από το Internet, πρέπει να ανοίξει με κάποια εφαρμογή οπωσδήποτε. Μάλιστα αρκετοί με ρωτούσαν για τη δουλειά τους, που μπορούν να αποθηκεύουν τα pdf και τα word που τους στέλνουν. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί ποτέ δεν υπήρχε ένας φάκελος download και μετά θα δούμε με ποιο πρόγραμμα θα το ανοίξουμε. Από πριν σώνει και καλά πρέπει να ξέρω ποιο πρόγραμμα ανοίγει το εκάστοτε αρχείο; 

Έχοντας στήσει όπως θέλω το Note 3 αν και έχω δρόμο ακόμα, μπορώ να πω ότι κάνω τη δουλειά μου ή για να το πω πιο σωστά, δεν μου λείπει κάτι από αυτά που είχα.
Για παράδειγμα το iCloud το αντικατέστησα με το Dropbox. Το Calendar δουλεύει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο του iOS (σήμερα χρειάστηκε να βάλω ένα ραντεβού), το iMessage αντικαταστάθηκε πλέον ολοκληρωτικά με το Viber και το Facetime με το χειρότερο Skype.

Αν εξαιρέσεις την καλαισθησία του iOS σε κάθε γωνιά του UI και σε κάθε animation αυτού, είναι παρόμοια η λογική. Για τη σταθερότητα μίλησα προηγουμένως σε άλλο Post.

Σε 4.7" γυρνάς δύσκολα. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να φανταστώ να γυρνάω πάλι σε iOS. Ίσως μου φανεί κλειστοφοβικό. Αν πήγαινα σε μικρότερη οθόνη θα ήθελα να πάω σε κάποιο Nexus με Pure Android ώστε να έχω και αυτή την εμπειρία.

Πιστεύω επίσης πως από iOS σε Anroid είναι μετάβαση που δεν ενοχλεί. Το Anroid το iOS αντέγραψε έχοντας βάλει βεβαίως και τα δικά του (στην πορεία αλληλοαντιγράφονταν). Αν ενοχλεί κάποιος το "αντέγραψε", θα πω ότι το iOS έδειξε το δρόμο στο πως πρέπει να δουλεύει μία τέτοια συσκευή ακόμα και πως πρέπει να γίνεται το πακετάρισμα αυτής. Tablets και touch οθόνες υπήρχαν και πριν το iPhone, αλλά όχι σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο, φιλικό  προς το χρήστη.

Προσπαθώ να είμαι ακριβοδίκαιος. Δηλαδή να μην θεωρώ ελαττώματα πράγματα που απλά έχω συνηθίσει στο iOS και είναι διαφορετικά στο Android. Αυτό λοιπόν θέλει χρόνο και εξοικείωση με τη νέα πλατφόρμα.

Οι κατασκευαστές φαίνεται ότι έχουν στερέψει από ιδέες. Είναι ξεκάθαρο. Η Apple δεν έχει κάνει τίποτα καινοτόμο από το iPhone 4 και μετά αν εξαιρέσεις το Touch id, οι υπόλοιποι κατασκευαστές δείχνουν αγχωμένοι για το πως θα εντυπωσιάσουν βάζοντας τα κουμπιά στο πίσω μέρος, κάνοντας τις συσκευές τους με κυρτές οθόνες, βάζοντας αισθητήρες μέτρησης καρδιακών παλμών, κακοσχεδιασμένα Touch Id, κλπ.

Οπότε αν δεν δω κάτι καινοτόμο, με την παρούσα κατάσταση δεν θα γυρνούσα σε iOS με μόνο αλλαγή στο μέγεθος της οθόνης.

• Moderators
Δημοσ.

Το αρνητικό της υπόθεσης είναι ότι δεν γυρίζεις πίσω... 

Καλως ηρθες στο group. Αυτο ειναι το μονο "κακο" της σειρας Note. Δυσκολα πας σε κατι αλλο.. :)

• Like 3
Δημοσ.

Μια χαρα ειναι το s2. Σκεψου αντι για το s2 να ειχες παρει το iphone 4 που ειναι πιο αργο και λαγκαρει αισθητα, ενω θα ειχες και μικρη,δυσχρηστη οθονη.

Το s2 ομως ουτε τοσο αργο ειναι ουτε εχεις την αναγκη να αλλαξεις κινητο τοσο πολυ οσο με ενα iphone 4, μιας και εχει και πιο ανετη και "παραγωγικη" οθονη.

Γενικοτερα, αυτη η λογικη ειναι η χειροτερη.

Δες πχ σαν παραδειγμα τους υπολογιστες:

ειναι καλυτερο να δωσεις 2000€ και να παρεις ενα υπολογιστη που θα τον κρατησεις 4 χρονια ή να παρεις εναν με 1000€ και  σε 2 χρονια να παρεις εναν αλλον με 1000€;

Φυσικα στην δευτερη περιπτωση θα εχεις μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο και πιο συγχρονο υπολογιστη.

Το ιδιο ισχυει και για τα κινητα.

---------------------------------------------------------------------

Κοιτα για το nexus5 που ειναι στην μιση τιμη απο το iphone 5s με αισθητα καλυτερη και μεγαλυτερη οθονη που σε βοηθαει να εισαι πιο παραγωγικος.

Επισης δεν εχει τα προβληματακια που ακουγονται οτι μπορει να εχουν μερικα samsung.

O ξαδερφος μου το εχει παρει και η αληθεια ειναι τα τρωει τα σκαλωματα του ωρες ωρες! Επισης γι αυτα που κανω με το κινητο θελω να ειναι γρηγορο και να μη κολλαει (εχω γραψει και word). Οσο για το 4αρι που λες γι αυτο παω σε καινουργιο γιατι εχω παρατηρησει οτι η Apple εχει υποστηριξη για το καθε κινητο 4-5 χρονια. Το 5s κλεινει σε λιγο ενα χρονο οποτε για 4 χρονια εισαι καλυμμένος απο θεμα κινητου οτι δεν θα σου κολλαει.. Τωρα τι να σου πω..  

Δημοσ.

Οι ρυθμοι της τεχνολογιας αλλαζουν πλεον εκθετικα και οχι γραμμικα. Σε 4 χρονια, αν υπαρχει ακομα η apple, θα εχει βγει το iphone 16s και το ios 10. δεν ειναι πλεον επενδυση το iphone οπως ηταν παλιοτερα το 4αρι. Η ποιοτητα κατασκευης βεβαια θεωρω, χωρις να ειμαι applemaniac, οτι ειναι ανωτερη απο τα υπολοιπα και ειναι ισως το μονο που μπορει να βγαλει 4χρονια ζωης με normal+ χρηση. Επισης παρα τη ραγδαια εξελιξη διατηρει ακομα, δεν ξερω για ποσο, υψηλη μεταπωλητικη αξια. Βλεποντας ας πουμε το note3 σε λιγο καιρο που θα βγει το 4 η τιμη του θα πεσει κατω απο τα 300€ και μεταχειρισμενο αριστο στα 200€. οποτε φαντασου ποσο κοροιδο θα νιωσεις αν το αγορασες 700€ και σε ενα 6μηνο δε μπορεις να το δωσεις πανω απο 300€. τα πραγματα ειναι ακομα χειροτερα με τα galaxy s4,s5...<br><br>

Παντως συμφωνω με τα παραπανω για το note. Οταν πηρα το note 1 στη αρχη ηθελα να το δωσω γιατι φαινοταν πολυ δυσχρηστο. Χρειαστηκε ενας μηνας προσαρμογης αλλα μετα δεν ξεκολας. Τωρα μου φαινεται αδιανοητο να παρω κινητο κατω απο 5,5" ασε που δε συγκρινω την amoled με τις ips οθονες. Η καλυτερη αγορα που θα μπορουσε να κανει ειναι το note 3 μεταχειρισμενο σε αριστη κατασταση λιγο μετα την ελευση του note 4. Τελικα το μεγεθος μετραει πανω απ ολα και αυτο το εμπεδωσε καλα και η apple. οταν θα δουμε iphone 5,5" ,μαλλον πολυ συντομα, τοτε το ξανασυζηταμε

• Like 1
Δημοσ.

Σχετικά με τη τιμολόγηση των Smartphones θέλω να πω τα εξής:

Καταρχάς τα Smartphones είναι ακριβά λόγω Status. Προσπαθούν να παίζουν σε υψηλές τιμές ώστε να πείσουν ότι είναι Premium. Δεν το άρχισε όμως η Apple αυτό, η Apple το υιοθέτησε. Αν πάμε μερικά χρόνια πίσω και θυμηθούμε τα Smartphones της προ-iPhone εποχής, θα δούμε πως υπήρχαν κινητά ναυαρχίδες επίσης σε υψηλές τιμές. NOKIA, Ericcson και κάτι Samsung με Design και ως feature η δόνηση τότε.

Είναι φυσικό λοιπόν και οι υπόλοιπες εταιρίες να ακολουθούν την ίδια τακτική στη τιμολόγηση των συσκευών τους. Το φαινόμενο αυτό δεν εμφανίζεται δυστυχώς μόνο στα Smartphones. Το συναντάμε σε πολλές εταιρίες όπως Intel, Corsair, ASUS, Apple, Razer, Steelseries, κλπ. Πράγματι βγάζουν εξαιρετικά προϊόντα, αλλά πουλάνε και το όνομα τους.

Το iPhone και γενικότερα τα Apple προϊόντα δεν χάνουν τόσο γρήγορα την αξία τους λόγω Status κατά τη γνώμη μου. Είναι αν θέλετε σημεία αναφοράς. Οι υπόλοιποι δεν μπορούν να πείσουν των καταναλωτή πως τα προϊόντα τους είναι Premium, όπως για παράδειγμα ένα Samsung ή ένα HTC.

Θεωρώ γενικότερα πως αυτές οι  τιμές στα Smartphones είναι μία φούσκα η οποία κάποια στιγμή θα σκάσει. Οι Κινέζοι εξελίσσονται έχοντας τα μάτια τους και αυτιά τους ορθάνοιχτα παρατηρώντας την αγορά. Όταν λοιπόν σε κάποια χρόνια κλείσουν ή μειωθούν δραματικά τα φυσικά (Retail) καταστήματα τεχνολογίας και οι αγορές θα γίνονται από Internet όπως Amazon και παίρνεις με 250€ συσκευή πολύ καλύτερη από iPhone και Samsung με καλή υποστήριξη σε Software θα αναγκαστούν να ρίξουν τις τιμές ή θα κλειστούν πάλι στη τρύπα τους (βλέπε Apple πριν λίγα χρόνια, όπου Apple είχαν εξαιρετικά λίγοι).

Δημοσ.

Φίλε έχεις απόλυτο δίκιο. Εννοείται πως πουλάνε όλοι το όνομα, όχι μόνο η Apple. Και καλά κάνουν, εταιρίες είναι και ο σκοπός τους είναι να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερο κέρδη. Και αφού υπάρχει κόσμος που αγοράζει σε αυτές τις τιμές τότε καλως τις διατηρούν στα ύψη.

ΕΕμείς όμως σαν καταναλωτές οφείλουμε να κάνουμε έρευνα αγοράς και να μην δίνουμε τα λεφτά μας στον πρώτο τυχόντα λόγω στατους.

Όσο για το τελευταίο που λες φαίνεται ότι ήδη κάτι γίνεται, πολλοί αγοράζουν από Κίνα και οι κινεζικές εταιρίες έχουν ήδη αρχίσει να ανοίγουν ευρωπαϊκά eshop και αποθήκες εδώ. Ειδικά το oneplus one ήταν πολύ ευχάριστη είδηση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...