Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλοντας να καλύψει τις ανάγκες ακόμη και των πιο απαιτητικών χρηστών, η OCZ ανακοίνωσε πρόσφατα το επικείμενο λανσάρισμα ενός νέου PCI-e SSD με την ονομασία RevoDrive 350.Η OCZ, μέλος πλέον του ομίλου εταιρειών της Toshiba, έχει εφοδιάσει το νέο της μοντέλο με NAND flash μνήνες της Toshiba, κατασκευασμένες με λιθογραφία 19nm, γεγονός που συμβάλει και αυτό στην εκτόξευση των επιδόσεων καθώς ο RevoDrive 350, προσφέρει ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων έως 1.8GB/s αλλά και έως 140.000 IOPS σε διαδικασία τυχαίας εγγραφής 4Κ.

Παράλληλα έχει γίνει χρήση της τεχνολογίας Virtualized Controller Architecture (VCA) 2.0 για αποδοτικότερη λειτουργία ενώ θα διατεθούν τρία μοντέλα συνολικά με χωρητικότητες 240Gb, 480Gb, και 960Gb.

Οι τιμές τους έχουν οριστεί από την εταιρεία στα 530, 800 και 1.300 δολάρια αντίστοιχα.

Link.png Site: VR-Zone

Δημοσ.

Πωωω ακούγεται πολύ καλό.. ! βέβαια θα πρέπει να περιμένουμε λίγο γιατί είναι ακριβούτσικο .. αλλά πιστεύω θα αξίζει !!

Δημοσ.

Πάντα αναρωτιόμουνα εάν πουλάνε αυτά τα pci-e ...

Αυτοι που παιρνουν μερικα χιλιαρικα καρτες γραφικων, και intel extreme επεξεργαστες, μαλλον παιρνουν και κατι τετοιο, αντι απλου ταπεινου sata ssd.

• Like 2
Δημοσ.

Overkill και όποια εργασία προσωπικά και αν θελήσω να κάνω... 
Αλλά είναι ΚΑΥΛΑ!

Όχι ότι έχω παράπονο με τον Samsung 840pro αλλά να, καταναλωτική μανία βλέπεις...

Δημοσ.

Όλα καλά και όλα ωραία ρε παιδιά.......αλλά γιατί τόση βιασύνη?Μας κυνηγά κανείς;Στο pc κάθεσαι να ξεφύγεις  όχι να σε πιάσει πανικός και άγχος....και όχι πόσα IOPS και δεν ξέρω εγώ...Ένας απλός ssd με μεταφορά δεδομένων στα 520mb είναι υπέρ αρκετός..... 

• Like 2
Δημοσ.

Εγω εχω βαλει 2 ssd 840 evo 128 αρηδες σε raid 0 και πεταει το μηχανημα.

Με write 840 read 1113 μετρημενο με atto disk benchmark με κοστος 160 ευρω

Δημοσ.

Αμα κανεις motion graphics, για πλακα κανεις αποσβεση εντος μηνα χωρις να εισαι στο Hollywood :P

Δημοσ.
Όλα καλά και όλα ωραία ρε παιδιά.......αλλά γιατί τόση βιασύνη?Μας κυνηγά κανείς;Στο pc κάθεσαι να ξεφύγεις  όχι να σε πιάσει πανικός και άγχος....και όχι πόσα IOPS και δεν ξέρω εγώ...Ένας απλός ssd με μεταφορά δεδομένων στα 520mb είναι υπέρ αρκετός.....

Αν θα ήθελες να βάλεις κάπου μετρό, καλά θα ήταν να βάλεις στα σπασμωδικά και παρορμητικά σχόλια κι όχι στις ταχύτητες των δίσκων.

• Like 1
Δημοσ.

Λίγο άσχετο αλλά και σχετικό :

Η θύρα mini pci-e μετράει περίπου 10 χρόνια ζωής αν θυμάμαι καλά. Οι μητρικες πλέον που βγαίνουν δυστυχώς δεν έχουν την κλασική pci θύρα όπου υπάρχουν αμέτρητες ακόμα υλοποιήσεις επέκτασης στο εμπόριο ή κάποιος να έχει ακόμα στην κατοχή του. Ίσως μια πανάκριβη κάρτα ήχου.

Πιο πολλά προβλήματα έφερε με τις πρώτες κάρτες επέκτασης αυτή η θύρα πάρα οφέλη ιδίως σε Intel socket.

Η αγορά ενός ssd σε pci-e είναι για πολλούς λόγους μια κακή αγορά.

Μπορεί να είναι εντυπωσιακοί κάποιοι αριθμοί που δεν έχουν καμία σχέση με read/write αλλά ο απλός χρήστης στον υπολογιστή του δεν θα δει καμία διαφορά σε σχέση με τον "ταπεινό " sata που ειπώθηκε.

• Like 1
Δημοσ.

Μου κάνει εντύπωση πάντως που καινούργιος SSD απο την Toshiba χρησιμοποιεί sandforce controller. Προφανώς ο σχεδιασμός είχε αρχίσει πριν την εξαγορά της OCZ και αποφάσισαν να μην τον ξανασχεδιάσουν απο την αρχή.

Δημοσ.

Λίγο άσχετο αλλά και σχετικό :

Η θύρα mini pci-e μετράει περίπου 10 χρόνια ζωής αν θυμάμαι καλά. Οι μητρικες πλέον που βγαίνουν δυστυχώς δεν έχουν την κλασική pci θύρα όπου υπάρχουν αμέτρητες ακόμα υλοποιήσεις επέκτασης στο εμπόριο ή κάποιος να έχει ακόμα στην κατοχή του. Ίσως μια πανάκριβη κάρτα ήχου.

Πιο πολλά προβλήματα έφερε με τις πρώτες κάρτες επέκτασης αυτή η θύρα πάρα οφέλη ιδίως σε Intel socket.

Η αγορά ενός ssd σε pci-e είναι για πολλούς λόγους μια κακή αγορά.

Διαφωνώ,

κάποτε η τεχνολογία έπρεπε να προχωρήσει.

Κάποτε είχαμε : ISA-AGP-PCI και PCI-X

μετά χάθηκε η ISA, και αργότερα η PCI-e κάλυψε το κενό και της AGP και της PCI αλλά και της PCI-X.

Γιατί κάνο τόσο λόγο για την PCI-X;

πολύ απλά στην αγορά των servers, η PCI-X ήθελε τεράστιο αριθμό "γραμμών" και δεν ήταν εύκολα υλοποιήσιμο. Έχασε γρήγορα έδαφος καθώς η PCI-e κέρδιζε λόγω της ευκολίας κατασκευής και είχε μεγαλύτερες προοπτικές.

Η PCI-e έχει και την ευελιξία να έχεις μια φαρδιά θύρα 16x και να βάλεις πάνω μικρότερες κάρτες 8x - 1x χωρίς περιορισμό. Όπως με την ISA 16 που μπορείς να τοποθετήσεις ISA 8.

Αυτός που θα αγοράσει pci-e SSD σίγουρα θα τον θέλει για να γράφει δεδομένα με τεράστιο i/o όπως ασυμπίεστα video που τα ξανά-επεξεργάζεται. Εκεί θες άνετο δίαυλο και καλή ταχύτητα για να μη σε φρενάρει ο δίσκος.

Ελάχιστοι χρήστες το χρειάζονται αυτό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...