Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τη κεραια TX την εχω αναποδα κατω απο το μπρατσο....δοκιμασε διαφορα σημεια   στα ποσα μετρα εχασε επαφη????

λογικα με το σετθπ που εχεις πρεπει να ειναι ανετο εκτος και αν οι ελικες ειναι μαπα....δεν ειμαστε κοντα να σου εδινα να δοκιμασεις διαφορες

• Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τη κεραια TX την εχω αναποδα κατω απο το μπρατσο....δοκιμασε διαφορα σημεια   στα ποσα μετρα εχασε επαφη????

λογικα με το σετθπ που εχεις πρεπει να ειναι ανετο εκτος και αν οι ελικες ειναι μαπα....δεν ειμαστε κοντα να σου εδινα να δοκιμασεις διαφορες

Το Minim osd μόνο χάνεται, εικόνα απο την κάμερα έχω απλά χωρίς overlay τις πληροφορίες του gps.

Πιθανολογώ επειδή τροφοδοτώ το minimosd απο το ρεύμα του φίλτρου του Fatshark transmitter (http://www.banggood.com/Fatshark-Filtered-FPV-Transmitter-Power-Supply-2S-3S-4S-p-918651.html) πως το ρεύμα δεν είναι αρκετό ή δεν φιλτράρεται σωστά. Αρχικά πρέπει να δοκιμάσω να του δώσω ρεύμα απο άλλο σημείο του quad πχ κατευθείαν απο esc ή απο το Voltage Stabilizer board του diatone που δεν το χρησιμοποιώ, να δω αν θα σταθεροποιηθεί.

Μπορεί απλά να φταίνε τα καλώδια που εχω φτιάξει για να βάλω το Minimosd στο κύκλωμα της μεταδιδόμενης εικόνας.

Άλλη πιθανότητα είναι να φταίει το fimware του minimosd ή το λογισμικό που εχω φορτωσει να είναι πολύ βαρύ.

Επίσης εχω παρατηρήσει ότι μπορεί να πέσει το heartbeat του mavlink όταν εχω υπερβολικά πολύ στάτικ στο video οπότε εκεί παίζει να φταίει η ποιότητα της κεραίας του transmitter και η τοποθέτηση της.

Θέλει ψάξιμο. 

Τώρα για το lift capacity τι να πώ.

Και εγω πίστευα πως θα είμαι Ok αλλά κάτι δεν είναι αρκετό. Ίσως να ήθελα 980kv motors που εχουν μεν μεγαλύτερο draw αλλά έχουν και περισσότερο lift, ίσως να χρειάζομαι extended arms για να βάλω 11άρες?

Απλά το νοιώθω λίγο βαρύ και απρόθυμο. 

Επεξ/σία από yiannis_1
Δημοσ.

κανονικα εχεις βιντεο out απο το cam στο video in του iosd και το video out tou iosd sto video tx.

αυτη ειναι η ποιο λογικη συνδεση

εγω εχω ενα 3 position switch για τη 1.go pro + data  2.cam  + data 3.data χωρις βιντεο  ετσι εχω τη δυνατοτητα να εχω οτι με βολευει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχώς κύριοι είχα flyaway σήμερα στην πρώτη εξωτερική πτήση για το μικρό διάολι το 260. Αν τυχόν κάποιος είδε ή δει κατι κάπου (περιοχη ζωγραφου) ας ρίξει ενα πμ (θα δωθεί κάποια αμοιβή).

Προτεινω λοιπον και σε εσας και σε εμενα, πλεον: α) σοβαρους και αξιοπιστους fc β) με GPS γ) πομπο GPS με sim στο κάθε πετούμενο

Επεξ/σία από paylidis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οχι δεν ειχε καμερα πανω δυστυχώς...Αν ειχε ίσως εβλεπα που περίπου ειναι...

Επισης λόγω αναγλύφου (μικρή πλαγιά) και κάποιων μεγάλων κτηρίων (γυμναστηριο) μετα απο κάποιο σημειο προσπαθωντας να το κυνηγησω για να μη χασω την εμβέλεια της ΤΚ το εχασα... Κοινως ξερω που μπορεί να επεσε με κάποια απόκλιση ~250 μετρα ακτίνα... Πηγα το εψαξα εχοντας κλεισει την ΤΚ με σκοπο να ακουσω το buzzer αλλα τίποτα οποτε πιθανώς είτε επεσε σε ακυρο σημείο σε σχέση με αυτό που πιστευα, ή σμπαραλιάστηκε τελείως (εφυγαν μπαταρίες κλπ) οποτε λογικό να χασω και το buzzer...

Τα αρνητικά της υποθεσης: είχε καλή μπαταρία (που θα την χρησιμοποιούσα στην οθονη για την καμερα του 550), τίμια μοτέρ (που ειχα και καβατζα άλλα 2) και χρησιμο receiver πάνω (που δε βρίσκεται εύκολα στην Ελλαδα οποτε θα πρεπει να περιμενω ενα μηνα για να ερθει άλλο)

Τα θετικά: δεν εβλαψε κανεναν η πτώση λόγω του σημείου (στην χειρότερη εχει πεσει σε κανενα μνημα)

Το δυστυχές ήταν ότι μόλις πέρασε τα 20 μετρα υψος έκανε του κεφαλιού του και δεν υπάκουγε... Δε ξερω τι μπορεί να φταίει για αυτό, σίγουρα πάντως δε θα ξαναασχοληθώ με cc3d και αμαρκα ESC μιας και σε ενα απο τα δύο θεωρώ ότι παιχτηκε το προβλημα...

Θα κανω μερικές ακόμα αποπειρες εντοπισμού των συντριμιών... Δεν είχε ιδιαίτερη αξία (όλο μαζί εκανε όσο πάει μια ΝΑΖΑ) αλλα είναι ψυχολογικό (και δευτερευόντως οικονομικό) το ζήτημα...!

Επεξ/σία από paylidis
Δημοσ.

αν εχεις τηλεμετρια για το σημα στο ΤΧ μπορει να βγαλεις καποιο πορισμα περιπου αν πλησιαζεις η οχι αλλα μετα απο μια μερα δεν

ξερω αν εχει καθολου η μπαταρια ισχυ...μην το αποκλειεις

Δημοσ.

εχω ενδειξη για το σφάλμα, θα την παρω μαζί μου και ο θεος βοηθός... Εκεινη την ωρα την εκλεισα απευθείας ελπίζωντας να ακουσω το buzzer-δε το σκέφτηκα καν το σενάριο του error μεσα στο αγχος μου...

για να εχει μεινει μπαταρία δεν αποκλείεται μιας και πέταξε μόλις 3 λεπτα και την ειχα φορτίσει πλήρως το βραδυ (νομιζω 2700 ήταν)

Δημοσ.

οποτε αν εχεις μπαταρια  και signal strength στο TX τουλαχιστον θα το πλησιασεις και θα μικρυνεις τη περιοχη ψαξιματος

Δημοσ.

Μπα τελικώς τιποτα. Δεν εχει μπαταρία μάλλον (ηταν αναμενα κ τα LEDs οποτε θα την εφάγαν μεςα στο 24ώρο που πέρασε ). Η αναζήτησή δεν έδωσε κανένα αποτέλεσμα

Δημοσ.

καλα μην απελπιζεσαι....εφοσον πετας εκει καπου θα το τρακαρεις ..καποιος θα το δει

εχει δεντρα εκει πολλα ???   κοιτα και πανω στα δεντρα ποτε δεν ξερεις

Δημοσ.

εχει δεντρα αρκετα αλλα και η βλαστηση στο εδαφος ειναι απεριποιητη (φτανει εως και 1 μετρο+ σε καποια σημεία το χορτάρι)...

Ε θα το εχω στο νου μου όποτε ξαναπάω αλλα εαν βρεξει 1-2 φορές τελειωσε...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια ξερω οτι εδω δεν ειναι το topic για αγοραπωλησιες,αλλα ενας συμφορουμιτης πουλησε ελλατωματικο προιον(δεν γυρναει ενας ελικας)....Για αυτο εχετε να μου προτεινεται κατι φτηνο απο ελλαδα ή κανενα μεταχειρισμενο απο εσας σε καλη κατασταση μεχρι 50 ευρω?

Επεξ/σία από wrestler12
Δημοσ.

Γεια δεν ξέρω αν εχω μπει στο σωστό νήμα .Παλια αγόρασα διαφορά ελικόπτερα δύσκολα στο πέταγμα και μου έφυγαν περίπου 800e .Η ιστορία αυτη παλιά σχεδον 3 χρονια ,Σκεφτομαι για αγορα drone αλλα dji εχει κάποιος εμπειρία απο αυτο ?συγκεκριμενα dji phantom 3

Δημοσ.

έχει να μου προτείνει κανείς κανένα drone με ότι χαζοκάμερα γίνεται να έχει, περίπου στα 20€ ?? Το θέλω για έναν μικρό ίσα-ίσα για παιχνίδι..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...