Προς το περιεχόμενο

Τηλεκατευθυνόμενα quadcopters και helicopters

Tzimmys

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Τι περιμένεις ακριβώς απο το qr350 pro σε σχέση με το cx20?

Είναι σαν να παίρνεις το ίδιο πάνω κάτω πράγμα 2φορές imho.

Χαχαχα ναι το ξέρω, απλά ήθελα devo f12e, 3d gimbal και μια ilook κάμερα και τα βρήκα πακέτο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδια θελω να παρω ενα τετρακοπτερο σκευτομαι το dm007 αλλα δεν το βρισκω σε κανενα ελληνικο μαγαζι και δν εχω καμια σχεση με πιστοτικες PayPal και τετοια και θελω να το παρω με αντικαταβολη.Αν καποιος εχει δει το παραπανω μοντελο σε ελληνικο site η μαγαζι ας μου πει επισης αν ξερετε καποιο τετρακοπτερο λιγοτερο απο 50€ το λεω γτ ειμαι αρχαριος και φοβαμαι οτι αν ξοδεψω περισοτερα θα παει τζαμπα ας μου δωσει ενα λινκ.Ευχαριστω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Tα τελευταία PID s για το white sheep

Stabilized Roll 6.5 

Pitch

P 0.130

I  0.135

D 0.08

Imax 500

Stabilized Pitch 6.5

Roll

P 0.208

I  0.216

D 0.128

Imax 500

Stabilized Yaw 6.0

Yaw

P 0.500

I  0.0200

D 0.0500

Imax 500

Επεξ/σία από yiannis_1
  • Like 1

Παραλίγο flyaway σήμερα.

.....

Σιγά σιγά έσβησε η εικόνα λόγω lipo.

Απλά καταλάβαμε ότι είναι κρεμασμένo σε κάποιο μέτριου ύψους πεύκο που πρέπει να ταν νεαρό αφού δεν είχε πολύ κουκουνάρι και είχε ανοιχτόχρωμες πευκοβελόνες ενω το έλουζε και ο ήλιος πράγμα που σημαίνει ότι χτυπήσαμε jack pott (κορυφή)... Τρέχα γύρευε

Μετά την πρώτη άκαρπη δίωρη αναζήτηση ξαναβγήκαμε το απόγευμα όπου κάποιος κύριος μας ρώτησε αν ψάχνουμε για 1 drone.

Το είχε βρεί ο σκύλος του???

Μόνο θύμα της όλης ιστορίας η Lipo της οποίας το ένα της cell καταστράφηκε και δεν πάει πάνω απο 3.00 v 

Πετούσα χωρίς gps, χωρίς beeper, και χωρίς τηλέφωνο γραμμένο στο quad το οποίο απλά το θεώρησα κάποια στιγμή ξεγραμμένο μαζί και την mobius...

Τυχερος ησουνα Γιαννη!

Σε παραδιπλα φορουμ ειδα οτι βρεθηκε χωρος μεγαλος στο κρυονερι, με χορταρακι. Διπλα σου!

Λεω να παω καμια μερα, απλα ακομα δεν εχω ρυθμισει. Εβαλα betaflight στο cc3d και παλι απο την αρχη ρυθμισεις κ τα παντα ολα.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Tα τελευταία PID s για το white sheep

Stabilized Yaw 6.0

Yaw

P 0.500

I  0.0200

D 0.0500

Imax 500

πως τα καταφερες και εβαλες το p στα 0.500? εμενα αν βαλω αριθμο πανω απο 0.250 π.χ. 0.260 μου το επιστρεφει στα 0.250 οπου ειναι και το μαξ που δεχεται στο d π.χ. μου λεει οτι το 0.05 ειναι out of range και αν θελω να το αποδεχτω στο p ομως οχι...τι ματσακονιες εκανες?

quanum nova rtf στα 158.33 ευρο απο euro warehouse με free ταχυδρομικα! σε αυτη την τιμη ειναι απλα κλεψια θα το χτυπησω για ανταλλακτικα οποιος αλλος ενδιαφερεται σε τετοια τιμη απλα δεν εχει ανταγωνισμο!

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__68864__Quanum_Nova_FPV_GPS_Waypoint_QuadCopter_Mode_2_Ready_to_Fly_EU_Warehouse_.html

Επεξ/σία από spacecowboy
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πως τα καταφερες και εβαλες το p στα 0.500? εμενα αν βαλω αριθμο πανω απο 0.250 π.χ. 0.260 μου το επιστρεφει στα 0.250 οπου ειναι και το μαξ που δεχεται στο d π.χ. μου λεει οτι το 0.05 ειναι out of range και αν θελω να το αποδεχτω στο p ομως οχι...τι ματσακονιες εκανες?

quanum nova rtf στα 158.33 ευρο απο euro warehouse με free ταχυδρομικα! σε αυτη την τιμη ειναι απλα κλεψια θα το χτυπησω για ανταλλακτικα οποιος αλλος ενδιαφερεται σε τετοια τιμη απλα δεν εχει ανταγωνισμο!

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__68864__Quanum_Nova_FPV_GPS_Waypoint_QuadCopter_Mode_2_Ready_to_Fly_EU_Warehouse_.html

Και εμένα με περιορίζει στο yaw I στα 0,0200 ενω το θέλω 0.0500 για να αντιμετωπίσω κάποια αριστερά-δεξιά roll που κάνει σε γρήγορες 180άρες στροφές. (ή τουλάχιστον να με αφήσει να δω αν βελτιώνει ή χειροτερεύει)

Ίσως να εχει σχέση με τις αρχικές safe values του autotune για τον καθένα μας.

Οι ρυθμίσεις μου είναι επηρεασμένες απο τις ρυθμίσεις ενος Robert Giordano. Αυτός στην τελευταία έκδοση του mission planner δεν μπορούσε να ανεβάσει το yaw D στο 0.0500 που το ήθελε και τον έκοβε στα 0.0320  

Ίσως να εχει σχέση και με την επιλογή του frame στην αρχή του tuning με τον wizard.

PS 1 Ωραία η τιμούλα του quanum!!! Τα μεταφορικά πόσο τα ξεκινάνε οι άγγλοι?

PS 2 Πως σου φαίνονται γενικά τα settings που εχω αυτή την στιγμή στο white sheep? Βλέπεις τπτ που να σε ξενίζει?

Επεξ/σία από yiannis_1
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν εχει μεταφορικα αυτο λεμε τζαμπα free και απο eu που δεν θα παιξει και τελωνειο!

roll kai pitch λενε οτι πρεπει να ειναι ιδια σε γενικες γραμμες η τελος παντον αμα θες να ξετικαρεις την επιλογη που τα κανει αυτοματα ιδια πρεπει να ειναι πολυ κοντα εσυ τα εχεις πολυ διαφορετικα ειδες καλη διαφορα με αυτο? στο yaw σου δεν βλεπω τιποτα κακο και εγω επαιζα αυτες της μερες με τα yaw settings και ειδα οτι οσο μεγαλυτερα τοσο ποιο σταθερο γινοταν οσπου εφτασα τελικα στα μαξ επιτρεπομενα

Stabilized Yaw 6.0

Yaw

P 0.250

I  0.010

D 0.00

το d δεν το πειραξα

αυτα ειναι τα settings που πεταω εγω και πεταει καλυτερα απο ποτε αλλα στο yaw αν και βελτιωθηκε δραματικα νιωθω οτι θελει ανεβασμα ακομη π.χ. το p αν μπορουσα να το παω 0.300 η 0.350 θα ηταν just

Untitled.jpg

Επεξ/σία από spacecowboy

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν είναι να ανέβεις κανόνισε με pm να βρεθούμε να το βρω και εγω.

Βάλε και το link απο το γειτονικό forum να πάω να κάνω τον χώρο τεστ drive.

για πειτε το βρε παιδιά γιατι πρεπει να παω να κανω και εγω test flights! Το ενα (fpv 260 racer) είναι ήδη έτοιμο για πτηση απλα δεν εχω βρει μερος και χώρο και εχω ρημαξει το σαλόνι. Το άλλο (F550) είναι στημένο απλα πρεπει να μπει το gimbal και η κάμερα και να γίνουν οι ρυθμίσεις στον ΑΡΜ και το gimbal!

Σημερα λέω να ρίξω και την παραγγελιά για την ΝΑΖΑ η οποια θα μπεί στο 450 που έρχεται (θέλει βεβαια ακομα λιγο σκέψη στην επιλογή μοτερ αλλα το αφήνω για τα χριστουγεννα). Ελπιζω να αξίζει τα 105 όπως υποσχεται γιατι τα δίνω με πονο καρδιάς!

υ.γ.: φοβερη τιμη το νοβα, με βαζει σε σκέψεις να δώσω το 260 και να το χτυπησω!

Επεξ/σία από paylidis

naza lite κομπλε με gps στα 100? απο που?

και δευτερον γιατι να μη βαλεις τον naza στο 550ρι και βαλε τον ψωριαρη τον apm στο 450ρι? :P

εκει που θα μπει το gimbal εκει θα βαλεις και τον naza αλλη σταθεροτητα για βιντεο

naza lite κομπλε με gps στα 100? απο που?

και δευτερον γιατι να μη βαλεις τον naza στο 550ρι και βαλε τον ψωριαρη τον apm στο 450ρι? :P

εκει που θα μπει το gimbal εκει θα βαλεις και τον naza αλλη σταθεροτητα για βιντεο

παιζει να γινει και αυτό... απλα τον ΑΡΜ τον πήρα φουλ εξτρα με τηλεμετριες, osd κλπ για αυτο το σκέφτηκα να το αφήσω στο μεγάλο αν και μάλλον θα γίνουν μεταγγίσεις μολις ερθει...

Προλαβα και εκλεισα ενα κομματι με το λάθος (;) κουπονι του banggood (δυστυχώς έληξε πλέον) στα 103 € περιπου (εβαλα πιο πανω ακριβως το λινκ) και εκκρεμει η πληρωμη του εντος 10 ημερών.

τωρα φυτιλιαστηκα ασχημα το νοβα που δειξατε (με καιει αυτό το νήμα, ξεκινησα απο quad των 50€ και εχω φτασει σε εξοδα >1000€ μεσα σε 3-4 μηνες!!!) :P

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

κοιτα σε τετοια τιμη και μονο για τα parts αξιζει

ποσο μαλλον οταν δεν ειναι απλα parts αλλα ενα ετοιμο rtf 350ρι

στην τελικη τι αλλο περνεις με 150? κανα syma x8?

εγω που το πηρα πριν 4 μηνες με τα τελωνεια (που σε αυτη εδω την περιπτωση δεν θα παιξουν) μου εφτασε σχεδον 300...

by the way υπαρχει και στα 130.20 ευρο pnf για οποιον εχει ηδη μια καλη τηλεκατευθηνση η τεσπα θελει να βαλει μια καλυτερη

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__68865__Quanum_Nova_FPV_GPS_Waypoint_QuadCopter_PNF_EU_Warehouse_.html

δεν εχει transmiter-recever και μπαταρια οποτε δεν αξιζει για καποιον που πρωτοξεκιναει σε σχεση με το rtf 

αλλα και "εμας" που εχουμε ηδη αρκετες μπαταριες η τηλεκατευθυνσεις τα 130 ειναι προκλητικα lol 

Επεξ/σία από spacecowboy

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

roll kai pitch λενε οτι πρεπει να ειναι ιδια σε γενικες γραμμες η τελος παντον αμα θες να ξετικαρεις την επιλογη που τα κανει αυτοματα ιδια πρεπει να ειναι πολυ κοντα εσυ τα εχεις πολυ διαφορετικα ειδες καλη διαφορα με αυτο? στο yaw σου δεν βλεπω τιποτα κακο και εγω επαιζα αυτες της μερες με τα yaw settings και ειδα οτι οσο μεγαλυτερα τοσο ποιο σταθερο γινοταν οσπου εφτασα τελικα στα μαξ επιτρεπομενα

Και το autotune τέτοιες διαφορές μου έβγαζε ανάμεσα σε pitch και roll.

To diatone δεν είναι τύπου Χ frame είναι clone του TBS Discovery που είναι σαν βατράχι.

Είναι πλατύ και πολύ κοντό σε μήκος με αποτέλεσμα να θέλει πολύ περισσότερη ροπή για να κινηθεί προς τα εμπρός σε σχέση με το πλάϊ. 

για πειτε το βρε παιδιά γιατι πρεπει να παω να κανω και εγω test flights! Το ενα (fpv 260 racer) είναι ήδη έτοιμο για πτηση απλα δεν εχω βρει μερος και χώρο και εχω ρημαξει το σαλόνι. Το άλλο (F550) είναι στημένο απλα πρεπει να μπει το gimbal και η κάμερα και να γίνουν οι ρυθμίσεις στον ΑΡΜ και το gimbal!

υ.γ.: φοβερη τιμη το νοβα, με βαζει σε σκέψεις να δώσω το 260 και να το χτυπησω!

Κάτσε να δούμε τι λέει το μέρος και θα ειδοποιηθείς και εσύ.

Άσε το 260άρι ήσυχο. Είναι άλλο πράγμα απο το cheerson. Άμα ασχοληθείς με fpv και μάθεις να πετάς το 260άρι οπως πρέπει, τάπα με flips - rolls και περάσματα ανάμεσα σε κορμούς θα αλλάξεις γνώμη.  

Επεξ/σία από yiannis_1
  • Like 1

Κάτσε να δούμε τι λέει το μέρος και θα ειδοποιηθείς και εσύ.

Άσε το 260άρι ήσυχο. Είναι άλλο πράγμα απο το cheerson. Άμα ασχοληθείς με fpv και μάθεις να πετάς το 260άρι οπως πρέπει, τάπα με flips - rolls και περάσματα ανάμεσα σε κορμούς θα αλλάξεις γνώμη.  

σωστός!

το 260αρι ειναι σα διαολος της τασμανιας, πραγματικη βολιδα σε σημειο παρανοιας!! Δυστυχως δεν ειμαι εγω σα χειριστης ακομα σε σημείο να το πετάξω χαλαρά, θα το πετάξω με flips/περασματα; :P 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...