nickpsar Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 by the way τι ειδα χθες?τι τερατακι ειναι αυτο? η νεα yi... 4κ recording στα 24fps 1600ρα μπαταρια (με 70 gramms συνολο παρακαλω!) ΚΑΙ image stabilazation στα 115 ευρο! αν δεν ειχα παρει την yi πριν 2 βδομαδες θα την χτυπαγα στεγνα! http://www.banggood.com/Hawkeye-Firefly-6s-4K-Sport-HD-DV-SONY-16M-COMS-WiFi-Stabilization-Camera-FPV-p-996349.html Δεν άντεξα και την έκανα την παραγγελία. Σε αναμονή λοιπόν για την Hawkeye Firefly 6s. To TAROT 680 PRO HEXA έιναι έτοιμο . Θα κάνω μια μικρή παρουσίαση μέσα στο ΣΚ και ελπίζω να μας βοηθήσει ο καιρός και την Κυριακή να κάνουμε την παρθενική μας πτήση. 2
spacecowboy Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 (επεξεργασμένο) αντε με το καλο και περιμενουμε εντυπωσεις! η καμερουλα φαινεται τερατακι... βιντεακι με πτηση με τα νεα settings παλι δεν θεωρω το βιντεο stable (δεν βοηθαει και το gimbal μου που ειναι μαπα σε αυτο καθολου βεβαια) αλλα τουλαχιστον δεν παλευα με το quad ολη την ωρα και ευχαριστηθηκα την πτηση https://www.youtube.com/watch?v=BVdd_taPKVc&feature=youtu.be Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου 2015 από spacecowboy 1
karaLRS Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 (επεξεργασμένο) να κάνω και εγώ μια παρουσίαση το quad μου!! Μετά από πολύ σκέψη ανάμεσα στο walkera qx350 και στην επιλογή να φτιάξω ένα δικό μου κατέληξα στην δεύτερη επιλογή αφού οι δυνατότητες είναι value for money και μέσα μπαίνει και ο παράγοντας ευχαρίστηση αφού το έφτιαξα μόνος μου. ακολούθησε μελέτη , youtube video , ecalc , reddit , rcgroups έτσι ώστε να καταλήξω σε ένα σκελετό 550 με 4 έλικες. Οι επιθυμίες μου ήταν να μπορώ να τραβάω βίντεο για 15+ λεπτά καθώς και αυτόνομη πτήση με waypoints.. εδώ η λίστα με τα πράγματα. το συνολικό κόστος βγήκε στα 550€. θεωρητικά οι δυνατότητες πλησιάζουν ένα dji phantom2.Παρόλα αυτά είναι ένα δίλημμα να δώσεις 50% παραπάνω για να πας στην έτοιμη λύση. η κατασκευή είχε λίγη κούραση όμως κάθε μέρα ανακαλύπτω το τι μπορεί να κάνει αυτό το πραγματάκι. το συνολικό βάρος με το 3d gimbal και xiaomi yi είναι 1450gr. το gimbal δεν μου έχει έρθει ακόμα οπότε έχω βάλει με μια αυτοσχέδια πατέντα την κάμερα πάνω. ο χρόνος πτήσης είναι πάνω από 20 λεπτά με μπαταρία 5500Mah 3s που την πετάω μέχρι 10.5 περίπου volt. αναλυτικά η λίστα με τα πράγματα. η συναρμολόγηση μου πήρε 1-2 απογεύματα αφού είχα φροντίσει πριν να μελετήσω 2-3 βίντεο στο youtube. οι πρώτες κολλήσεις πανικός...προς το τελευταίο esc είχα γίνει πάλι άσσος στο σολντάρισμα! όσο εύκολο ήταν το hardware τόσο δύσκολη ήταν η απογείωση...κατά κύριο λόγω το καλιμπράρισμα τον esc αποδείχτηκε δύσκολο αφού έμπαινε σε άλλο Mode αντί αυτό του calibration..έτσι οι πρώτες δοκιμές κατέληγαν σε αριστερό flip στο έδαφος.. μέχρι και flash blheli firmware έκανα με το arduino που είχα έτσι ώστε να πετύχω την το calibration..τελικά με την βοήθεια από εδώ έκανα σωστά την διαδικασία. από εκεί και πέρα φτιάξιμο του κέντρου βάρους με σωστή τοποθέτηση της μπαταρίας και γνωριμία με τα Mode του apm... Stabilize , loiter , alt hold , pos hold , acro!! , rtl καθώς και το auto που με το κινητό (και usb telemetry μέσω Otg) μπορώ και φτιάχνω σχέδιο πτήσης για το μηχάνημα.. αυτόματη απογείωση , πάει όπου του πεις και επιστρέφει για προσγείωση. Πραγματικά έχω σκεφτεί τρελές διαδρομές για βίντεο! επίσης πολύ καλά λειτουργεί και το follow me mode που σε ακολουθάει όπου και αν πας. προβλήματα : -->κάποιοι κραδασμοί στον γνωστό Z άξονα που φαίνεται να επηρεάζουν την σταθερή πτήση. εννοείται δουλεύουν όλα τα Mode όπως πρέπει και μένει εκεί που το αφήνεις.παρόλα αυτά έχω παραγγείλει ένα anti vibration mount για να εξαλείψω αυτούς τους κραδασμούς.επίσης δεν έχω κάνει καθόλου balance τους έλικες(και πετάω και με 11άρηδες που έχουν κραδασμούς) -->στο Log έχω κάποια warnings για vcc κάτω από 4.6(4,57) με ίσως την μην σωστή λειτουργία του flight controller. για αυτό ίσως φταίει η αυξημένη ζήτηση ρεύματος από telemetry. -->εμφάνιση...όπως και να το κάνεις ένα dji είναι πανέμορφο και μαζεμένο..ο "προμηθέας 1" μου είναι και λίγο τερατάκι. με την άφιξη του gimbal θα βελτιώσω λίγο την κατανομή βάρους. θα βάλω την μπαταρία κάθετα στο κέντρο του frame. gimbal μπροστά ενώ στο πίσω μέρος κεραία gps , κεραία telemetry καθώς και receiver του flysky. έτσι θα είναι καλά κατανεμημένο.. mission planner... μιλάμε έχει τα πάντα, μπορείς να κάνεις ότι θες!! εδώ μερικές ρυθμίσεις μου. insomniacs.... σας παρουσιάζω τον Προμηθέα 1! Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου 2015 από karaLRS 6
kostasbm Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 πιασε με 2 δεματικουλια το καλωδιο του GPS μην ειναι χυμα στο κυμα παρε θερμοσυστελλομενο πλατυ και περασε τα καλωδια απο μοτερ σε esc και απο esc προς FC οσο μπορεις, αυτα και περιμενουμε βιντεο
yiannis_1 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Τα pid's είναι αποτέλεσμα autotune ή δοκιμάζεις μόνος σου?
spacecowboy Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 (επεξεργασμένο) σιγουρα autotune οταν ειχα κανει και εγω κατι τετοια νουμερα ειχε βγαλει το θεμα ειναι οτι στην δικη μου περιπτωση ηταν κατι περισοτερο απο χαλια να φανταστεις η πισω δεξια προπελα αρχιζε με καθηστερηση μετα τα settings του autotune και εκανε σπασμοδικες κινησεις ευτυχος που δεν το εχασα! αλλα ενταξει εμενα apm 2.5 ειναι αντιγραφο κιολας ισως στα μεταγενεστερα να δουλευει καλα! με τα setting που εβαλα χθες παντος πεταει χαρμα! πρωτη φορα χαιρομαι της πτησεις το ευχαριστιεμαι οχι μονο να βιντεοσκοπω-φωτογραφιζω αλλα να πεταω κιολας! αυτα εδω μου ειχε βγαλει τοτε (παραδειγμα προς αποφυγη) Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου 2015 από spacecowboy
karaLRS Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 πιασε με 2 δεματικουλια το καλωδιο του GPS μην ειναι χυμα στο κυμα παρε θερμοσυστελλομενο πλατυ και περασε τα καλωδια απο μοτερ σε esc και απο esc προς FC οσο μπορεις, αυτα και περιμενουμε βιντεο Περιμένω το gimbal για να κάνω μια ζυγοστάθμιση και να βάλω στα τελικά σημεία όλα τα πράγματα..μετά θα δεθούν όλα τα pid είναι αποτελέσματα autotune όπως σωστά είπε ο Spacecowboy! νομίζω ότι πετάει λίγο καλύτερα...το πρόβλημα μου είναι στο vibration ...εκτιμώ λόγω έλικας.
kostasbm Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 συνηθως χωρις να ειναι κανονας αν εχουμε ας πουμε ενα setting gia to pitch 130 (max 200) to yaw συνηθως σε μενα ειναι στο 100 η και 90 γιατι δεν θελω να εχει αποτομες κινησεις κυριως οταν τραβαω βιντεο,το roll και αυτο το εχω καπου στο 110 αλλα και αυτο ειναι εκνευριστικο πολλες φορες γιατι με το παραμικρο αγγιγμα αν δεν εχεις καλο gimbal χαλαει το βιντεο..το attitude περιπου στο ιδιο με το pitch ομως αυτα δεν ειναι στανταρ..πιστευω οτι καλυτερα ειναι να ξεκινας με τα default και να παιζεις 10% τη φορα με κριτητριο πχ οταν το εχουμε hover αν παραμενει σταθερο η με αοτομη κινηση δεξια η αριστερα αν οταν αφηνεις το στικ αυτο συνεχιζει η χανει υψος ολα αυτα βεβαια για μενα που τραβαω βιντεο η φωτο...αν κανεις fpv race εκει αλλαζουν τα παντα το βιντεο οντως πολυ καλο και με τη προσθηκη του gimbal θα δεν θα εχεις αυτο το κουνημα δεξια αριστερα...απλα θα ειναι κουτσουρο οταν συνδεσω το pixhack και θα εχω την ιδια εικονα με σενα στο Mission planner θα μπορω να πω περισσοτερα
vasileios1 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 (επεξεργασμένο) υστερα απο ψαξιμο κατεληξα στην αγορα ενος Eachine H8 Mini Headless Mode 2.4G 4CH 6 Axis RC Quadcopter RTF το οποιο θα ειναι κυριως για εσωτερικο χωρο. Σκεφτομαι να το αγορασω απο Site: banggood ή μηπως θα ηταν καλυτερα απο καπου αλλου, υπαρχει κανενα site με κουπονι? -Ποια ειναι η διαφορα του Mode 1 (Right Hand Throttle) - Mode 2 (Left Hand Throttle) -Μπορω να βαλω μπαταρια με περισσοτερα απο 150 ΜΑΗ? Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2015 από vasileios1
kostasbm Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 το εγραψες το ενα γκαζι στο δεξι και το 2 στο αριστερο χωρις να ειναι κανονας εμεις χρησιμοποιουμε το 2
vasileios1 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 το εγραψες το ενα γκαζι στο δεξι και το 2 στο αριστερο χωρις να ειναι κανονας εμεις χρησιμοποιουμε το 2 οκ ευχαριστω κατι τετοιο ειχα καταλαβει αλλα δεν ηξερα τι χρησιμοποιειται πιο πολυ αν βαλω μπαταρια πιο βαρια θα ειναι το ιδιο ευκινητο? η δικη του ειναι 5,7γρ (150mah)και εχω βρει μια που ειναι 7,6γρ (260mah) ή δεν αξιζει ο κοπος?
teodoulke Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Παιδια, βρηκα αυτο http://www.ebay.co.uk/itm/Syma-X8G-4CH-2-4G-6-Axis-360-Flips-8-0MP-HD-Camera-Quadcopter-RC-Drone-Silver-/271981039021?hash=item3f53554dad:g:I10AAOSwu4BV7aDzφαινεται να εχει καλη καμερα απο οτι βιντεο ειδα στο Youtube και για αρχη καλο μου φαινεται. Εχετε να μου προτεινεται καποιο μεγαλο, με καλη καμερα στα ιδια λεφτα με αυτο η λιγοτερα? Ειδα σε ενα βιντεο οτι εχει μια εφαρμογη για το κινητο το οποιο μπορεις και βλεπεις την καμερα ζωντανα, ειναι συμβατο για ολα τα drones της syma? Λοιπον εγω ψαχνω κατι για αρχη αλλα να εχει μια καλουτσικη καμερα (οχι των 2mp, γτ ειδα οτι ειναι πολυ αθλια τα βιντεο), να πεταει για 10λεπτα τουλαχιστον, και μια αρκετα καλουτσικη εμβελεια. Εχω βρει και κατι αλλα με αρκετα καλη καμερα αλλα δεν πεταει για πανω απο 5 λεπτα Tarantula Νομιζω λεγεται. Επειδη εχω λιωσει ολα τα βιντεο, αρχισε να με πορωνει το συγγεκριμενο χομπι, βλεπω συνεχεια διαφορα φθυνα drones και ο ενας λεει το καλυτερο ο αλλος λεει το καλυτερο ( και ξερετε πως παει). ΚΑποιος απο εμπειρια η που ξερει ας με βοηθησει να διαλεξω το πρωτο μου drone! Ευχαριστω
spacecowboy Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 ειναι πολλα τα λεφτα για πρωτο γιατι θα το κανεις ρημαδι μεχρι να μαθεις παρε το x5c η ακομη καλυτερα αυτο εδω που πεταει κανενα 15λεπτο! http://www.banggood.com/JJRC-H5P-2_4G-4CH-6Axis-CF-Mode-RC-Quadcopter-With-2MP-HD-Camera-RTF-p-989596.html και αν δεις οτι σαρεσει συνεχιζεις με brushless εχω ενθουσιαστει με το cheerson οπως πεταει πλεων. Aν το πετουσα ετσι πριν αλλαξω τα settings θα ειχα μαζεψει ολα τα δεντρα παραμαζωμα https://www.youtube.com/watch?v=VhbQHBuPzn4
teodoulke Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Δεν μ αρεσει καθολου η καμερα που εχει το x5c... Αν ειναι να δωσω λιγο παραπανω λεφτα και ας παρω καποιο με καλυτερη καμερα
spacecowboy Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 τα μεταξωτα βρακια θελουν και επιδεξιους κωλους λενε... κοινος μια καλη καμερα παει χαμενη πανω σε ενα κοπτερο που θα αγκομαχαει να τι σηκωσει η που τελος παντον θα κουνιεται ανεξελεγκτα ολη την ωρα και θα εχεις αποτελεσμα που θα ζαλιζεσαι να βλεπεις imho παρε το μικρο και μαθε και μετα περνεις ενα μεγαλυτερο brushless to x8c δεν ειναι κακο για αυτο που ειναι (μεχρι και gimbal εχω δει να του βαζουν) απλα το θεωρω πεταμενα λεφτα με την εννοια οτι αν τελικα το εχεις το "μικροβιο" θα παρεις brushless οπως και να εχει δεν παιζει να μεινεις με το x8c οποτε γιατι δεν γλυτωνεις τωρα καποια χρηματα για να εχεις να παρεις ενα ποιο αξιοπρεπες μετα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα