Προς το περιεχόμενο

Τηλεκατευθυνόμενα quadcopters και helicopters

Tzimmys

Προτεινόμενες αναρτήσεις

κριμα από το θεο παντος να εχεις hexa και να μην του εχεις εστο ένα 2d gimbal πανω...

βαλτου αυτό του 40ρικου από το banggood

γιατι θα γυρισει το hexa να σε δαγκωσει χωρις αυτό :P

βημα βημα το κανω, ένα κατοστάρικο κάθε μήνα μπορώ να ριχνω μαξ οποτε εψαχνα μια προσωρινή λυση... εχεις λινκ για το gimbal? ειναι σετ ετοιμο με τα 40 που λες;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ναι οριστε το λινκ

http://www.banggood.com/FPV-2-Axis-Brushless-Gimbal-With-Controller-For-DJI-Phantom-GoPro-3-p-908068.html

είναι βαρυ για αυτό είναι και τοσο φθηνο (230 grams) αλλα με το hexa σιγα μην εχεις θεμα

απλα να παρεις αλλα λαστιχάκια γιατι τα "μανισια" (rubber dumpers μου φαινεται λεγονται)

είναι μουφα στο συγκεκριμενο και θα εχεις jello

κατι τετοιο θες με το gimbal αυτό

http://www.helipal.com/tarot-tl68a11-rubber-damper-ball-for-t-2d-gimbal.html

(ασχετο)ένα βιντεακι χθεσινο με το ηλιοβασίλεμα πολύ κουνημα αντε να ερθει το gimbal και η yi δεν μπορω να περιμενω λεμε :P

https://www.youtube.com/watch?v=ZlvWX78opLI

Επεξ/σία από spacecowboy
  • Like 2

Και στη δικιά μου περίπτωση η xiaomi δεν ταιριάζει στην ΤAROT 2D gimbal οπότε έκανα  3d εκτύπωση αυτη τη βάση http://www.thingiverse.com/thing:867505/#comment-656605. Παρεμπιπτόντως τα παλικάρια που προφανώς έχουν την εταιρεία στην οποία έκανα την εκτύπωση λειτούργησαν άκρως επαγγελματικά και μπράβο τους αν αναλογιστεί κανείς ότι εταιρείες της Β. Ελλάδος ακόμα να  απαντήσουν στο μαιλ που τους έστειλα με την παραγγελία μου εδώ και μία εβδομάδα.

Ήρθε και η TAROT 2D από την Ευρωπαϊκή αποθήκη του Banggood οπότε το ΣΚ θα έχουμε δοκιμές και φυσικά θα γράψω εντυπώσεις τόσο για την ΤAROT 2D όσο και για την 3d εκτύπωση.

αυτους από την πατρα δεν εννοεις? οντως σημερα παρελαβα και εγω μεσα σε ομορφο κουτακι τον ανταπτορα yi για το gimbal με τζαμπα αντικαταβολή και courier μου στειλανε μαλιστα και 2 βασεις (χωρις εχτρα χρεωση) πολύ ευχαριστημένος εμεινα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.Αγόρασα προχθές ενα syma x5c-1 quadcopter και επειδή πρώτη φορά ασχολήθηκα με quadcopter θέλω να κάνω μια ερώτηση.Στο hover δε θα πρέπει να είναι σταθερό σε ένα σημείο και να μη μετακινείται αριστερά ή δεξιά και εμπρός πίσω, χωρίς να πειράζεις τους μοχλούς? Το πέταξα σε δωμάτιο σαν πρώτη πτήση για να δω πως λειτουργεί και σε hover λίγα εκατοστά πάνω απο το πάτωμα μου φεύγει διαγώνια δεξιά σε roll , χωρίς να πειράζω τους μοχλούς για να το σταθεροποιήσω.Δοκίμασα να φτιάξω το trimmer, αλλά δεν έχει αποτέλεσμα, μου χαλάει τα υπόλοιπα κι αρχίζει να κάνει και στροφή μετά.

Είναι φυσιολογικό αυτό, μήπως θα πρέπει να το έχω συνεχώς σε έλεγχο με τους μοχλούς για να κάνει hover και δε γίνεται αυτόματα? Στα βιντεάκια που είδα φαίνεται να σταθεροποιείται απο μόνο του.Το αγόρασα απο banggood και θέλω να ξέρω αν μπορεί να μου απαντήσει κάποιος , αν έχει πρόβλημα και πρέπει να το επιστρέψω ή απλά δεν κάνει hover μόνο του σταθερά.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Δημήτρης

Επεξ/σία από syma x5c-1

Καταρχην καλως ορισες... Δευτερον, το ελικόπτερο αυτό δεν εχει ξεκαθαρη λειτουργεία hover - εσυ το χειρίζεσαι...

μεγαλο ρόλο όταν εισαι λίγα εκατοστά απο το εδαφος παίζει η αναδραση, μηπως αυτό σου δημιουργεί το πρόβλημα;

Eυχαριστώ πολύ για την υποδοχή.Δεν εννοώ να είναι στάσιμο ακριβώς σε ένα σημείο, αλλά αυτό φεύγει και μάλιστα διαγώνια για αυτό με προβλημάτισε μήπως έχει κάποιο πρόβλημα και πρέπει να το γυρίσω πίσω.Το δοκίμασα πάνω απο το κρεβάτι για μεγαλύτερη ασφάλεια λόγω πιθανής πτώσης, και σε διάφορα ύψη από λίγα εκατοστά έως 1m περίπου.Σε εξωτερικό χώρο που το δοκίμασα και σε μεγαλύτερο ύψος πάλι ¨φεύγει". Ελέγχεται εύκολα με τους μοχλούς, αλλά επαναλαμβάνω με προβληματίζει το γεγονός πως φεύγει διαγώνια και δε διορθώνεται με το fine tuning.Τους φόβους μου βέβαια ενισχύει και μια κριτική στο site που το αγόρασα νομίζω, από κάποιον χρήστη που έλεγε οτι έχει το ίδιο πρόβλημα, δεν πετάει σταθερά και δε διορθώνεται με το tuning.Δοκίμασα και reset στο χειριστήριο αλλά δεν είδα κάποια αλλαγή.Είναι σε mode 1 το χειριστήριο.

όταν θα το ανοίγεις το quad θα κοιτας να είναι σε επιπεδο σημειο (στην αρχη κάθε φορα που το ανοιγεις καλιμπραρονται τα γυροσκοπια)

σε πατωμα δηλαδη

από εκει και περα λιγο trim θα χρειαζεται παντα

απολυτα σταθερο δεν θα είναι ποτε παντα θα χρειαζετε να κανεις μικροδιορθώσεις στο throttle κυριος για να εχεις hover

Πάντα στο πάτωμα το ανοίγω και το συγχρονίζω.Θα τραβήξω βιντεάκι να ανεβάσω για να καταλάβετε.Δε μιλάμε για μικρή απόκλιση,το syma πετάει διαγώνια σε εμπρός και right sideward πτήση και με το trim δε γίνεται τίποτα.Το πετάω σε Low speed ακόμα, δε ξέρω αν έχει σημασία.Το συγκεκριμμένο είναι αυτό που αγόρασα.

http://www.banggood.com/Syma-X5C-Explorers-2_4G-4CH-RC-Quadcopter-Mode-2-With-Camera-p-913827.html

όταν θα το ανοίγεις το quad θα κοιτας να είναι σε επιπεδο σημειο (στην αρχη κάθε φορα που το ανοιγεις καλιμπραρονται τα γυροσκοπια)

σε πατωμα δηλαδη

από εκει και περα λιγο trim θα χρειαζεται παντα

απολυτα σταθερο δεν θα είναι ποτε παντα θα χρειαζετε να κανεις μικροδιορθώσεις στο throttle κυριος για να εχεις hover

οκ, το καταλαβαίνω αυτό με το ύψος, δεν έχω τέτοια απαίτηση.Με την δεξιόστροφη πλαινή (sideward) πτήση έχω πρόβλημα.

μηπως είναι κολημενο το controller του και δινει μια ωθηση μπρος και δεξια τοτε? γιατι όχι normal δεν ακούγεται δειξε κανενα βιντεακι να δουμε για τι αποκληση μιλαμε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το θέμα είναι πόσο drift θεωρεί ο καθένας πολύ drift.

Γενικά κανένα απο αυτού του τύπου δεν ειναι να το αφήσεις να κάνει hover και να πας να ψήσεις εναν ελληνικό...

Ας πούμε αυτά τα 2 σου φαίνονται σταθερά στο hover?

Όχι ιδιαίτερα.

Σε ff πτήση όμως δεν έχουν κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα.

Ναι εγω είμαι αυτός. :P

Επεξ/σία από yiannis_1
  • Like 2

προσεχε τις κουρτινες αλλα και τον προτζεκτορα   :-D

B) Την εχω τερματίσει πολλές φορές αυτή την πίστα

Συνήθως την πατάω όταν πάω να περάσω ανάμεσα απο τα καλώδια του υπολογιστή.  :-D

Καλησπερα σας.Εχω ενα tsb Discovery  αλλα τα ποδια στηριξης ειναι πολυ χαμηλα.Ξερετε τι μπορω να κανω (πατεντα) η που να κοιταξω σε μαγαζι ελληνικο να βρω αλλα;Τουλαχιστον να σηκωθει 8-10 ποντους.Οχι παραπανω.Ευχαριστω.

wWyQ_1w3Mj1wdXk0o84fe4RDBEOFBLnlZhVHyd2l

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...