Προς το περιεχόμενο

Τηλεκατευθυνόμενα quadcopters και helicopters

Tzimmys

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μετά απο 2 μέρες πτήσης με Naza M έχω πάθει την πλάκα μου. Λιγότερες μεν λειτουργίες απο την APM 2.6 που έχω στο AlienX αλλά σταθερή αιώρηση και απίστευτο failsafe mode (return to base/home) απο τη πρώτη μέρα. Αφήνεις την τηλεκατεύθυνση στο χώμα και το τερτακόπτερο παραμένει σταθερό να αιωρείται εκεί που το έχεις αφήσει. Απίστευτο συναίσθημα :) . Είμαι πλέον έτοιμος μετά και την εγκατάσταση του gimbal για την πρώτη εγγραφή με την Xiaomi Yi.

Για κάποιον λοιπόν που δεν είναι διατεθημένος να αφιερώσει ώρες διαβάσματος και πειραματισμών πιστεύω ότι ο Naza είναι μονόδρομος. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

μην ξεχχνας οτι οταν ξεκινας δεν μπορεις να πεσεις στα βαθια (οικονομικα εννοω)

αλλα ειναι σαν να ξεκινας να στησεις κατι και πρεπει να διαθεσεις για το ποιο βασικο εξαρτημα που θα χτισεις ολα τα περιφερειακα

πιστευω οτι με τη παροδο του χρονου θ εχουμε και καλυτερες τιμες αλλα και ακομα καλυτερα FC

Τελικά καταστάλαξα σε κάποια πράγματα.

S500 frame , carbon,pcb

EMAX 2216 810kv

1045 props

1150 props

20a dys syn20a simonk

Mini apm pro + neo7n gps +power supply module.

Αυτά που λείπουν είναι η μπαταρία και το χειριστήριο..

Μπαταρία βρήκα αυτή την 3s 5200 35c

http://www.aliexpress.com/item/New-11-1V-5000mAh-50C-Max-55C-3S-3Cells-11-1-Volt-RC-LiPo-Li-Poly/701592692.html?spm=2114.32010308.4.2.OALOOv

σχετικά με το τηλεχειριστήριο έχω χάσει την μπάλα..

βασικά turnigy 9x ή flysky FS-TH9XB

το θέμα είναι οτι θα ήθελα τηλεμετρία να φαίνεται στο χειριστήριο..γίνεται αυτό ή χρειάζεται ακριβότερο χειριστήριο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδια μεχρι τα 100 ευρω τι προτεινετε;(σε quad για εξωτερικο χωρο και αρχαριο χειριστη)

Επεξ/σία από is2k

προσωπικα πήρα το Syma X5SW στα 70$ και είμαι ευχαριστημένος προς το παρόν (κανενα δίωρο εχω παιξει σύνολο). Το μονο - του ειναι η μικρη μπαταρία (δε μπορουσε να μπει κ πολυ μεγαλη λόγω κατασκευής) οποτε παρηγγειλα τωρα ενα πολλαπλό φορτιστη και 4 800αρες μπαταρίες!

Εχει φάει αφθονες σαβούρες μιας και εγω τώρα μαθαίνω και δε δείχνει να νιώθει...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδια μεχρι τα 100 ευρω τι προτεινετε;(σε quad για εξωτερικο χωρο και αρχαριο χειριστη)

syma x5c ή x5s και wltoys v686.

Αν θες μεγαλύτερο μέγεθος yizhan tarantula x6.

Αλλά θα είναι βαρύτερο με ότι αυτό συνεπάγεται ζημιές επικινδυνότητα κτλ.

Σήμερα τόλμησα τo πρώτο manual 1:04 flip και roll 1:32.

Όχι ιδιαίτερα καλά εκτελεσμένα αλλά νταξ.

Επεξ/σία από yiannis_1
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι το πρωτο recorded φλιπ. Δοκίμασα και το πρωί μια σε ερημιά και είδα πως είναι doable...

Μη φοβάσαι τους fpvaδες, κάποιους που το παίζουν φωτογράφοι και βασίζονται μόνο στα failsafe να φοβάσαι. 

Επεξ/σία από yiannis_1

Φίλε μου πολύ φιλικα θα σου πω οτι δεν παιζει ρολο αν είσαι fpvας η δήθεν αεροφωτογραφος η χρονιά στον χώρο του αερομοντελισμου οπώς είμαι εγώ. Πρεπει να καταλάβεις οτι χειρίζεσαι κάτι που οσες ασφάλειες και να έχει πανω θα υπάρξει κάποια στιγμη που θα σε προδώσει. Δεν παιζει ρόλο αν είναι κινέζικα αυτά που χρησιμοποιείς η επώνυμα πανάκριβα ουτε αν είσαι χειριστής με απίστευτες ικανότητες. Αν καεί ενα μοτεράκι ή ενα speed control η απλά ήρθε η στιγμη της μπαταρίας να τα φτυσει θα εχεις στα χεριά σου μια μη ελεγχόμενη μαζα. Αν πεσει σε κάνα αμάξι το πολύ να του κανεις μια ΑΛΦΑ ζημιά απο ακριβή έως πολύ ακριβή. Αν πέσει σε ενα κεφάλι όμως που δεν εχει το νου του τι πετάει απο πανω του η ζημιά που θα γίνει είναι ανυπολόγιστη. Μπορεί να μην σου φαίνεται σοβαρό αλλά απο κάτι τέτοια ατυχήματα τα οποία έχουν χτυπήσει άνθρωποι πολύ σοβαρά σε καποιες χώρες ηδη θεσπίζονται νομοί για αερομοντελιστες να πετάνε μονο σε ειδικα οριοθετιμενους χώρους. Εδώ ακόμα δεν υπάρχει κάτι τέτοιο αλλά με αυτά που βλέπω δεν θα αργήσει. Και τοτε θα ψάχνουμε λεφτά για να πεταξουμε σε μοντελοδρομια και μονο. Γιαυτό αν μπορείς πετά μονο σου η με φιλαράκια που ξέρουν τι γίνεται εκείνη την στιγμη η τουλαχιστον ειδοποίησε τους ανθρώπους να έχουν τον νου τους για ενα ιπτάμενο τούβλο που μπορεί να τους ερθει στο κεφάλι. Πετά με ασφάλεια, πέτα με λογική και πάρε παράδειγμα απο τα αεροπλάνα με τα χρονιά μελέτης που και αυτά κάποια στιγμή μπορεί να βγάλουν πρόβλημα. Πόλυ φιλικά γράφω ολά τα παραπάνω και μετα απο πρωσοπικες εμπειρίες και μη.

• Like 4

Δυστυχώς παιδιά όντως το συγκεκριμένο χόμπι κρύβει και τους κινδύνους του!

Το κακό είναι ότι ανήκει στην κατηγορία των χόμπι που μπορείς να κάνεις κακό και σε άλλους, ακόμα και σε ελεγχόμενο περιβάλλον!!!

μόλις προχθές ενώ τροχιοδρομούσε το μεγάλο αεροπλάνο, βρηκε σε λακούβα και πήγε και έπεσε πίσω απο αμάξι - ευτυχως χωρίς ζημιές - αλλά παραλίγο να πέσει πάνω μας, και όλα αυτά σε πεδίο πτήσης, πόσο μάλλον σε περιοχή που να έχει και κόσμο!!!

Γενικά καλό είναι να αποφεύγουμε τα μέρη με κόσμο, ούτως ή άλλως είναι και ένας τρόπος να φχαριστιέσαι πτήση χωρίς άγχος!!!

Πάντως σίγουρα θα τα κυνηγήσουν τα τετρακόπτερα! εδώ τα πετάνε σε κλειστούς χώρους με συναυλίες και εκθέσεις!!!

Πόσο ακόμα να γίνει το κακό???

εγω εδω στο χωριο εχω το προνομιο να ειμαι μονος μου με τα βουνα και τα λαγκαδια αλλα και παλι αν δω καποια κινηση παω σε αλλο μερος.

καλο ειναι να ειμαστε προσεκτικοι για να μην εχουμε τιποτα τραυματισμους δικους μας αλλα και αλλων

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο αλγόριθμος stabilazation του youtube μου φαίνεται πως εχει υποστεί μεγάλη βελτίωση.

Εδω ενα stabilized video που μου βγήκε αρκετά chillout.

Αν εξαιρέσεις πλάνα που είμαι πολύ χαμηλά κινούμενος γρήγορα και κάποια πλάνα με τον ήλιο κόντρα το stabilization είναι σχεδόν αόρατο.

Και αυτά χωρίς να προσπαθώ να πετάξω πιο ήρεμα απο ότι συνήθως με το quad σε μικρότερες κλίσεις.

Απο καινούργιες αγορές περιμένω ενα wltoys F949 (foami cessna) να δω πως είναι και τα αεροπλάνα σαν αίσθηση, και ακόμα ενα micro quad το v911s.

Και τα 2 αυτά δουλεύουν με την flysky i6 fs :)

Επεξ/σία από yiannis_1
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παυπαλ με πιστωτικη δουλευει?  γιατι πηρα τα φρυδια μου....

Την κυριακη ειχα βαλει μια παραγγελια, αλλα σημερα δε δουλευει το συστημα. Σφαλμα με την πιστωτικη μου καρτα....

Επεξ/σία από gpolic

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αμα είχες λεφτά φορτωμένα στο paypal ναι.

Αν όχι τότε μάλλον πέφτεις θύμα των capital controls βάζοντας την κάρτα σου που λογικά τραβάει απο ελληνική τράπεζα.

Επεξ/σία από yiannis_1

κι εγώ τα ίδια - μπλόκο στις αγορές απο έξω!

Γιάννη τί το πήρες το 949? θα σου σπάσει τα νεύρα!

και πολύ μικρό είναι και 3κάναλο, δεν έχει aileron - θα κινείσαι δεξιά αριστερά μόνο με rudder!

χάνεται έτσι όλη η ομορφιά της πτήσης!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...