Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αν δεν καταλαβεις κατι μου λες   ειναι πολυ βασικο αυτο για να μην το χασεις

• Like 2
  • Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Υπάρχουν κάποιες τ/χ για τους 833, 915 και 2.4;  Που να κάνουν δηλ για όλες τις μπάντες (υποθέτω με αλλαγή RF module).

Θέλω να αποφύγω τους 2.4.  Έχω -λόγω πείρας - μεγάλο θέμα με τους 2.4 - ακόμα και τα μικρόφωνα θεάτρου εκεί είναι και πολλές φορές τα 100mW είναι μόνο στη θεωρία.  Πολλές συσκευές τα ξεπερνάνε.  π.χ. Στην εταιρία που δούλευα είχαν θέμα με την ΕΕΤΤ για κάτι video senders τα οποία μετά από έλεγχο μας ανάγκασαν να τα αποσύρουμε γιατί ξεπέρναγαν το όριο ισχύος.

Το θέμα είναι ότι οι παρεμβολές είναι ίσως το μισό πρόβλημά μου. Το άλλο μισό είναι οι τ/χ που και αυτές είναι στα 100mW και πιστεύω ότι δεν είναι αρκετό για ασφαλή πτήση ακόμα και με το μάτι.

Ένα wifi hotspot έχει κακή λήψη στα 15 -20 μέτρα σε ευθεία γραμμή - γιατί να έχουν καλύτερη τύχη η τ/χ;

Γμτ θέλω να ασχοληθώ αλλά πρέπει να βρεθώ με κάποιον να μου κάνει μερικά "μαθήματα".

Δεν με ενδιαφέρει τόσο πολύ το πέταγμα όσο η συναρμολόγηση.  Άλλες εποχές θα αγόραζα εξαρτήματα και θα προχωρούσα, όμως με περιορισμένο budget (άνεργου) δεν έχω περιθώρια για πειραματισμούς με διάφορους μηχανισμούς.

Για αυτό και οι προβληματισμοί μου, αν χάσω το (όποιο) σκάφος μου θα στεναχωρηθώ πάρα πολύ και δεν θα έχω δυνατότητα να το αντικαταστήσω.

Δημοσ.

Το να στήσεις κομμάτι κομμάτι ειναι αρκετά εύκολο αν πιάνει λιγο το χέρι σου με κολλήσεις. Κανενας μας δεν ηκερε, λιγο λιγο με κανενα βιντεακι και βοηθεια απο εδώ τα καταφεραμε και φτασαμε σε ενα σημειο Χ.

Εγω προσωπικά παλι πιο πολυ ωρα στήνω παρα πετάω γιατι ειχα χασει ενα μοντέλο και μου εχει μεινει ψιλοφοβια να σου πω την αληθεια αλλα και επειδη στην αθήνα δυσκολευομαι να βρω σημειο που να ειναι οπως το θέλω για να πετάξω άνετα και με ασφάλεια προς τους γύρω μου...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχει λόγος που οι τ/κ είναι στους 2.4ghz και όχι όπως (πολύ) παλαιότερα σε mhz;

Θυμάμαι κάτι futaba με κεραίες σχεδόν ένα μέτρο που βάζαμε σημαιάκια την συχνότητα του κρυστάλλου.

Οκ πήγαμε σε ψηφιακές εποχές αλλά δεν είναι καλύτερα χαμηλότερη συχνότητα για μεγαλύτερη εμβέλεια;

Ο λόγος είναι ότι με τις τηλεκατευθύνσεις στα 2,4 μπορούν να πετάξουν πάρα πολλά τηλεκατευθυνόμενα στον ίδιο χώρο χωρίς να παρεμβάλλεται το 1 στην συχνότητα του άλλου.

Παλαιότερα όταν ο κόσμος έπαιζε με άλλες συχνότητες ήταν πολύ συχνό το φαινόμενο να πάρει μια άλλη τηλεκατεύθυνση κατά λάθος τον έλεγχο του σκάφους σου, με απολύτως μοιραίες συνέπειες για τα αεροπλανάκια.

Και γι αυτό υπήρχε σε περιοχές που πετούσε μαζεμένος κόσμος, υπήρχε πάντα κάποιος υπεύθυνος σαν ελεγχτής πτήσεων, με τεφτέρι ανά χείρας και σημείωνε τις συχνότητες που πετούσαν ανά πάσα στιγμή.

Τώρα απλά πας κάνεις bind στην τ/κ σου και πετάς.

Επεξ/σία από yiannis_1
Δημοσ.

Το να στήσεις κομμάτι κομμάτι ειναι αρκετά εύκολο αν πιάνει λιγο το χέρι σου με κολλήσεις. Κανενας μας δεν ηκερε, λιγο λιγο με κανενα βιντεακι και βοηθεια απο εδώ τα καταφεραμε και φτασαμε σε ενα σημειο Χ.

Εγω προσωπικά παλι πιο πολυ ωρα στήνω παρα πετάω γιατι ειχα χασει ενα μοντέλο και μου εχει μεινει ψιλοφοβια να σου πω την αληθεια αλλα και επειδη στην αθήνα δυσκολευομαι να βρω σημειο που να ειναι οπως το θέλω για να πετάξω άνετα και με ασφάλεια προς τους γύρω μου...

Ηλεκτρονικός στο επάγγελμα είμαι, δεν με φοβίζει η συναρμολόγιση - με φοβίζει το περιορισμένο budget και η αδυναμία να αντικαταστήσω κάτι αν χαθεί ή γίνει λάθος παραγγελία (λόγω άγνοιας).

Ουσιαστικά το θέλω για να περάσω μερικά απογεύματα με τα παιδιά για την εισαγωγή στο άθλημα.  Μία προσπάθεια που έγινε με έτοιμο από το public ήταν μεγάλη αποτυχία και έγινε refund.

Αμφιβάλω αν υπάρχει στην περιοχή της Αθήνας "safe" για όλους μέρος για πτήση - στο "χωριό" υπάρχει μεγάλο οικόπεδο και άνεση για πτήση αλλά για κάποιο λόγο η κάλυψη σε wifi είναι πολύ χάλια και όλοι γύρω μας έχουν τα θηρία της tp-link (WA5210g / WA7210n) στις αυλές τους.

Έχετε κάποια πρόταση για κιτ με όλα τα απαραίτητα;

Δημοσ.

τα ετοιμα κιτ ή δε θα ειναι πολυ καλα ή θα ειναι αρκετά ακριβα...

Τι μέγεθος θέλεις και τι ποσο μπορεις να διαθέσεις σύνολο;

Στην αττική τα πιο ασφαλη μερη που εχω πάει ειναι προς ορωπό ειδάλλως αγιο στέφανο κλπ...

ΑΝ το στήσεις σωστα, δεν εχεις καποια σοβαρη παρεμβολή (εγω ειχα παρεμβολή απο κατευθυντική κεραια) και το ψιλομαθεις δειλα δειλα μη φοβασαι! 

Δημοσ.

Βασικά θέλω να πάρω μία καλή τ/κ για να μου μείνει.  Θα ήθελα όμως να μπορεί να έχει επιλογές για συχνότητες πέρα από 2.4Ghz.  Αλλιώς να ξεθάψω την futaba που είχα πριν 20 - 25 χρόνια ...

Σκάφος θέλω κάτι να μπορεί να σηκώσει μια action camera για να έχει και νόημα όλο το εγχείρημα αλλά και βολικό μέγεθος για δοκιμές μέσα στο σπίτι (έχω 120 τμ γκαράζ χωρίς κολώνες αλλά έχει πράγματα μέσα).

Θεωρητικά θα μπορούσα να βρω μία λίστα και να παραγγείλω τα εξαρτήματα αλλά δεν έχω την άνεση του χρόνου για να ψάχνω στο διαδίκτυο ένα ένα για αυτά, για αυτό έλεγα για έτοιμο κιτ.

Για αρχή έχω βάλει στην άκρη 300 ευρώ και τα μαζεύω σε κουμπαρά οπότε μπορεί να ανέβει με την πάροδο του χρόνου.

Δημοσ.

δε ξερω καποια mainstream τ/κ που να σηκώνει αλλαγη συχνότητας. Πρεπει ωστόσο ότι παρεις να εχει οπωσδήποτε 6 και καλυτερα 7 καναλια και πάνω και σίγουρα 3-way switch.. συνεπώς η παλιά futaba δε ξερω εαν μπορει να φανει σου χρησιμη εν προκειμένω...

Προσωπικά για αρχή θα κοιτούσα μια βασική αλλα καλή Τ/Κ οπως αυτη https://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=127_130&products_id=4846&zenid=kec7ijnprmch3ab7642paacpc4

Για action camera απο 300 mm και πάνω εισαι οκ. Δες και ενα σετ που εχω στις αγγελίες μηπως σε βολέψει.

• Like 1
Δημοσ.

ποσα θελεις να διαθεσεις??

πολυ σημαντικο γιατι πρεπει να παρεις και ΤΚ 6 καναλιων το λιγοτερο

• Like 1
Δημοσ.

παιδια να ρωτησω κατι, αγορασα ενα drone syma x25 και η μπαταρια δινει μονο 5 λεπτα πτησης.Μπορω να βαλω μια μεγαλυτερη μπαταρια ας πουμε 1500 mah ? αυτη που εχει ειναι 3.7V 650mAh li-po battery. σκεφτομε να βρω μια μεγαλυτερη και να την μονταρο ειτε με μονοτικη ειτε με καπιο ταιραπς. Τι λετε?

Δημοσ.

παιδια να ρωτησω κατι, αγορασα ενα drone syma x25 και η μπαταρια δινει μονο 5 λεπτα πτησης.Μπορω να βαλω μια μεγαλυτερη μπαταρια ας πουμε 1500 mah ? αυτη που εχει ειναι 3.7V 650mAh li-po battery. σκεφτομε να βρω μια μεγαλυτερη και να την μονταρο ειτε με μονοτικη ειτε με καπιο ταιραπς. Τι λετε?

Λιγο μεγαλύτερη πχ 800-850 εχω βαλει. Τόσο μεγαλύτερη θεωρώ οτι θα σου χαλάσει την ισορροπία αφενός και μπορει να κανει και ζημιά στα ηλεκτρονικά σου αφετέρου. Μην ξεχνάς οτι εχεις brushed motors..!

Δημοσ.

Λιγο μεγαλύτερη πχ 800-850 εχω βαλει. Τόσο μεγαλύτερη θεωρώ οτι θα σου χαλάσει την ισορροπία αφενός και μπορει να κανει και ζημιά στα ηλεκτρονικά σου αφετέρου. Μην ξεχνάς οτι εχεις brushed motors..!

εχεις το  syma x25 φιλος?  εγω πρωτη φορα αγορασα drone και μου αρεσε η εμπειρια. για κατι καλυτερο με περισσοτερες ωρες πτησης   σε τι να παω? να δοκιμασω παλι καπιο μεντελο της syma η να παω καρφωτος σε dji phantom 2?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εχεις το  syma x25 φιλος?  εγω πρωτη φορα αγορασα drone και μου αρεσε η εμπειρια. για κατι καλυτερο με περισσοτερες ωρες πτησης   σε τι να παω? να δοκιμασω παλι καπιο μεντελο της syma η να παω καρφωτος σε dji phantom 2

προσωπικα δεν μου αρεσαν τα 4πτερα phantom 2 -3 της dji γιατι ειναι μικρα ..μικρη εμβελεια δεν ξερω για το 4

εγω επειδη την εμβελεια τη θεωρουσα βασικο πηγα σε κιτ της TBS discovery οπου θα μπορουσα να εχω ανεση χωρου και να το αναβαθμισω καποια στιγμη(μοτερ-ελικες-και μπρατσα ) για τουλαχιστον 5χιλ ακτινα οπως ειναι τωρα(παει πολυ παραπανω αλλα κανω κρατει)

το dji phantom 2 3 4δεν αναβαθμιζεται οτι παιρνεις το παντρευεσαι μεχρι να παρεις το επομενο μοντελο της

τα φ450 550 της dji ειναι καλη επιλογη γιατι μπορεις να τα αναβαθμισεις για ποιο σοβαρα πραγματα  

εγω θα σου προτεινα να παρεις αυτο το δρομο

οπως και στον papars ο οποιος ειναι ποιο κατασταλαγμενος στο τι θελει

ενα καλο αρθρο για τη τηλεκατευθυνση https://oscarliang.com/choose-rc-transmitter-quadcopter/

Επεξ/σία από kostasbm
  • Like 1
Δημοσ.

εχεις το syma x25 φιλος? εγω πρωτη φορα αγορασα drone και μου αρεσε η εμπειρια. για κατι καλυτερο με περισσοτερες ωρες πτησης σε τι να παω? να δοκιμασω παλι καπιο μεντελο της syma η να παω καρφωτος σε dji phantom 2?

Οχι είχα αλλο μοντέλο της syma και είχα το ίδιο θέμα. Πάνω που αρχιζε η χαρα τελείωνε η μπαταρία...!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...