Προς το περιεχόμενο

Τηλεκατευθυνόμενα quadcopters και helicopters

Tzimmys

Προτεινόμενες αναρτήσεις

εχω! και gps tracker εχω επισης, αλλα το φοβαμαι, ασε πολλα εχουν δει τα ματια μου...

Επισης δεν εχω απολυτη εμπιστοσύνη στην Τ/Κ μου δεν την εχω δοκιμάσει οπως ακριβως θέλω για να δω το range της...

ποια τ/κ εχεις???  νομιζω με ναζα εισαι αν δεν κανω λαθος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ναι ναζα Εχω και στα Δυο. Παιχνίδια δεν εχει πλεον. Το τρίτο (ενα f330 που φτιάχνω τωρα) θα το στήσω με ΝΑΖΕ μεν αλλα με gps και rth-πιο πολυ για το γούστο παρα για πτήσεις...

Εχω της turnigy tgy-i6 (fs-i6 επισης απο την έτερη μάρκα που κυκλοφορεί ολόιδια)

a ok γιατι και η Τ/Κ ειναι ενα σοβαρο κομματι εγω απο την αρχη   πηρα Ταρανις και τελος...και η παλια Futaba εδω εκει τη βαζω..ειναι συλλεκτικη

• Like 1

a ok γιατι και η Τ/Κ ειναι ενα σοβαρο κομματι εγω απο την αρχη   πηρα Ταρανις και τελος...και η παλια Futaba εδω εκει τη βαζω..ειναι συλλεκτικη

οταν ξεκινησα ειχα πλανο/budget 200 ευρω για τα παντα και ηθελα να φτιάξω 650 που ειχα το frame! στην πορεια την παντρευτηκα την τκ και με βολεψε, αντε να κανω τωρα 3-4 κατοσταρικα εξοδα για καλυτερα + 3-4 receivers

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εχεις δικιο......αν συνιθισεις μια Τ/Κ μετα δυσκολα την αφηνεις

Eμένα η fs - i6 μου αρέσει λόγο μικρού μεγέθους και της βολικότητας που αυτό προσφέρει.

Υπάρχουν αντικειμενικά πολύ καλύτρες τηλεκατευθύνσεις.

Με ασφαλέστερο range, ειδοποίηση όταν πέφτει η δύναμη του σήματος και με αρκετά παραπάνω κανάλια για ρυθμίσεις modes του σκάφους και να μένουν και κανάλια για τον χειρiσμό της κάμερας και του gimbal.

Για 250αρι είναι ok κατά την αποψη μου και αν πετάς εως μισό χιλιόμετρο.

Μετά taranis... 

Επεξ/σία από yiannis_1

Υπάρχει λόγος που οι τ/κ είναι στους 2.4ghz και όχι όπως (πολύ) παλαιότερα σε mhz;

Θυμάμαι κάτι futaba με κεραίες σχεδόν ένα μέτρο που βάζαμε σημαιάκια την συχνότητα του κρυστάλλου.

Οκ πήγαμε σε ψηφιακές εποχές αλλά δεν είναι καλύτερα χαμηλότερη συχνότητα για μεγαλύτερη εμβέλεια;

εννεοιται οτι η χαμηλοτερη ειναι για μακρυτερα ...εγω δουλευω 833 και 915 mhz

ομως αυτο συνεπαγεται και video ληψη απο την ιδια αποσταση ητοι απο 5.8 να κατεβεις 2.4 η 1.3 η 1.2 γιατι και το βιντεο οσο απομακρυνεσαι πρεπει να κατεβεις και να εχεις και τις αναλογες κεραιες γιατι αν δε βλεπεις τι να τη κανεις την αποσταση

εγω με 5.8 εχω καταφερει στα 5χιλ το πολυ να εχω βιντεο αλλα δοκιμασα ενος φιλου 2.4 και ειναι μερα με τη νυχτα καλυτερα

Εχω την αίσθηση οτι οι 2.4 έχουν και καποιο είδος κρυπτογράφησης γιατι με τις παλαιότερες τ/κ κρυστάλλων υπηρξαν φαινομενα "συντονισμού για κλοπη του πετούμενου". Αυτος ειναι και ο σκοπός του bind αν δεν απατώμαι...

Καλά δεν θα πάω 5 χλμ (και χωρίς βίντεο), απλά με προβληματίζει το 2.4 που ουσιαστικά θέλει line of sight και μικρές αποστάσεις - εδώ το wifi δεν πάει καλά καλά 2 δωμάτια πιο πέρα.

Σε περίπτωση που χαθεί η σύνδεση με την τ/κ τι γίνεται;  Είναι χαμένο το σκάφος;

Καλά δεν θα πάω 5 χλμ (και χωρίς βίντεο), απλά με προβληματίζει το 2.4 που ουσιαστικά θέλει line of sight και μικρές αποστάσεις - εδώ το wifi δεν πάει καλά καλά 2 δωμάτια πιο πέρα.

Σε περίπτωση που χαθεί η σύνδεση με την τ/κ τι γίνεται;  Είναι χαμένο το σκάφος;

με ενα καλο flight controller (βλ. ΝΑΖΑ) επιστρέφει πίσω, στο σημειο που ξεκινησε/κλείδωσε δορυφόρους (θεωρητικά)

οχι θεωρητικα αλλα  κανονικα  αλλα πρεπει καθε φορα που πετας για εισαι σιγουρος 100$% να κανεις το παιχνιδακι ορισμου σημειου

απογειωσης

γενικα ολες οι καλες FC το κανουν....

μα γιαυτο επειδη το wifi δε παει παραπερα απο 2 δωματια δεν εχεις προβλημα και επισης γιαυτο απαγορευεται η εκπομπη στα δημοσια σποτσ πανω απο 100mw......δεν εχω ακουσει για προβληματα απο wifi

οχι θεωρητικα αλλα κανονικα αλλα πρεπει καθε φορα που πετας για εισαι σιγουρος 100$% να κανεις το παιχνιδακι ορισμου σημειου

απογειωσης

γενικα ολες οι καλες FC το κανουν....

μα γιαυτο επειδη το wifi δε παει παραπερα απο 2 δωματια δεν εχεις προβλημα και επισης γιαυτο απαγορευεται η εκπομπη στα δημοσια σποτσ πανω απο 100mw......δεν εχω ακουσει για προβληματα απο wifi

Τι παιχνιδάκι εννοείς;;να κλειςεις την τκ να δεις αν θα γυρίσει;

Πρόβλημα με οικιακό wifi δεν αναμένεται να υπάρξει. Εγω ωστοσο εαν θυμάσαι εκείνο το διαολεμενο 260 το πέταξα μπροστά απο μια κατευθυντικη 2.4 ghz που ηταν σε δημοςιο Κτήριο και το αποτέλεσμα φάνηκε. Μακάρι να την είχα δει εξαρχής... Με το που έφτασε νοητά στο ύψος της κεραίας αντίο ζωη, δεν άκουγε τιποτα!

Οποτε παρεμβολές δε μπορεις να αποκλείσεις στα 2.4 αλλα σε φυσιολογικές συνθήκες δεν αναμένονται.

οχι εννοω τη οριζοντια περιστροφη και μετα μια απο τα ιδια αλλα με το droone καθετα αφου πρωτα εχουμε παιξει με το διακοπτη της ΤΚ

που εχεις τα  μοδες(gps atti manual) 3 γρηγορες πανω κατω μεχρι να γινει μονιμα κοκκινο και μολις τελειωσεις γυριζει παλι σε αναβοσβημα πρασινου και το αφηνεις λιγο να οριστοκποιησει τη θεση και κλειδωμα δορυφορων.

πιστευω οτι τα ξερεις αυτα γιαυτο το ειπα παιχνιδακι....εγω το κανω ακομα και οταν αλλαζω θεση 100 μετρα

οχι εννοω τη οριζοντια περιστροφη και μετα μια απο τα ιδια αλλα με το droone καθετα αφου πρωτα εχουμε παιξει με το διακοπτη της ΤΚ

που εχεις τα  μοδες(gps atti manual) 3 γρηγορες πανω κατω μεχρι να γινει μονιμα κοκκινο και μολις τελειωσεις γυριζει παλι σε αναβοσβημα πρασινου και το αφηνεις λιγο να οριστοκποιησει τη θεση και κλειδωμα δορυφορων.

πιστευω οτι τα ξερεις αυτα γιαυτο το ειπα παιχνιδακι....εγω το κανω ακομα και οταν αλλαζω θεση 100 μετρα

δε το ξερω καθόλου, δε το εχω κανει καν ποτε... εχεις καποιο βιντεο με τη διαδικασία;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...