Προς το περιεχόμενο

Τηλεκατευθυνόμενα quadcopters και helicopters

Tzimmys

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ε περιμενε και θα δεις τις απαντησεις σου αν δε σου αρεσουν οι δικές μου  :-)

μοντελο χωρις οπτική επαφη δε το πετάς παντως ακομα και με 10 χρονια εμπειρίας (δε μιλάω για mission ουτε και εσυ, αλλα για χειρισμό...)

Ρίχνεις την μπάλα στην εξέδρα επειδή δεν μπορείς να απαντήσεις στις τεχνικές ερωτήσεις μου.

Πριν μου έλεγες για την παρεμβολή στα 2,4ghz που θα υποστεί το drone και όταν σου είπα οτι δεν θα πετάει
πάνω απο κατοικημένη περιοχή,μετά το έριξες στις ικανότητες χειρισμού.

Πες απλά,ο,τι δεν ασχολήθηκες με τόσο εξειδικευμένη χρήση,δεν μπορείς να λύσεις τις απορίες μου και τέλος.

Γιατι σώνει και καλά πρέπει να προσπαθείς να αποδείξεις οτι τα ξέρεις όλα;
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

ριχνω τη μπαλα στην εξεδρα γιατι πολυ απλα δεν εχεις ιδεα με το αντικείμενο... και οχι δεν εκανα και ουτε θα κανω καμια μοντα στην τηλεκατευθυνση μου γιατι μια πιθανή απωλεια σήματος απο οποιαδήποτε παρεμβαση μπορει να μου ρημαξει το μοντέλο που κάνει εκατοντάδες ευρώ και να σκοτώσει ενα παιδί ή να σπάσει ενα αμαξι. Σε οσο απομακρυσμένη περιοχή και αν εισαι δεν εισαι στην αλασκα ή τη σαχάρα ωστε να εισαι σιγουρος οτι δεν υπαρχει κίνδυνος οποτε μπορεις να κάνεις τετοιες δοκιμές...

επισης αν κατι τετοιο ηταν εφικτό θα το εκαναν οι κατασκευαστές και θα πουλαγαν χρυσαφι... δε το σκεφτηκες μονο εσυ...

και φυσικά και υπαρχει παρεμβολή στα 2,4... στην προηγούμενη σελίδα θα δεις παρεμβολή που εφαγα απο την καμερα του μοντέλου και παραλιγο να μου το ρημάξει, μερικές σελίδες πριν θα δεις οτι ειχα flyaway απο μοντέλο - ξερεις απο τι ήταν; απο κεραία κατευθυντική αγνώστου συχνότητας που υπηρχε στο σημείο και μετα απο αντιστοιχο flyaway φίλου το ανακαλύψαμε...

δε τα ξερω όλα, απεναντίας ξερω λιγοτερο απο το 10% που χρειάζεται για αυτό το "σπορ" απλα επιμένεις και εσυ να μη σκεφτεσαι. ε παρε ενα μοντέλο, δωσε το υστέρημα σου και κανε τις δοκιμές σου και ελα με αποδείξεις να μας πεισεις για το αντίθετο...

στη θεωρία όλα ευκολα ακούγονται, στην πράξη ουτε να το απογειώσεις δε θα καταφέρεις με την τρέχουσα εμπειρία σου ...

Καλημερα στην  παρεα.

Ο μικρος (11 χρονων)μου σε κανενα μηνα περνει το πτυχιο στα Αγγλικα και τον υποσχέθηκα οτι θα τον αγορασω ενα drone.

Σε κουβεντα με φιλο και γνωστη (ετσι εδειχνε τουλαχιστον ) μου προτεινε καποια μοντελα απο εξω  banggood

1) JJRC-H11D-5_8G-FPV

2) Cheerson-CX-35-CX35-5

3) JXD-509G-JXD509G-5_8G

Το μαγαζι ειναι ενδεικτικό καθαρα.Αν μπορουμε να το βρουμε σε καλυτερη τιμη αλλου ακομα καλυτερα.

Θα ξεκινησω  πρωτα με το ποσο που μπορω να διαθεσω :Υπολογιζω περιπου στα 100 ευρω αλλα μαζι μεσα να ειναι καμια Εξτρα μπαταρια και σιγουρα καποια μικρο-ανταλακτικα (ελικες κλπ) που θα χρειαζονται τουλαχιστον στην αρχη.

Θελω καποιο να κραταει η μπαταρια οσο γινεται περισσοτερο (για αυτο σκεφτομαι αγορα 3,4 μπαταριες εξτρα) να εχει καποια καλη  εμβελεια και οχι να το εχω στα ποδια μου :-D ,και μια καμερα με αποδεκτη ποιοτητα.Δεν την θελω για βιντεοσκοπησεις γαμων αλλα οταν την συνδεσω στο υπολογιστη να μην βλεπω ολο πιξελ.

Μαλιστα ο μικρος εχει στο μυαλό του οτι θα το πεταει και θα βλεπει online εικονα ειτε απο χειρηστηριο ειτε απο το κινητο του(αν συνδέεται)

Δεν λεω συνεχή εικονα αλλα ξερεται λιγο να τον κανει  :-D  :-D  :-D

Αρχικα κοιταξα απο Ελλαδα μερια και μαλιστα γνωστη αλυσιδα παιχνιδιων (χτυπα σαν αντρα  :-) ) στα οποια μια χαρα ειναι στα λεφτα αλλα δεν γνωριζω αν θα μπορω να βρισκω τα λοιπα ανταλλακτικα που θελω.

Θελω την γνωμη σας επανω στα τρια μοντελα που αναφερω και αν εχουμε κατι καλυτερο σε αυτα τα χρηματα πολυ ευχαριστω να το ακουσο.

Επισης αν γινεται να παρω ενα αξιοπρεπές απο Ελλαδα η εστω ενα μετχ με προικα θα  ηταν σουπερ.

πληροφοριακα να αναφερω οτι καμερα εχω μια action camera rollei-400.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παρε για αρχή αυτό

http://www.banggood.com/Eachine-CG023-Mini-2_4G-6-Axis-LED-Headless-Mode-RC-Quadcopter-RTF-p-956820.html

για να μάθει να πετάει, χωρίς κάμερες.

και στη συνέχεια αν δεις ότι το εχει του αρέσει, εχει την διάθεση να το μαστορεύει κτλ πάρτου αυτό

http://www.banggood.com/JJRC-X1-With-Brushless-Motor-2_4G-4CH-6-Axis-RC-Quadcopter-RTF-p-1011622.html

μπορείς να το φτιάξεις και custom το ίδιο πράγμα αν σου αρέσουν τα κολλητήρια κτλ αλλά θα πρέπει να ψαχτείς rcgroups κτλ κτλ.

Επεξ/σία από yiannis_1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλή περίπτωση φαίνεται το Eachine CG023 Mini, δυστυχώς όμως το banggood δεν το έχει πια. Μήπως το έχεις εντοπίσει αλλού?

Επεξ/σία από grmaster2

Ο παπούς πήρε για τον μικρό μου ένα quadcopter από το praktiker Που το είχε και στο φυλλάδιο. Το θέμα είναι που βρίσκουμε ανταλλακτικά ελικάκια γιατί δεν τα βλέπω να φτουράνε. Με μια πρόχειρη αναζήτηση η μάρκα του drone δεν υπάρχει πουθενά. Έψαξα στο ebay για propellers και βρήκα κάποια που μοιάζουν.

Τα δικά του έχουν διαστάσεις 55mm x 8mm. Επίσης η τρυπούλα απο κάτω είναι περίπου 1mm. Στο ebay βρήκα αυτά http://www.ebay.co.uk/itm/4pcs-Propellers-For-Hubsan-X4-H107L-H107C-H107D-Quadcopter-Helicopter-Drones-FG-/272065879469?hash=item3f5863ddad:g:eMQAAOSw8-tWYVLd ή πχ αυτά http://www.ebay.co.uk/itm/4pcs-Rotor-Blades-Propellers-Props-for-Hubsan-X4-H107L-C-D-RC-Quadcopter-White-/201566002525?hash=item2eee451d5d:g:FNAAAOSwKfVXGH~Fπου είναι για κάποια drones μάρκας hubsan h107. 

Το δικό μας δεν μοιάζει με το hubsan αλλά δεν νομίζω ότι εχει σημασία. Επίσης βλέπω ελικάκια για hubsan h107 και σε 20άδες. Επίσης είδα και κάποια ελικάκια για hubsan h107 με 3 ακτίνες. Αυτά θα δουλεύουν; Έχουν κάποιο πλεονέκτημα/μειονέκτημα;

Τέλος απο ελλάδα και ίσως απο Πάτρα βρίσκουμε πουθενά τέτοια ελικάκια και που;

Παραθέτω φωτογραφίες από το drone μας, το κουτί και τα ελικάκια.

post-39345-0-86718300-1462025903_thumb.jpg

post-39345-0-84800500-1462025912_thumb.jpg

post-39345-0-19404700-1462025921_thumb.jpg

Ρίχνεις την μπάλα στην εξέδρα επειδή δεν μπορείς να απαντήσεις στις τεχνικές ερωτήσεις μου.

Πριν μου έλεγες για την παρεμβολή στα 2,4ghz που θα υποστεί το drone και όταν σου είπα οτι δεν θα πετάει

πάνω απο κατοικημένη περιοχή,μετά το έριξες στις ικανότητες χειρισμού.

Πες απλά,ο,τι δεν ασχολήθηκες με τόσο εξειδικευμένη χρήση,δεν μπορείς να λύσεις τις απορίες μου και τέλος.

Γιατι σώνει και καλά πρέπει να προσπαθείς να αποδείξεις οτι τα ξέρεις όλα;

Fpv με line of sight και εξοπλισμό 150€ φτάνεις το χιλιόμετρο. Από εκεί για πιο μακρυά χρειάζεται πιο δυνατή transmitters.

Ταυτόχρονα για να φτάσει ένα ελικοπτερακι τόσο μακριά και να γυρίσει πρέπει να είναι αξιόπιστο και καλό 500€+.

Θεωρώ την ιδέα να πετάς μέσα από το δωμάτιο σου χαζή.

Πρέπει να έχεις visual με το ελικόπτερο για παν ενδεχόμενο. Αν πετάς κάπου εντελώς μόνος μπορείς να το κάνεις. Παρόλα αυτά υπάρχει ένα αυξανομενο κύμα επικίνδυνων ερασιτεχνων που δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό το πράγμα μπορεί να σκοτώσει.

Πάνε και τα ανεβάζουν πάνω από πλατείες με παιδιά στα 100 μέτρα... Ένα esc να καεί πάει έγινε το κακό.

Εμπειρία έχεις καθόλου ή θα ξεκινήσεις από το χιλιόμετρο;

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

χρονια πολλα καλη ανασταση (νεο drone phantom 3 standard) η καμερα του τελικα πολλα σκαλια πανω σε εικονα απο το vision plus (που ηταν και το μοναδικο μελανο του σημειο κατα τι γνωμη μου)

DSC_1511r.jpg

DJI_0013_150.jpg

Επεξ/σία από spacecowboy
  • Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εφαγε τουμπα το DJI Phantom 2 του κουμπαρου και το Gimbal του (H4-3D) την ακουσε για τα καλα...

Ο μηχανισμος ειναι μια χαρα αλλα στραβωσαν τα αλουμινενια μπρατσα,πηρα θερμοπιστολο προσπαθησα να το φερω στα ισα του αλλα τζιφος.

Εψαξα για ανταλλακτικο αλλα @@.

Εχει κανενας παρομοια εμπειρια;

In other news ανεβαζω video τωρα για το EggCopter CX-6057.

Για να μαθει κανενας πιτσιρικας (ή κανενας αναπηρος σαν εμενα γιατι βλεπω που ειναι το μπροστα μερος) τιμιο κοπτερακι. 

Btw αν καποιος ψηνεται να παρει το Helic Max Sky Walker που παιζει σε παρομοια τιμη,αν και με το κλουβι δεν μασαει σε χοντρες στουκες στραβωνει ευκολα και πρεπει να παιζεις με ρυθμιση του Trim non stop γιατι το παιρνει μονοπαντα το βαρος,οποτε δεεεεεεν

Edit
Ανεβηκε και παρακαλω μη κραζετε τις φοβερες μου ικανοτητες.

Επεξ/σία από Sotosgl
  • Like 1

Καλή Ανάσταση και καλές πτήσεις!!Το έδωσες το άλλο?

ευχαριστω φιλε, επισης! ναι εφυγε το 2 πτητικα ηταν αριστο αλλα η καμερα δεν με ικανοποιησε του 3 ειναι 5 σκαλια πανω σε φωτογραφια και 10 σε βιντεο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...