Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω το Fujitsu Lifebοok AH552/SL  Έχει επεξεργαστή τον i3-3110M (3M Cache, 2.40 GHz)

Σε αυτό το site βλέπω ότι βγαίνει και με έκδοση i7 (i7-3612QM Processor (6M Cache, up to 3.10 GHz) rPGA)- κι ότι η cpu μπορεί να γίνει replace. Ένα ερώτημα είναι: Από ποιον μπορεί να γίνει replaced; Από το service της αντιπροσωπείας ή τον απλό χρήστη;

Αν μπορεί να γίνει το replaced από τον απλό χρήστη, μπορεί να μπει ο οποιοσδήποτε i7 για φορητούς ή μόνο ο συγκεκριμένος (i7-3612QM); Μήπως θα προκύψει ζήτημα με την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών;

Αυτός εδώ π.χ. , του κάνει;  ή είναι διαφορετικό σόκετ;

Και τελοσπάντων η διαφορά είναι μεγάλη κι αξίζει τον κόπο αυτή η αλλαγή ή ας μείνει έτσι καλύτερα;

Υγ. Αφενός μεν είδα τιμές με τον i7 4940MX , αφετέρου τώρα ξέρω τι σόκετ είναι, G2 (988), οπότε δε με παίρνει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

O επεξεργαστής σου πατά σε Socket G2 / rPGA988B.

Σε αυτή την βάση μπορούν να μπουν οι επεξεργαστές που αναφέρονται στη σελίδα αυτή:

http://www.cpu-world.com/Sockets/Socket%20G2%20%28rPGA988B%29.html

Απ' ότι μπορείς να δεις, έχεις πληθώρα από επιλογές.

Περιορίζεσαι όμως από την ψυκτική ικανότητα της ψύκτρας σου.

Τόσο ο i3-3110M που φορά το laptop σου, όσο και ο i7-3612QM που φορά στο ίδιο μοντέλο η Fujitsu, είναι 35 Watt.

Aν πας σε ισχυρότερο επεξεργαστή που μπορεί να φορεθεί στο socket που έχει η motherboard του laptop σου, όπως π.χ. ο  i7-3720QM, ή ο i7-3840QM που είναι 45 Watt, θα έχεις πρόβλημα ψύξης.

Ο ισχυρότερος επεξεργαστής που μπορείς να χρησιμοποιήσεις χωρίς να έχεις πρόβλημα ψύξης, είναι ο i7-3632QM.

Aν αποφασίσεις να τοποθετήσεις αυτόν (i7-3632QM), η διαφορά του από αυτόν που φοράς (i3-3110M) είναι όπως στην παρακάτω σελίδα:

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-3632QM-vs-Intel-Core-i5-3210M

H αλλαγή της CPU γίνεται από κάποιον που ξέρει σε 10 λεπτά, περίπου όπως στο βίντεο (ΠΡΟΣΟΧΗ: ο τρόπος που βάζει την θερμοαγώγιμη πάστα είναι λάθος):

Επεξ/σία από Euclides
  • Like 1
Δημοσ.

Oπως ανεφερε και ο euklides αυτοι ειναι οι επεξεργαστες που μπορεις να βαλεις.

Προσφατα αλαξα πρωτη φορα επεξεργαστη στο λαπτοπ μου και ηταν αρκετα ευκολο

ψαξε στο you tube για καποιο βιντεο για να δεις πως γινετε.Αν τον αλλαξεις θα χρειαστεις και

παστα η οποια κανει γυρω στα 4-6 ευρω.Κανοντας μονος σου την αλλαγη θα γλιτωσεις σιγουρα

χρηματα!Τωρα για το αν αξιζει η αλλαγη,σε αυτο το ερωτημα πρεπει να απαντησεις μονος σου,

αν δεν σε καλυπτει ο i3 τοτε πας σε αλλαγη (σαφως σε καποιον καλυτερο).Θα σου συνιστουσα

να ψαξεις στο ebay και να αγορασεις καποιον μεταχειρισμενο απο καποιον καλο πωλητη.Εγω απο

pentium p6100 πηγα σε i3 380m με μολις 13 ευρω +4 ευρω η παστα.

Να σε ρωτησω και κατι τελευταιο,τι χρηση κανεις στο λαπτοπ και δεν σου φτανει ο i3???

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να σε ρωτησω και κατι τελευταιο,τι χρηση κανεις στο λαπτοπ και δεν σου φτανει ο i3???

Πολύ σωστό ερώτημα.

Αν παίζεις παιχνίδια, η αλλαγή CPU δεν θα σε οφελήσει σε τίποτα γιατί περιορίζεσαι από την GPU.

Αν πάλι χρησιμοποιείς το laptop για συνηθισμένες εφαρμογές όπως web surfing, office applications, να βλέπεις ταινίες, κλπ, πάλι δεν θα σε οφελήσει σε τίποτα γιατί δεν χρειάζεσαι μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ από αυτή που έχει ήδη ο επεξεργαστής σου.

Όφελος από την αναβάθμιση του επεξεργαστή θα έχεις μόνο αν κάνεις επεξεργασία video ή φωτογραφιών.

Αν θέλεις να κάνεις μια αναβάθμιση στο laptop σου που πραγματικά να αξίζει, είναι να τοποθετήσεις SSD δίσκο.

Θα σου κοστίσει το ίδιο ή και λιγότερο, και θα δεις τις επιδόσεις του να απογειώνονται.

Επίσης, μεγάλη διαφορά θα δεις αν αυξήσεις την μνήμη του από 4 σε 8 Gb.

Συνήθως αυτό το μοντέλο πουλιέται με ένα SO DIMM μνήμης των 4 Gb, επωμένως δουλεύει σε single chanel.

Αν προσθέσεις άλλο ένα SO DIMM των 4 Gb, θα διπλασιάσεις την ταχύτητα του διαύλου γιατί θα δουλεύει σε dual chanel.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Δεν αξίζει τον κόπο να αλλάξεις επεξεργαστή.

Αντίθετα, πρώτη σου προτεραιότητα αναβάθμισης είναι να προσθέσεις άλλο ένα SO DIMM μήμης, και δεύτερη προτεραιότητα να αντικαταστήσεις τον HDD δίσκο με SSD.

Επεξ/σία από Euclides
  • Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ και τους δυο "προλαλήσαντες",  πολύ χρήσιμες απαντήσεις.

Η αλήθεια είναι ότι τώρα τελευταία μπήκα στο κλαμπ των εχόντων ssd - και "χτυπιέμαι" για το τι έχανα τόσον καιρό!

Έβαλα πρόσφατα ssd και στο σταθερό μου και στο φορητό*. Κι έχω και στα δυο από 8gb ddr3. Οπότε ξέρω τι σημαίνει να δουλεύεις με ssd και 8gb!

Το πο απίθανο όμως είναι ότι στο σταθερό έχω i7 (4770) και παρατήρησα το εξής: Το σύστημα είναι τόσο γρήγορα ανταποκρίσιμο, που είναι σαν να μην έχω ολοκληρώσει το κλικ στο ποντίκι κι η σελίδα στο brοwser να έχει ανοίξει ήδη! ΣΤΙΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΙΑ.

Στο φορητό ναι μεν όλα είναι γρήγορα και σταθερά, αλλά η αίσθηση του κλικ και της ανταποκρισιμότητας δεν είναι η ίδια. Υπέθεσα ότι αν βάλω έναν i7 και στο φορητό θα έχω την ίδια αίσθηση. Είδα όμως τις τιμές και το ξεχναω :-)

ΥΓ *Στις αγγελίες, πουλάω τους προηγούμενους δίσκους των φορητών μου. Απορώ που πουλιούνται σήμερα συμβατικοί σκληροί δίσκοι! οι 80άρηδες ssd είναι γύρω στα 70-80 ευρώ, φτάνουν για δίσκοι του λειτουργικού. οι παλιοί συμβατικοί μόνο σαν καβάντζες - αποθήκες!

• Like 1
Δημοσ.

Το πο απίθανο όμως είναι ότι στο σταθερό έχω i7 (4770) και παρατήρησα το εξής: Το σύστημα είναι τόσο γρήγορα ανταποκρίσιμο, που είναι σαν να μην έχω ολοκληρώσει το κλικ στο ποντίκι κι η σελίδα στο brοwser να έχει ανοίξει ήδη! ΣΤΙΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΙΑ.

Η διαφορά που παρατηρείς δεν οφείλεται αποκλειστικά στο επεξεργαστή, αλλά στον συνδιασμό επεξεργαστή, κάρτας γραφικών (που σίγουρα θα είναι καλύτερη από αυτή του laptop) και motherboard.

Ίσως ακόμα να παίζουν ρόλο και οι μνήμες.

Έχεις τσεκάρει π.χ., αν οι μνήμες στο laptop είναι PC 12800 ή PC 10600?

Δημοσ.

Η διαφορά που παρατηρείς δεν οφείλεται αποκλειστικά στο επεξεργαστή, αλλά στον συνδιασμό επεξεργαστή, κάρτας γραφικών (που σίγουρα θα είναι καλύτερη από αυτή του laptop) και motherboard.

Ίσως ακόμα να παίζουν ρόλο και οι μνήμες.

Έχεις τσεκάρει π.χ., αν οι μνήμες στο laptop είναι PC 12800 ή PC 10600?

Θα το τσεκάρω σύντομα με τις μνήμες. ok 12800 einai.

Νομίζω ότι ο λόγος της κάρτας γραφικών είναι ισχυρός.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...