Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με δισκο στο Ubuntu

Danbo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εβαλα το ubuntu 13.10 σε στικακι και ξεκινησα την εγκατασταση σε δευτερο σκληρο δισκο στον στεθερο μου υπολογιστη.

Στην επιλογη για να φτιαξω το partition (στο μενου εγκαταστασης του ubuntu) και ενω ειχα επιλεξει το μεγεθος επεσε το ρευμα πριν ολοκληρωσει την διαδικασια.

Και τωρα μεσα απο τα windows δεν "βλεπει" καθολου τον σκληρο δισκο τον δευτερο και οταν παταω πανω του να ανοιξει μου λεει οτι χρειαζεται διαμορφωση για να μπορεσω να τον χρησιμοποιησω (στον οποιο ειχα καποια αρχεια) οπως επισης δεν φαινεται ενεργος ουτε στην Διαχειρηση δισκων στον Πινακα ελεγχου.

Επισης παρατηρησα οτι στο "disks" οταν ανοιγω ubuntu μεσω live stick μου αναφερει και τους 2 δισκους μου που εχω,αλλα σε αυτον που εχω το προβλημα μου τον αναφερει σαν swap...

Το παρατηρησα οταν πηγα να τον κανω mount και μου εβγαζε σαν σφαλμα κατι που αναφεροταν σε swap..

Μπορω να κανω τιποτα μπας και σωσω τιποτα ρε παιδια?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To swap ειναι φορμαρισμενο σε... swap, δηλαδη ενα partition με συγκεκριμενο filesystem, που χρησιμοποιειται σαν swap (= pagefile με την ορολογια των windows) και δεν φιλοξενει δεδομενα.

Τα partitions που εκανες για να βαλεις το λινουξ φαινονται και θα φαινονται παντα σαν αγνωστου filesystem partitions στην διαχειρηση δισκων των windows.

Δυστηχώς από τι δείχνει έχεις φορμάρει όλο τον δίσκο σε swap και μόνο με κάποιο εργαλείο ανάκτησης θα μπορέσεις να σώσεις τα αρχεία σου. Τον δίσκο μια χαρά μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις και να κάνεις εγκατάσταση ubuntu η να τον ξαναφορμάρεις σε ntfs για να τον έχεις για αποθηκευτικό χώρο αλλά τα αρχεία σου θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις κάποιο από τα εργαλεία ανάκτησης μήπως σώσεις τπτπ από εκεί.

TESTDISK Επαναφορά διαμερισμάτων με το

Ακολούθησε αυτές της οδηγίες, επέλεξε intel διαμέρισμα αφού τέτοιο ψάχνεις να ανακτήσεις,θα πρέπει να κάνεις deeper search αφού η αρχή του δίσκου «καταστράφηκε» από το format οπότε θα πρέπει το πρόγραμμα να ψάξει που αρχίζει το επόμενο διαμέρισμα για να το βρει και να το δείξει.

To swap ειναι φορμαρισμενο σε... swap, δηλαδη ενα partition με συγκεκριμενο filesystem, που χρησιμοποιειται σαν swap (= pagefile με την ορολογια των windows) και δεν φιλοξενει δεδομενα.

Τα partitions που εκανες για να βαλεις το λινουξ φαινονται και θα φαινονται παντα σαν αγνωστου filesystem partitions στην διαχειρηση δισκων των windows.

Δυστηχώς από τι δείχνει έχεις φορμάρει όλο τον δίσκο σε swap και μόνο με κάποιο εργαλείο ανάκτησης θα μπορέσεις να σώσεις τα αρχεία σου. Τον δίσκο μια χαρά μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις και να κάνεις εγκατάσταση ubuntu η να τον ξαναφορμάρεις σε ntfs για να τον έχεις για αποθηκευτικό χώρο αλλά τα αρχεία σου θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις κάποιο από τα εργαλεία ανάκτησης μήπως σώσεις τπτπ από εκεί.

Μα δεν ολοκληρωθηκε η διαδικασια παιδια.Και οταν επελεξα να κανω το swap δεν το εκανα σε ολοκληρο το δισκο αλλα σε ενα μικρο κομματι του..Σε καμια περιπτωση σε ολο το δισκο,και μαλιστα ΔΕΝ ολοκληρωθηκε η διαδικασια διοτι εκλεισε το pc απο ρευμα

Ακολούθησε αυτές της οδηγίες, επέλεξε intel διαμέρισμα αφού τέτοιο ψάχνεις να ανακτήσεις,θα πρέπει να κάνεις deeper search αφού η αρχή του δίσκου «καταστράφηκε» από το format οπότε θα πρέπει το πρόγραμμα να ψάξει που αρχίζει το επόμενο διαμέρισμα για να το βρει και να το δείξει.

Δεν βοηθησε φιλε μου.Μαλλον τα εχασα τα αρχεια ετσι?

Δεν βοηθησε φιλε μου.Μαλλον τα εχασα τα αρχεια ετσι?

Εγώ θα σου πρότεινα να τον κάνεις διαμόρφωση όπως ζητάει το WIndows και μετά να χρησιμοποιήσεις κάποιο λογισμικό (όπως το Recuva) για να ανακτήσεις τα αρχεία σου.

Η διαμόρφωση του Windows δεν θα διαγράψει τα αρχεία σου, θα μείνουν στον δίσκο και έτσι χρησιμοποιώντας λογισμικό ανάκτησης θα υπάρχει η δυνατότητα/πιθανότητα να τα ανακτήσεις.

Εγώ θα σου πρότεινα να τον κάνεις διαμόρφωση όπως ζητάει το WIndows και μετά να χρησιμοποιήσεις κάποιο λογισμικό (όπως το Recuva) για να ανακτήσεις τα αρχεία σου.

Η διαμόρφωση του Windows δεν θα διαγράψει τα αρχεία σου, θα μείνουν στον δίσκο και έτσι χρησιμοποιώντας λογισμικό ανάκτησης θα υπάρχει η δυνατότητα/πιθανότητα να τα ανακτήσεις.

Μα με την διαμορφωση δεν θα σβηστει ολος ο δισκος?

Παντως,πριν κανω την διαμορφωση δεν προκειται να γινει κατι αλλο ε? Δηλαδη το swap που μου εμφανιζει δεν μπορει να παρακαμφθει με καποιο τροπο μπας και μπορεσω να τον κανω mount για να δω τα αρχεια μου ε?

Μα με την διαμορφωση δεν θα σβηστει ολος ο δισκος?

Παντως,πριν κανω την διαμορφωση δεν προκειται να γινει κατι αλλο ε? Δηλαδη το swap που μου εμφανιζει δεν μπορει να παρακαμφθει με καποιο τροπο μπας και μπορεσω να τον κανω mount για να δω τα αρχεια μου ε?

Όπως είπα, η διαμόρφωση δεν θα σβήσει τα αρχεία άρα θα είναι ακόμα στον δίσκο και θα μπορούν πολύ πιθανότατα να ανακτηθούν. Μετά την διαμόρφωση δεν θα φαίνεται ότι υπάρχουν τα αρχεία στα Windows (επειδή δεν θα υπάρχουν τα αρχεία στο ευρετήριο του Windows) αλλά τα αρχεία θα υπάρχουν στον δίσκο και θα μπορούν να ανακτηθούν με το κατάλληλο λογισμικό.

Υ.Γ Πρέπει να φύγω τώρα άρα δεν θα μπορέσω να απαντήσω έγκαιρα, θα επιστρέψω σε καμιά ώρα.

Yπαρχει καμια αλλη περιπτωση να γινει τιποτα η να προχωρησω σε format μπας με καποιο recovery tools σωσω τιποτα?

Yπαρχει καμια αλλη περιπτωση να γινει τιποτα η να προχωρησω σε format μπας με καποιο recovery tools σωσω τιποτα?

Τελικά επίστρεψα νωρίτερα.

Όπως είπα, αν υπάρχουν τα αρχεία σου στον δίσκο, δεν χαθούν με την διαμόρφωση, ακόμα θα υπάρχουν άρα θα μπορέσεις να τα ανακτήσεις. Η διαμόρφωση δεν διαγράφει αρχεία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...