penny_gr Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Γειά σας, ήθελα να ρωτησω αν ισχύει ότι στο αεροδρόμιο έχουν αρχίσει να τσεκάρουν το λογισμικο σε υπολογιστές, ή αν γενικά μπορουν να το κάνουν αυτό και αν έχουμε δικαιωμα να αρνηθούμε. Σε μια αλλη ερώτηση είδα μια απάντηση για ένα μεμονωμένο γεγονός στο αεροδρόμιο αλλα αν καποιος ξέρει αν γίνεται πια συστηματικα....?
vasilisga Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Για ποιον λόγο μπορεί στο αεροδρομιο να τσεκάρουν το λογισμικό του υπολογιστή?? Εξαιρετικά απιθανο μου φαίνεται και ίσως και παρανομο
TheELF Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Για ποιον λόγο μπορεί στο αεροδρομιο να τσεκάρουν το λογισμικό του υπολογιστή?? Εξαιρετικά απιθανο μου φαίνεται και ίσως και παρανομο Για τον ίδιο λόγο που μπορούν να ελέγξουν αν εισάγεις πάνω από το επιτρεπτό ποσό σε χρήμα ή αν εισάγεις προϊόν μαϊμού/παρεμπορίου. Δεν έχω ακούσει μεν ποτέ να ελέγχουν για πειρατικό λογισμικό αλλά τελωνείο είναι και ότι θέλει ελέγχει. Όταν μπαίνεις στην ελλάδα ισχύουν αυτά. http://www.mof.gov.cy/mof/customs/customs.nsf/All/602304867C33E2CEC22572830054B6F4?OpenDocument Εμπορεύματα που παραβιάζουν δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας (απομιμήσεις/πειρατικά είδη) Δεν έχεις δικαίωμα να αρνηθείς ή μάλλον έχεις αλλά φέρνουν την αστυνομία και εκεί μετά δεν έχεις επιλογή. Πάντως ο έλεγχος πάντα γίνεται όταν μπαίνεις σε μια χώρα οπότε ενημερώσου για την χώρα στην οποία θα πας πόσο αυστηρά το βλέπει και τη ποινές υπάρχουν.
Moderators Kercyn Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Moderators Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Για τον ίδιο λόγο που μπορούν να ελέγξουν αν εισάγεις πάνω από το επιτρεπτό ποσό σε χρήμα ή αν εισάγεις προϊόν μαϊμού/παρεμπορίου. Μα σοβαρά τώρα; Με αυτή τη λογική μπορεί να με σταματήσει η αστυνομία στο δρόμο και να μου πει άνοιξε το laptop να δω τι έχεις μέσα; Αυτό το "Εμπορεύματα που παραβιάζουν δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας (απομιμήσεις/πειρατικά είδη)" πιο πολύ μου παραπέμπει σε μαϊμούδες παρά σε άυλα αγαθά. Δε νομίζω ότι το να έχεις ένα σπασμένο πρόγραμμα θεωρείται "εμπόρευμα". Πάντως ο έλεγχος πάντα γίνεται όταν μπαίνεις σε μια χώρα οπότε ενημερώσου για την χώρα στην οποία θα πας πόσο αυστηρά το βλέπει και τη ποινές υπάρχουν. Αλλά επειδή ποτέ δεν ξέρεις με τι τρελούς έχεις να κάνεις, καλύτερα να κάνεις αυτό...
TheELF Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Μα σοβαρά τώρα; Με αυτή τη λογική μπορεί να με σταματήσει η αστυνομία στο δρόμο και να μου πει άνοιξε το laptop να δω τι έχεις μέσα;Άλλο το να περπατάς στον δρόμο και άλλο να περνάς τα σύνορα, το ίδιο τα βλέπεις εσύ;;; Ναι για μαϊμούδες είναι ο νόμος αλλά πιάνει το ίδιο και στα πειρατικά ,δεν έχει σχέση αν είναι υλικό ή όχι,από την στιγμή που κάποιος το πουλάει με άδεια είναι παράνομο υλικό αν το απέκτησες με οποιωνδήποτε άλλον τρόπο.
vasilisga Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Το τελωνιο μπορεί να ελέγξει η και να κατασχέσει προϊόντα τα οποία είτε ειναι προς πώληση είτε ειναι καινούρια... Αν περνάς τα σύνορα και φοράς ένα μαϊμού παντελόνι ντίζελ λες να σε πάνε μέσα? Και πέρα απο αυτο πως θα εξετασουν τη γνησιότητα ενός προγράμματος, του winrar ας πούμε? μου φαίνεται πολυ τραβηγμένο όλο αυτο και δεν νομίζω ότι συμφέρει καμια απο τις 2 πλευρες
Moderators Kercyn Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Moderators Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Άλλο το να περπατάς στον δρόμο και άλλο να περνάς τα σύνορα, το ίδιο τα βλέπεις εσύ;;; Ναι για μαϊμούδες είναι ο νόμος αλλά πιάνει το ίδιο και στα πειρατικά ,δεν έχει σχέση αν είναι υλικό ή όχι,από την στιγμή που κάποιος το πουλάει με άδεια είναι παράνομο υλικό αν το απέκτησες με οποιωνδήποτε άλλον τρόπο. Ναι, όταν αφορά λογισμικό είναι ακριβώς το ίδιο. Το λογισμικό δε χρειάζεται να το "βάλεις παράνομα" στη χώρα, ούτε εξαντλείται ποτέ για να χρειαστεί να πάρεις κι άλλο. Μπορείς να το κατεβάσεις όπου κι αν είσαι. Δε μπορείς να κάνεις εμπόριο για να πεις ότι θα χρειαστεί να εισάγεις ή να εξάγεις το προϊόν. Οπότε στο τελωνείο ελέγχουν μόνο αν απλώς κατέχεις κάποιο πειρατικό λογισμικό για σένα. Με την ίδια λογική που μπορούν να σε σταματήσουν στο δρόμο να δουν άν έχεις χασίς μπορούν και να σε σταματήσουν για να δουν το παράνομο λογισμικό σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα