kostakis05 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Καλησπερα εχω τον ssd MZ-7TE120BW 840 EVO SERIES SSD 120GB 2.5'' SATA3τον εχω σε sata 2 ηθελα να ρωτησω γιατι δεν μπορω να κανω rapid mode επειδη τον εχω σε sata 2?μου λεει the selected ssd is connected to an nvidia controller Rapid mode is not supported for this..ευχαριστω
SPANK Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Απο το μήνυμα φαίνεται οτι ο συγκεκριμένος controller της μητρικής δεν υποστηρίζει rapid mode
kostakis05 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 spank ευχαριστω πολυ μου ελυσες την απορια!
selianx Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 spank ευχαριστω πολυ μου ελυσες την απορια! Βάλτο σε άλλη θύρα SATA, προτιμότερο στη SATA 0 (ή 1 γενικά την πρώτη) ώστε να είναι συνδεδεμένη με το chipset της Intel/AMD στη μητρική.
spyros007 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Να πω και εγω τον πονο μου,γιατι οταν το ενεργοποιω, το μπατφιελντ κολαει ,παταω κλικ μαυριζει η οθονη για μερικα δευτερολεπτα και μετα επανερχεται, βγαινει σε window mode, και αλλα πολλα κουλα.Κανει διαφορα στα benmarck η μονο για ψυχολογικουσ λογους.
selianx Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Στα benchmarks κάνει, και ίσως και σε κάποια προγράμματα video editing που ίσως να χρησιμοποιούν τη δύναμη του καλύτερα.Μη περιμένεις να δεις το Battlefield πχ να ανοίγει στο μισό χρόνο, η τα windows σε 1 sec (λένε ότι στο boot μάλιστα θα έχεις καθυστέρηση, γιατί πρέπει να γίνει και η αντιγραφή του cache απ'τον SSD στη RAM).Για μένα κλείστο να μην πονοκεφαλιάζεις, δύσκολα θα δει ένας μέσος χρήστης τις διαφορές.
Luciddream Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 εγώ δεν εχω καταλάβει ακόμα τι νούμερα πρέπει να εχουμε στα benchmarks.. ξερει κανεις να μου πει? εχω γράψει στο άλλο τοπικ βγάζω και κάποιος μου έγραψε οτι είναι λίγα.. απλά να ξέρω αν αξιοποιώ τις δυνατότητες του θέλω
selianx Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Το rapid mode χρησιμοποιεί RAM του συστήματος. Αν εγώ έχω 4 GB και εσύ 2, θα έχεις χαμηλότερα αποτελέσματα γιατί θα πάρει μικρή ποσότητα.Επίσης, άλλα αποτελέσματα θα έχεις στο bench αν πχ αυτός ο δίσκος χρησιμοποιείται από κάποια προγράμματα που τρέχουν, πόσο μάλλον ολόκληρο λογισμικό που λογικά θα τρέχεις σ'αυτόν και άλλα ένας που πχ έχει 3 παιχνίδια μέσα μόνον και δε τρέχει κανένα τη στιγμή του τεστ.Οι SSD έχουν το κακό ότι με τη χρήση, χαλάνε, αλλά με το TRIM αυτό θα το δεις μόνο αν είσαι τύπος που γράφει 30 GB τη μέρα.Με λίγα λόγια, δε μπορείς να πεις πρέπει να έχει 1500-1300 , 94000-40000. Επίσης μη ξεχνάς ότι δεν έχουν τις ίδιες ταχύτητες (σύμφωνα με τη Samsung) τα μοντέλα 120,250,500GB.Γενικά πιστεύω πως το rapid mode δεν αξίζει. Απλά κάνε ένα OverProvisioning, πάντα latest firmware, και διάλεξε τα settings που σου ταιριάζουν. Εγώ προσωπικά μόνο γι'αυτό χρησιμοποιώ το magician.Σας παραθέτω ένα συνολικό performance table που δείχνει το Overall Performance. Site: http://techreport.com/review/25282/a-closer-look-at-rapid-dram-caching-on-the-samsung-840-evo-ssd
Luciddream Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 ο δίσκος ειναι 120gb, και το bench το εκανα οταν είχε μονο windows πάνω. εχω 8gb ram και ήταν με rapid on. over provisioning δεν εχω κάνει. πιο πολύ δοκιμαστικά τον πήρα σαν πρώτο SSD μπορώ να κάνω τώρα over provisioning η θα μου κάνει καμια ιστορία ? nvm το έκανα τα αποτελέσματα ειναι τόσο random που σκέφτομαι να φτιάξω και εγώ κανα πρόγραμμα και καλά benchmark
selianx Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Δε νομίζω να έχεις θέματα. Δε θα σε βοηθήσει άμεσα, απλά θα σου κλειδώσει χώρο ώστε να είσαι σίγουρος ότι ακόμα και όταν τον φουλάρεις (τον χώρο που απομένει) θα λειτουργεί όπως πρέπει. Θέματα θα σου δημιουργήσει πιστεύω μόνον αν τον έχεις ήδη στα 115/120GB.Κάτσε να ενεργοποιήσω και γω rapid να σου πω τι βγάζω.Με Turbo (μου παίρνει 2GB RAM).839 113026938 65434Στα random read/write παίρνει περίπου τις ίδιες τιμές με σ'ένα και ένα δευτερόλεπτο πριν τελείωσει το τεστ τα ρίχνει, δε ξέρω τι γίνεται.
Luciddream Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 και μένα συνήθως τα ρίχνει, βασικα σαν να βγάζει ένα μέσο όρο. αυτο που βλέπω να παίζει πολύ ανάλογα με τις ορέξεις του προγράμματος ειναι το seq read απο 370 μεχρι 1200...
Luciddream Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Σε sata 3 ολα τα παραπάνω ? τα δικα μου? ναι βασικά κάτι είχα ανοιχτό και πείραξε το παραπάνω αποτέλεσμα, τα τελικά που έχω είναι αυτά: εμενα καλά μου φαίνονται αλλα δεν ξέρω, μια βδομάδα τον έχω τον δίσκο, γιαυτο ρωτάω
selianx Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Και τα δικά μου.Έπειτα από εγκατάσταση των chipset drivers (ναι τόσο καιρό δε τα είχα βάλει μετά από φορμάτ), τα random read έφτασαν στα 92000+ χωρίς turbo.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα