Thanos1972 Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 κανενα,πιο κατω ειναι οι θερμοκρασιες απο τους πυρηνες.δεν τους εχει πιασει η φωτο. επισης πλεον ειναι σοτυς 70 βαθμους η θερμοκρασια στους πυρηνες,οχι 2.ανανεωσε η amd. 1
SavvasNavr Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 κανενα,πιο κατω ειναι οι θερμοκρασιες απο τους πυρηνες.δεν τους εχει πιασει η φωτο. επισης πλεον ειναι σοτυς 70 βαθμους η θερμοκρασια στους πυρηνες,οχι 2.ανανεωσε η amd. Ναι ξέρω οτι είναι πιο κάτω απλα επειδη μου ειπαν οτι πρεπει να βλέπω τις θερμοκρασίες της μητρικής το έβαλα αυτο. Να και η φωτογραφία ολόκληρη. http://postimg.org/image/ncvnov683/
rowain Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 κανενα,πιο κατω ειναι οι θερμοκρασιες απο τους πυρηνες.δεν τους εχει πιασει η φωτο. επισης πλεον ειναι σοτυς 70 βαθμους η θερμοκρασια στους πυρηνες,οχι 2.ανανεωσε η amd. Ανανέωσε για τους FX vishera? Επίσης, έχεις κάποιο link?
Ashmadia Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Οι πιο πολύ, όπως και ο Xristaras αναφέρουν για 40+. Ένα παράδειγμα. Stock Fan: Παίζεις ένα παιχνίδι, διαβάζει κανονικά τους 55 βαθμούς, κλείνεις το παιχνίδι σιγά σιγά πας στους 40, εκεί έχει 1300 RPM, πέφτει στους ~38 και διαβάζει 15, το φαν θα πάει ~700. Λόγω μείωσης του φαν ξανανεβαίνει στους 40, πάει 1300 και αρχίζει ο φαύλος κύκλος... συνέχεια βρουμ βρουμ και ησυχία. Το παραπάνω παράδειγμα είναι τέρμα θεωρητικό και δε ξέρω πως είναι στην πράξη. Ξέρω ότι οι διαφορές είναι πολύ μικρές και για ευαίσθητους, και ότι το lifespan μπορεί να μην μικραίνει σχεδόν καθόλου... αλλά και πάλι.. Δεν λειτουργει ετσι. Υποθετω (το τονιζω, ειναι απο προσωπικη εμπειρια και οχι απο την amd) οτι το offset του αλγοριθμου υπολογισμου της θερμοκρασιας δεν ειναι σταθερο και εξηγω. Οσο πιο κατω απο τους 45C εισαι, τοσο πιο μεγαλο το offset (ωστε να δικαιολογουνται τα εξαιρετικα χαμηλα <10C temps). Οσο πλησιαζεις μικραινει και τελικα εξαλειφεται και ταυτιζεται η ενδειξη με την πραγματικη θερμοκρασια. Το λαθος στη σκεψη σου ειναι οτι οταν δεν εχει φορτιο ο επεξεργαστης, ακομα και τα 700rpm του παραδειγματος σου φτανουν για να τον ριξουν σε iddle temps. Σε 5λεπτα, σε 10 λεπτα, σε 30 λεπτα. Δεν προκειται να κανει ταλαντωση η θερμοκρασια, απλως οσο πιο γρηγορα φυσαει, τοσο πιο γρηγορα θα φτασει iddle temps. Απο την λειτουργια τους επισης τα ανεμιστηρια, ρυθμιζονται με "steps", δηλαδη αν δεν πεσει πχ 6C η θερμοκρασια που κανουν monitor, δεν κατεβαζουν στροφες (δεν ισχυει στο ανεβασμα). Το lifespan, τωρα, μικραινει τοσο πιο γρηγορα οταν εισαι σε φορτο (highest power-state, τασεις-συχνοτητες στο θεο) που δεν αξιζει να σκεφτεσαι τετοια πραγματα οταν πεφτεις σε iddle cpu power-state.. ακομα και αν η θερμοκρασια αργει να φτασει καμποσο στο ελαχιστο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα