Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά μια απορία για τον Amd Fx 8350, που έχω.

Το θέμα ειναι στις θερμοκρασίες, για ψήκτρα έχω την H100i τις Corsair.

Η θερμοκρασία 20+οC βαθμούς για απλή χρήση και 35+ οC είναι καλές θερμοκρασίες;

Είμαι newbie με αυτα, οπότε αν είναι χαζή ερώτηση μην με φάτε :)

Μια εικόνα σε κατάσταση αναμονής.

http://postimg.org/image/cjxsx21sz/full/

Δημοσ.

Μάλλον έχεις κάνει παγκόσμιο ρεκόρ χαμηλότερης θερμοκρασίας για 8350, printscreen, και πόσταρε το στο φόρουμ της Amd.

Δημοσ.

Οι FX δε μετρανε σωστα τις χαμηλες θερμοκρασιες. Σε full load και στους 35+ να αρχεισεις να το πιστευεις. 

Επισης, ποτε δε γινεται να εχουμε χαμηλοτερες θερμοκρασιες απο αυτη τη δωματιου εκτος αν παιζεις με αζωτο ή αν ζεις στα χιονια. :P

• Like 1
Δημοσ.

Τι να σας πω ρε παίδες, αυτα που βλέπετε μου γράφει με όποιο προγραμμα και να το ανοίξω, όπως και με το επίσημο της Corsair.

Κάποιες στιγμές οταν ειναι σε χαλαρό broswing, πιάνει για λίγο μεχρι και 9 βαθμούς...

Δημοσ.

Μετα τους 40 βαθμους βασικα δειχνουν απολυτα σωστα,για πιο κατω εχει "θεμα" ο αλγοριθμος της που μετραει τη θερμοκρασια.

Να εχεις 9 ειναι λιγο αφυσικο,να εχεις δηλαδη θερμοκρασια κατω απ του δωματιου(αν και μιλαμε για υδροψυξη)

και εγω με τον 6300 και μεγαλη αεροψυκτρα βλεπω 20αρια κλπ σε idle αλλα στανταρ ξερω οτι δεν μετραει σωστα.

ΤΟ θεμα σου ειναι να μην ξεπερνας τους 70+.

Οσο εισαι κατω απο αυτη τη θερμοκρασια μην σε απασχολει τιποτα.

Δημοσ.

Ούτε με υδρόψυξη δεν είναι λογικό. Επίσης είναι γνωστό εδώ και καιρό οτι η amd δεν μετράει σωστά σε τέτοιες θερμοκρασίες. :)

Δημοσ.

Μετα τους 40 βαθμους βασικα δειχνουν απολυτα σωστα,για πιο κατω εχει "θεμα" ο αλγοριθμος της που μετραει τη θερμοκρασια.

Να εχεις 9 ειναι λιγο αφυσικο,να εχεις δηλαδη θερμοκρασια κατω απ του δωματιου(αν και μιλαμε για υδροψυξη)

και εγω με τον 6300 και μεγαλη αεροψυκτρα βλεπω 20αρια κλπ σε idle αλλα στανταρ ξερω οτι δεν μετραει σωστα.

ΤΟ θεμα σου ειναι να μην ξεπερνας τους 70+.

Οσο εισαι κατω απο αυτη τη θερμοκρασια μην σε απασχολει τιποτα.

Οκ δεν νομιζω να εχω θεμα τοτε :)

Δημοσ.

Τέτοιον επεξεργαστή θα τον έκανα βάση για το φραπέ το καλοκαίρι!!!!

Τέτοιο πρόβλημα δε θα είχε και μείωση στο Lifespan (έστω και αν είναι μικρή) καθώς θα μπορούσε να είναι 45 βαθμούς και εφόσον διαβάζει 9,10,15,20... να μην ανεβαίνουν τα φουρφούρια; και η λύση δεν είναι απόλυτη αν τα βάλεις σε "υψηλά" RPM σε χαμηλές θερμοκρασίες αν ίσως κυνηγάς και λίγο silence.

Δημοσ.

Τέτοιον επεξεργαστή θα τον έκανα βάση για το φραπέ το καλοκαίρι!!!!

Τέτοιο πρόβλημα δε θα είχε και μείωση στο Lifespan (έστω και αν είναι μικρή) καθώς θα μπορούσε να είναι 45 βαθμούς και εφόσον διαβάζει 9,10,15,20... να μην ανεβαίνουν τα φουρφούρια; και η λύση δεν είναι απόλυτη αν τα βάλεις σε "υψηλά" RPM σε χαμηλές θερμοκρασίες αν ίσως κυνηγάς και λίγο silence.

Δες αν ισχυει αυτο που λενε οτι μετα απο τους 30 διχνει καλα δεν υπαρχει θεμα

Δημοσ.

Οι πιο πολύ, όπως και ο Xristaras αναφέρουν για 40+.

Ένα παράδειγμα.
Stock Fan: Παίζεις ένα παιχνίδι, διαβάζει κανονικά τους 55 βαθμούς, κλείνεις το παιχνίδι σιγά σιγά πας στους 40, εκεί έχει 1300 RPM, πέφτει στους ~38 και διαβάζει 15, το φαν θα πάει ~700. Λόγω μείωσης του φαν ξανανεβαίνει στους 40, πάει 1300 και αρχίζει ο φαύλος κύκλος... συνέχεια βρουμ βρουμ και ησυχία.

Το παραπάνω παράδειγμα είναι τέρμα θεωρητικό και δε ξέρω πως είναι στην πράξη.

Ξέρω ότι οι διαφορές είναι πολύ μικρές και για ευαίσθητους, και ότι το lifespan μπορεί να μην μικραίνει σχεδόν καθόλου... αλλά και πάλι.. 

Δημοσ.

Οι πιο πολύ, όπως και ο Xristaras αναφέρουν για 40+.

Ένα παράδειγμα.

Stock Fan: Παίζεις ένα παιχνίδι, διαβάζει κανονικά τους 55 βαθμούς, κλείνεις το παιχνίδι σιγά σιγά πας στους 40, εκεί έχει 1300 RPM, πέφτει στους ~38 και διαβάζει 15, το φαν θα πάει ~700. Λόγω μείωσης του φαν ξανανεβαίνει στους 40, πάει 1300 και αρχίζει ο φαύλος κύκλος... συνέχεια βρουμ βρουμ και ησυχία.

Το παραπάνω παράδειγμα είναι τέρμα θεωρητικό και δε ξέρω πως είναι στην πράξη.

Ξέρω ότι οι διαφορές είναι πολύ μικρές και για ευαίσθητους, και ότι το lifespan μπορεί να μην μικραίνει σχεδόν καθόλου... αλλά και πάλι.. 

Με αυτη τη λογική ναι είναι λιγο μαλακία, αν και δεν μου εχει κανει κατι τετοιο.

Παραδειγμα σήμερα που έπαιζα Thief ηταν γύρω στους 35-40 και τα ανεμιστηράκια μούγκριζαν ακομα και οταν έκλεισα το παιχνίδι και αναγκάστηκα να τα βάλω στο Quiet mode για να ησυχάσω.  

Δημοσ.

Όπως και να εχει πάντως δηλαδή  απο οτι σου δείχνει να εχεις και 10 βαθμούς επάνω δεν νομιζω οτι υπάρχει πρόβλημα με τις θερμοκρασίες

Δημοσ.

οι ανεμιστηρες λειτουργουν με βαση την θερμοκρασια του cpu socket οπου ειναι πραγματικη θερμοκρασια και οχι με βαση την θερμοκρασια των πυρηνων.

Δημοσ.

Σε full load, games, benchmarks και γενικα οτι κανει εντονη χρηση του επεξεργαστη κοιτας τις θερμοκρασιες στους πυρηνες για πιο εγκυρες μετρησεις...σε idle κατασταση κοιτας τις θερμοκρασιες στο socket..η amd οριζει max οριο τους 62 βαθμους στους πυρηνες..αρα στοχευεις για λιγοτερους οτι και αν κανεις για να μην "ζοριζεις" πολυ την cpu..για θερμοκρασιες να τσεκαρεις και αλλα προγραμματα εκτος απο το corsair utility..και οπως σ ειπαν τα παιδια, οι θερμοκρασιες στους πυρηνες αρχιζουν και ανταποκρινονται πιο πολυ στην πραγματικοτητα μετα τους 30+ βαθμους..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...