Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Leica ανακοίνωσε την επικείμενη κυκλοφορία της πρώτης της mirrorless φωτογραφικής μηχανής με την ονομασία Leica T, η οποία θα είναι εφοδιασμένη με APS-C CMOS αισθητήρα ανάλυσης 16ΜΡ.Η εταιρεία έχει εφοδιάσει το νέο αυτό μοντέλο με οθόνη αφής 3.7 ιντσών και παράλληλα υποστηρίζει ευαισθησία ISO 125-12.500 αλλά και δυνατότητα λήψης έως και 5 φωτογραφιών ανα δευτερόλεπτο.

Σε ό,τι αφορά τους φακούς, το T-System (όπως έχει ονομάσει τη mirroless σειρά η εταιρεία) θα διαθέτει αρχικά έναν 18-56mm F3.5-5.6 και έναν σταθερό 23mm F2 ενώ λίγο αργότερα θα προστεθούν και οι 11-23mm F3.5-4.5 & 55-135mm F3.5-4.5.

Το σώμα της φωτογραφικής, θα είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και θα ξεκινήσει να διατίθεται στις 26 Μαΐου (σε μαύρο και ασημί χρώμα) στην τιμή των 1.850 δολαρίων. Μαζί της θα διατεθούν και οι φακοί που προαναφέραμε με τον 16-56mm F3.5-5.6 να κοστίζει 1.750 δολάρια και τον 23mm F2 να κοστίζει 1.950 δολάρια.

Τέλος, θα υπάρχει η δυνατότητα προαιρετικής επιλογής ηλεκτρονικού viewfinder το οποίο θα διαθέτει και ενσωματωμένο GPS με κόστος 595 δολάρια, ενώ δυστυχώς για το παρόν μοντέλο τουλάχιστον απουσιάζει η δυνατότητα εγγραφής βίντεο.

Posted Image

Link.png Site: DPreview

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Την θέλω κολασμένα. Ότι ομορφότερο έχω δεί σε mirrorless.

ΥΓ: Φυσικά με την τιμή που έχει η διαφορά του θέλω με το θα την έχω είναι χαώδης... :P

• Like 1
Δημοσ.

Σιγά ρε συ την ομορφιά. Σαν lx5 φουσκωμένη ειναι, και απο χαρακτηρίστηκα τα ίδια έδινε η nex5 πριν 2,5 χρόνια.

Και δεν τραβάει κάν βίντεο. Έλεος.

Να μην σχολιάσω το ότι κάνει 1800€ το σώμα και αλλα τόσα ένας κλασικός ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ζουμ φακός που σε αλλα σύστηματα τους βρίσκεις απο 100€

Αραγε εάν δεν έγραφε Leica θα σου άρεσε τη ίδιο;

Sent from my iPhone using Insomnia

• Like 10
Δημοσ.

Τραγικό μπορεί να είναι και το iphone σου σε σχέση με ένα καλό android αλλά παρ' όλα αυτά το πήρες. Κι ακόμα τραγικότερη ήταν η τιμή του.

Δεν έχω ψαχτεί και πολύ στον χώρο των καμερών τον τελευταίο καιρό κι απο τα λίγα που έχω δεί μου άρεσε, πρέπει να απολογηθώ; 

Και για να απαντήσω στην τελευταία σου ερώτηση, πραγματικά δεν θα με ενδιέφερε τι μάρκας είναι.

Τέλος δεν είπα ποτέ πως θα την αγοράσω. Αλλά δεν χωράει αμφιβολία πως θα ήθελα να την είχα.

• Like 6
Δημοσ.

Συγνώμη η Μ9 Mirrorless δεν είναι; Είναι πανάκριβη αλλά πραγματικά πολύ όμορφη και πιστεύω ότι από ποιότητα κατασκευής τόσο οι φακοί όσο και η μηχανή πρέπει να είναι κορυφή. Το ότι ο  φακός είναι σκοτεινός δεν είναι απαραίτητα κακό, εξαρτάται τι τραβάς; Μήπως είναι και full frame, διότι αν είναι τότε η τιμή είναι μια χαρά για Leica.

Δημοσ.

Απ΄ότι φαίνεται πρόκειται για μια τυπική Leica με ότι αυτό συνεπάγεται . Η οθόνη πλησιάζει περισσότερο σε οθόνη αφής κινητού. Η φωτογραφίες που είδα (δείγματα) δεν με ενθουσίασαν ιδιαίτερα. Εκεί που υπερέχει είναι στην ποιότητα κατασκευής , στο σώμα και στους φακούς. Όμως η τιμή της είναι παράλογη για τους περισσότερους και προσιτή σε μερικούς. Μηχανή για λίγους .

• Like 1
Δημοσ.

Ο τίτλος με έβαλε σε σκέψεις. Ενώ μου ήταν ξεκάθαρο πως οι Leica έχει κυρίως mirrorless κάμερες παρατήρησα πως υπάρχει μία σύγχυση με το πως χρησιμοποιείται ο όρος mirrorless. Έχει συνδυαστεί με τις 4/3 κάμερες που εξαρχής δεν είχαν καθρέφτη, όμως ούτε η Μ8 η Μ9 έχουν καθρέφτη.

Επίσης τι να κάνεις μια Leica χωρίς Full frame, πάνε στράφι όλοι οι καλοί Leica friendly φακοί, Helios, MIR, Jupiter, Leica κτλ μιας και θα έχεις το 1.6 crop factor από το APS-C.

• Like 2
Δημοσ.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κανονικά τους παλιούς φακούς απλα θα ειναι χ1,6 αυυονισως βολεύει κάπου ίσως όχι... Οι m8 m9 ειναι τήλεμετρικες μηχανές οι mirrorless ειναι άλλη κατηγορία

Δημοσ.
Τραγικό μπορεί να είναι και το iphone σου σε σχέση με ένα καλό android αλλά παρ' όλα αυτά το πήρες. Κι ακόμα τραγικότερη ήταν η τιμή του.

Δεν έχω ψαχτεί και πολύ στον χώρο των καμερών τον τελευταίο καιρό κι απο τα λίγα που έχω δεί μου άρεσε, πρέπει να απολογηθώ; 

Και για να απαντήσω στην τελευταία σου ερώτηση, πραγματικά δεν θα με ενδιέφερε τι μάρκας είναι.

Τέλος δεν είπα ποτέ πως θα την αγοράσω. Αλλά δεν χωράει αμφιβολία πως θα ήθελα να την είχα.

Καλα μη τρελενεσαι δε είπα τιποτα.

Οσο για το τηλεφωνο ειναι τελείως άσχετο.

Είχα android htc one αλλα δε μπορω με τιποτα να το συμπάθησω σε σχέση με το iOS. Ειναι καθαρά θέμα λειτουργικού.

Τέλος πάντων, no more trolling

Δημοσ.

τεχνικά και οι "mirrorless" και οι τηλεμετρικες ειναι αμφότερες mirrorless (δλδ ανεφ καθρέπτη όπως πχ είναι οι SLR). Παρόλα αυτά η ονομασία mirrorless πάει σε αυτές που κάποτε πήγαν να ονομασθούν SLD (single lens digital) και κάπως αλλιως δεν θυμάμαι. 

Οσο για την τιμή της καμία leica δεν άξιζε ποτέ όσο κάνει όπως και τα iphone και άλλα prestige είδη. Το μεγαλύτερο ποσοστό της τιμής πάει στο σηματάκι (κόκκινη βούλα) και το όνομα. Γνωστό από παλιά. Τίποτα νέο.

Οι κρατούντες κλειδιά Porsche, κινητό iphone με στρας κτλ δεν μπορούν να κρατάνε φωτογραφική "panasonic" αλλα το ακριβό όπως μια leica! Είναι θέμα τοποθέτησης (στάσης ζωής) όχι κόστους απόδοσης, για αυτούς που την έχουν το "κόστος" "is not a matter", αν καταλαβαίνεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...