Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.  Έχω στην κατοχή μου το παρακάτω σύστημα και σκέφτομαι αν αξίζει να κάνω αναβάθμιση.

Case: HAF 912

Mo/bo: 880GM-UD2H

CPU: Phenom 1090T + Cooler Master 412Slim

RAM: XMS3 8GB dual channel 1600mhz

GPU: GIGABYTE GTX760 2GB

PSU: Corsair CX500 v2

SSD/HDD: Agility 3 60gb & Caviar Black 1TB

Οι λόγοι που θέλω να κάνω αναβάθμιση είναι οι εξής:

1ον. Η κάρτα γραφικών καλύπτει 4 υποδοχές sata και οι 2 που απομένουν είναι πολύ κοντά στο 3ο fan της κάρτας με αποτέλεσμα μερικές φορές το fan να ακουμπά στα sata καλώδια και τα "τρώει".

n8y8.jpgtg5h.jpg

2ον. Η μητρική που έχω τώρα υποστηρίζει sata2/pci-e 2.0/880g chipset/1333mHz ram, έτσι σκέφτομαι πως άμα πάω σε μια καλύτερη μητρική θα δω ένα speed boost στο pc περίπου στο 10-20%.

3ον. Θέλω να ανεβάσω τον 1090t περίπου στα 4.0GHz όπου με αυτή την μητρική δεν μπορώ να κάνω τίποτα.

Το pc κυρίως το έχω για casual gaming και λίγο επεξεργασία video με premiere και after effects. Ο επεξεργαστής μέχρι στιγμής με καλύπτει πλήρως.

Έτσι λοιπών έχω σκεφτεί 2 λύσεις. Πρώτη λύση είναι να παραμείνω έτσι όπως είμαι και κάνω update cpu-ram-mobo στο μακρινό μέλλον. Επομένη λύση είναι να πάρω μια μητρική 970 τώρα και να αναβαθμίσω αν χρειαστώ επεξεργαστή στο μέλλον με κάποιον από την σειρά fx.

Budget για μητρικη 80~.

Εσεις τι θα προτεινατε σαν λυση;

Επεξ/σία από 4GGELOS
Δημοσ.

Δοκίμασα με γωνιακό sata και πλέον δεν ακουμπά το fan της κάρτας. Ευχαριστώ dobro.

Το ερώτημα μου όμως παραμένει, αξίζει να επενδύσω για το am3+ chip ή να περιμένω για αναβάθμιση σε νέο chip στο μέλλον;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...