filarhos Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Ο τίτλος δεν είναι και πολύ διαφωτιστικός. Το κουτί αποτελείται από: Amd fx6300 Gigabyte 970a-d3 rev. 3.0 Asus hd7790 WD 1003fbyx corsair 750w Αραιά (2-3 φορές τον μήνα) είχα μπλε οθόνη αλλά δεν είχα δώσει και πολύ σημασία μέχρι που εχθές μετά από μια επανεκκίνηση δεν έκανε boot δηλαδή dos το logo της μητρικής και επανεκκίνηση. Έβαλα το dvd των 7 και έκανα διόρθωση του boot (με την τρίτη τέταρτη προσπάθεια γιατί κολλούσε και έπρεπε να μην έχω το dvd μέσα αλλά να το βάλω λίγο πριν επιλέξω να εκκινήσει από το dvd). Επανεκκίνηση και μπήκα στα 7. Τον επανεκκινώ και πάλι τα ίδια. Μόνο που τώρα δοκίμασα έναν άλλο σκληρό με περασμένο άλλο λειτουργικό, 7 πάλι, και bootαρε κατευθείαν και έκανα backup. Έβαλα το διαγνωστικό της wd και έκανα όλα τα τεστ που έχει και δεν έβγαλε τίποτα. Αλλά συνεχίζει αν είναι συνδεδεμένος να κολλάει (αλλαγές σε καλώδια και θύρες έχουν γίνει). Τώρα έβαλα ένα eurosoft pc check όπου του είπα να κάνει ένα full test. Αμέσως έβγαλε πρόβλημα στους processor 2-3-4-5-6 mp symmetry failed και σκέφτομαι ότι μάλλον φταίει η μητρική. Θα το αφήσω να κάνει όλα τα τεστ και θα ενημερώσω. Έχω πάρει και έναν ssd αλλά δεν έχω προλάβει να τον βάλω να τον δοκιμάσω με μια καινούρια εγκατάσταση; Έχουμε κάποια ιδέα για του τι μπορεί να συμβαίνει; Ευχαριστώ πολύ
TheELF Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Πρώτα από όλα κλείσε το logo από το bios μπας και σου βγάζει κάποιο μήνυμα με το τι πρόβλημα έχει,ενδέχεται απλά κάτι να πάθανε τα αρχεία εκκίνησης. mp symmetry failed αν έχεις κάνει o/c βάλε τα default ή έστω κατέβασε το λίγο και παρακολούθα/ξανά κάνε τον έλεγχο.
filarhos Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Μετά τα τεστ που έκανα με το διαγνωστικό της wd ο σκληρός είναι κενός (οπότε δοκιμή με αυτόν δεν γίνεται) αλλά ο άλλος από παλιά εγκατάσταση μια χαρά δούλεψε. Σκέφτομαι μόλις τελειώσουν τα τεστ να βάλω τον σσδ. Δεν έχω πειράξει τις ρυθμίσεις του bios είναι στο default (το τσέκαρα δυο τρεις φορές). Μήπως να του περάσω ξανά το firmware μήπως δεν έχει περαστεί σωστά (από την gigabyte) και βγάζει προβλήματα;
TheELF Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Αραιά (2-3 φορές τον μήνα) είχα μπλε οθόνη αλλά δεν είχα δώσει και πολύ σημασία μέχρι που εχθές μετά από μια επανεκκίνηση δεν έκανε boot δηλαδή dos το logo της μητρικής και επανεκκίνηση. Υπάρχει επιλογή στο bios να μην δείχνει το logo της μητρικής,έτσι δείχνει πληροφορίες της εκκίνησης που μπορεί να δώσει στοιχεία για το τι παίζει.
filarhos Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Το τεστ έγραψε ότι ο sata controller είναι absent και επειδή μου έκανε εντύπωση το ξαναέτρεξα (αφού του πέρασα ξανά το firmware που είχε στην μητρική) δεν έβγαλε κάποιο πρόβλημα. Πάω να του περάσω και μια τα win 8.1 στον ssd και βλέπουμε. Υ.Γ. Το απενεργοποιήσα το logo αλλά δεν έβγαλε τίποτα μόνο το logo της american megatrends χωρις άλλες πληροφορίες.
filarhos Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Έκανα εγκατάσταση στα 8.1 (σε λιγότερο από 6 λεπτά είχε τελειώσει) και λίγο που τα δούλεψα δεν είχα πρόβλημα με τον ssd. Αργότερα θα περάσω στον σκληρό που είχε το θέμα πάλι τα αρχεία του και βλέπουμε. Υ.Γ. Άσχετη ερώτηση, αφού είδε τον ssd δεν χρειάζεται να περάσω τους drivers του sata controller;
filarhos Δημοσ. 30 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2014 Τελικά όλα καλά πέρασα ξανά τα αρχεία στην αποθήκη πλέον και δεν βγάζει κανένα πρόβλημα. Μάλλον κάτι είχε συμβεί στο boot του σκληρού. Μόλις προλάβω θα βάλω και ένα διαγνωστικκό καινούριο να δω τι λέει για τα λάθη που έβγαζε το άλλο. Ευχαριστώ πολύ!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα