Kiar Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Το chip είναι σε 2 διαστάσεις Σε αυτόν τον πλανήτη δεν υπάρχει κάτι που να έχει 2 διαστάσεις, όλα είναι τρισδιάστατα.
michael92 Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Σε αυτόν τον πλανήτη δεν υπάρχει κάτι που να έχει 2 διαστάσεις, όλα είναι τρισδιάστατα. Το chip αποτελείται από ένα μόλις layer με transistor, οπότε θεωρείται δισδιάστατη αρχιτεκτονική, είτε έχει πάχος μερικά μόρια, είτε μερικά χιλιόμετρα.
Kiar Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Το chip αποτελείται από ένα μόλις layer με transistor, οπότε θεωρείται δισδιάστατη αρχιτεκτονική, είτε έχει πάχος μερικά μόρια, είτε μερικά χιλιόμετρα. Στην θεωρία, όχι στην πράξη.
michael92 Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Στην θεωρεία, όχι στην πράξη. Και στην θεωρία και στην πράξη η αρχιτεκτονική του επεξεργαστή είναι δισδιάστατη που βασίζεται στις φυσικές του ιδιότητες στον τρισδιάστατο χώρο. Αυτό δεν σημαίνει ότι λαμβάνουμε την τρίτη διάσταση υπόψιν όταν κάνουμε υπολογισμούς για τον αριθμό των transistor.
Kiar Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Και στην θεωρία και στην πράξη η αρχιτεκτονική του επεξεργαστή είναι δισδιάστατη που βασίζεται στις φυσικές του ιδιότητες στον τρισδιάστατο χώρο. Αυτό δεν σημαίνει ότι λαμβάνουμε την τρίτη διάσταση υπόψιν όταν κάνουμε υπολογισμούς για τον αριθμό των transistor. Τώρα κάνεις πλάκα ? 2 διαστάσεις στην πράξη ?
michael92 Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Τώρα κάνεις πλάκα ? 2 διαστάσεις στην πράξη ? Στην πράξη όλα τα φαινόμενα (ηλεκτρομαγνητικό, βαρυτικό, ισχυρό πυρηνικό και ασθενές πυρηνικό) ανήκουν στον τετρασδιάστατο υπερχώρο. Αυτό δεν θα κάνει την αρχιτεκτονική τετρασδιάστατη όμως.
Kiar Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Στην πράξη όλα τα φαινόμενα (ηλεκτρομαγνητικό, βαρυτικό, ισχυρό πυρηνικό και ασθενές πυρηνικό) ανήκουν στον τετρασδιάστατο υπερχώρο. Αυτό δεν θα κάνει την αρχιτεκτονική τετρασδιάστατη όμως. Δικαιολόγησε πρώτα τις 2 διαστάσεις και άσε τις 4, που για να τις δεις πρέπει να μασάς τα φύλλα που μασούσε η πυθία. Η κατασκευη που βλεπεις – διαβάζεις ενός επεξεργαστή δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, άπλα υπάρχουν θεωρίες για να έχουν να λένε. Ξέρεις ακριβώς πόσα τρανζίστορ έχει ο επεξεργαστής σου ? Όχι ούτε θα μάθεις ποτέ. Είναι όπως την τυρόπιτα, όσο ζυμώνεις με βούτυρο τόσο ποιο πολλά φύλλα θα βγάλει.
michael92 Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Δικαιολόγησε πρώτα τις 2 διαστάσεις και άσε τις 4, που για να τις δεις πρέπει να μασάς τα φύλλα που μασούσε η πυθία. Η κατασκευη που βλεπεις – διαβάζεις ενός επεξεργαστή δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, άπλα υπάρχουν θεωρίες για να έχουν να λένε. Ξέρεις ακριβώς πόσα τρανζίστορ έχει ο επεξεργαστής σου ? Όχι ούτε θα μάθεις ποτέ. Είναι όπως την τυρόπιτα, όσο ζυμώνεις με βούτυρο τόσο ποιο πολλά φύλλα θα βγάλει. Εσύ απλά μπερδεύεις τις φυσικές διαστάσεις και ιδιότητες με την αρχιτεκτονική. Όσο δεν μπαίνει το ένα transistor πάνω στο άλλο η αρχιτεκτονική είναι δισδιάστατη, ενώ το υλικό είναι τρισδιάστατο ή τετρασδιάστατο ή ότι άλλο θες. Ξέρω ότι ο επεξεργαστής μου έχει 1 δις transistors, το ακριβώς πόσα με αφήνει αδιάφορο. 1
kissMA Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Τα πράγματα αρχίζουν και δυσκολεύουν στον τομέα των process techs. Παλιότερα τέτοιες μεταβάσεις ήταν πολύ φτηνότερες και πιο εύκολες. Τώρα ακόμα και η TSMC ζορίζεται πολύ περισσότερο απο οτι περίμεναν όλοι. Αυτό δείχνει και την μεγάλη τεχνολογική πρωτοπορία της intel που είναι 2 χρόνια τώρα στα 22nm και ετοιμάζεται για τα 14. Δυστυχώς οι εποχές που είχαμε εύκολη και φτηνή αύξηση ταχύτητας/δυνατοτήτων των CPU λόγω πυκνότερων transistor σιγά σιγά τελειώνουν, τουλάχιστον για τη σιλικόνη.
jgeorgiou Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 1) H σχεδίαση/αρχιτεκτονική είναι πράγματι δισδιάστατη ... αλλά το κύτταρο (τρανζίστορ) είναι ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΟ. Πράγματι τα 20νμ αφορούν το μήκος αλλά συμπίπτει και με το πλάτος και το ύψος.. Ολα τα πράγματα έχουν 3 διαστάσεις ακόμη και το 1 μόριο! Τώρα ....για λόγους απλούστευσης πράγματι πολλές φορές μιλάμε δισδιάστατα γιατί δεν χάνουμε και κάτι αν αγνοήσουμε την τρίτη διάσταση στις τωρινές αρχιτεκτονικές. Γενικά καθε 5 χρόνια η βιομηχανία συζητάει ότι πλησιάζει στα όρια , ότι δεν μπορεί να κατεβάσει εύκολα γεωμετρία ...κτλ τα 14νμ της ΙΝΤΕΛ διαψεύδει όλα αυτά αφού είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ σμίκρυνση. Χρησιμοποιούν νέα υλικά , ντοπαρισμένους ημιαγωγούς .... οι τύποι έχουν ξεφύγει. Οταν φτάσουν ΠΡΑΓΜΑΤΙ στα όρια των γνωστών ημιαγωγών θα έχουμε υλικά με βάση τον άνθρακα μάλλον. Τέλος πάντων .... τα όρια αφού η Ιντελ έχεις τελειώσει τα 14νμ και η βιομηχανία δουλεύει με 28νμ και λίγοι στα 22/20 έχει ακόμη εγγυημένα 3-5 χρόνια εξέλιξης και όπως λένε σίγουρα θα καταφέρουν ΜΟΝΟψηφια νμ με βελτίωση της παρούσας τεχνολογίας. Μετά βλέπουμε! 1
21century Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Προφανώς θα περιμένουν να πουλήσουν πρώτα τα προιόντα τους στην αγορά και μετά...
Kiar Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Ξέρω ότι ο επεξεργαστής μου έχει 1 δις transistors, το ακριβώς πόσα με αφήνει αδιάφορο. Μπορείς να αποδείξεις ότι ο επεξεργαστής σου έχει 1 δις τρανζίστορ ? Μπορείς να αποδείξεις ότι το κάθε τρανζίστορ είναι “δίπλα στο άλλο” ? Και όχι “το ένα επάνω στο άλλο” ?
georgepppo Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Τώρα ρε παιδιά τι συζήτηση είναι αυτή αν τα τρανζιστορ τα μετράνε σε 3 η 2 διαστάσεις και το κύτταρο και το μόριο και το έτσι και τα νανόμετρα αν μετράνε περίμετρο,εμβαδόν η όγκο η ουσία είναι πως κατεβαίνει η κατανάλωση και αυξάνονται οι επιδόσεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα