Fubar.gr Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Χαιρετώ την παρέα! Έχει δοκιμάσει κανείς να φλασάρει BIOS απευθείας πάνω στο τσιπάκι NAND με προγραμματιστή σαν το TL866? Δοκίμασα απο δύο χαλασμένες μητρικές με γνωστή έκδοση BIOS να τραβήξω τα δεδομένα απο τη NAND, όμως και στις δύο περιπτώσεις, συγκρίνοντας το dump με τα αντίστοιχα αρχεία bin έιχαν μερικά byte διαφορά. Ακόμα δέν το έχω δοκιμάσει σε ζωντανή μητρική και απ όσο έχω ψάξει στο internet δέν έχω βρεί τίποτα.
TheELF Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δοκίμασα απο δύο χαλασμένες μητρικές με γνωστή έκδοση BIOS να τραβήξω τα δεδομένα απο τη NAND, όμως και στις δύο περιπτώσεις, συγκρίνοντας το dump με τα αντίστοιχα αρχεία bin έιχαν μερικά byte διαφορά. Μπορεί να είναι από της ρυθμίσεις που έχουν γίνει για την λειτουργία,αν μπορείς και λειτουργούν οι μητρικές κάνε πρώτα ένα reload defaults και δοκίμασε ξανά. 1
Fubar.gr Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Μπορεί να είναι από της ρυθμίσεις που έχουν γίνει για την λειτουργία,αν μπορείς και λειτουργούν οι μητρικές κάνε πρώτα ένα reload defaults και δοκίμασε ξανά. Όχι, δέν είναι αυτό. Όλες οι ρυθμίσεις αποθηκεύονται στο Southbridge. Αυτό τροφοδοτείται απο την μπαταρία της μητρικής και απο εκεί σβήνονται τα δεδομένα όταν κάνουμε Clear CMOS. Το ίδιο το BIOS παραμένει αμετάβλητο.
Fubar.gr Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Τελικα λειτουργει ο προγραμματιστης; Σίγουρα λειτουργεί, με αυτό τον τρόπο επαναφέρουν bricked μητρικές. Το ζήτημα είναι τί επεξεργασία γίνεται στο αρχείο του BIOS πρίν φλασαριστεί. Υποθέτω οτι απλα κάνει κάποιου είδους padding, προσθέτωντας μηδενικά στην αρχή ή στο τέλος του αρχείου, μέχρι να έρθει στο σωστό μέγεθος. Αλλά οι μητρικές που έκανα τη δοκιμή ήταν νεκρές (απο κεραυνό) και πιθανόν το BIOS που είχε μέσα να ήταν corrupted. Οπότε δέν είμαι σίγουρος. Απο τότε δέν έχει πέσει στα χέρια μου κάποια ζωντανή μητρική με γνωστή έκδοση BIOS για να πειραματιστώ.
george_gpu Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 καλημέρα , όταν λές nand chip εννοείς το 8 Pin smd soic ; στην ουσία σε bricked bios ξαναφλασάρεις το bios με το αντίστοιχο file δεν κάνεις κατι παραπανω (edit) άντε να έχει χαλάσει το chip ( σπάνια λιγο)
Fubar.gr Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Απ ότι φαίνεται τα κατάφερα να φλασάρω BIOS με προγραμματιστή σε μητρική MSI. Τόσο το BIOS που είχε ήδη μέσα, όσο και η καινούρια έκδοση ήταν ακριβώς 8MB https://www.youtube.com/watch?v=aukrjbe6t8Q
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα