Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μαθατε την ελαιογραφια και την κανατε και καραμελα.........μια χαρα φωτο βγαζει η μηχανη, σε φωτισμο ημερας.

ο ερασιτεχνης ,ακομη και με 5δ στα σκοταδια,παλι χαλια φωτογραφιες θα βγαζει......οσο για τα mp, τον ορο ξακρισμα δεν τον γνωριζετε?να μην κανουμε μαθημα(εδω γελαμε...) φωτογραφιας στο νημα ,ουτε επιδειξη του εξοπλισμου μας,για προσφορες ειναι το παρον.............

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

μαθατε την ελαιογραφια και την κανατε και καραμελα.........μια χαρα φωτο βγαζει η μηχανη, σε φωτισμο ημερας.

ο ερασιτεχνης ,ακομη και με 5δ στα σκοταδια,παλι χαλια φωτογραφιες θα βγαζει......οσο για τα mp, τον ορο ξακρισμα δεν τον γνωριζετε?να μην κανουμε μαθημα(εδω γελαμε...) φωτογραφιας στο νημα ,ουτε επιδειξη του εξοπλισμου μας,για προσφορες ειναι το παρον.............

Γιατί φίλε μου το κάνεις αυτό τώρα. Αφού δεν το ξέρεις το θέμα. Ποιο το πρόβλημα σου να πούμε την άποψή μας μπας και κάποιος γλητώσει την αγορά από κάτι που δεν αξίζει..

Πρώτον δεν την μάθαμε την λέξη ελαιογραφία την μελετήσαμε. Μάλλον εσύ δεν έχεις μελετήσει και δεν την ξέρεις τι θα πει τις διαφορετικές ποιότητες φωτογραφίας που βγάζουν οι διάφορες μηχανές. Θέλεις να σου εξηγήσω πως 2 μηχανές μπορεί να λένε ότι τραβάνε της ίδιας ανάλυσης φωτογραφίες αλλα να είναι η μέρα με τη νύχτα? Έτσι είναι η ζωή στην τεχνολογία. Κάποια πράγματα αξίζουν και εδώ συμφωνούμε κάποια όχι.

Τα άλλα που γράφεις είναι ασυναρτησίες αλλά επειδή κατάλαβα ότι μιλάς για μαθήματα καλά είναι να παίρνουμε μερικά.

Μάθημα 1ον. Τι είναι ελαιογραφία;

α) εδώ έχουμε μια ελαιογραφία (από αυτές που φανταζόμαστε) από πολύ ακριβότερη λίγο παλαιότερη πλην σχεδόν άχρηστης φωτογραφικά μηχανή 16mp *αυτή βρήκα πρόχειρη μπορώ να σου βρω δεκάδες ανάλογες

sony hx9v 16mp iso 800 (κλικ για μεγέθυνση)

β) εδώ έχουμε μια ΜΗ ελαιογραφία από φωτογραφική της ίδιας εταιρίας (πολύ μεγαλύτερος αισθητήρας) στα ίδια mp (16) όμως αξιόλογου μοντέλου.

sony 3n 16mp iso 800 (κλικ για μεγέθυνση)

ίδια mp, ίδια ανάλυση, ίδιες συνθήκες φωτισμού. Ίδια (ή ανάλογη) ποιότητα φωτογραφίας? ΟΧΙ. Αυτό ήταν το "μάθημα" τι είναι ελαιογραφία και τι όχι. Τώρα άσ' το αυτό για την 5d γιατί να την αναφέρεις και να υπονοείς σύγκριση με samy των 70€ εκτίθεσαι περισσότερο (να μη σου δείξω δείγμα από 5d στα ιδια iso).

Αυτό λέμε ότι και η samy της "προσφοράς" παράγει ελαιογραφίες. Είναι τόσο φτηνό μοντέλο που ούτε ασχολούνται να της κάνουν ένα review. Και οι "καλες" compact της samy δεν είναι αξιόλογες πως να περιμένω να είναι αυτή.

Όπως είδες τις λίγες αξιόλογες compacts μερικοί που ασχολούμαστε τις ξέρουμε (αν και ακούγεται "εριστικό" όπως το λέω). Αν θες συζητάμε ποιες είναι. Αν βγεί μία τέτοια καλή μηχανή σε προσφορά δεν θα την θάψουμε (δεν θάβουμε από συνήθεια) θα την παινέψουμε! (ψάξε σχόλιά μου για την sx230 πέρυσι στα 130€ από το eshop)

Αυτή εδώ για 69€ τόσο αξίζει (όχι παραπάνω). Όποιος θέλει ας την πάρει, μην πει δεν ήξερε τι παίζει. Καλή φωτογραφική δεν θα πάρει πάντως, δυστυχώς πρέπει να ανέβει για να το πετύχει αυτό.

• Like 4
Δημοσ.

οπως εγραψες στο τελος του σεντονιου σου,αλλα δεν νομιζω να το καταλαβες,η μηχανη κοστιζει πλεον 69 ευρουλακια,και μπορεις να βγαλεις τα σελφις σου χωρις να ψαχνεις καθρεπτες.αν βρεις καλυτερη σε αυτα τα ευρω,δωσε λινκ να τσεκαρουμε.....το μαθημα με την ελαιογραφια καντο σε κανα ψαρακι.ΚΑΙ οι τρεις φωτο που παρεθεσες,ειναι αμεσα εκτυπωσιμες σε 10χ15,και ΔΕΝ θα δεις διαφορα.σχεδον ουτε σε α4 θα δεις διαφορα,αν εισαι απλος χρηστης μηχανης και οχι ψειρας.αυτα,αν εχεις εκτυπωσει καμια φωτο,που δεν το κοβω.αν βλεπεις τις φωτο σε 42αρι μονιτορ  και τις βλεπεις και σε 100%,τοτε  και μονο τοτε,ΜΗΝ παρεις την σαμυ των 69 ευρω,αλλα τοτε ,εχουμε ενα θεματακι αντιληψης πλεον......

Δημοσ.

απο οτι καταλαβαινω ειστε και οι δυο γνωστες του επαγγελματος(φωτογραφιας) και μπραβο σας :-) ,αλλα εδω είναι η ενοτητα για προσφορες ,και οχι  η ενοτητα 'Φωτογραφικές Μηχανές & Video Κάμερες' .δεν είμαστε ολοι γνωστες και ευχαριστουμε για την ενημερωση περι ελαιογραφιας κτλ.....ομως χαλαρωστε και λιγακι και μην τα περνετε ολα προσωπικα.Η ουσια ηταν αν είναι προσφορα η samsung και αν την εχει καποιος,για να πει τις εντυπωσεις του ως μηχανη.καλη σας ημερα ;)

• Moderators
Δημοσ.

Καλα για χαβαλε το ειπα επειδη ειναι καμερουλα compact για απλη χρηση.εχω το xperia z1 που για κινητο εχει απιστευτη καμερα ;-) και samsung ativ s σαν δευτερο.

Αν το ειπες για χαβαλέ χωρις να το πιστευεις τοτε οκ. Και μονο που λες "που για κινητο εχει απιστευτη καμερα ;-)" μαλλον συμφωνούμε και το ειπες αστειευόμενος. Αν όμως το πιστευεις θα σου πω ότι αυτή η compact καμερουλα όπως την λες βλέποντας δειγματα της φωτογραφιας τουλάχιστον που το εψαξα, βγαζει το ιδιο καλες αν όχι καλυτερες από το κινητο σου των 20mp.

(δυο που βρηκα με ιδια iso, συνθηκες καλου φωτισμου με ηλιο και περιπου το ιδιο θεμα - για να εχουμε δικαια συγκριση)

http://img.photographyblog.com/reviews/sony_xperia_z1/photos/sony_xperia_z1_33.jpg

http://img.photographyblog.com/reviews/samsung_dv150f/sample_images/samsung_dv150f_09.jpg

Για να κλεισω λοιπον αυτην την παρεμβαση που ξεκινησε με αφορμη το αστειακι σου, θα γραψω αυτό που λεω πολύ συχνα και σε παιδια-εφηβους που τρελαίνονται με τα mp των κινητών ως φωτογραφικες όταν τα βλεπω και πιανουν αυτή τη κουβεντα:

Μια φτηνη (όχι οποια να ναι, υπαρχουν και ελάχιστες χαλια) compact καμερουλα βγαζει πολύ καλυτερες φωτογραφιες από τα περισσοτερα κινητα αν όχι από ολα. Φυσικα οσο περνανε τα χρονια βελτιώνονται τα κινητα σε αυτόν τον τομεα και εχουν μειωσει την αποσταση, αλλα ακομα δεν, εκτος βεβαίως ελαχιστων εξαιρεσεων που απλα επιβεβαιωνουν τον κανονα.

Το κινητο είναι κινητο, μην το βλέπουμε σαν αντικαταστατη ολων των αλλων. Χωρις απαιτησεις ναι, και εγω καποιες φορες δεν θα κουβαλησω μηχανη, θα κανω τη δουλεια μου κουτσα στραβα με το κινητο, αλλα μεχρι εκει. ;)

• Like 2
Δημοσ.

εννοειτε οτι ποτε κανενα κινητο δεν θα φτασει ακομα και την φθηνη compact καμερουλα των 70 ευρω εχουμε ακομα μελλον να δουμε σε αυτο τον τομεα απλα το καλο ειναι οτι οσο περναει ο καιρος υπαρχει αισθητη βελτιωση.οσο για το θεμα των mp δεν παιζει κανενα ρολο πιστευω αλλα ειναι πολυ πιο σημαντικα σε φωτογραφικα θεματα. (παιδια-εφηβους που ειπες λογικα δεν το λες σε εμενα γιατι το εχω περασει κατα πολυ το οριο αυτο) :) και βεβαια  οταν θελω να βγαλω φωτο δεν βασιζομαι στο κινητο αλλα σε μια φωτογραφικη γιατι ο καθενας στο ειδος του που ελεγε και η διαφημιση.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Και μην ξεχναμε την φωτογραφικη εργαλειο την κανει ο φακος και οχι τα megapixels

Και ο φωτογραφος φυσικα. (και για να βελτιωσω αυτό που λες περι megapixels γιατι μπορει καποιος να αντιδρασει, ο αισθητήρας την κανει, όχι τα mp ξερα σε έναν αισθητηρα 5χ7mm πχ)

Δημοσ.

..το μαθημα με την ελαιογραφια καντο σε κανα ψαρακι.ΚΑΙ οι τρεις φωτο που παρεθεσες,ειναι αμεσα εκτυπωσιμες σε 10χ15,και ΔΕΝ θα δεις διαφορα.σχεδον ουτε σε α4 θα δεις διαφορα,αν εισαι απλος χρηστης μηχανης και οχι ψειρας.αυτα,αν εχεις εκτυπωσει καμια φωτο,που δεν το κοβω.αν βλεπεις τις φωτο σε 42αρι μονιτορ  και τις βλεπεις και σε 100%,τοτε  και μονο τοτε,ΜΗΝ παρεις την σαμυ των 69 ευρω,αλλα τοτε ,εχουμε ενα θεματακι αντιληψης πλεον......

κάνεις πάρα πολυ μεγάλο λάθος μάλλον δεν έχεις τυπώσει ποτέ σου με δυο διαφορετικής ποιότητας μηχανές. Αμα ήταν έτσι στους γάμους που τυπώνουν μεχρι Α4 (περίπου) και συνήθως μικρότερες θα κουβαλούσαν κόμπακτ των 120gr οι φωτογράφοι και όχι μαούνες (5D, D800, κτλ) των 3,5kg (με τον φακό). Η διαφορά στην εκτύπωση (300-200dpi) θα είναι εμφανέστατη. Στη μία θα είναι σαν.. ελαιογραφία και στην καλή μηχανή θα υπάρχει οξύτητα, σωστά χρώματα, ρεαλιστικό δυναμικό εύρος κτλ.

Στο 10Χ15 θα είναι μικρότερο το χάλι της σάμυ της προσφοράς και σε Α4 θα είναι χαώδης η διαφορά υπέρ της καλής μηχανής..  Αν δεν πιστεύεις εμένα ρώτα το φωτογραφείο της γειτονιά σου. Δεν χρειάζεται να πας κόντρα χωρίς να έχεις δίκαιο. Μελέτησε το το θέμα και θα πιστεις..

εννοειτε οτι ποτε κανενα κινητο δεν θα φτασει ακομα και την φθηνη compact καμερουλα των 70 ευρω εχουμε ακομα μελλον να δουμε σε αυτο τον τομεα απλα το καλο ειναι οτι οσο περναει ο καιρος υπαρχει αισθητη βελτιωση.οσο για το θεμα των mp δεν παιζει κανενα ρολο πιστευω αλλα ειναι πολυ πιο σημαντικα σε φωτογραφικα θεματα. (παιδια-εφηβους που ειπες λογικα δεν το λες σε εμενα γιατι το εχω περασει κατα πολυ το οριο αυτο) :) και βεβαια  οταν θελω να βγαλω φωτο δεν βασιζομαι στο κινητο αλλα σε μια φωτογραφικη γιατι ο καθενας στο ειδος του που ελεγε και η διαφημιση.

όχι φίλε μου δεν ισχύει αυτό πλέον.  Όχι για κάποια κινητά που ενσωματώνουν πολύ καλύτερο υλικό από τις compact. Πχ το nokia 808, 1020, sony Z2 κτλ. Το 808 με 41mp (καλά διάβασες) έχει 4 φορές μεγαλύτερο αισθητήρα (1/1.2 vs 1/2.5'') από μια μικρής compact και εννοείτε τις "πατάει" ως φωτογραφική μηχανή και βιντεοκάμερα. Και εγώ αρχικά δεν το πίστευα ως που έγινα ειδών και πιστέψας και εγώ

Δες δείγμα από κινητό 1:1 του 808 (μεγένθυνε τον κρίκο όσο θες θα δεις τα "σπυράκια" του αλουμινίου πάνω του). Μπορείς να βρεις πολλές τέτοιες. 

Δημοσ.

Εγω εγραψα αν διαβασες αγαπητε φιλε πιο πανω οτι εχω το xperia z1 και θεωρω οτι εχει απιστευτη φωτογραφια.τωρα απλα ειπα επειδη καναμε και μια μικρη κουβεντα με τον matrixxx οτι καθε πραγμα στο ειδος του.οτι δηλαδη οι φωτογραφικες εχουν περισσοτερες λειτουργιες.απλα λεω επεισης και θεωρω οτι υπαρχουν κινητα με απιστευτες καμερες. (z1 - z2 808 1020 κτλπ που ανεφερες)παντως φωτο απο το 808 εχω δει και ειναι κορυφαια.

Δημοσ.

key,εγω τα παραταω εδω,μιας και βλεπω εχεις θεμα με την πραγματικοτητα,και η μεγαλυτερη αποδειξη ειναι οτι συνεχιζεις να συγκρινεις την σαμυ με τα 69 ευρω,ΜΕ ΤΟ ΝΟΚΙΑ 808 και 1020 των 350 φευγα ευρω.....κατι δεν καταλαβαινεις και προφανως δεν εχω ορεξη και χρονο να ασχοληθω.......πρεπει να ξεκλεβω και λιγο χρονο για να εκτυπωνω καθημερινα 5-10 φωτο α4 και 5-10 α6,στο σπιτι,με χυμα φτηνιαρικα μελανια,οικιακο εκτυπωτη,χωρις φωτιοσοπια και γιατροσοφια,απο 2 κομπακτ μηχανες,αφου οι δσλρ ειναι δυσχρηστες και σταματησα να τις χρησιμοποιω εδω και μια τριετια.........αλλα μαλλον εσυ και η θεωριες σου,ειναι η σωστη πλευρα....αυτος που κοιταει την σαμυ των 69 ευρω,να μην την παρει,αλλα ενω εχει χρημα ισα για να παρει μια σαμυ των 69,εσυ προτεινεις να δωσει περισοτερα για να παρει μια καλυτερη.......ελπιζω να μην εισαι ο ιδιος με αυτον που γραφει στο δπγρ με το ιδιο νικ...........

Δημοσ.

Πραγματικα πως καταφερνετε και κανετε ενα θεμα προσφορας για φωτογραφικη μηχανη σε προσωπικό ζητημα?

Για τα κινητα και τις φωτογραφικες τους παντως εχουν κανει τεραστια βηματα ,δειτε φωτο απο το Inew V3 και θα εκπλαγειτε.

Δημοσ.

Κατ' αρχάς δεν τσακωνόμαστε ούτε το κάνουμε προσωπικό το θέμα. Νομίζω συζητάμε. Ισως λόγω του γραπτού λόγου κάποιοι "τόνοι" της φωνής δεν περνάνε σωστά. 

Έπειτα ποτέ εγώ δεν είπα δεν είναι κακή η προσφορά για 69€. Είπα δεν είναι καλή φωτογραφική (για αυτές που θεωρούμε καλές). 

Ας δούμε τι είπα:

keysmith, on 26 Apr 2014 - 8:58 PM, said:

Εχει wifi και διπλή lcd καλούτσικο από θέμα εύρους (25-125) και φωτεινότητα (f2.5-6.5) φακό.

Παρόλα αυτά αυτές οι μηχανές είναι "μάπα" (παράγουν ελαιογραφίες) για να λέμε την αλήθεια, αλλά οκ για αυτούς που θέλουν τα βασικά είναι οκ, καλύτερες από πολλά κινητά..

νομίζω λέω χωρίς πάθος την άποψή μου προβάλλοντας και τα καλά και τα αρνητικά που της βρίσκω. Το τελικό συμπέρασμα είναι "αλλά οκ για αυτούς που θέλουν τα βασικά είναι οκ, καλύτερες από πολλά κινητά.. " το οποίο νομίζω είναι εν γένει ΘΕΤΙΚΟ.-

Τώρα αν απάντησα τι απάντησα σε επόμενα posts είναι γιατί νομίζω άδικα "προκλήθηκα", αλλα και έτσι δεν νομίζω ότι ξεφύγαμε από το θέμα προσφορά φωτογραφικής. Ας το δουμε ως αφορμή ζήτησης και παραδειγμάτων πως ξεχωρίζουμε τις "καλές" από τις κακές φωτογραφικές μηχανές και ότι όπως και να το κάνουμε όπως και παντού και εδώ τα προϊόντα δεν είναι ίδιας "αξίας" (value) ούτε όμως και τιμής (money) και άρα value/money. Ο δείκτης αυτός είναι υποκειμενικός που και πάνω είναι καλός. Οι συντελεστές του όμως (αριθμητής παρονομαστής όχι). 

Πιστεύω κάποιοι που τα διάβασαν  αυτά που γράφουμε, αύριο πιο συνειδητοποιημένα θα επιλέξουν ή θα απορρίψουν ανάλογες "προσφορές".

Δεν χρειάζεται να γράψουμε περισσότερα, το πιθανότερο είναι να έληξε ή να λήγει αύριο αυτή η προσφορά. 

Καλό απόγευμα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...