qsis Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Είχα/έχω δύο tablet με μονά κοινά χαρακτηριστικά ότι και τα δύο είναι Asus και ότι και τα δύο έχουν περίπου 4000 mAh μπαταρία Το ένα είναι το πρώτο transformer στις 10 ίντσες με ανάλυση οθόνης 1280x800 και διπύρηνο tegra 2 και το άλλο το nexus 7 (2013) με 7 ίντσες οθόνη , ανάλυση 1920x1200 και τετραπύρηνο krait Προφανώς το δεύτερο είναι πιο ικανό/γρήγορο παρά το μικρό του μέγεθος και η ποιότητα της εικόνας λόγω της ανάλυσης πολύ καλύτερη (σαν χρώματα,γωνίες και τα δύο έχουν αξιοπρεπή ips) Το θέμα όμως είναι ότι το transformer μου έβγαζε κατά μέσο όρο 3-4 μέρες, ενώ το nexus δύσκολα περνάει τις δύο. Ο λόγος που γίνεται αυτό (παρά τη σαφώς μικρότερη οθόνη) είναι ο τετραπύρηνος επεξεργαστής ο οποίος αν και πιο σύγχρονος είναι μάλλον τελικά πιο ενεργοβόρος, αλλά και η ανάλυση βεβαίως η οποία είναι διπλάσια. Ανέφερα αυτή τη σύγκριση μόνο και μόνο επειδή μιλάμε για ίδιες περίπου μπαταρίες από τον ίδιο κατασκευαστή. Ωραία τα specs, δε λέω, αλλά όχι όταν καταστρέφουν τη πρακτικότητα. Στο 7αρι που κρατάω πάντως αυτή τη στιγμή και γράφω, προσπαθώ παρά πολύ να διακρίνω πιξελ αλλά από τα 20cm που το κρατάω δε μπορώ (στο 10αρι μου βγάζουν μάτι οκ..) Ακόμα μεγαλύτερη ανάλυση (ή μάλλον περισσότερα ppi) και ακόμα μεγαλύτερη κατανάλωση μου φαντάζουν τελείως άχρηστα
Super Moderators Thresh Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Τιμη δεν λενε ε???? για ποιο λόγο να πουν τιμή χονδρικής? 1
Odyss3us Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 αφού το μάτι δεν τις βλέπει ουτε στη πλασμα απο τα 4 μετρα βλεπεις τα πιξελς της ταπεινης αναλυσης 1920x1080 αρα και εκει ειναι αχρηστη οποιαδηποτε αυξηση, ναι; περα απο τη μπαταρια και το φορτο κανεις κι ενα επιπλεον λαθος, αυτες οι αναλυσεις ενσωματωνονται αμεσως σε ολα τα premium tablet/κινητα αφου γινονται standard οπως γινεται με την αυξηση μνημης κοκ. δεν υφιστανται ως μεσο ανταγωνισμου οπως λαθεμενα νομιζεις και ειδικα απο τη στιγμη που τα μοντελα των κατασκευαστων αυτης της κατηγοριας ουτως ή αλλως αλλαζουν σε λιγοτερο απο 1 χρονο
keysmith Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 ουτε στη πλασμα απο τα 4 μετρα βλεπεις τα πιξελς της ταπεινης αναλυσης 1920x1080 αρα και εκει ειναι αχρηστη οποιαδηποτε αυξηση, ναι; περα απο τη μπαταρια και το φορτο κανεις κι ενα επιπλεον λαθος, αυτες οι αναλυσεις ενσωματωνονται αμεσως σε ολα τα premium tablet/κινητα αφου γινονται standard οπως γινεται με την αυξηση μνημης κοκ. δεν υφιστανται ως μεσο ανταγωνισμου οπως λαθεμενα νομιζεις και ειδικα απο τη στιγμη που τα μοντελα των κατασκευαστων αυτης της κατηγοριας ουτως ή αλλως αλλαζουν σε λιγοτερο απο 1 χρονο Πρώτον την τηλεόρασή μου την βλέπω στα 2μ και δεύτερον σήμερα οι τηλεωράσεις είναι >42'' (πολύ πολύ μικρότερα των 300dpi τι συγκρίνεις ξέρεις πόσα dpi είναι μια 42'' TV?) άρα το επιχείρημά σου είναι λάθος. Μονο τα DPI μετράνε. Σήμερα αυτοί μιλάνε >400dpi. Οπότε τι δεν καταλαβαίνεις; Αφού λέμε ΔΕΝ τα ΒΛΕΠΕΙ τα παραπανω pixels. Και τα ηχεία βελτιώνονταν ως προς την απόκριση από τον τενεκέ του πρώτου γραμμόφωνου που έβγαζε 600-2000hz και σήμερα είναι 100-22.000hz αλλά είναι εκεί 40 χρόνια τώρα! Δεν έβγαλε κανένας σε απόκρηση "καλύτερα" ηχεία (πχ 5-50.000hz) γιατί απλά δεν τα ακούει το ανθρώπινο αυτί. Το "καλύτερο" ανθρώπινο μάτι βλέπει 340dpi στα 10cm και 300dpi στα 20cm. Μην πεις τι κάνει στα 5cm δοκίμασε αν εστιάζει στα 5 και θα καταλάβεις ότι δεν εστιάζεις τόσο κοντά. Ακόμα και έτσι γιατί πρέπει να το πας στο βιολογικό όριο των 300dpi πόσο μάλλον να το ξεπεράσεις? Για να ξέρεις ότι το τερμάτισες αλλά απλά έχασε 2 μέρες σε αυτονομία μπαταρίας? Εγώ σου είπα το επιχείρημά μου. Πες μου εσύ τώρα γιατί πρέπει να αυξηθεί η ανάλυση; Για την δευτερη παράγραφό σου μάλλον πρέπει να σε παραπέμψω στις (κακές) αρχές του marketing για να στο εξηγήσω. Είναι η ίδια αρχή γιατί οι περισσότερες φωτογραφικές compact σήμερα έχουν 16mp (ελαιογραφίες, χοματογραφίες) όταν τα καθαρά τους είναι 4mp. Γιατί ο κόσμος αγοράζει specs όχι ουσία. Αν θέλουν να βελτιώσουν τις οθόνες αυτό δεν είναι ο (άχρηστος) αριθμός των pixel που μόνο κακό κάνει αλλά άλλα οπτικά θέματα όπως γωνίες θέασης, πιστότητα χρωμάτων, βαθιά μαύρα, καραρα λευκά. Πχ η οθόνη του 808, είναι "μόλις" (καλύτερα για μενα) 640Χ360 pixel στις 4'' αλλα πατάει σε χρώματα, γωνίες, μαύρο, αντίθεση κτλ οτιδήποτε έχω δει μέχρι τώρα (από iphone, sX, sony). Αυτή θα μπορούσαν να την βελτιώσουν και λίγο σε pixels.. Αυτά τα χαρακτηριστικά (μαύρο, γωνίες, χρώματα) τα χαίρεσαι πιο πολύ από ένα μάτσο pixels με γκρι μαύρα (lg, sony), πράσινα λευκά (samsung) και μικρές γωνίες θέασης (σε αυτό οι περισσότεροι είναι εντάξει).
Darthvader Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Βεβαίως και να βάλουν και 4κ οθονες στα 10αρια high end tablets για να μειωθεί το κόστος των full hd στη mid range κατηγορία... ( γιατι αν δεν βάλουν δεν υπάρχει αναγκη για καλύτερες cpu/gpus όποτε όλοι παλι θα φωναζουν ότι η qualcomm και η intel έχουν συνομωτήσει και πουλάνε παλι τα ιδια προιοντα υπερτιμολογημενα και παει λέγοντας... ) Κάποτε όταν ήταν στανταρ η αναλυση 840*480 πολλοι φώναζαν για τα 720p στις 4,5-4,7 ιντσες , πως δεν έχουν λόγο υπάρξης γιατι ακομα βλέπουμε HD στις τηλεοράσεις κτλ. Τώρα παλι τα ίδια για τα 4k .... Εγώ παντως μια χαρά χαίρομαι το nexus 10 του οποίου η οθόνη είναι η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με τα 720p tablets... και ας μου έλεγαν πολλοι πριν το αγοράσω ότι δεν έχει νόημα τόσο μεγαλη αναλυση σε 10 ίντσες. 1
disqualified Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δυστυχώς keysmith αυτός είναι ο τρόπος που λειτουργεί η αγορά και η εξελιξη θα κινηθεί προς τα εκει που υπαρχει αγοραστικο ενδιαφερον και είναι και συσκευές τις οποίες χρησιμοποιεί κάποιος 24/7. Σαφως και τα 4Κ είναι πιο χρησιμα στις τηλεορασεις και φυσικά και στις οθόνες PC. Εκεί όμως τίθεται και το θέμα χωρητικότητας του μέσου (πρέπει να υπάρχει και το υλικο για να παιχτει αλλα από την άλλη αν υπάρχει θα ερθει και το υλικο) αλλα και το ότι η θέαση γίνεται από μεγαλύτερη απόσταση. Βέβαια με αυτον τον τροπο έρχονται και οι μεγαλύτερες αναλύσεις και εκει πράγμα το οποίο συμφωνώ μαζί σου ότι χρειάζεται. Δεν ξέρω αν είναι ο σωστος τρόπος να γινονται τα πράγματα αλλα αυτη τη στιγμή αυτός είναι ο ρεαλιστικός.
Odyss3us Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Εγώ σου είπα το επιχείρημά μου. Πες μου εσύ τώρα γιατί πρέπει να αυξηθεί η ανάλυση; σου το ανεφερα πολυ πριν αλλα μαλλον δε το καταλαβες δεν ειναι θεμα ματιου αλλα η προσεγγιση της 1:1 απεικονισης μεταξυ μεσων εγγραφης και αναπαραγωγης.... οταν το συγκεκριμενο πρωτοτυπο βγει σε μαζικη παραγωγη το 4k video θα εχει γινει standard οταν εχεις ενα tablet ή κινητο που κανει video capture στα 4k και τα 8mp ειναι προτιμοτερο να βλεπεις το αποτελεσμα σε 1:1 απο τα γρεζια και το ασχημο πιξελιασμα του zoom και του upscale λιγα χρονια πριν υπηρχαν προγραμματακια που μετετρεπαν τα video σε καθε λογης μικροσκοπικης αναλυσης format αναλογα με το εκαστοτε κινητο, ωστε να γλιτωνουν χωρο και να παιζουν 1:1 τα 4k videos στο yt και το 4k media streaming απο online υπηρεσιες στο εξωτερικο που δρουν εξαιρετικα ανταγωνιστικα μη νομιζεις οτι θα πολυαργησει.... μη κρινεις με τα μετρα και σταθμα της ελλαδας το online streaming στο εξωτερικο σε mobile συσκευες εχει ηδη ευρεια χρηση η ουσια ειναι οτι σημερα για οποιοδηποτε video ειτε αυτο ειναι το επομενο blockbuster του Peter Jackson ειτε ενα βιντεακι που θα ανεβασει ενας απλος χρηστης απτο κινητο του στο yt το οπτικο αποτελεσμα θα ειναι το ιδιο η 1:1 απολυτη 4k εμπειρια σε απαραμιλλη ποιοτητα χωρις καλαμπαλικια με μετατροπες δε χρειαζεται το ματι να διακρινει ενα προς ενα τα πιξελς, overall ποιοτικα ειναι πολυ καλυτερο το αποτελεσμα, ενας χρηστης εδω σε παρομοια συζητηση για τη retina παλαιοτερα ειχε αναφερει λινκ που αποδεικνυε επιστημονικα οτι το αναλογικο ματι μπορει να αντιληφθει τη ποιοτικη διαφορα σε φασμα αναλυσεων σε μικρη αποσταση πολυ πανω απο 4k
alex1001 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Εγω προτεινω επειδη ειναι πανακριβα να πανε κατευθειαν σε 8Κ στις 10 ιντσες. Αλλα επειδη κι αυτη θα ειναι πανακριβη να το αφησουν κι αυτο και να πανε στα 16Κ. Ομως κι αυτη πανακριβη θα ειναι αρα να παμε κατευθειαν στα 32Κ. Μη σου πω και στα 64Κ γιατι κι αυτα πανακριβα θα ειναι. αερολογίες.. μετά τις 4k πάνε σε oled οι 4k είναι μια μεσοβέζικη κατάσταση να μαζέψουν χρήματα.. αν εσένα σου περισσεύουν καμια αντίρρηση να πάρεις 2-3 να παίζεις!
keysmith Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 δε χρειαζεται το ματι να διακρινει ενα προς ενα τα πιξελς, overall ποιοτικα ειναι πολυ καλυτερο το αποτελεσμα, ενας χρηστης εδω σε παρομοια συζητηση για τη retina παλαιοτερα ειχε αναφερει λινκ που αποδεικνυε επιστημονικα οτι το αναλογικο ματι μπορει να αντιληφθει τη ποιοτικη διαφορα σε φασμα αναλυσεων σε μικρη αποσταση πολυ πανω απο 4k λοιπόν ένα ένα από τα εύκολα πρώτα. Όσο μικρότερο είναι το pixel για λόγους τεχνικούς που έχουν να κάνουν με την τεχνολογία κατασκευής των panel τόσο πιο δύσκολο είναι να επιτευχθεί το ips, δλδ τόσο μικρότερες είναι η γωνίες θέασης. Για παράδειγμα πήγαινε σε ένα κοτσόβολο και παρατήρησε δύο panels μη ips (απλά) στην ίδια ανάλυση 1920Χ1080 αλλά άλλης διάστασης. Δες μια μικρή 21'' και μια μεγάλη 40'' κάτι τέτοιο. Θα παρατηρήσεις με έκπληξη πως όσο πιο μικρό το pixel τόσο πιο εύκολα "χαλάει" ο χρωματισμός του με το που αλλάζεις γωνία. Αυτό έχει να κάνει με το μέγεθος του pixel και την κατασκευή του panel που κάθε pixel είναι να το πω σαν "σπιλια" (τουνελ). Ενώ το τουνελ του pixel έχει το ίδιο πάχος και στην μεγάλη και στην μικρή οθόνη επειδή το εμβαδόν είναι διαφορετικό και σκιάζεται σε διαφορετικές γωνίες.. Τώρα να μη γράφω πολλά ίσως δεν το λέω καλά αλλα κάπως έτσι έχει να κάνει.. Άρα τα "μικρά pixels" έχουν και μειονεκτήματα. Πρόσεξε άλλο μικρά άλλο λίγα! Δεν είμαι εναντίων του 4κ, απλά λέω η τεχνολογία αυτή αφορά μεγαλύτερες διαστάσεις οθονών (όπου τα dpi είναι μικρότερα). Αυτός είναι και ο σκοπός του 4k. Το home experience που τώρα με τις 50άρες που βάζουν στα σπίτια αρχίζει και έχει θέματα με το απλό 1080 hd (μικρά dpi). σου το ανεφερα πολυ πριν αλλα μαλλον δε το καταλαβες οταν εχεις ενα tablet ή κινητο που κανει video capture στα 4k και τα 8mp ειναι προτιμοτερο να βλεπεις το αποτελεσμα σε 1:1 απο τα γρεζια και το ασχημο πιξελιασμα του zoom και του upscale λιγα χρονια πριν υπηρχαν προγραμματακια που μετετρεπαν τα video σε καθε λογης μικροσκοπικης αναλυσης format αναλογα με το εκαστοτε κινητο, ωστε να γλιτωνουν χωρο και να παιζουν 1:1 τα 4k videos στο yt και το 4k media streaming απο online υπηρεσιες στο εξωτερικο που δρουν εξαιρετικα ανταγωνιστικα μη νομιζεις οτι θα πολυαργησει.... μη κρινεις με τα μετρα και σταθμα της ελλαδας το online streaming στο εξωτερικο σε mobile συσκευες εχει ηδη ευρεια χρηση η ουσια ειναι οτι σημερα για οποιοδηποτε video ειτε αυτο ειναι το επομενο blockbuster του Peter Jackson ειτε ενα βιντεακι που θα ανεβασει ενας απλος χρηστης απτο κινητο του στο yt το οπτικο αποτελεσμα θα ειναι το ιδιο η 1:1 απολυτη 4k εμπειρια σε απαραμιλλη ποιοτητα χωρις καλαμπαλικια με μετατροπες Οι μικρότερες αναλύσεις (προβάλεις 4k σε hd) δεν είναι upscale αλλά downscale, το ανάποδο είναι upscale (προβολή hd σε 4κ). Είναι προφανές ότι το ιδανικό σε οτιδήμοτε ψηφιακό είναι το 1:1 ούτε downscale ουτε upscale αλλά όταν δεν γίνεται εφαρμοζουμε την μέθοδο που είπαμε downscale/upscale. Από τα δύο είναι προτιμότερο το downscale (προβολή λιγότερων pixel από αυτά που υπάρχουν) και το κάνουν πολύ καλά οι η/υ και συσκευές χρόνια τώρα. Υπό αυτή την έννοια είναι καλύτερα ένα 4k video να γίνει downscale σε hd παρά το ανάποδο. Για αρκετά χρόνια άλλωστε πιο πολλά θα είναι τα hd. To downscale ή subsample απαιτεί λιγότερο (κατά πολύ όμως) cpu από ότι απλά να αλλάζεις καρέ σε πλήρη ανάλυση. Αυτό που λέω είναι ότι είτε καθαρό 4κ έχεις σε 10' ή βλέπεις 4κ σε hd 10' monitor πρακτικά δεν θα διακρίνεις την διαφορά. Αν δεν ξέρεις πιο είναι πιο μπορεί να πεις το hd είναι καλύτερο αν υπερτερεί σε άλλα θέματα όπως contrast, μαύρο κτλ κτλ..
NickTG Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Ναι το μεγαλύτερο πρέπει να το έχει το nexus 10 στα 10" tablet και γενικότερα οι πρωταθλητές στη κατηγορία των tablet πρέπει είναι τα nexus 7 και ipad mini 2 που έχουν 323-324 ppi και ειλικρινά δε θες κάτι παραπάνω για κάτι που κρατάς σε τέτοια απόσταση Είναι ήδη αρκετά υπερβολικό να έχουμε tablet με ίδια και μεγαλύτερη ανάλυση από τα pc και τις τηλεοράσεις μας, όχι και τετραπλάσια από αυτά.. http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_tab_pro_8_4-5946.php 359ppi Είχα/έχω δύο tablet με μονά κοινά χαρακτηριστικά ότι και τα δύο είναι Asus και ότι και τα δύο έχουν περίπου 4000 mAh μπαταρία Το ένα είναι το πρώτο transformer στις 10 ίντσες με ανάλυση οθόνης 1280x800 και διπύρηνο tegra 2 και το άλλο το nexus 7 (2013) με 7 ίντσες οθόνη , ανάλυση 1920x1200 και τετραπύρηνο krait Προφανώς το δεύτερο είναι πιο ικανό/γρήγορο παρά το μικρό του μέγεθος και η ποιότητα της εικόνας λόγω της ανάλυσης πολύ καλύτερη (σαν χρώματα,γωνίες και τα δύο έχουν αξιοπρεπή ips) Το θέμα όμως είναι ότι το transformer μου έβγαζε κατά μέσο όρο 3-4 μέρες, ενώ το nexus δύσκολα περνάει τις δύο. Ο λόγος που γίνεται αυτό (παρά τη σαφώς μικρότερη οθόνη) είναι ο τετραπύρηνος επεξεργαστής ο οποίος αν και πιο σύγχρονος είναι μάλλον τελικά πιο ενεργοβόρος, αλλά και η ανάλυση βεβαίως η οποία είναι διπλάσια. Ανέφερα αυτή τη σύγκριση μόνο και μόνο επειδή μιλάμε για ίδιες περίπου μπαταρίες από τον ίδιο κατασκευαστή. Ωραία τα specs, δε λέω, αλλά όχι όταν καταστρέφουν τη πρακτικότητα. Στο 7αρι που κρατάω πάντως αυτή τη στιγμή και γράφω, προσπαθώ παρά πολύ να διακρίνω πιξελ αλλά από τα 20cm που το κρατάω δε μπορώ (στο 10αρι μου βγάζουν μάτι οκ..) Ακόμα μεγαλύτερη ανάλυση (ή μάλλον περισσότερα ppi) και ακόμα μεγαλύτερη κατανάλωση μου φαντάζουν τελείως άχρηστα Από το λίγο που έωαξα πάντως το Transformer βλέπω πως έχει 6500 mAh μπαταρία. Για το μέγεθος του ακούγεται πιο λογικό αυτό το νούμερο.
Odyss3us Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 λοιπόν ένα ένα από τα εύκολα πρώτα. Όσο μικρότερο είναι το pixel για λόγους τεχνικούς που έχουν να κάνουν με την τεχνολογία κατασκευής των panel τόσο πιο δύσκολο είναι να επιτευχθεί το ips, δλδ τόσο μικρότερες είναι η γωνίες θέασης. Για παράδειγμα πήγαινε σε ένα κοτσόβολο και παρατήρησε δύο panels μη ips (απλά) στην ίδια ανάλυση 1920Χ1080 αλλά άλλης διάστασης. Δες μια μικρή 21'' και μια μεγάλη 40'' κάτι τέτοιο. Θα παρατηρήσεις με έκπληξη πως όσο πιο μικρό το pixel τόσο πιο εύκολα "χαλάει" ο χρωματισμός του με το που αλλάζεις γωνία. Αυτό έχει να κάνει με το μέγεθος του pixel και την κατασκευή του panel που κάθε pixel είναι να το πω σαν "σπιλια" (τουνελ). Ενώ το τουνελ του pixel έχει το ίδιο πάχος και στην μεγάλη και στην μικρή οθόνη επειδή το εμβαδόν είναι διαφορετικό και σκιάζεται σε διαφορετικές γωνίες.. Τώρα να μη γράφω πολλά ίσως δεν το λέω καλά αλλα κάπως έτσι έχει να κάνει.. Άρα τα "μικρά pixels" έχουν και μειονεκτήματα. Πρόσεξε άλλο μικρά άλλο λίγα! Δεν είμαι εναντίων του 4κ, απλά λέω η τεχνολογία αυτή αφορά μεγαλύτερες διαστάσεις οθονών (όπου τα dpi είναι μικρότερα). Αυτός είναι και ο σκοπός του 4k. Το home experience που τώρα με τις 50άρες που βάζουν στα σπίτια αρχίζει και έχει θέματα με το απλό 1080 hd (μικρά dpi). Οι μικρότερες αναλύσεις (προβάλεις 4k σε hd) δεν είναι upscale αλλά downscale, το ανάποδο είναι upscale (προβολή hd σε 4κ). Είναι προφανές ότι το ιδανικό σε οτιδήμοτε ψηφιακό είναι το 1:1 ούτε downscale ουτε upscale αλλά όταν δεν γίνεται εφαρμοζουμε την μέθοδο που είπαμε downscale/upscale. Από τα δύο είναι προτιμότερο το downscale (προβολή λιγότερων pixel από αυτά που υπάρχουν) και το κάνουν πολύ καλά οι η/υ και συσκευές χρόνια τώρα. Υπό αυτή την έννοια είναι καλύτερα ένα 4k video να γίνει downscale σε hd παρά το ανάποδο. Για αρκετά χρόνια άλλωστε πιο πολλά θα είναι τα hd. To downscale ή subsample απαιτεί λιγότερο (κατά πολύ όμως) cpu από ότι απλά να αλλάζεις καρέ σε πλήρη ανάλυση. Αυτό που λέω είναι ότι είτε καθαρό 4κ έχεις σε 10' ή βλέπεις 4κ σε hd 10' monitor πρακτικά δεν θα διακρίνεις την διαφορά. Αν δεν ξέρεις πιο είναι πιο μπορεί να πεις το hd είναι καλύτερο αν υπερτερεί σε άλλα θέματα όπως contrast, μαύρο κτλ κτλ.. μη συγκρινεις 10ιντσα ips με 42 και 50 καμια μα καμια σχεση και οι oled που αναφερθηκαν πριν και ειναι το μελλον απο 4k και παρομοιες υπεραναλυσεις θα ξεκινησουν μαζικη παραγωγη συμφωνα με τη δικη σου λογικη το yt που εισηγαγε και υποστηριζει 4k ειναι σπαταλη bandwidth παροτι εχει φροντισει να βαλει εξυπνο αλγοριθμο που προσαρμοζει το video stream αναλογα με την αναλυση οθονης και το bandwidth της συνδεσης αν ομως το 4k εξυπηρετει εστω κι ενα 1-5% χρηστων δεν ειναι καθολου αμελητεο για να το αγνοεις επειδη εσυ κι εγω το βρισκουμε αχρηστη πολυτελεια επιμενω ο "κραχτης" αν μπορει να το πει κανεις ετσι ειναι τα μεσα εγγραφης video που ειτε επαγγελματικα ειτε ερασιτεχνικα τραβανε σε 4k οπως οι καμερες 8 και 10mp και το video εγγραφης σε 4k εχει γινει σιγα σιγα στανταρ το ιδιο θα γινει και στις αναλυσεις χωρις απαραιτητα αυξηση κοστους η τεχνολογια που εφαρμοζεται σε τοσο μικρα μεγεθη δε εχει να κανει τοσο με την αναλυση και τα ppi αλλα με την οσο το δυνατον καλυτερη ποιοτητα εικονας, αυτα τα ορια θελουν να εξαντλησουν, οποτε εφοσον το κοστος και η αναλυση δε παιζει ρολο αλλα η πιστοτητα εικονας και η lifelike εμπειρια, απο ενα σημειο και μετα ειτε αυτη ειναι 4k ή 8k δεν παιζει κανενα ρολο (κατα μια εννοια ειναι σα το περιορισμο που εχουν οι πλασμα που δε βγαινει πανελ κατω απο 40 ιντσες)
qsis Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 @angel 24.4 Wh (που ανακοινώνουν) x1000/5= 4880 mAh Όντως είναι σαφώς πιο μεγάλη, αλλά η αυτονομία είναι δυσανάλογα μεγαλύτερη
CheOnWeb Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Ακριβώς, το ολοκληρωμένο 4Κ είναι 4096*2160. Αυτό είναι 4Κ με aspect ratio 1:1.89 (το standard του DCP). Το 4K για οθόνες 16:9 είναι 3840*2160
keysmith Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 μη συγκρινεις 10ιντσα ips με 42 και 50 καμια μα καμια σχεση και οι oled που αναφερθηκαν πριν και ειναι το μελλον απο 4k και παρομοιες υπεραναλυσεις θα ξεκινησουν μαζικη παραγωγη συμφωνα με τη δικη σου λογικη το yt που εισηγαγε και υποστηριζει 4k ειναι σπαταλη bandwidth παροτι εχει φροντισει να βαλει εξυπνο αλγοριθμο που προσαρμοζει το video stream αναλογα με την αναλυση οθονης και το bandwidth της συνδεσης αν ομως το 4k εξυπηρετει εστω κι ενα 1-5% χρηστων δεν ειναι καθολου αμελητεο για να το αγνοεις επειδη εσυ κι εγω το βρισκουμε αχρηστη πολυτελεια επιμενω ο "κραχτης" αν μπορει να το πει κανεις ετσι ειναι τα μεσα εγγραφης video που ειτε επαγγελματικα ειτε ερασιτεχνικα τραβανε σε 4k οπως οι καμερες 8 και 10mp και το video εγγραφης σε 4k εχει γινει σιγα σιγα στανταρ το ιδιο θα γινει και στις αναλυσεις χωρις απαραιτητα αυξηση κοστους η τεχνολογια που εφαρμοζεται σε τοσο μικρα μεγεθη δε εχει να κανει τοσο με την αναλυση και τα ppi αλλα με την οσο το δυνατον καλυτερη ποιοτητα εικονας, αυτα τα ορια θελουν να εξαντλησουν, οποτε εφοσον το κοστος και η αναλυση δε παιζει ρολο αλλα η πιστοτητα εικονας και η lifelike εμπειρια, απο ενα σημειο και μετα ειτε αυτη ειναι 4k ή 8k δεν παιζει κανενα ρολο (κατα μια εννοια ειναι σα το περιορισμο που εχουν οι πλασμα που δε βγαινει πανελ κατω απο 40 ιντσες) δεν νομίζω ότι με έχεις καταλάβει. Δεν διαφωνώ μαζί σου με το 4k video. Το θεωρώ δεδομένο και το υποστηρίζω. Μη μου παραθέτεις επιχειρήματα αν είναι χρησιμο το 4κ, γιατί είναι και δεν διαφωνούμε. Απλά λέω δεν έχει νόημα το 4k ως ανάλυση οθόνης 10'. Το yt όπως λές έχει έξυπνο αλγόριθμο και φέρνει την εικόνα σύμφωνα με το εύρος και την ανάλυση της οθόνης. Το 4k θα (πρέπει να) είναι εκεί για μεγαλύτερες οθόνες ή smart TV όχι 10' tablet! Είναι άσκοπο! Και η κάμερά μου τραβάει βιντεο 1080p αλλά όταν το βλέπω σε αυτήν στην πισω οθόνη της είναι 480p τι να κάνουμε. Δεν σημαίνει ότι είμαι εναντίων ή θεωρώ άσκοπο το 1080p ούτε ότι έπρεπε η μηχανή μου να έχει οθόνη 1080p στις 3'' της.. Το 1080 (αυριο το 4κ) το έχει για να βλέπω το βιντεο στην TV μου ή στην 21'' του σταθερού μου (αν είχα). Στο υποlaptop τις βλέπω 720p και για το μέγεθος οθόνης (11,6) είναι μια χαρά!
csontheline Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 και απο τη στιγμη που καμια εφαρμογη δε γραφεται σε native 4k αναλυση και ολα γινονται upscale ειναι μπαρμπουτσαλα τα περι εξτρα φορτου του επεξεργαστη λογω υψηλης αναλυσης Με αυτή την λογική, καλό θα ήταν -αν είναι εφικτό και δεν γίνεται ήδη- να κλείνουν pixels για να πέφτει η κατανάλωση. Πχ αν βλέπω 720p, να κλείνει το 1/3 των pixels (εφόσον δεν γίνονται αντιλληπτά από το μάτι).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα