Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορεί η οθόνη ενός tablet όπως το Nexus 10 που έχει ανάλυση 2560 x 1600 pixel να είναι εντυπωσιακή, όμως όπως φαίνεται μάλλον δεν θα αργήσει η στιγμή που σε οθόνες 10 ιντσών θα δούμε ανάλυση ακομη και 4Κ, δηλαδή 3840 x 2160 pixels χάρη σε ένα νέο πρωτότυπο που αποκαλύφθηκε από την εταιρεία Japan Display.H νέα αυτή οθόνη έρχεται με 438 pixels ανα ίντσα, όσα δηλαδή και μια Ultra HD τηλεόραση και σύμφωνα με την εταιρεία είναι κατασκευασμένη με την τεχνολογία LTPS (low-temperature poly silicon) έτσι ώστε οι απαιτήσεις της σε ενέργεια να κρατηθούν σε χαμηλά επίπεδα. Συγκεκριμένα, η κατανάλωσή της είναι 218mW, και το μεγαλύτερο μέρος της προέρχεται από το backlight.

Tέλος, το panel το οποίο διαθέτει το εν λόγω μοντέλο είναι IPS προσφέροντας έτσι λόγο αντίθεσης 1100:1 και γωνίες θέασης πάνω από 160 μοίρες.

Link.png Site: Liliputing

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

8k = 8192...

το στρογγυλοποίησα.. πάντως δεν είναι 4k!! (προφανώς αυτή είναι η επισήμανσή μου σε σχέση με το κείμενο)

• Super Moderators
Δημοσ.

το στρογγυλοποίησα.. πάντως δεν είναι 4k!! (προφανώς αυτή είναι η επισήμανσή μου σε σχέση με το κείμενο)

είναι το κατώτατο όριο για να χαρακτηριστεί 4Κ/UHD

Δημοσ.

Είναι...

.....4K UHDTV (2160p) is 3840 pixels wide by 2160 pixels tall (8.3 megapixels), which is four times as many pixels as 1920x1080 (2.1 megapixels).

• Like 1
Δημοσ.

3840 x 2160: αυτό είναι 8k..

για ονομα του Θεου, της Παναγιας, του Ποσειδωνα και του Ηal9000

ηρέμησε ρε

ήρεμος ειμαι

δεν πολλαπλασιάζεις(8.294.400) τα καθετα με την οριζόντια πιξελ

4k=να εχει οριζοντια πιξελ στα ~4,000 pixels

• Like 1
Δημοσ.

το ανθρώπινο μάτι δεν διακρίνει πάνω από τα περίπου 300ppi.. (απόσταση θέασης 20 εκ) δεν έχουν νόημα τέτοιες αναλύσεις σε τόσο μικρές διαστάσεις διότι απλά είναι χάσιμο cpu/gpu χρόνου.

• Like 5
Δημοσ.

το ανθρώπινο μάτι δεν διακρίνει πάνω από τα περίπου 300ppi.. (απόσταση θέασης 20 εκ) δεν έχουν νόημα τέτοιες αναλύσεις σε τόσο μικρές διαστάσεις διότι απλά είναι χάσιμο cpu/gpu χρόνου.

Και φυσικα και του πιο σημαντικού απο όλα, τη μπαταριά!

• Like 2
Δημοσ.

Ωραία! Θα βλέπουμε με μικροσκόπιο και θα κουβαλάμε και υποσταθμό της ΔΕΗ για τροφοδοσία! Εργονομία μιλάμε!

Δημοσ.

Μια λεξη ισον ολα. ΚΟΡΕΣΜΟΣ.

Ανουσιες εξελιξεις, χρειαζεται κατι εντελως καινουριο-επαναστατικο για να εντυπωσιαστουμε πλεον.

• Like 2
Δημοσ.

"έρχεται με 438 pixels ανα ίντσα"

+_6029d42d323b1e45ab7f9cba1086c403.jpg

Έτσι γιατί τα 350-400ppi δεν μας είναι αρκετα...

Ποιο 10αρι tablet εχει σημερα 400ppi?? Το μεγαλυτερο ειναι το nexus στα 300 περιπου. :)

Δημοσ.

Ας βαλουν 4Κ σε macbook που ειναι ετοιμα να την δεχτουν κιολας. Ολοι οι υπολοιποι στην ουρά. :P
Κάτι μου λεει οτι το επομενο macbook retina θα ειναι σε 4Κ αναλυση.Εφόσον αρχισε παραγωγη 4Κ οθονων σε 10 ιντσες,αυτο ειναι ξεκαθαρος οιωνος.Θα ξεκινησει η  χρηση των οθονων αυτων  σε ταμπλετ και φορητους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...