Προς το περιεχόμενο

LG TV Monitor 27" 27MA43D 189 E Plaisio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 134
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τουμπανιζόλ η ανάλυση. Respect. :)

Όταν πρωτοδιάβασα το σχόλιο νόμιζα ότι συνδέσατε τις LG 27MA43D στους υπολογιστές σας και έχουν εκπληκτική ανάλυση που σας ικανοποιεί (εδώ ταιριάζει ένα LOL).

Εάν κάποιος δοκιμάσει είτε την LG 27MA43D είτε την LG 27MA53D ως οθόνη υπολογιστή, με τις κατάλληλες ρυθμίσεις, ας ενημερώσει εδώ για τα αποτελέσματα, ώστε να γνωρίζουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και οι υπόλοιποι χρήστες που θα ενδιαφερθούν να αγοράσουν αυτά τα μοντέλα σε αντίστοιχες προσφορές.

Όλες οι απόψεις είναι υποκειμενικές, αλλά συνδυάζοντας πολλές διαφορετικές απόψεις, μπορεί να προκύψει μια σε κάποιο βαθμό αντικειμενική άποψη για την καταλληλότητα αυτών των μοντέλων για χρήση ως οθόνες υπολογιστών.

Αύριο θα αγοράσω καλώδιο HDMI to DVI, ώστε να συνδέσω μέσα στην εβδομάδα την LG 27MA53D και στο desktop που έχει κάρτα γραφικών NVIDIA, να δω και εκεί το αποτέλεσμα.

Εάν κάποιος με ρωτήσει εάν προτείνω γενικότερα οθόνη 27" αντί για 24", θα απαντήσω ότι προς το παρόν, με τις τωρινές συνήθειες χρήσης, προτιμώ σαφώς οθόνη 24".

Εάν όμως κάποιος βολεύεται με μεγαλύτερη οθόνη, ή θέλει να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό, ή έχει διαφορετικές ανάγκες, ίσως και να μην είναι απορριπτέα επιλογή η οθόνη 27", είτε με ανάλυση 1920x1080, είτε 2560x1440.

Το μόνο καλό της ανάλυσης 2560x1440 είναι ότι θα σε εξαναγκάσει να αλλάξεις τις συνήθειες χρήσης της επιφάνειας εργασίας, ενώ με την ανάλυση 1920x1080 μπορεί να προσπαθήσεις να διατηρήσεις τις παλιές συνήθειες χρήσης, με συνέπεια να γίνεται η οθόνη κουραστική.

Να επισημανθεί ότι το flicker γίνεται ιδιαίτερα αισθητό στην κίνηση, οπότε εάν χρησιμοποιείς μια οθόνη 27" από κοντινή απόσταση, κουνώντας το κεφάλι αριστερά δεξιά ώστε να δεις όλη την οθόνη, επηρεάζεσαι υπερβολικά από το flicker και η χρήση γίνεται περισσότερο κουραστική.

Άρα οθόνες με μεγάλο flicker είναι ακατάλληλες για διάβασμα, αφού το διάβασμα απαιτεί έντονη μετακίνηση του βλέμματος.

Δοκιμάστε λοιπόν χρήση παραθύρων μικρότερου πλάτους, για να μειώσετε την έντονη μετακίνηση του βλέμματος και κατά συνέπεια την επίδραση του flicker στη χρήση της οθόνης.

Προσπαθήστε επίσης να βρείτε τις πιο ξεκούραστες ρυθμίσεις οθόνης, χωρίς να χρειαστεί να μειώσετε υπερβολικά το Backlight, γιατί η ένταση του flicker είναι ανάλογη της μείωσης του Backlight μέσω Pulse Width Modulation.

Δημοσ.

Η ανάλυση που έκανες εννοώ ρε! Ποιός χέστηκε για την ανάλυση της TV, εγώ προσωπικα δε θα την έπιαρνα ποτέ. :D

• 1 μήνα μετά...
  • 1 μήνα μετά...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

θα συνιστουσα να μενατε μακρια απο benq γιατι τους ειχα στειλει μια οθονη πισω  για αντικατασταση(doa)επειδη εκανε εναν σπαστικο ηχο και με πηρανε τηλεφωνο μετα απο 15 μερες ....και τα va panel δεν συγκρινονται με τα ips απο πλευρα χρωματων

Δημοσ.

Πριν 1,5 χρονο ειχα αγορασει απο Κωτσοβολο 1 Tv monitor 23".Ξαφνικα κατω αριστερα στην οθονη εμφανιστηκαν καμια 10ρια μαυρες τελιτσες,μαλλον καμμενα pixels.

Μιλησα με Κωτσοβολο και ειπαν οτι δεν αναλαμβανουν αυτα που ειναι εντος εγγυησης αλλα μονο αυτα που ειναι εκτος.Καπακι μιλαω με την LG,τους λεω το προβλημα και μου ζητησαν να στειλω με fax την αποδειξη αγορας με τον κωδικο βλαβης και το τηλεφωνο μου.Ειπαν οτι θα μου αντικαταστησουν το monitor με το ιδιο μοντελο και αν δεν υπαρχει θα συνενοηθω με τεχνικο τους για καποιο αλλο μοντελο και οτι θα ερθει τεχνικος τους να αφησει την οθονη και να παρει την χαλασμενη.Την μεθεπομενη ημερα ηρθε απλα 1 μεταφορεας της LG,αφησε 1 αλλη οθονη ιδιο μοντελο(Τον ανεβασα σπιτι και το τσεκαρα γιατι το κουτι απ'εξω ηταν απο αλλο μοντελο),του εδωσα το παλιο και εφυγε.Μου ειχαν ξεκαθαρισει ομως οτι αυτο που θα μου εφερναν θα ηταν ανακατασκευασμενο,ειναι ειπαν κομματια τα οποια δεν κυκλοφορησαν στο εμπορια γιατι ειχαν προβλημα εξαρχης,τα οποια κρατουν,τα επισκευαζουν και καλυπτουν ετσι αυτα που χαλανε μεσα στην εγγυηση.

Επισης ρωτησα αν μπορω να αγορασω απο την εταιρια επεκταση εγγυησης και ειπαν οτι γινεται με 45 € για αλλα 3 χρονια και αρχιζει να μετραει απο την ληξη της υπαρχουσας,δηλαδη μετα τα 2 χρονια.Επειδη σε μισο χρονο ληγει η εγγυηση σκεφτομαι να το κανω.Εδω να υπενθυμισω οτι οταν πας σε καταστημα σου λενε οτι αν δεν παρεις την επεκταση εγγυησης τωρα μετα δεν γινεται.1 χαρα γινεται αλλα οχι απο το καταστημα,το κανεις απο την αντιπροσωπεια.

Το monitor το ειχα αγορασει 189€ και ειναι 23" οποτε για 27" τα ιδια χρηματα ειναι καλη τιμη.Εχει πολυ καλα-εντονα χρωματα και καλη γωνια θεασης λογω ips panel.

Θα μπορουσαν να με ταλαιπωρησουν και να μου ελεγαν να τους παω ο ιδιος την οθονη να την κοιταξουν,να περιμενω κλπ.

Υ.Γ.Μπορει να βγηκα of topic αλλα εγραψα το ποστ ενημερωτικα.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...