Προς το περιεχόμενο

LG TV Monitor 27" 27MA43D 189 E Plaisio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια τελικα εγω σημερα την πηρα την 27MA43D και στο καπακι την πηγα επιστροφη και πηρα πιστωτικο.

Η 27MA43D κανει μονο για να βλεπεις τηλεοραση.Για monitor pc ειναι για κλαμματα(ξεπλυμενα χρωματα,αλλοιωμενες γραμματοσειρες κλπ)καμοια σχεση με πραγματικο IPS.Eνημερωτικα την ειχα διπλα-διπλα με Dell u2412m και δεν επιανε μια μπροστα της.

Είναι καθαρά υποκειμενικό :

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.169852

LG 27MA43D-PZ 27'' LED MONITOR TV FULL HD BLACK

Βαθμολογία & Σχόλια προιόντος   (1 σχόλιο) Βαθμολογία 10 product_grade10.png Σύνολο ψήφων: 1 Σχολιάστε και ψηφίστε
Από χρήστη ΑΔΑΜΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - Βαθμολογία 10 ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ..................

• Like 2
  • Απαντ. 134
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Είναι καθαρά υποκειμενικό :

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.169852

LG 27MA43D-PZ 27'' LED MONITOR TV FULL HD BLACK

Βαθμολογία & Σχόλια προιόντος   (1 σχόλιο) Βαθμολογία 10 product_grade10.png Σύνολο ψήφων: 1 Σχολιάστε και ψηφίστε
Από χρήστη ΑΔΑΜΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - Βαθμολογία 10 ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ..................

Θα συμφωνούσα με όσους είπαν ότι είναι monitor που προορίζεται για χρήση του ως TV πιο πολύ παρά για Monitor υπολογιστή.

Σίγουρα είναι υποκειμενικό το τί προτιμάει ο καθένας.

Η προσωπική μου εμπειρία είναι ότι όσες φορές έχω κάτσει σε τέτοια TV/monitors για να δουλέψω (κατασκευασμένα aαπό LG ή Samsung, δεν έτυχε με άλλο TV/monitor), έχω διαπιστώσει ότι τα μάτια μου πονάνε μετά τις 2-3 ώρες το πολύ. Κάτι τέτοιο δε συμβαίνει με τα άλλα monitors και ιδίως με VA/IPS panels σε καθαρά monitors υπολογιστή (non-TV).

Δημοσ.

και γώ κάποτε είχα πάρει μια 27 άρα lg δεν θυμάμαι αν ήταν η ίδια... την πήρα και σε καλή τιμή σε τιμή 24 άρας και την γύρισα πίσω ισχύει! δεν παλεύονται σε τέτοιες ίντσες η ανάλυση και τα ppi. 24'' maximum!!!! είχα 24 άρα την έδωσα για την 27 και ξαναπήγα σε 24. άσε που για στην 27 για μόνιτορ και καλύτερη ανάλυση να είναι πρέπει να κάθεσαι πιο μακρυά γιατί το μάτι σου παίζει δεξιά και αριστερά για να πιάσει όλη την επιφάνεια της οθόνης άρα όπως και να χει για monitor δεν κάνει εκτός και αν θές να αποκτήσεις η να αναβαθμίσεις την μυωπία σου :P μην την πατήσετε απο τις πολλές ιντσες σε προσιτή τιμή όπως εγώ!

Δημοσ.

Ειρωνικο που του ειπα να ξαναδιαβασει αυτά που ειχες γραψει;  Που ελεγε ο συμφορουμιτης ότι ζητησες προταση για το τι να κανεις που δεν εχει DVI; Αυτό μου ειπε ότι εγραφες και ότι μου διεφυγε. Οποτε επειδή εγω εβλεπα ότι δεν εγραψες αυτό του ειπα να ξαναδιαβασει. Που είναι η ειρωνια; Λυπάμαι αν το εξέλαβες εσυ ειδικα ετσι, εσυ που ξερεις τι εγραψες χωρις να τα διαβασεις.

Τελος παντων σε ευχαριστω και εγω για την ευκαιρια που μου εδωσες να σου δωσω απαντησεις. Αν ηξερα το τι θα συμβει στη συνεχεια και κυριως σημερα, δεν θα απαντουσα στις αρχικες σου ερωτήσεις-αποριες.

Σορρυ για το οφτοπικ.

οχι.. παλι αλλο καταλαβες, και αλλαξες και το μηνυμα μου στην παραθεση σου. για το πρωτο σου ποστ προς εμενα

ειπα, που μιλουσες μονο σε μενα και ελεγες τις πληροφοριες απο το manual και μου φανηκε σαν να μου λες "επρεπε να τα εχεις ψαξει μονος σου αυτα και οχι να ρωτας", δεν ειχε γραψει καν ακομη ο αλλος συμφορουμιτης. Αυτο.. ολη αυτη η συνεχεια γινεται για την ιστορια και μονο υποψιν

• Moderators
Δημοσ.

Εγω παλι καταλαβα άλλο ε; Τι φταιω όμως αφου ειχες κανει quote το τριτο ποστ;

Δεν ηταν ειρωνικο φυσικα, σου εδωσα το λινκ με το user manual και σου ειπα και τις σελιδες μαζι με τις απαντησεις σου που δεν θα ηταν σωστο να στις δωσω ξερες αλλα ετσι που να μπορεις να τις τσεκαρεις και μονος σου. Αν ειχα σκοπο να ειναι ειρωνικο όπως ΝΟΜΙΣΕΣ θα εγραφα ένα σκετο "διαβασε το μανιουαλ που εχει ηδη δωθει" χωρις απαντησεις και δεν θα το εψαχνα χαριζοντας σου 5 λεπτα για να σου δωσω τις απαντησεις στις αποριες σου και γράφοντας:

Ναι. Εδώ είναι το manual της: http://www.richersounds.com/static/manuals/24MN43D.pdf

Στο παραπανω user manual που εδωσε ο συμφορουμιτης θα δεις ότι στη σελιδα 20 αναφερει ότι εχει vesa mount 100x100.

Επισης στη σελιδα 46 θα δεις ότι ΔΕΝ εχει DVI.
TV, D-Sub Analog, AV1(SCART), PC Audio In, Component,AV2(CVBS), HDMI, USB, PCMCIA

Για την ιστορια και μονο και εγω ποσταρω αυτή την απαντηση.

• Like 1
Δημοσ.

παιδια την πηρα κι εγω και πραγματικα για μονιτορ δεν αντεχετε. πανω απο μιση ωρα ψαχνεις τα ματια σου. την πηγα πισω και μου ειπαν θα μου απαντησουν σε 2 μερες. εσας σας εβγαλαν πιστωτικο αμεσως?

Δημοσ.

Επειδή το σκεφτόμουν... γενικά για monitor προτείνετε αυτό που θα πάρω να είναι καθαρό monitor και όχι TV-Monitor? Έχει κανείς δουλέψει σε >24" με 2 οθόνες περάλληλα?

Δημοσ.

Το εχω γραψει και ποιο πανω για να παρεις αυτη θα πρεπει το 80% να βλεπεις τηλεοραση και το 20% υπολογιστη.

Δημοσ.

εγω την πηρα χτες.

λιγο που τη δουλεψα σαν μονιτορ δεν ειναι και τοσο τραγικα τα πραγματα.....

δεν εκατσα και πολυ ωρα στο πσ ομως....

και μια φωτο απο το unboxing :P

post-117901-0-28926400-1399145799_thumb.jpg

Sent from my iPhone using Insomnia
Δημοσ.

Όσον αφορά την ανάλυση Full HD σε οθόνη 27", επειδή διαφωνώ με αρκετούς, έχω να πω τα εξής:

Εδώ και δύο μήνες αγόρασα την 27MA53D για χρήση υπολογιστή, αλλά προς το παρόν τη χρησιμοποιώ ως τηλεόραση στο υπόγειο, στη θέση μιας 29" CRT, και δεν την έχω συνδέσει ακόμα σε υπολογιστή, εκτός από τη σύνδεση με το κινητό μέσω MHL. Από τη χρήση ως τηλεόραση, χωρίς να έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις, είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και την προτείνω ανεπιφύλακτα. Όσον αφορά τη χρήση ως οθόνη υπολογιστή, αφού δεν την έχω συνδέσει ακόμα, δεν μπορώ να έχω άποψη για την ευκρίνεια ή τη χρωματική απόδοσή της.

Έχω όμως στον υπολογιστή οθόνη Full HD 24", όπου η ανάλυση μου φαίνεται μεγάλη σε σχέση με το μέγεθός της για χρήση προγραμμάτων σε full screen, οπότε και για αυτό το λόγο αγόρασα την 27MA53D. Αν και όπως είπα δεν έχω δοκιμάσει ακόμα την 27MA53D ως οθόνη υπολογιστή, εξακολουθώ να μην συμφωνώ με όλους αυτούς τους χρήστες που υποστηρίζουν ότι η ανάλυση Full HD είναι χαμηλή για οθόνη 27". Αυτό δεν σημαίνει ότι η 27MA53D είναι κατάλληλη ως οθόνη υπολογιστή. Μιλάω μόνο και μόνο για την ανάλυσή της και όχι για όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της.

Παρά τα όσα λένε αρκετοί εδώ μέσα, έχω παρατηρήσει ότι οι περισσότεροι γνωστοί μου που έχουν οθόνες 22" ή 24", χρησιμοποιούν ανάλυση μικρότερη της native, και μάλιστα παραμορφωμένη. Αυτό που με τρελαίνει οπτικά είναι οι παραμορφωμένες αναλύσεις, και όχι τόσο η ευκρίνεια της εικόνας ή η πιστότητα αναπαραγωγής των χρωμάτων. Δεν μπορώ να βλέπω τον κύκλο έλλειψη, το τετράγωνο ορθογώνιο και τους ανθρώπους κοντόχοντρους. Όποτε τους αλλάζω την ανάλυση στη native, διαμαρτύρονται ότι κάτι δεν τους φαίνεται καλά και ξαναγυρίζουν σε άθλιες παραμορφωμένες αναλύσεις, που τους φαίνονται πιο φυσικές. Προφανώς το κριτήριό τους δεν είναι η απόλαυση της παραμόρφωσης, αλλά φαίνεται ότι στην αντίληψη του μέσου χρήστη οι Full HD αναλύσεις σε οθόνες 22" ή 24" φαίνονται μεγάλες, επειδή συνεπάγονται αρκετά μικρού μεγέθους γράμματα και γενικότερα περιβάλλον χρήσης.

Θα επαναλάβω ότι συμφωνώ ότι για επεξεργασία εικόνας ή βίντεο, για τη μέγιστη δυνατή ευκρίνεια στα παιχνίδια, και για να χρησιμοποιείς στην οθόνη ταυτόχρονα δύο τρία ή και τέσσερα προγράμματα, ή πολλά toolbars και widgets, όσο πιο μεγάλη οθόνη και όσο πιο μεγάλη ανάλυση, τόσο το καλύτερο.

Στην περίπτωση όμως που επιθυμείς να χρησιμοποιείς ένα πρόγραμμα τη φορά σε full screen, για να έχεις πλήρη εποπτεία της εικόνας ταυτόχρονα, πρέπει να έχεις ολόκληρη την οθόνη στο οπτικό σου πεδίο ώστε να μην χρειάζεται να κουνάς πέρα δώθε το κεφάλι σου όλη την ώρα, άρα πρέπει να κάθεσαι στην αντίστοιχη απόσταση. Σε αυτή την περίπτωση, η ανάλυση Full HD είναι αρκετή, για να μην πω και μεγάλη.

Η πολύ μεγάλη ανάλυση που επιδιώκουν αρκετοί εδώ μέσα, είναι κάτι αντίστοιχο σαν να καθίσεις στον κινηματογράφο στην πρώτη σειρά. Ναι μεν αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι μέσα στο έργο, ναι μεν απολαμβάνεις την εικόνα όπου και να κοιτάξεις, αλλά για να διαβάσεις υπότιτλους πρέπει να κουνάς πέρα δώθε το κεφάλι σου όλη την ώρα. Εάν θέλεις να βλέπεις ολόκληρη την εικόνα ταυτόχρονα, πρέπει να απομακρυνθείς αρκετά και να καθίσεις πίσω από τη μέση του κινηματογράφου.

Αυτοί που χρησιμοποιούν οθόνες 27" από απόσταση 50 εκατοστών, και διαμαρτύρονται ότι η ανάλυση Full HD είναι χαμηλή, προφανώς δεν χρησιμοποιούν προγράμματα σε full screen, αλλιώς κάτι δεν πάει καλά σε αυτά που λένε. Γιατί από απόσταση ενός μέτρου δεν νομίζω να θεωρεί κανείς ότι η ανάλυση Full HD είναι χαμηλή.

Το πρόβλημα είναι ότι όταν μικραίνει το μέγεθος του pixel, ναι μεν δεν γίνεται ορατό και η γενικότερη εικόνα είναι οπτικά πολύ καλύτερη, αλλά μειώνεται αντίστοιχα και το απόλυτο μέγεθος των αντικειμένων, αφού αυτό είναι ανέκαθεν συνδεδεμένο με απόλυτο αριθμό pixels, με συνέπεια τα μενού και τα κουμπιά να γίνονται δύσχρηστα, εκτός και εάν χρησιμοποιείς την οθόνη από πολύ κοντά, οπότε δεν την έχεις ολόκληρη στο οπτικό σου πεδίο.

Στα Windows 7/8, τα αντικείμενα είναι μεγαλύτερα από ότι στα Windows XP. Επίσης, το ribbon του Office 2007/2010/2013 έχει μεγάλα κουμπιά. Εάν λοιπόν χρησιμοποιείς Windows 7/8 και Office 2007/2010/2013, τότε δεν έχεις πρόβλημα ούτε με το μέγεθος των γραμμάτων, ούτε με το μέγεθος των κουμπιών. Εάν όμως χρησιμοποιείς Windows XP και Office 2003, τότε έχεις πρόβλημα και με το μέγεθος των γραμμάτων, και με το μέγεθος των κουμπιών. Και πριν μου πείτε ότι αυτή η λογική είναι άκυρη, αφού η τεχνολογία προχωράει μπροστά και όποιος χρησιμοποιεί software 10ετίας φοράει παρωπίδες, ή παραμένει στο παρελθόν, να σκεφτείτε ότι στην πραγματικότητα, δεν έχουν προσαρμοστεί πλήρως ακόμα στη λογική των υψηλών αναλύσεων όλα τα προγράμματα. Για παράδειγμα, τα κλασικά menus και toolbars του AutoCAD, γίνονται πολύ μικρά σε ανάλυση Full HD σε οθόνες 22" ή 24", και ίσως για κάποιους να μειώνουν την παραγωγικότητα, αν και πρέπει να παραδεχτώ ότι πιάνουν λιγότερο χώρο, και η όψη του σχεδίου είναι πολύ καλύτερη.

Καταλήγω στο συμπέρασμα ότι η χρήση πολύ μεγάλων αναλύσεων, βολεύει σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά απαιτεί εργασία από κοντά, σε επί μέρους τμήματα της οθόνης. Πόσοι όμως έχουν πραγματικά ανάγκη για τέτοια χρήση, και πόσοι θα αναγκαστούν να χρησιμοποιούν ανάλυση μικρότερη της native, και μάλιστα παραμορφωμένη;

• Like 2
Δημοσ.

Αγαπητέ rnd επειδή έχεις σωστές απόψεις γενικά, δεν συνδέεις και την 27άρα στον υπολογιστή σου να μας εκθέσεις τις εμπειρίες σου; 

Δημοσ.

Φίλε rnd, επειδή την έχω την 27αρα δίπλα σε 22αρα@1680χ1050,μπορώ να πω ότι είναι κουραστική για τα μάτια, βλέπω τα pixel και ζαλίζομαι!

Είναι απόλαυση για gaming-movies, αλλά για surfing-office δεν κάνει.

Δημοσ.

Φίλε rnd, επειδή την έχω την 27αρα δίπλα σε 22αρα@1680χ1050,μπορώ να πω ότι είναι κουραστική για τα μάτια, βλέπω τα pixel και ζαλίζομαι!

Είναι απόλαυση για gaming-movies, αλλά για surfing-office δεν κάνει.

Κοίταξε να δεις, και διόρθωσέ με εάν κάνω κάποιο λάθος.

Οθόνη 22" με ανάλυση 1680x1050, σημαίνει pixel 0.282 mm.

Οθόνη 22" με ανάλυση 1920x1080, σημαίνει pixel 0.254 mm.

Οθόνη 24" με ανάλυση 1920x1080, σημαίνει pixel 0.277 mm.

Οθόνη 24" με ανάλυση 1920x1200, σημαίνει pixel 0.269 mm.

Οθόνη 27" με ανάλυση 1920x1080, σημαίνει pixel 0.311 mm.

Οθόνη 27" με ανάλυση 1920x1080, σημαίνει pixel 0.233 mm.

Οθόνη 22" με ανάλυση 16:10 1680x1050 pixels, σημαίνει (σύμφωνα με το Πυθαγόρειο Θεώρημα) 1981.136 pixels στη διαγώνιο. Άρα στις 22 inches = (22x25.4) mm = 558.8 mm έχεις 1981.136 pixels, άρα κάθε pixel έχει μήκος 0.282 mm.

Οθόνη 22" με ανάλυση 16:9 1920x1080 pixels, σημαίνει (σύμφωνα με το Πυθαγόρειο Θεώρημα) 2202.907 pixels στη διαγώνιο. Άρα στις 22 inches = (22x25.4) mm = 558.8 mm έχεις 2202.907 pixels, άρα κάθε pixel έχει μήκος 0.254 mm.

Οθόνη 24" με ανάλυση 16:9 1920x1080 pixels, σημαίνει (σύμφωνα με το Πυθαγόρειο Θεώρημα) 2202.907 pixels στη διαγώνιο. Άρα στις 24 inches = (24x25.4) mm = 609.6 mm έχεις 2202.907 pixels, άρα κάθε pixel έχει μήκος 0.277 mm.

Οθόνη 24" με ανάλυση 16:10 1920x1200 pixels, σημαίνει (σύμφωνα με το Πυθαγόρειο Θεώρημα) 2264.155 pixels στη διαγώνιο. Άρα στις 24 inches = (24x25.4) mm = 609.6 mm έχεις 2264.155 pixels, άρα κάθε pixel έχει μήκος 0.269 mm.

Οθόνη 27" με ανάλυση 16:9 1920x1080 pixels, σημαίνει (σύμφωνα με το Πυθαγόρειο Θεώρημα) 2202.907 pixels στη διαγώνιο. Άρα στις 27 inches = (27x25.4) mm = 685.8 mm έχεις 2202.907 pixels, άρα κάθε pixel έχει μήκος 0.311 mm.

Οθόνη 27" με ανάλυση 16:9 1920x1080 pixels, σημαίνει (σύμφωνα με το Πυθαγόρειο Θεώρημα) 2937.210 pixels στη διαγώνιο. Άρα στις 27 inches = (27x25.4) mm = 685.8 mm έχεις 2937.210 pixels, άρα κάθε pixel έχει μήκος 0.233 mm.

Άρα, στην περίπτωσή σου, μιλάμε για pixel 0.282 mm στην 22" οθόνη, έναντι pixel 0.311 mm στην 27" οθόνη.

Ο λόγος των διαστάσεων των pixel είναι 0.311 / 0.282 = 1.104

Ο λόγος των εμβαδών των pixel είναι 1.104^2 = 1.218

Δηλαδή η νέα σου οθόνη έχει pixel μόλις 10% μεγαλύτερο σε κάθε διάσταση.

Άρα εάν κοιτάζεις τη νέα σου οθόνη από απόσταση μόλις 10% μεγαλύτερη, το pixel θα σου φαίνεται ίδιου μεγέθους.

Ίσως να ζαλίζεσαι λόγω της αλλαγής, και σε δυο τρεις ημέρες να συνηθίσεις. Ίσως να ζαλίζεσαι λόγω της μεγαλύτερης ανάλυσης της οθόνης, που περιλαμβάνει περισσότερες πληροφορίες. Ίσως να ζαλίζεσαι λόγω του μεγαλύτερου μεγέθους της οθόνης, και όχι του pixel, άρα πρέπει να την τοποθετήσεις λίγο πιο μακριά.

Εάν όμως τοποθετούσες την οθόνη λίγο πιο μακριά επειδή είναι κάπως μεγαλύτερη, στην περίπτωση που η ανάλυση της οθόνης δεν ήταν 1920x1080, αλλά 2560x1440, τα αντικείμενα θα γινόταν πιο μικρά, λόγω του μικρότερου pixel, και δεν θα τα έβλεπες τόσο εύκολα, εκτός και εάν την τοποθετούσες πιο κοντά, αλλά τότε δεν θα μπορούσες να βλέπεις ταυτόχρονα ολόκληρη την οθόνη. Φαύλος κύκλος.

Είναι μια περίεργη κατάσταση, που δεν έχει σαφή λύση. Όπως και να το δεις, υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Άρα, είτε παραμένεις σε οθόνη 22" 1680x1050, είτε δοκιμάζεις οθόνη 24" 1920x1080 μήπως σε βολεύει, είτε αλλάζεις συνήθειες χρήσης.

Εάν θέλεις full screen χρήση, η ανάλυση 1920x1080 είναι αρκετή, αλλά πρέπει να τοποθετήσεις την οθόνη λίγο πιο μακριά.

Εάν θέλεις πολύ καλή λεπτομέρεια, και περισσότερο προγραμματιστικό χώρο, τότε χρειάζεσαι οθόνη με μεγαλύτερη ανάλυση, αλλά πρέπει να τοποθετήσεις την οθόνη αρκετά κοντά.

Ένα είναι το σίγουρο, δεν μπορείς να τα έχεις όλα ταυτόχρονα.

Νομίζω πως η ανάλυση 1920x1080 δεν είναι κατάλληλη για χρήση browser σε full screen, αφού εκτός του ότι τα πάντα φαίνονται μικρά, οι περισσότερες σελίδες δεν είναι σχεδιασμένες για τέτοιο πλάτος, και αφήνουν μεγάλα κενά στην οθόνη. Πόσο μάλλον η πιο πλατιά ανάλυση 2560x1440.

Τι να πω εγώ που στην 24" 1920x1200 έχω πιο μικρό pixel, μόλις 0.269 mm. Σε κάποιες χρήσεις κατεβάζω την ανάλυση σε 1280x800 και χρησιμοποιώ την οθόνη από μακριά. Τα πάντα γίνονται απολαυστικά μεγάλα και ευκολοδούλευτα. Η εικόνα θολώνει λίγο, αλλά επειδή η οθόνη είναι πιο μακριά, δεν φαίνεται πολύ η θολούρα. Επίσης, 1280x800 είναι ακριβώς τα 2/3 της native ανάλυσης, άρα δημιουργείται η λιγότερη δυνατή θολούρα.

Μια εναλλακτική είναι να χρησιμοποιώ τη native ανάλυση 1920x1200, και να βάζω στο firefox το NoSquint, και να αυξάνω το μέγεθος των σελίδων στο 120% ή στο 150%. Με αυτό τον τρόπο, το rendering των fonts είναι πολύ καλύτερο από ότι στη χρήση ανάλυσης 1280x800.

Άλλη λύση θα ήταν να χρησιμοποιώ τη native ανάλυση 1920x1200, και να τοποθετήσω την οθόνη πολύ πιο κοντά μου, και να μην τρέχω το browser σε full screen, χρησιμοποιώντας sidebars.

Κάνε κάποιες δοκιμές, και σε δυο τρεις ημέρες πες μας τις εντυπώσεις σου.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...