Προς το περιεχόμενο

LG TV Monitor 27" 27MA43D 189 E Plaisio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

η τηλεοραση είναι μια χαρα,την εχω ενα μηνα και εγω στο παιδικο και δουλευει μια χαρα χωρις προβληματα θεασης.εξαλου μην ξεχνατε οτι με 189€ αγοραζετε 27΄ , ενω τοσο κανουν οι 22-24΄ τηλεορασεις.για μονιτορ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

• Απαντ. 134
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Λευτερη και Μανο δεν την εχω δει την συγκεκριμενη, απλα επισημαινω το "πιθανο" εστω (δυσκολο μου φαινεται να μην το εχει και αυτη αλλα οκ, δεν αποκλειεται) πρόβλημα.

Οριστε τι είναι το glow effect για οποιον δεν το γνωριζει, παρτε μια εικονα από μια άλλη ips lg 27αρα (χωρις TV, monitor μονο) που βρηκα που και φρεσκοτατο μοντελο είναι και 100ευρω ακριβοτερη.

LG 27MP75HM - Glow (Earth)  

http://www.youtube.com/watch?v=rYoYH2kEu1w

και ένα από μια Philips ips με εντελως black screen - χωρις τη γη στο φοντο - για να δειτε καθαροτερα το τι σημαινει ips glow και σε καλες γωνιες και όχι μονο σε πολύ οφσετ.

http://www.youtube.com/watch?v=9TD07Ld_L8A

• Moderators
Δημοσ.

Το αν θα εχει "πρόβλημα" είναι υποκειμενικο. Αυτή η υποκειμενικοτητα ισχυει και στο ματι και στο αυτι. Άλλος ακουει ηχειο των 1000ευρω και του φαινεται χαλια, άλλος ακουει ένα των 100ευρω και κανει τουμπες. Οποτε απαντηση "σωστη" δεν υπαρχει σε ερωτήσεις τοσο γενικες.

• Like 1
Δημοσ.

Ψαξε τι είναι το glow effect. Δεν εχει καμια σχεση με πολωτικο φιλτρο, δεν αφορα ανακλασεις από το περιβαλλον. Δεν σου ειπα ότι θα είναι πρόβλημα την ημερα, αλλα τη νυχτα σε σκοτεινο χωρο. Από μεσα (πανελ) είναι το φως που θα σε ενοχλεί, όχι από ανακλασεις. Το glow effect είναι το Νο1 πρόβλημα των IPS πανελς, κοιτα κατι σε PVA.

IPS και TV είναι συνδιασμος που για μενα δεν παιζει. (εκτος αν είναι για χωρο που εχει μονιμα έντονο φυσικο η τεχνικο φωτισμο οποτε ισως δεν δεις καν το προβλημα)

man το ιδιο λεμε! Η lg εβαζε advanced true white polarizer (A-TW polarizer ). Το white glow effect αντιμετωπιζεται με παραλληλα πολωτικα και δε σε στραβωνει :)

Δημοσ.

Μιας και ειμαι κατοχος της 27αρας ΜΑ53Ζ απο την προηγουμενη προσφορα του Πλαισιου, μερικες παρατηρησεις μετα απο καναν μηνα χρησησς αποκλειστικα ως τηλεοραση υπνοδωματιου (πιστευω οτι θα ισχυουν και για την τρεχουσα προσφορα)

1) Διαβαζει εξωτερικο σκληρο δισκο ΝΕΡΑΚΙ. 640ρης WD φουλαρισμενος με ταινιες διαβαζεται σε 2-3 sec. Αναπαραγει τα σημαντικοτερα φορματ (avi, mkv, mp4) αλλα προσοχη σε μια ιδιοτροπια: Κωδικοποιηση ηχου dts ΔΕΝ. Πρεπει να μετατρεψεις σε AC3.

Οι υποτιτλοι αναπαραγονται κανονικα αλλα το default μεγεθος τους ειναι πολυ μικροι για αποσταση πανω απο 1,5 μετρο και δυστυχως δεν υπαρχει επιλογη να επιλεξεις το μεγαλυτερο μεγεθος ως προεπιλογη (πρεπει καθε φορα να τους μεγαλωνεις).

Επισης ενα αλλο κουφο ειναι οτι οι επιλογη για aspect ratio και scenes ΔΕΝ ειναι ενεργη κατα την αναπαραγωγη απο εξωτερικο σκληρο αλλα πρεπει να εισαι λειτουργια τηλεορασης!

2) Παρεχεται τηλεχειριστηριο και υπαρχει ενσωματωμενος αποκωδικοποιητης MPEG4.Η τηλεπτικη της λειτουργια πολυ καλη.

3) Οσον αφορα το λεγομενο glow effect : αν δεν το διαβαζα εδω μεσα ουτε που θα χα παρει χαμπαρι τι ειναι. Δεν νομιζω οτι αφορα το 99,99% των αγοραστων.

Οτι αλλο θελετε ρωτατε. :-)

• Like 1
Δημοσ.

Την εχει συνδεσει κανεις με hdmi για monitor?Παιζει σωστα?

Ειχα μια πιο παλια lg m227wd οπου οταν την συνδεες ως μονιτορ με hdmi σαν να χανοταν το contrast..Μετα απο ψαξιμο ειδα οτι ακομα και στο manual ελεγε οτι η συνδεση με hdmi δεν ηταν compatible.

Υ.Γ Ψαχνομαι για κατι που μοπρει να με καλυψει καπως και για τις 2 χρησης.Μιας και δεν εχω Tv και ειμαι με laptop χωρις αλλο monitor..

Δημοσ.

έχω την 53D (που ουσιαστικα ιδιες ειναι) δε τη χρησιμοποιω καθολου σαν TV (δε βλεπω καθολου τηλεοραση οχι οτι έχει πρόβλημα) την έχω για ταινιες και games φυσικα με hdmi κανένα πρόβλημα απολύτως, πολύ καλή εικόνα για τα γούστα μου και ας ειναι 1080p εγω pixel δε διακρίνω όπως ισχυρίζονται πολλοι εδω (ούτε θέμα με τα μάτια μου έχω φυσικα), άρα γουστα ειναι αυτα οποτε δες την απο κοντα και αποφασιζεις αν σου κάνει σαν μονιτορ (η προηγούμενη μου ήταν eizo 24αρα 1200p και διαφορα δε καταλαβαίνω προσωπικα.)

Δημοσ.

DVI εχει??? επισης η αποσταση που εχω τωρα απο την 24 μου στο γραφειο ειναι ισως λιγο παραπανω απο μισο μετρο.. θα εχω προβλημα με αυτην??? την ηθελα κυριως για pc monitor. δεν παρακολουθω γενικα tv. μεχρι να μου χαρισουν μια δεν ειχα καν στο σπιτι, αλλα παρολο αυτα για το βραδακι δεν με χαλαει και η τβ. τι προτεινετε?? και κατι ακομη.. εχω τις τρυπες στον τοιχο για την παλια μου οθονη και εχω κρατησει την βαση. δυστυχως η τωρινη μου W2486L δεν εχει Vesa mount. αυτη εχει να την τοποθετησω στον τοιχο???

Δημοσ.

η 53 που εχω εγω εχει λογικα εχει και αυτη, dvi δεν εχει αλλα μπορεις να παρεις καλωδιο η ανταπτορα απο dvi-hdmi

Ισως το dvi που εχεις στην καρτα γραφικων να βγαζει και ηχο και ετσι να εχεις και ηχο στα ηχεια της τηλεορασης.

• Moderators
Δημοσ.

DVI εχει???

...

εχω τις τρυπες στον τοιχο για την παλια μου οθονη και εχω κρατησει την βαση. δυστυχως η τωρινη μου W2486L δεν εχει Vesa mount. αυτη εχει να την τοποθετησω στον τοιχο???

Ναι. Εδώ είναι το manual της: http://www.richersounds.com/static/manuals/24MN43D.pdf

Στο παραπανω user manual που εδωσε ο συμφορουμιτης θα δεις ότι στη σελιδα 20 αναφερει ότι εχει vesa mount 100x100.

Επισης στη σελιδα 46 θα δεις ότι ΔΕΝ εχει DVI.

TV, D-Sub Analog, AV1(SCART), PC Audio In, Component,AV2(CVBS), HDMI, USB, PCMCIA

Δημοσ.

Στο παραπανω user manual που εδωσε ο συμφορουμιτης θα δεις ότι στη σελιδα 20 αναφερει ότι εχει vesa mount 100x100.

Επισης στη σελιδα 46 θα δεις ότι ΔΕΝ εχει DVI.

TV, D-Sub Analog, AV1(SCART), PC Audio In, Component,AV2(CVBS), HDMI, USB, PCMCIA

Μπορεί να βρεί αντάπτορα HDMI to DVI με 10-15 ευρώ και μάλιστα μεταφέρει και Audio Signals.

Σε μια Philips TV 32άρα που δεν είχε oύτε VGA ούτε DVI, παρά μόνο HDMI, αυτή την πατεντιά έκανα για να συνδέεται παντού και πάντα.

http://www.bataria.gr/nokia-ad-74-hdmi-to-dvi-nokia-booklet-3g-original.html

Υπάρχει και χωρίς το καλώδιο των 10cm και κάνει περίπου 5 ευρώ και νομίζω βγαίνει και angled.

• Moderators
Δημοσ.

Φυσικα υπαρχουν λυσεις του τις εχει γραψει ΗΔΗ πριν απαντησω ο Λευτερης. Απλα του εδωσα επισημα απαντησεις 100% σωστες από το user manual για να είναι ησυχος σε αυτά που ρωτησε. Δεν ρωτησε τι μπορει να κανει, αλλα αν εχει DVI.  ;)

• Like 1
Δημοσ.

Φυσικα υπαρχουν λυσεις του τις εχει γραψει ΗΔΗ πριν απαντησω ο Λευτερης. Απλα του εδωσα επισημα απαντησεις 100% σωστες από το user manual για να είναι ησυχος σε αυτά που ρωτησε. Δεν ρωτησε τι μπορει να κανει, αλλα αν εχει DVI.  ;)

Ρώτησε "τί προτείνετε", μάλλον θα σου διέφυγε ;)

Έχω την εντύπωση ότι ανέφερε ότι έχει ήδη την καλωδίωση στον τοίχο και γι'αυτό δεν ήθελε αλλαγές (τύπου να πάρει άλλο καλώδιο εντελώς). Διαφορετικά, σαφώς και το αυτούσιο καλώδιο είναι καλύτερη λύση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...