Προς το περιεχόμενο

δεν βλεπει τον 2ο σκληρο

ksideras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα στην παρεα :)

εκανα παρτισιον εναν 500ρι που εχω για αποθηκη και ειπα να βαλω λινουξ εκανα το παρτισιον κανονικα απο την εγκατασταση τον λινουξ εδωσα 220.0 gb το μισο διλαδει του δισκου ολα καλα εγινε η εγκατασταση κανω restart να μπω στα windows   δεν βλεπει τον 2ο σκληρο και δεν ξερω τι να κανω γιατι εχω μεσα παιχνιδια η μηπως τα εχασα ολα οταν εκανα παρτισιον.... τα φωτα σας δεν ξερω τι να κανω...

ευχαρηστω για τον χρονο σας

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τωρα εισαι στα windows? Αν ναι, βγαλε ενα screenshot απο τη διαχειρηση δισκων. Αν εισαι στο λινουξ, ποσταρε οτι σου βγαλει η εντολη

sudo parted -l
Επεξ/σία από jim_p

πηγα εφτιαξα καινουργιο παρτισιον στα γουιντος και εκανα επανεκινησει και δεν μπενει σε κανενα απο τα δυο λειτουργικα και ξεκιναω την εγκατασταση στο λινουξ και μου πεταει σφαλμα και δν γιναιτε εγκατασταση τιποτα και εχω φρικαρει

Από ό,τι γράφεις, μάλλον περίμενες από τα windows να "βλέπεις" την κατάτμηση που είχε τα linux.

Επειδή όμως αυτή η κατάτμηση δεν είναι σε NTFS ή FAT, αλλά σε EXT2 ή 3 ή 4, δεν φαινόταν. Φαινόταν σαν χώρος διαθέσιμος για φορμάτ.

Φτιάχνοντας καινούργια κατάτμηση, έσβησες τα linux και επομένως και το GRUB αρχείο.

Έτσι, δεν έχεις την επιλογή dual boot...

Η λύση, για να έχεις ένα λειτουργικό, είναι να επαναφέρεις τον bootloader των windows από το CD εγκατάστασης, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚ ΝΕΟΥ, αλλά από τις επιλογές της επαναφοράς (recovery).

Για να έχεις ξανά το linux, θα πρέπει να το εγκαταστήσεις όπως πριν...

Επειδή πρέπει να φύγω, ήμουν πολύ σύντομος, συγνώμη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...