Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλήμερα παιδιά θέλω να κάνω ένα mode σε πληκτρολόγιο. θέλω να του βάλω εσωτερικό φωτισμό επειδή ωμός δεν έχω ξανά ασχοληθεί με κάτι αντιστοιχώ θέλω να μου πείτε από που θα πάρω τροφοδοσία για τα led  και γενάκια ένα σχεδιάγραμμα αν είναι εύκολο 

είναι αυτά τα χρώματα

v κόκκινο

D- λευκό

D+ πράσινο

G μαύρο 

gs μαύρο χοντρό 

Δημοσ.

Γράψε στο google usb led, δες τις εικόνες, έχει σχεδιαγράμματα ιδέες και άλλα.

Παίξε με κάνα φθηνό usb powered hub, μη κάψεις καμία μητρική.

Δημοσ.

όχι για κανέναν λόγο το θέμα είναι πως θέλω να καταπιαστώ και με κάτι τέτοιο 

Φιλε μου να καταπιαστείς δεν λεω οχι, αλλα αυτο που ζητας να κάνεις δεν ειναι εφικτό, το πρόβλημα δεν είναι τα λεντακια (που και αυτό είναι δύσκολο) γιατί τα λεντ είναι smd και που θα τα κολλήσεις?, ομως το κυριότερο ειναι τα κουπιά στα οποια τα γράμματα πρέπει να ειναι διαπερατά απο το φως για να φωτίζονται απο τα λεντ.

Το project μπορεί να ακούγετε εύκολο άλλα είναι τεχνικά αδύνατο

Εκτος αν χαλασεις 2-3  φωτιζομενα και μη πληκτρολόγια για να φτιάξεις ενα και να αποκτήσεις εμπειρία.

Δημοσ.

Οντως θες πλήκτρα από φωτιζόμενο πληκτρολογιο για να τα διαπερνά το φως. Ακόμα και αν βρεις, η διαδικασία είναι πάρα πολύ δύσκολη σε περίπτωση που θες να γίνει σε πληκτρολόγιο το οποίο δεν είναι ήδη φωτιζόμενο.

Είχα δει ένα mod κάποτε σε ένα logitech G15 που είχαν αντικαταστίσει το ήδη υπάρχων πλεξυγκλας που είχε από κάτω για να διοχετεύει το φως σε όλα τα πλήκτρα, με μία νέα επιφάνεια που είχαν κολλήσει SMD RGB Led κάτω από κάθε πλήκτρο. 

To αποτέλεσμα φυσικά ήταν γαμάτο γιατί όχι απλά άναβαν, αλλά τα είχαν συνδέσει σε κάποιον μικροεπεξεργαστή μάλλον arduino αν θυμάμαι καλά και έκανε χρωματισμούς, αλλαγές χρωμάτων αυτόματα, με το πάτημα κάθε πλήκτρου κλπ.

Αν ασχοληθείς με το πιο απλό που μπορεί να γίνει πχ να βάλεις ενός χρώματος led και απλά να τα τροφοδοτήσεις, θα πρότεινα να μην μπλέξεις καν με τροφοδοσία από USB. Δώσε από ξεχωριστό τροφοδοτικό.

Δημοσ.

αυτό για τα γράμματα το έχω σκεφτεί  και εγώ  το ξέρω πως δε λύνεται αυτό το πρόβλημα και για αυτό θα βάλω μόνο 8 led σε κάποια σημεία του πληκτρολογίου ώστε να φωτίζετε όσο το δυνατόν γίνετε 

για αυτο το πρόβλημα σκέφτηκα κάτι μόλις τώρα να ανοίξω τρύπα (μικρή ποιο μικρή από το δάχτυλο) σε μερικά κουμπιά και την τρύπα να την καλύψω με πλεξιγκλας. τι λέτε 

Δημοσ.

Καλησπέρα, θα σου δώσω μια μικρή λύση στο προβλημα σου τροποποιόντας όμως πρώτα. Θα χρειαστείς μονάχα κάποια μικροπραγματάκια τα όποια μπορείς να βρείς μέσω ιντερνετ.

1) φωτισμός, αυτό που χρειάζεσαι δεν είναι λεντ. Λέγεται USB - EL wire. Είναι μια μικρή φωτιζώμενη ταινία που βρίσκεις με 6 €

http://www.ebay.com/itm/7-5ft-2-3mm-el-wire-glow-wire-cool-neon-with-el-inverter-/111316747682?pt=US_String_Lights_Fairy_Lights&var=&hash=item19eafec5a2

2) Ένα ευρύχωρο πληκτρολόγιο το οποίο να χωράει τροποποιήσεις.

3) Αυτό το βίντεο θα σε βοηθήσει αρκετά http://www.youtube.com/watch?v=GEW2HjCn0vk

Τέλος μπορείς να πάρεις ρεύμα με μια μικρή αντισταση στην αρχη φυσικά, απο το κόκκινο και μαύρο καλώδιο που έρχονται κατευθε΄ίαν στο πληκτρολόγιο.

B)

Δημοσ.

ταινία λεντ λες να βάλω ποιο εύκολο εεε???

λιπών το αποφάσισα θα κάνω αυτό που λέει ο Deltami άλλα με μια μικρή αλλαγή θα πάρω κάτι από εδώ  https://www.skroutz.gr/c/1618/ledstrips.html?order_dir=asc&page=25&price_max=10.001 και δεν θα το βάλω σε usb άλλα εξωτερικά ώστε να μην κλαίμε καμιά μητρική. στην πρίζα θα πάει να παίρνει το ρευματακι του μόνο του. το πληκτρολόγιο έχει πόλοι χώρο άρα δεν έχω θέμα  μόλις το κάνω θα ανεβάσω φώτο ευχαριστώ 

Δημοσ.

Καμία σχέση αυτό που λέει ο deltami με λεντοταινία. Το ένα έχει διάμετρο μόλις 2-3 χιλιοστά ενώ η λεντοταινία έχει φάρδος κάνα εκατοστό και πάχος τουλάχιστον 3 χιλιοστά αναλόγως τι πάρεις. Αν έχεις καμιά ιδέα για το που θα την χώσεις, καλή επιτυχία!

Πάντως αν και η ιδέα του deltami είναι καλή, από προηγούμενη εμπειρία μου με αυτό το καλώδιο νεον μπορω να σου πω ότι δεν έχει πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής. (εκτός αν ήμουν εγώ τόσο γκαντέμης)

ΥΓ: Την λεντοταινία ούτως η άλλος δε θα μπορούσες να την αναψεις από USB. 

Δημοσ.

Τρελέ μου δύσκολα να γίνει με λεντοταινία. Καταρχάς θα είναι τόσο φωτεινό που δεν θα πετυχαίνεις το σκοπό σου, ύστερα θα δυσκολευτείς αρκετά στη κατασκευή και ίσως αποτύχεις. Εγω το έχω κατασκεύασει με ασφάλεια οπως σ είπα. Παίξε λίγο με τον σιγουρο τροπο και αν δεις οτι τα καταφέρνεις μπες σε βαθιά νερα ;) 

Δημοσ.

έτοιμα όλα με 1.5μ λεντοταινια και ένα τροφοδοτικό και κάτι led για το πάνω μέρος μου πήγαν 13 ευρό ιδού τα αποτελέσματα 

πριν post-241050-0-27005000-1398498895_thumb.jpg

μετά post-241050-0-94352600-1398498982_thumb.jpg

το αποτελέσματα ήταν αυτό που ήθελα 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...