Προς το περιεχόμενο

Κλειδωμενα .rar αρχεια..

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

φίλε δεν παίζει αυτό που λες.

αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις προγράμματα που κάνουν bruteforce.

βέβαια αν ο κωδικός είναι μεγάλος τρέχα γύρευε.

ούτε εταιρίες σε σώζουν ούτε τίποτα.

Σε μένα μια χαρά λειτουργούσε το παραπάνω μέχρι πριν λίγους μήνες και για μικρούς κωδικούς και για μεγάλους. Για αυτό και την είχα αποθηκεύσει.

Δημοσ.

Καλά στο κατά πόσο σε σώζουν οι εταιρείες ας μην είμαστε σίγουροι. Και μεγάλος να είναι ο κωδικός αν υπάρχει κάποια εταιρεία με ισχυρό υπολογιστικό σύστημα μπορεί να καταφέρει να τον σπάσει, το θέμα είναι το κόστος.

Ναι σίγουρα. Αν έχει πρόσβαση σε έναν milky way 2 που να τρέχει στα 34 petaflops/sec (ένας i7 930 @ 4.2GHz πιάνει περίπου 95gflops και πάει giga, tera, petaόπως αυτό στην παρακάτω εικόνα και να τον έχει αφοσιωμένο στο να σπάει τους κωδικούς στα αρχεία rar του καθενός, μπορεί να σου σπάσει έναν 16ψήφιο κωδικό σε λιγότερο από μια ώρα.

95561872-950A-4C4D-B91C-384E9849D90A_w64

Δημοσ.

κάτι προσωπικά αρχεία που έχω με κωδικό 64 ψηφίων (γράμματα, αριθμοί, σύμβολα), σε πόση ώρα το σπάει;

:-D

Δημοσ.

κάτι προσωπικά αρχεία που έχω με κωδικό 64 ψηφίων (γράμματα, αριθμοί, σύμβολα), σε πόση ώρα το σπάει;

Και θυμάσαι κωδικό 64άρων ψηφίων; :shock:

Μπράβο ρε θηρίο!!! Εγώ αν είναι πάνω από 12 όλο τα μπερδεύω. :cry:

Δημοσ.

Και θυμάσαι κωδικό 64άρων ψηφίων; :shock:

Μπράβο ρε θηρίο!!! Εγώ αν είναι πάνω από 12 όλο τα μπερδεύω. :cry:

η λύση ειναι επαναληψη, π.χ.

qwertyqwertyqwertyqwertyqwertyqwertyqwerty (48 χαρακτήρες)

κι αν θες να αποφύγεις κάποιο ηλίθιο φίλτρο ελεγχου επαναληψης ...

qwerty0qwerty2qwerty3qwerty4

Δημοσ.

Το φίλτρο ελέγχου δεν είναι ηλίθιο - στόχος του είναι να σε προστατέψει.

η λύση ειναι επαναληψη, π.χ.

qwertyqwertyqwertyqwertyqwertyqwertyqwerty (48 χαρακτήρες)

κι αν θες να αποφύγεις κάποιο ηλίθιο φίλτρο ελεγχου επαναληψης ...

qwerty0qwerty2qwerty3qwerty4

Δημοσ.

Το φίλτρο ελέγχου δεν είναι ηλίθιο - στόχος του είναι να σε προστατέψει.

Στην περιπτωση του rar ειναι παντελώς ηλίθιο γιατί η Brute force επιθεση γίνεται γράμμα γράμμα αλλά αν δεν συμφνωνεί όλος ο κωδικός (στο σύνολο του) δεν ξεκλειδώνει το αρχείο. Δεν είναι σαν τις ταινίες που βρίσκει κάποιο γράμμα του κωδικου και το κρατά

Εν ολίγης για το rar είτε έχεις κωδικό 2121212121 ή 1234567890 είναι το ίδιο ασφαλή (απο θέμα brute force πάντα)

Δημοσ.

Πάνω κάτω 3-5 δευτερόλεπτα... :shifty: :-D :-D :-D  Χεχε!

Δημοσ.

αμφιβάλλω ότι σπάει τόσο γρήγορα

64 ψηφία (αριθμοί, γράμματα κεφαλαία-μικρά, σύμβολα) θέλουν τρομερό μηχάνημα.

πόσοι διαφορετικοί συνδιασμοί είναι;

έχω την εντύπωση ότι δε σπάει καν. (μέσα σε λογικό χρόνο)

αν κάνω λάθος διορθώστε

Δημοσ.

αμφιβάλλω ότι σπάει τόσο γρήγορα

64 ψηφία (αριθμοί, γράμματα κεφαλαία-μικρά, σύμβολα) θέλουν τρομερό μηχάνημα.

πόσοι διαφορετικοί συνδιασμοί είναι;

έχω την εντύπωση ότι δε σπάει καν. (μέσα σε λογικό χρόνο)

αν κάνω λάθος διορθώστε

Απλά σε αντίθεση με τον mngplus δεν ξεχωρίζεις τα χιουμοριστικά ποστ από τα σοβαρά!

• Like 1
Δημοσ.

Αυτά που γράφεις είναι εν μέρει σωστά. Κατ' αρχήν δεν ισχύει αυτό που λες οτι ο κωδικός 2121212121 είναι το ίδιο ασφαλής με τον 1234567890 αν καποιος προσπαθήσει να τους σπάσει με brute force attack. Ο δεύτερος θα σπασει σχεδόν σε μισό χρόνο (αν η επιθεση γίνει σειριακά) οπότε αυτομάτως ο πρώτος είναι πιο ασφαλής. Τέλος, η προειδοποίηση/απαγόρευση του rar σε κωδικους με επαναλαμβανόμενα κομμάτια δεν έχει να κάνει με brute force attack αλλά με την αποτροπή από το να χρησιμοποιήσεις κωδικό που μπορεί κάποιος εύκολα να μαντέψει. Η επίθεση brute force δεν είναι η μοναδική μέθοδος ανάκτησης κωδικών.

Στην περιπτωση του rar ειναι παντελώς ηλίθιο γιατί η Brute force επιθεση γίνεται γράμμα γράμμα αλλά αν δεν συμφνωνεί όλος ο κωδικός (στο σύνολο του) δεν ξεκλειδώνει το αρχείο. Δεν είναι σαν τις ταινίες που βρίσκει κάποιο γράμμα του κωδικου και το κρατά

Εν ολίγης για το rar είτε έχεις κωδικό 2121212121 ή 1234567890 είναι το ίδιο ασφαλή (απο θέμα brute force πάντα)

Δημοσ.

:huh:  Δεν το σώζεις.

Μιλάμε για brute force, μήκος συμβολοσειράς και δυνατότητας ευρεσης της βέλτιστης ισορροπίας μεταξύ χρηστικότητας και ασφάλειας. Το παραδειγμα 2121 και 1234 ειχε σκοπό να δειξει τη διαφορα στο πλήθος των στοιχείων.Οι παρακάτω κωδικοί είναι πρακτικά σχεδόν ίδια ασφαλεις για επιθεσεις brute force;

212121212121

και

212121212120

Δημοσ.

Δεν προσπαθώ να σώσω τίποτε. Το παράδειγμα των κωδικών βασίζεται σε απλά μαθηματικά και τίποτα παραπάνω. Σύγκριση μεταξύ 2121 και 1234 είναι άνευ σημασίας (πολύ μικρό μήκος, αριθμητικά στοιχεία μόνο). Οι δύο νέοι κωδικοί που αναφέρεις προφανώς και θα σπάσουν στον ίδιο χρόνο αλλά δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο τους αντιπροτείνεις. Εγώ σου απάντησα με βάση το αρχικό σου παράδειγμα, αν εσύ θεωρείς ότι το καταρρίπτεις παρουσιάζοντας άλλους κωδικούς είναι δικαίωμά σου αλλά - επέτρεψε μου - με λάθος λογική. Το θέμα είναι να καταλαβαίνεις πότε ένας κωδικός είναι ισχυρός και πότε ένας κωδικός ειναι ισχυρότερος από έναν άλλον. Αν θεωρείς οτι το κατέχεις no problem. Πάντως, τα παραδείγματα που επικαλείσαι, δείχνουν το αντίθετο.

:huh:  Δεν το σώζεις.

Μιλάμε για brute force, μήκος συμβολοσειράς και δυνατότητας ευρεσης της βέλτιστης ισορροπίας μεταξύ χρηστικότητας και ασφάλειας. Το παραδειγμα 2121 και 1234 ειχε σκοπό να δειξει τη διαφορα στο πλήθος των στοιχείων.Οι παρακάτω κωδικοί είναι πρακτικά σχεδόν ίδια ασφαλεις για επιθεσεις brute force;

212121212121

και

212121212120

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...