Προς το περιεχόμενο

Amplifiers - Enisxytes

A-Ge0

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

skeftomai na agoraso enan enisxyti kai skeftomai na doso 300-400 euro

epidi eimai psiloasxetos apo enisxytes mipos kserete ti prepei na prosexo?

ton 8elo na einai 6kanalos pantos kai gia tainies

as pei o ka8enas ti enisxyti dia8etei i pios enisxytis tou aresei kai giati

Δημοσ.

e3artatai ti theleis na akous... ti itan o proigoumenos enisxitis sou....

ti ixeia thes na valeis pano tou...

ap'oti katalava thes na ton exeis kai gia home cinema... an thes mono na akous mousiki tote thes mono 2 e3odous, dld stereo....

episis ti ennoeis 6kanalos????

Δημοσ.

http://www.yamaha.com . Εγώ χτύπησα πριν από 15 μέρες τον Ρ7000S και ένα Ultrabass Behringer συνολο 1440 ευρώ. Η Ρ σειρα της Yamaha έχει εισόδους XLR, καθώς και JAC (μετατρεπόμενο σε RCA). Αυτός είναι 2Χ1100 watt Rms. Δεν είναι απαραίτητο να φτάσεις σε τόσο ψηλά Watt. Εγώ στη θέση σου θα έπαιρνα έναν Ρ4500S, ισχύς 2Χ620 Watt(rms) με δυνατότητα γεφύρωσης. Συνολική έξοδος μουσικής ισχύος 1400 Watt (DIN). Αν μένεις Αθήνα μπορώ να σου συστήσω κατάστημα όπου ψωνίζω με φοβερές τιμές αποθήκης.

Stevehacker

Δημοσ.

6kanalos ennoo na exei 5 eksodous gia hxeia kai mia gia subwoofer giati to 8elo kai gia tainies

den eixa pote mou enisxyti proti fora 8elo na agoraso, vasika ton 8elo giati skeftomai na agoraso ena hxosystima alla skeftomai oti afou exo to pc kalo einai na paro enan enisxyti kai na to syndeso me to pc kai na exo ena kalytero apotelesma apo ena stereofiniko sta idia lefta.

gia hxeia den to exo skeftei akoma, exo kati 5.1 5100 tis creative hxeia gia pc alla 8a ta allakso se kati kalytero

stevehacker a8ina meno pes mou to magazi sou (se pm an de 8es na to peis anoixta)

Δημοσ.

...ara theleis enan 5.1 i 6.1 olokliromeno enisxiti...xmmm, gia na pareis kalo pragma theleis lefta xoris na simainei oti den pairneis me ta lefta pou diatheteis alla tha einai periorismenis poiotitas...

psa3e gia kanena kommati tis xrisis seiras tis SONY i tis asimenias.. yparxoun kai se Yamaha polloi kai fthinoi tetoioi enisxites alla prosopika oi Iapones den mou ta lene... (ektos isos merikon kalon kommation)... koita episis Denon, alla gia na 3efigeis se poiotita xreiazesai kati amerikaniko i kai europaiko pou tha sou stoixisei... VASIKO: prose3e pou tha psa3eis kai apo pou tha agoraseis!!!

Δημοσ.

Όχι πάντα... Πριν 30 χρόνια ναι... Είναι λάθος να λες οτι οι Ιάπωνες είναι @%!^$ τελεία. Έχουν και πολύ καλά μηχανάκια. Αν και δεν τρελένομαι για τους ενισχυτές τους, ως πηγές κάνουν καλή δουλειά. Επίσης για AV ενισχυτές είναι μια χαρά...

• Super Moderators
Δημοσ.

Για AV ενισχυτή (δηλαδή να μπορεί να συνδεθεί και με το DVD player και με το video και να σου δίνει εξόδους για Dolby Digital και Surround για τις βιντεοκασσέτες) η Yamaha είναι κατά την ταπεινή μου γνώμη μονόδρομος από πλευράς ποιότητας και τιμής. Δώσε λίγα παραπάνω λεφτά και πάρε τον RX-V640RDS. Η τιμή του από την αντιπροσωπεία είναι € 584 (με ΦΠΑ μέσα) αλλά μπορείς να τον βρεις σίγουρα λιγότερα - πιστεύω ότι στα € 450 θα τον βρεις αν ψάξεις λίγο. ;)

Τι πρέπει να προσέξεις: Να υποστηρίζει Dolby Digital ΕΧ και DTS ES (δηλαδή να βγάζει 6.1 στα ηχεία), να έχει 5.1 εισόδους (για μελλοντική προσθήκη SACD), να έχει είσοδο Coaxial και TOSlink, όσο περισσότερες εισόδους γραμμής γίνεται (εκεί συνδέονται οι εξωτερικές συσκευές δηλ. το DVD, το VCR, το CD Player κλπ). Το DTS 96/24 (νέο ψηφιακό φορμά) είναι μάλλον πολυτέλεια, άλλωστε δεν γνωρίζω κανένα DVD που να έχει τέτοια κωδικοποίηση - οπότε μην ενθουσιαστείς και πας να πάρεις ενισχυτή που το υποστηρίζει μόνο και μόνο γι' αυτό.

Καλό επίσης είναι το Remote να είναι προγραμματιζόμενο (ώστε να ελέγχεις με ένα remote αρκετές συσκευές) και να έχει OSD (ρυθμίσεις του ενισχυτή να απεικονίζονται στην οθόνη της τηλεόρασης).

Έχω τον Yamaha RX-V1200RDS (αντικαταστάθηκε φέτος με τον RX-V1300RDS) και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Έχε υπόψιν σου ότι τα ηχεία παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο για το στήσιμο του Home Cinema - αν βάλεις ηχεία των € 100, ό,τι ενισχυτή και να έχεις, δεν θα ακούσεις τίποτα.

Ψάξτο, μην βιαστείς. Και ρώτα τιμές για συγκεκριμένα μοντέλα, όχι ό,τι θέλει να σου πουλήσει ο κάθε μαγαζάτορας...

Δημοσ.

SGP akoma kai se piges den sigrinontai me tous agglous px... min 3exnas oti itan autoi pou ekanan ton hxo panigiri me ta dynamic super duper bass boost ktl ktl voithimata axrhsta ston eilikrini sosto hxo....

gia AV nai vgazoune merika kala kommatia alla kai pali isxiei to o,ti plironeis pairneis!!! diafoneis???

• Super Moderators
Δημοσ.
[...]

gia AV nai vgazoune merika kala kommatia alla kai pali isxiei to o' date='ti plironeis pairneis!!! diafoneis???[/quote']

Φυσικά και ισχύει το γενικό "Ό,τι πληρώνεις, παίρνεις".

Σύμφωνα με το αρχικό post, περιοριζόμαστε σε € 300-400. Αν πάμε στις High End λύσεις, Meridian και Mark Levinson ας πούμε, θα αρχίσουμε να μιλάμε για λύσεις άνω των € 16.000 (για τα ML και για άνω των € 30.000). Με THX Ultra 2 κλπ. Αλλά προφανώς δεν ζητείται κάτι τέτοιο...

Δημοσ.

...nai ontos pame se high-end alla nomizo oti kapoios o opoios den 3erei apo hi-fi kai pairnei px mia zoi sony kai philips (xoris na simainei oti auto einai kako) den einai kako na tin psa3ei me ena metaxeirismeno KALO kommati...apokleietai na to metaniosei...

to proteino anepifilakta.. ανέφερες Mark Levinson... μιλάμε για μηχανάκια όχι μαλακίες.....

Δημοσ.

Και τι θα το κάνει το καλό μεταχειρισμένο κομμάτι (πόσο καλό μπορεί να είναι με 400€; ) αν δε μπορεί να διαθέσει ένα αρκετά μεγάλο ποσό γιά ηχεία, ένα καλό DVD player και πάει λέγοντας...

Γιά ένα μέσο χρήστη που θέλει να στήσει ένα ηχοσύστημα γιά να απολαμβάνει καλύτερα τις ταινίες, είναι υπεραρκετός ένας AV ενισχυτής της Sony, της Philips (αυτές που ανέφερες), ή της Yamaha (που είναι οι κορυφαίοι σ'αυτή την κατηγορία).

Αν θέλεις βέβαια να στήσεις ένα home cinema σαν αυτά που παρουσιάζει το Hi-tech και κοστίζουν όσο μιά μικρή κινηματογραφική αίθουσα, αλλάζει το θέμα.

Δημοσ.
ανέφερες Mark Levinson... μιλάμε για μηχανάκια όχι μαλακίες.....

Εγώ σπίτι απο εναν Μάρκο 336 ακούω... Του μπαμπά βεβαίως :P. Αυτό γι ατο στέρεο βέβαια. Για ταινίες και τέτοια ένας mid-level Denon...

• Super Moderators
Δημοσ.

Επιτρέψτε μου να συμφωνήσω με τον dim_b (που συμφωνεί μαζί μου - άρα συμφωνώ με τον εαυτό μου!): και Mark Levinson να βάλεις, αν έχεις ηχεία των των 200-300 ευρώ, τι να το κάνεις το μηχάνημα; Καλύτερα να το βάλεις να ψήνει pop-corn. Ο A-Ge0 ζήτησε έναν φτηνό AV ενισχυτή. Να πάρει ο άνθρωπος ένα entry-level σύστημα, να βρει την υγειά του και αργότερα, αν παθιαστεί, αναβαθμίζει...

Προσωπικά με θεωρώ μέσο χρήστη. Έχω έναν απλό Yamaha, ένα απλό Pioneer DVD 656A και κάτι ηχεία JMLab μπροστινά (πίσω και κέντρο παίζουν κάτι B&W). Επειδή πήρα τα ηχεία μεταχειρισμένα, το όλο σύστημα, μαζί με την 32άρα SONY Wega, μου κόστισε γύρω στα €3500.

Ήδη νομίζω ότι ξεπέρασα κατά πολύ το όριο που θα έπρεπε. Το να επενδύσω πάνω από € 3000 σε home cinema μου φαίνεται λανθασμένο έως υπερβολικό - μου αρέσει το σινεμά και αν δώσω πάρα πολλά λεφτά για το σπίτι, δεν θα θέλω να βγαίνω έξω για να κάνω απόσβεση των ρημαδομηχανημάτων. Ε όχι! Είπαμε, τα μηχανήματα είναι δούλοι μας, όχι εμείς δούλοι των μηχανημάτων...

ΥΓ: Έχω φίλο (γράφει αραιά και πού στην Insomnia οπότε δεν αναφέρω όνομα ;)) που έχει 'χώσει' τρελλά λεφτά για να πάρει THX Ultra ενισχυτή (έναν Denon των € 4500), ένα τρομερό Pioneer 747, βιντεοπροβολέα (τον Infocus 7200 - αξία € 9000) και 32άρα SONY Wega, δίπολα ηχεία πίσω και πάει λέγοντας. Συνολικό κόστος, δεν θέλω να το σκέφτομαι.

Ε αυτός κανονικά δεν θα πρέπει να φεύγει από το σαλόνι, προκειμένου να κάνει απόσβεση. Στο τέλος, αστιευόταν, θα τρώει τα καλώδια γιατί λεφτά για φαγητό δεν θα του έμεναν... :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...