Προς το περιεχόμενο

WPF DataGridView, Dynamic data & style cells.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Αν μπορείτε βοηθήστε με λίγο γιατί μου έχει σπάσει τα **α η WPF, να σημειώσω ότι δεν γνωρίζουμε το πλήθος των δεδομένων, τα δεδομένα προέρχονται από έναν πίνακα double[,] που δεν έχει κάθε φορά το ίδιο πλήθος στοιχείων!

1. Θέλω να μεταφέρω έναν 2D πίνακα στο datagridview

//.....
double[,] A = new double[rows, cols];

// Initialize array with test values
InitializeRandomValues(A);

// Copy double[,]  aray (A) to datagrid;
// πως το κάνω αυτό; 
dg.ItemSource = A; // Dont WORK!

2. Πως μπορώ να μορφοποιήσω κάποιο συγκεκριμένο cell, πχ το cell [2][3] να το κάνω πράσινο;

ΥΓ1: Σε C# Desktop Application είναι 'σχετικά' εύκολο, στην WPF όμως με έχει πιάσει πονοκέφαλος!

ΥΓ2: στην wpf δεν υπάρχει το 'datagidview.Rows[index]... :/

Δημοσ.

Τελικά έφτιαξα Custom Control , DatagridView από textboxes...

Βολεύει απίστευτα για την δουλειά που το θέλω (ουσιαστικά έναν πίνακα ήθελα), μπορώ να έχω πρόσβαση πολύ απλά με 1 εντολή και όχι να γράφω κώδικά που ξεκινάει από Αθήνα και σταματάει Θεσσαλονίκη.

Επίσης κάνω πολύ πιο εύκολη μορφοποίηση σε συγκεκριμένα στοιχεία (κάποια γραμμή, στήλη, στοιχείο ή ότι άλλο ξέρω γω)

Δημοσ.

Δε νομιζω πως ειναι τοσο δυσκολο.Εγω με Binding + Converter το εκανα νομιζω. Γενικα ειναι ζορικη η WPF.

Aυτο που εκανες εχεις virtualization ; Σε πιο παλαια Pc θα σερνεται αν ειναι πολλα.

Και αν το δουν πουριτανοι θα σου πουν οτι δε το εχεις κανει καλα. Σε μια φαση το χα κανει σε html γιατι εβγαινε αμεσως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...